Kezdőoldal Ágak Élménycunami a KEK-en, avagy „fantörpikus” Kulcsember-képzést tartott a Kosiba-ág

Élménycunami a KEK-en, avagy „fantörpikus” Kulcsember-képzést tartott a Kosiba-ág

A napokban egy családi rendezvényről írt cikket a Margó-Bandi páros, ezúttal pedig az akkor beharangozott módon a Kosiba-ág szeptember végi Kulcsember-képzőjéről. Gulyás András és Szágosné Margó (illetve, a páros férfitagja) a szeptember végén tartott kétnapos tréning kapcsán röviden és egyszerűen így fogalmazta meg az érzéseit, gondolatait, tapasztalatait: fantörpikus! Persze, van egy bővebb verzió is, életük első ilyen jellegű rendezvényéről, máris közreadjuk, képekkel.

Ámulatból ámulatba estünk
Későn este értünk haza. Az úton előfordult az is, hogy egyszerre négyen beszéltünk. Szinte ugyanazt fogalmaztuk meg a saját retorikánkkal. De természetesen igyekeztünk kivárni (többnyire sikeresen!), míg az éppen szóló befejezte a mondandóját. Igen! Nekünk ez volt az első ilyen, hogy élőben lehettünk ott.
És nem bántuk meg, hogy megfizettük az árát, utaztunk több órán keresztül, szabadságunkat erre vettük igénybe, órákat hallgattuk az előadókat… Olyan közegbe csöppentünk be, mire felértünk az első „Tettek Termébe!”, hogy ámulatból ámulatba estünk. Mindenki ismerős arc, mosolygás… Olyan szívélyes üdvözlések, mintha már évek óta ismernénk egymást és személyes első találkozók tömkelege. Elképesztő első élménycunami volt, ami nagyon-nagyon jó megalapozása lett mind a két napnak. Most úgy éljük meg ezt mind az öten, akik Kosiba Zsombor egyik kis csapatmagját alkotjuk (Soós Zita, Gódány Anita, Fazekas Erika, Szágós Margó, Gulyás András): megérte!

Fontos kérdések
Kérded: miért jó órákon keresztül utazni? Órákon keresztül aktívan figyelni? Miért előnyös újra az iskolapadba ülni? Én is kérdezném: vannak céljaid? Van hozzá odavezető utad? Vannak eszközök a kezedben, hogy eljuss oda? Szuper! Az én látásomban az órákon át tartó utazás azért kell, hogy újra iskolapadba ülve, feszülten figyeljek, jegyzetelve aktívan jelen legyek az előadásokon.

Hatékony összmunka
És amit kaptunk: Kaposi Márti volt az első az előadó triumvirátusból, aki teljesen hétköznapi nyelven bebizonyította, egyben el is mondta, hogyan lehet hatékonyan összedolgozni csapatban. A prezentációja teljesen letisztult, egyszerű és érthető volt. (Úgy éreztem, muszáj neki személyesen megköszönjem, amit elénk tárt a csapatával!)

Megtakarítások
Ezek után Farkas Anikó (triumvirátus második személye) kapta meg a szó jogát. Szorosan kapcsolódva Márti szavaihoz, kiegészítette az addig hallottakat. Egyértelműsítette, hogy a környezetvédelmi megtakarításban ilyen potenciál lehet, ha okosan használjuk a Facebook adta lehetőségeket. Kérdésekkel fűszerezett előadásaikkal (mivel nem szabadulhattak csak úgy simán!) teljesen lenyűgözték a csapatot. Majd Kosiba Judit annyit mondott: így van. Előtte elhangzott kérdések miatt neki már nem maradt mit mondani, csak az egyetértés.

Levezetés, elindítás
Kosiba József folytatta a celebrálást, és a trió még mindig nem szabadulhatott: újból kérdéseket kaptak. Az Ezüst Hálózatigazgató-ágvezető folytatta konklúzióval, levezetéssel. Ezek után felkonferált egy igen elragadó személyt: Bicskeiné Olgika arról beszélt, hogyan lehet elindítani valakit, aki érdeklődik az üzlet iránt is.

Hétpontos módszerét lépésről lépésre kedvesen elmagyarázta. Kezdve a nulladik lépéssel. (Személy szerint Ő volt az egyik csapattag a négy közül, akivel találkozni akartam.) Némi átvezetés, és a finom ebéd elfogyasztását követően a szót Kosiba Zsombor kapta meg.

Hogyan legyen munkatársunk?
Még inkább: hogyan találjunk saját munkatársat? Csúnyán kifejezve: csinálni kell! És jött a levezetése annak, hogyan lehet új munkatársakat eredményesen keresni, találni, vagy csak nyersen egy új kúrázót átalakítani Biocomossá. Lépésről lépésre, némi személyes tapasztalattal megspékelve. Eközben rendszeresen feltett kérdéseket, hogyan lett eddig végezve ez a feladat, vagy az a munkafolyamat milyen formában lett végrehajtva. A válaszokat néha kijelölt személyektől, néha jelentkezés alapján kaptuk meg. Simon Viktória a korábbiakat üzleti részről, gyakorlatiasabb formába öntve adta elő nekünk. A fiatal páros összeszedetten, az állításokat követően magabiztosan bizonyított. (Nem csak a levegőbe beszéltek…)

Társaságban kellemesebb
Elérkezett a vacsora ideje, ahol oldott hangulatban, játékosan olyan ételt kaptunk, amit én mínusz másodperc alatt megettem. Ettem már finomat, ettem már jót is. És együtt a kettőt! Az a valóság, hogy a nem bonyolult étel sokkal, de sokkal jobb és finomabb lett a társaság, a hangulat miatt. Talán azért is, mert Királyként most étkeztem első alkalommal? Nem tudom.

Csapatmegbeszélések
Az esti wellnessezés alatt összegyűlt megint a kis csapat, és Zsombi vezetésével gyors megbeszélést tartottunk. Hol Réka, hol Viki egészítette ki saját történettel az esténket. Még be sem fejeztük, mikor a főszponzorok megérkeztek, és csatlakoztak hozzánk. Egy kis ízelítőt kaptunk a keddi napra való tekintettel: „Ja! De holnap erről is szó lesz majd bővebben, úgyhogy ezt a témát majd holnap folytatjuk.” (Muszáj volt elfogadnunk!) A nap zárását 23 órakor léptük meg.

Torna vagy tánc?
Kosiba Hajnalka készült nekünk kedd reggel egy kis tornával. Vagyis nem egészen! Berényi Kriszti lelkesedése volt az, ami a reggeli táncot megalapozta. Erre biztosan mindenki felébredt! (Krisztina volt a másik személy, akivel szerettem volna személyesen találkozni.)

Bővítési alap, online módszerek
Ezek után a bővítési alapot mutatta meg egy új, kezdő kollegina és egy Ezüst Hálózatvezető struktúráján:
Hogyan lehet hatékonyan, jól kihasználni. Ezt a „csillagkereső” programot értette meg velünk folyamatos visszakérdezéssel, számításokkal, levezetésekkel. (Jegyzetemben leírtam: Dobrocsi Edit idevágó szőlőfürtje: profi.) Ebéd után Bánfi Zoltán személyesen is üdvözölte a csapatot, és hamarjában előadott tartalmas, lényeges sarokpontokra hívta fel ismét figyelmünket.

Hétköznapi pénzkezelés, nem hétköznapi módon
S aztán Kosiba József igazgató úr előadása… Mintha egy közgazdász beszélne a hétköznapi pénzkezelésről – vállalkozói viszonylatban. Definíciókkal erősítette meg mondandóját. Nem csak állított, hanem példákkal, leírásokkal támasztotta alá azokat. Hallottam olyan véleményt is: felsőoktatási képzésben is megállná a helyét ez az előadás. Kérded: miért nem írok tartalmat? Mert ez nem az én dolgom. Én itt most csak élménybeszámolót tartok. Bár hosszúra sikeredett, ettől még az…

A napi rutinok közös pontjai
A nap vége felé ismét Dobrocsi Edit került a középpontba: Ő vázolta fel a napi rutinját.
Kosiba Ilike szintén ezt tette, és Olgika is elmondta. Mi volt a közös mind a három tartalmában? A rendszeresség, tudatosság.

Visszatérünk!
Feltett szándékunk mind a kettőnknek, hogy a következő KEK-en is jelen leszünk személyesen. Nem csak a hely nyújtotta élményért, vagy a csapattal való találkozásért – bár ez is szempont volt a döntésünk mellett.
Hanem azokért a tartalmas előadásokért, személyes beszélgetésekért, mikro-találkozókért. Ahogy volt! Az összes jelentős, nagy és apró dologért. Köszönjük a lehetőséget!

Ezeket olvastad már?