Fogyókúra idején is jó kiegészítő termék lehet a Vita-Reg+, a Dent Azur+ pedig a mindennapos szájhigénia segítője – a termékfejlesztő válaszol


Európai elhízás elleni nap. Már ennek is van helye a naptárban, mostanában, május 22-én. Érthető, hiszen égető problémáról van szó, ami minket, magyarokat még fokozottabban érint a statisztikák szerint. Rémisztő számadatok helyett azonban inkább a megoldási lehetőségekről beszéljünk! A téma egyik hazai szaktekintélye dr. Simonyi Gábor, aki a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Anyagcsere Központjának osztályvezető főorvosa. Sőt, az elhízással (és e betegség kezelésével) foglalkozó szervezet, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság főtitkára is. Becslése szerint több tízezer ember sikeres fogyásához járult már hozzá, s összesítve több száz tudományos cikk, előadás és könyv szerzője. S ami számunkra legalább ennyire fontos: két olyan, a Biocom által forgalmazott termék fejlesztője, melyek a mindennapokban nyújthatnak segítséget, több területen. A Vita-Reg+ az emésztőrendszerünk barátja lehet és a fogyókúrák idején több, fontos szempontból lehet kedvező hatása, míg a Dent Azur+ a szájhigénia megteremtésében-megtartásában jeleskedik. Mivel a két termék lassan egy esztendeje része a Biocom termékpalettának, az újabb fontos szempontok mellett visszajelzéseket is kértünk tőle.

Az elhízás egy kezelhető, idült betegség
Mindig aktuális, hogy az elhízásról beszéljünk, de most, május 22-én még inkább fókuszba kerül ez a probléma, európai szinten. Az elhízás – az obezitológus szakember megfogalmazása szerint – egy olyan idült betegség, mint például a szintén elterjedt magas vérnyomás vagy cukorbetegség. Ami jó hír a főorvos szerint, hogy jól kezelhető, de ha abbahagyjuk, kiújul, sőt előrehalad. Érdekes szempontra hívja fel a figyelmet dr. Simonyi Gábor. Sajnálatos módon az évek folyamán a testsúly – kevés kivételtől eltekintve – gyarapodik. Irigyeljük is rendesen, akik „sosem híznak”, de ez az elenyésző kisebbség, a többség hízik folyamatosan, s ha még csak például évente egy kilót is, könnyű belátni, hogy ezek a viszonylag kis változások mivé adódhatnak össze évtized(ek) alatt… Sok-sok plusz felesleges, nem kívánt kilóvá.

Kevesebb kalória és mozgás
A cél: megelőzni az elhízást, illetve, ha mégis kialakul, a többletsúlyból próbáljunk lefaragni. Itt a nyár: a hölgyek sokszor tükörbe pillantva észlelik az őszi-téli időszak eredményeit, le szeretnék adni belőle. – A testtömeg-csökkentésnek sok módja van, de a legfontosabb a kalóriabevitel korlátozása. Mint korábban is hangsúlyoztam, a fogyás alapvetően egyszerű dolog: ha folyamatosan kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, akkor lefogysz, ha ugyanannyit, akkor tartod a súlyod, ha többet, akkor hízol. Oda kell figyelni, hogy mit eszünk, hány kcal-t viszünk be. Orvosi szempontból hölgyeknek 1200, míg a férfiaknak1500 kcal bevitel javasolt, s így biztonságos, hosszú távú fogyás érhető el. S persze fontos a mozgás is: azt szoktam mondani, a lábunk mindig kéznél van. Sétálni, gyalogolni még 150 kilósan is lehet, igaz, ennél intenzívebbet ilyen súlynál nem is lehet előírni – jelezte a főorvos.

Anyagcsere folyamatok, zsír, epeműködés
S mi az, ami fontos a testtömeg-csökkentő programban? Hogy ez idő alatt is megfelelően működjenek az anyagcsere folyamatok. Ennek egy fontos, központi eleme a máj, ami –közkeletű nevén – a szervezet méregtelenítő szerve, itt zajlik azoknak az anyagoknak a kiválasztása, melyek már nem szükségesek, eltávolítandók. Ez pedig az epén keresztül történik. S hogyan segíthetjük az epe működését fogyókúra alatt (is)? A főorvos szerint ilyen – még akár zsírszegényebb időszakban is – fontos a zsír bevitele, hogy az epe működését fenntartsuk. – Inkább a szénhidrátot vonjuk meg, ha lehet, hiszen az epe egyik legfontosabb ingere a zsírtartalmú ételek fogyasztása. Ha ez lényegesen kevesebb, csökken a termelés és pang az epefolyadék a hólyagban, ami az epekőképződés melegágya. Fogyókúrák kapcsán epekövesség alakulhat ki, ezért ezt meg kell előzni – hangsúlyozta.

Hogyan segít mindebben a Vita-Reg+?
– A Vita-Reg+ az epeürülésben-termelésben segíthet, mivel fokozza az epe termelődését, illetve a hólyag kiürülését, ezáltal elméleti szempontból meggátolható, hogy hosszú távon epekő alakuljon ki, illetve az epe útján kiválasztandó salakanyagok, méreganyagok eltávolítását elősegíti – fogalmazott a termékfejlesztő.

Egy plusz lehetőség
– „Titkos” felhasználási lehetősége is van a cseppeknek. Ha például a mostani nyitásoknak köszönhetően valaki étterembe megy, s többet eszik a kelleténél – kivel nem fordult még elő ilyen? –, bátran nyúlhatunk a cseppekhez. Túlevésnél a gyomor puffadásos panaszait enyhítheti, csökkentheti a teltség érzését, nagyjából 20 percen belül, körülbelül 10 cseppel. Szó szerint érzi az ember a megkönnyebbülést, hogy beindul a bélműködés. A magánrendelésemnél is sok javaslatot adok és pozitív visszajelzést kapok a fogyókúrázóimtól: könnyebben bírták a Vita-Reg+ használatával.

Legyen a mindennapok része!
A termékfejlesztő kiemelte: a Vita-Reg+ természetes hatóanyaga a borsmentaolaj, s az ebből származó természetes mentol, hihetetlenül erős illata van. Ugyanez az intenzitás az ízében is érezhető. Amellett, hogy fogyókúra idején kifejezetten ajánlott a fentebb leírtak miatt, folyamatos alkalmazása is javasolt a megfelelő epeműködés, a méregtelenítés fenntartására. Megelőzés szempontjából 3×5-10 csepp lehet az adag, de ez felemelhető 15-re, egyéni toleranciától függ. Csepegtethetjük vízbe, ha túl „erős”, akkor kenyérre, végső esetben egy kockacukorra is.

Dent-Azur+: kiváló tapasztalatok rendszeres és eseti használatra
Dr. Simonyi Gábor emlékezetett: a szájhigénia akkor is fontos, amikor fogyózunk. Ilyenkor kevesebb táplálékot fogyasztunk, s fontos a fenntartása, ebben segíthet a Dent-Azur+. – A megelőzés orvosi szempontból a legfontosabb, ezért egy ilyen, természetes hatóanyagokkal teli készítmény használata akkor is javasolt, ha meg nincs baj, hogy ne is legyen. A cickafark és kamilla természetes kivonatát tartalmazza, a növények nagyhatású hatóanyaga az azulenol. Régóta ismert a népi gyógyászatban: fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása is van. Rendszeres használatával megelőzhetők a fogmosás kapcsán kialakuló nyálkahártya mikrosérülések miatt esetlegesen bekövetkező ínyvérzés és -gyulladás. Megelőzés szempontjából, a mindennapos szájhigénia fenntartására a rendszeres használata javasolt. Akár úgy, hogy a fogkrémre rácsöpögtetve (4-5 csepp) mossunk vele fogat, ez így nagyon koncentrált a fogíny védelme érdekében. De lehet vízbe csepegtetve is gargalizálni a készítménnyel, ez esetben 5-10 csepp szükséges fél deci vízhez.

Fogorvosok is használják
– Nagyon hasznos különböző szájüregi gyulladások, fogínyvérzés, afták, fogászati beavatkozások után, néhány nap alatt elmulasztja a fájdalmas aftát, amit vírusok okoznak. Ilyenkor direkt ecseteléssel 24 órán belül elmulasztja a duzzanatot, fájdalmat. Sok fogorvos is használja, a pácienseknél ezzel ecsetelnek. De a lényeg: a megelőzés!

Ezeket olvastad már?