Tisztítókúra – Jámbor Gábor javaslataival

01
A méregtelenítés fontosságáról kár is lenne hosszan szólni, a Biocom tagok tökéletesen tisztában vannak a testtisztítás lényegével, előnyeivel. Ferenczy László, az Egészségkönyv szerzője részletes útmutatásokkal szolgál a témakörben, s nemrégiben Czikoráné Erzsike osztotta meg tapasztalatokon alapuló leírását. Ezúttal egy másik gyakorló terapeuta, Jámbor Gábor rövid tanácshalmaza következik, ugyanebben a témában, tekintve, hogy a viszonylag új készítmények, leírások szerinti „éles” tesztjei után egyre tisztább a kép.

A jelenlegi palettán a test tisztításának központi szereplője Gábor szerint az Intestinal Cleansing Program. A bélrendszer hatékony tisztítója egy tíznapos kúra keretében szabadíthatja meg akár egy-másfél kilónyi lerakódott bélsártól a szervezetet. Ő is azt mondja: a teljesebb hatás eléréséért érdemes mellette párhuzamosan adni a Para Cleanse kapszulát a parazitahajtás miatt, valamint a Detox Formulát a máj pucolásáért. Sőt, itt a kezünkben a Candida Cleanse, amelynek figyelemreméltó tulajdonsága a gombaölő hatás mellett, hogy támogatja a normális baktériumok alkotta bélflórát is.

Tisztítunk és támogatunk egyben

Ennek jegyében Gábor már ebben az időszakban folyamatosan javasolja egyik „kedvencét”, a szerinte hihetetlenül értékes tulajdonságokkal és beltartalommal rendelkező Herbált. Az SCD Probiotikus készítmény ugyanis „jó” baktériumok nagyon magas számával bír, melyről a téma szakértőjének segítségével ebben a cikkben lehet bővebben tájékozódni. Fontosnak tartja, hogy az általa alkalmazott másik alapterméket, az Olajfalevél-kivonatot is fogyasszuk, mely egyébként a Herbállal karöltve méregtelenítő kúrán kívül is jól teljesített már a praxisában. Amint elfogyott az Intestinal napi két csomagja tíz nap elteltével, a többi készítmény folyamatos szedése mellett jöhet helyette a Natu-Lax, mely serkentőleg hat a bélmozgásra. Így a szükségszerűen a termékek hatására felgyülemlő méreganyagok „sietve” távozhatnak a testből.

Figyelem a tüdőre

S talán még egy fontos szempont, ha nekifogunk, ugyanis jelenleg nincs klasszikus tüdőtisztító a termékskálán. A „pótlását” azonban egyéb készítmények kombinációjával a következőképpen javasolja megoldani Gábor. A Ginkgo Biloba a vérkapillárisok tisztításában jeleskedik, s bátran adható hozzá a Krill Olaj, melynek klinikailag igazolt hatásairól pedig dr. Deák Sándor értekezett nemrég ebben a rovatban. De ha hozzátesszük, hogy a vastagbél és környékének tisztítása alapvetően jó hatással lehet a tüdőre is, még teljesebb a kép.

Vízivás, feltöltődés

Utána pedig természetesen ne felejtsük el a probiotikumokat, s a vitaminok, ásványok pótlását, melyre ugyancsak bőven kínál lehetőséget a Biocom. (Pl. Flora Plus, Immun Supreme, Food for Life, stb.) Azt pedig, ugye mondanunk sem kell, hogy a méregtelenítés ideje alatt fokozottan kell figyelni a folyadékbevitelre: Gábor korábban ebben a cikkben értekezett a jelentős vízfogyasztás szükségességéről.

Ezeket olvastad már?