Herbal: probiotikumok a egészségmegőrzésben


Dr. Hidas András professzor praktikus előadásai, IV.

Az SCD probiotikus technológia „kakukktojása” a Herbal, pozitív értelemben. Az összes többi az embert körülvevő külső környezetről szól, beleértve a növényeket, állatokat. Ez pedig az ember belsejéről. S mivel tudjuk, hogy komoly egészségügyi problémák kezdődhetnek onnan, érdemes komoly figyelmet szentelni ennek a készítménynek. Alapvetően ugyanis emésztési és immunrendszeri problémákra javasolják ezt a probiotikus étrend-kiegészítőt.

A bemutató szerkesztője egy ezen a téren is nagyon hiteles tudós személyiség. Dr. Hidas András, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa ebben a témában tudományos tanácsadóként tart prezentációkat. Szakmai életútjának rövidített története, példaértékű látásmódja még közelebb hozhatja a termékcsaládot a leendő felhasználókhoz.

„Gödöllőn, a Kisállattenyésztési Kutatóintézetben (és Génmegőrzési Koordinációs Központ – ez a hivatalos neve) dolgozom 1985 óta. Elsősorban genetikai diverzitás (sokféleség) kutatásával foglalkozom. A sokféleség evolúciós előnyeivel és annak csökkenéséből származó károkat ezért talán jobban látom, mint az átlagember. Ha egy fajon belüli sokféleség csökken, megnő az esély a kipusztulásra, hiszen roppant mértékben lecsökkenhet az alkalmazkodóképessége az állandóan változó környezeti feltételekhez és a többi fajhoz. Ez nem csak a genetika területén, hanem az élet egyéb területén zajló evolúciós folyamatokra is érvényes.

5 éve találkoztam először az SCD termékek előfutárainak tekinthető mikrobiológiai megoldásokkal. Úgy gondoltam, ha tizede igaz annak, amit messziről jött emberek írnak róla, akkor már érdemes vele foglalkozni.

Érdekes módon, első pillanatban eléggé távolinak látszik ez a dolog az eredeti érdeklődésemtől, azonban ezen a területen is a dolgok miértjét, a mechanizmusokat kezdtem firtatni. És hát ugye az SCD technológia
alkalmazási területein, szinte mindenütt a (mikro)biológiai sokféleség problémáit orvosoljuk. Az emberi tevékenység hatására, de természetes úton is, szem számára láthatatlanul, de lecsökkenhet a mikrobiális fajok változatossága a környezetünkben, amitől olyan rendellenes folyamatok támadnak, amelyek aztán a biológiai egyensúlyt tovább rombolják és megnehezítik a regenerációját.

A legtöbb SCD alkalmazás során ezt a mikrobiális egyensúlyt segítünk helyreállítani, ami azután lényegében teret enged a természetes regenerációs folyamatoknak.
Az SCD termékcsalád nem egyszerűen termékeket jelent, nem csak technológiát, hanem egy, napjainkra egyre értékesebb világszemléletet ad.
Rászoktat arra, hogyan jobbítsuk a környezetünket, élelmiszereinket, egészségünket úgy, hogy nem ártunk.

Lassan megérteti, hogyan is lehetünk úgy boldogok, hogy nem más vagy mások, vagy épp a jövőnk rovására érjük ezt el. Arra is megtanít, hogy az eredmény, a boldogság nem egy csapásra érkezik, hanem türelemmel és figyelemmel idézzük elő és vesszük észre az igazán mélyreható, hosszú távon megoldásokat jelentő fontos változásokat.

Meggyőződésem, hogy az SCD termékek terjedő használata több értelemben is egy jobb, élhetőbb és mindenképpen fenntarthatóbb világot (élő-, élettelen- és társadalmi környezetet) hoz el számunkra.”

Ezeket olvastad már?