Wellness életmód a Biocommal – Gödrösi Ádám

fotó 3

Gödrösi Ádám

Hogyan kerülnek egy fiatal sportember tanácsai, tapasztalatai a Gyógyítók szemével rovatba? A válasz kézenfekvő: sokkal egyszerűbb és költségtakarékosabb megelőzni, mint meggyógyulni. Ahhoz pedig mindenekelőtt helyes szemlélet és hozzáállás kell az életmód kapcsán. Gödrösi Ádám nem csak „papol” a rendszeres mozgás fontosságáról – mely iránymutatásának egyik alapköve –  hanem jó példával jár elöl. Egyébként is hiteles e területen: amellett, hogy személyi és csoportos edzéseket is tart, az artistaképzőben akrobatikát tanít, s az egyre népszerűbb Street workout (szabad saját-testsúlyos edzés, tornagyakorlatok szabadtéri parkokban) egyik hazai élharcosa. Nemrégiben nagyszerű előadást tartott a wellness-életmódról a Biocom tagság előtt, hiszen a Kónya-ágon Krigel Zsuzsi csapatában is terjeszti az ismereteket. Ennek hatására gyűjtöttük csokorba mondanivalójának lényegét, néhány fontos észleletével. 

Ádám arról a wellnessről szólt, amely az angol well being és a fitness összeolvadása és nagyjából testi-lelki harmóniának fordíthatjuk. Sokan ezt összekeverik azzal, hogy elmennek valahová egy hétvégére, ahol különféle kényeztetésekkel (gyógyfürdő, szauna, masszázs, séta a természetben), sőt, akár még reformételekkel is megadják a testnek, léleknek, ami jár. Csak aztán a következő, akár két-három hónap múlva soros alkalomig visszazuhannak a „rendes” kerékvágásba. Amely valójában rendetlen… Hogyan lehet hosszú távra tervezve kialakítani a wellness életmódot, preventív szemlélettel, s ezt kiegészítve Biocom termékekkel? Erről következik néhány megfontolandó ötlet.

  1. 1. Felelősségtudat

Az egészséghez kapcsolódó felelősségtudat az alapja mindennek. Az elhatározás, hogy tudatos életet élünk, s odafigyelünk az ártó tényezőkre, igyekezvén elkerülni azokat. S hogy tudjuk: mi tehetünk a legtöbbet saját egészségünkért… (Mindez természetesen szorosan kapcsolódik a Ferenczy László által az országos találkozón bevezetett egészségmagatartás fogalmához.)

  1. 2.    Rendszeres mozgás – kiborulás a komfortzónából

Bizony, ez azonnal a második helyet foglalja el a fontossági sorrendben. A vélemények megoszlanak arról, hogy mi a sok, kevés, elég e tekintetben, de Ádámnak határozott a véleménye. Legalább hetente háromszor 1-1,5 órán keresztül komoly fizikai erőkifejtés szükséges, cardio (másképpen: aerob) jelleggel, erőgyakorlatokat is hozzákapcsolva. Azaz: borítsuk ki a szervezetet a komfortzónából! Ha az nem megoldható, napi 30 perces mozgással „kiváltható”. Érdemes ezt mielőbb elkezdeni, amíg egyáltalán képesek vagyunk rá, hogy minél tovább azok legyünk…

  1. 3.    Tudatos táplálkozás – többször keveset, s jót

Nem lesz meglepő: ennek az alapja a cukrok, egyszerű szénhidrátok elhagyása, amelyre már mások is utaltak ebben a rovatban. A testsúly bizony a hangulatot is befolyásolja, s jó lenne egyre nagyobb arányban zöldséget, gyümölcsöt tekinteni fő tápláléknak. Még egy fontos szempont: a napi három helyett érdemes ötször, hatszor étkezni – kevesebbet! Ez felpörgeti az anyagcserét, a szervezet „megtanulja”, hogy nem kell raktároznia, mert mindig kapja az utánpótlást. A pékáruk közül – ha már mindenképp elhagyhatatlan – fogyasszuk inkább a teljes kiőrlésűeket, a húsevők pedig a soványabbakat és a halakat részesítsék előnyben.

Az elegendő mennyiségű tiszta víz magunkhoz vételének fontosságát sem lehet elégszer hangsúlyozni, szemben a cukros ivólevekkel, egyebekkel. S az se tévesszen meg senkit, ha 100%-os, vagy diabetikus a felirat szerint…

  1. 4.    Környezettudatosság

Egy Biocom tag számára ez nem is lehet kérdés, melyben sokat segíthetnek az SCD termékek. Néhány tapasztalatért érdemes ide kattintani. Miközben takarítunk, még segítünk is a környezetnek!

  1. 5.    Káros szenvedélyek nélkül

Elcsépelt téma, mégis tömegek rabjai olyan szenvedélyeknek, mint a cigarettázás, mértéktelen alkoholfogyasztás, hogy a drogról ne is beszéljünk. De, mégis! Hiszen a fájdalomcsillapító is az tulajdonképpen, amit a társadalom megdöbbentően nagy része kapkod be felelőtlenül rendszeresen! Mindezek elképesztően megterhelik a szervezetet, amelynek nem jut ideje a regenerációra, hiszen az öngyógyításra kell egyfolytában koncentrálnia.

  1. 6.    Stresszkezelés – folyamatosan

Nem véletlenül mondják az egyik legnagyobb gyilkosnak a stresszt, mely közvetlen előidézője lehet számos bajnak. A rekreáció fogalma tág és egyedi, mindenkinek más, de szükségünk van rá rendszeresen, mert a stressz egyfolytában újratermelődik… Sokszor egy kiadós beszélgetés is segít, de jóleshet egy séta, az önfeledt játék, vagy akár a relaxáció, meditáció. A lényeg, hogy kapcsoljunk ki, a jelenben élve. És lásd még: 2. pont!

  1. 7.    Étrend-kiegészítők

Ez tulajdonképpen a 3. pont folytatása, azért, mert ételeink (pontosabban: élelmiSZEReink) tele vannak olyan dolgokkal, amelyek nem építenek bennünket, finoman szólva. S egyáltalán: sok feldolgozott ételt eszünk a tápláló, éltető (élő!) enzimdús, nyers helyett. Így aztán kiemelt fontosságú lett, hogy az eledelünkből már hiányzó, de fontos alkotóelemeket pótoljuk, táplálék-kiegészítők formájában.

TAPASZTALATOK

Ádám, amellett, hogy az első hat pont mentén igyekszik élni, bátran és tudatosan nyúl a 7. pont alapján a Biocom kínálatához is, amelyből szemezgetünk az alábbiakban.

Tiszta (és hidrogénes) víz: még, még, még…

Sportemberként nem csak hamar megkedvelte a tisztított vizet, hanem egyre többet is fogyasztott belőle. (Nem térnénk ki most külön a telítetlen víz előnyeire, amit az RO vizünk nyújt.) A szellemi, fizikai teljesítményére egyaránt kedvezően hatott mindez, hát még, amikor elkezdte inni a hidrogénes verziót. S persze nem csak ő, hanem az egész család…

Nyújtás C-vel

Nem csupán az íze kedvéért „bolondítja meg” rendszeresen egészséges vizét MSM C-vitamin italporral. A C-vitamin fontossága mellett az MSM szerepével is tisztában van, ami nagyon jó a szöveteknek. Nyújtások alkalmával is érezte jó hatását.

Immun Supreme: természetes „doppingszer”

Az algának a por verzióját fogyasztja, naponta két teáskanálnyit. Mint mondja, kiválóan regenerál a magas tápanyag-tartalma miatt. Egyébként azonnal észrevehető hatásról is be tud számolni: jobban, könnyebben alszik el a használatával, s a 6-7 óra is éppolyan pihentető, mint korábban a több. Lúgosító hatását is észrevette sportolóként, ugyanis később jön a mozgásból következő savasodás, tovább bírja a Cardio edzéseket, és súlyzózásnál is sokat „dobott”.

Food for Life: egész napos hatás

Mint állítja, annyira gazdag a készítmény, hogy reggeli bevételével gyakorlatilag az aznapi tápanyagellátás megvan. Ráadásul különösen kedveli az ízét, ahhoz képest, hogy egy nagyon zöld készítményről van szó!

D-vitamin +K2-vitamin: nagyon kell!

Természetesen minden Biocom terméknek alaposan utánanézett, így ennek is. Szedi is bőségesen, ismerve a legújabb kutatások eredményeit, melyről mi is több anyagot közöltünk korábban. Ő D-vitaminból alapból megeszik naponta 4-6000 nemzetközi egységnyit!

Gödrös Ádám most 22 éves. Ha így csinálja tovább, 44 évesen is ennyinek fog kinézni… De, mint állítja, soha nem késő elkezdeni. Csak az 1. ponton kell túljutni!

IMG_1312

Még ilyen pozitúrában is van ereje mosolyogni. Hja, a sok alga…

fotó 4

Nem kell feltétlenül ezt is utánacsinálni. De lehetséges…

Ezeket olvastad már?