Az egyedülálló Flavonoid komplex – a hónap ajánlata

Flavont színéről, embert barátjáról – röviden így jellemzi az Ökonet által forgalmazott Flavonoid Komplex terméket a készítő, Jakab István. A természetgyógyász, akiről egyebek mellett „egészség szóvivőként” és „szeretetgyógyászként” is lehet olvasni, nagyon büszke erre a kiváló antioxidáns hatású italra. De vajon miért? Erről kérdeztük röviden.

– Mitől különleges ez a készítmény?
-Ha a bevezető mondatomat megmagyarázom, könnyen érthetővé válik. Egy ilyen készítmény akkor értékes, ha megőrzi a benne lévő, értékes gyümölcsök eredeti színét. Ebben is segít egy fontos alkotóeleme, a Kombucha koncentrátum, hiszen nem engedi kémiai reakciókba lépni őket egymással.
– Úgy hírlik, ez valóban egyedivé teszi a piacon.
– Az Ökonet által forgalmazott Flavonoid Komplexről kijelenthető a Corvinus Egyetem mérései alapján, hogy a Magyarországon kereskedelemben kapható bármelyik flavonoid készítménynél magasabb TAS értékkel rendelkezik!
– Mit jelent a TAS?
– Totál Antioxidáns Státusz. Azaz, hogy milyen antioxidáns kapacitással rendelkezik a szervezeten belül. Ezt a terméket mindezek miatt nem kell tukmálni, elég, ha csak megkóstoljuk, vagy vízbe öntünk pár cseppet belőle. Az íze és színe magáért beszél.
– Mire jó még az a bizonyos Kombucha?
– Arra, hogy a közel tucatnyi összetevő külön-külön is megőrizze antioxidáns képességét. Egyébként ezt a relatív alacsony PH érték is biztosítja. Ettől is különleges ez a készítmény! A helyzet az, hogy a kereskedelemben kapható, sokszor barna színű antioxidánsok azáltal válnak ilyen színűvé, mert a bennük lévő flavonoidok egymás antioxidáns kapacitását kioltva elveszítik élénk színüket. Márpedig ez a legfontosabb értékmérője a flavonoidoknak!
– Azért emlékezzünk meg a teljes összetevői skáláról.
– Ez egy olyan 250 ml-es, antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítő, amely 9 gyümölcslé sűrítmény flavonoid tartalmával bír.

A Kombucha koncentrátum az erjesztés során feldolgozza a cukrot és a teát, amelyekből élettanilag hasznos anyagok jönnek létre. Íme az ízre és szemre is tekintélyes lista: csipkebogyó, kökény, áfonya, fekete ribiszke, meggy, fekete bodza, fanyarka és földiszeder gyümölcslé sűrítmény, valamint kék szőlőhéj kivonat.
Hogyan kell vigyázni ezekre az értékes összetevőkre?
– Nagyon egyszerűen. A fent említett tulajdonságok miatt tulajdonképpen nem is szükséges hűtőben tárolni. Gyakorlatilag nem tudja elveszíteni ezt a különleges, gyümölcsös színt a termék!
– Mire figyeljünk a fogyasztásánál?
– 10ml/nap az alap. Mindemellett, ha valaki úgy érzi, hogy szervezetének nagyobb mennyiségre van szüksége, a napi adagot kúraszerűen 20 ml-re lehet növelni. Javasoljuk kortyonként fogyasztani. Lehet a koncentrátumot hígítás nélkül, és 1:5 arányban vízzel hígítva is fogyasztani. Mondok még egy könnyen kivitelezhető felhasználási módot. Permetező üvegbe kell önteni a terméket, s ezzel a torokba fújni. Tökéletes a meghűlések ellen. A száj nyálkahártyáján keresztül felszívódva pedig egyenesen a véráramba kerülhet. Ráadásul könnyű így szállítani, elfér kisebb táskában, vagy nagyobb zsebben is.
– Köszönjük a rövid ismertetést, tanácsokat!

Ezeket olvastad már?