Kezdőoldal Ágak Valódi tűz és szenvedély – Kosibáék prófétasága

Valódi tűz és szenvedély – Kosibáék prófétasága

Senki sem lehet próféta a saját hazájában! – tartja a közmondás. Ez biztosan sokaknak cseng ismerősen. Kosiba József hálózatigazgató, és felesége, az aktív üzletépítésben is párja, Hajni is átélték ezt. De nem adták fel! Így a más helyszíneken megélt üzleti sikereik mellett végül azt is megtapasztalták, milyen érzés “hazai pályán” is elfogadottnak lenni. Nem kellett hozzá más, “csak” türelem. S persze az, hogy kitartsanak, ne adják fel, ugyanakkor ne erőltessenek semmit, de mégis: erőszakmenetesen, folyamatosan információkat adjanak magukról és tevékenységükről, otthon is. Innen nézve törvényszerű, hogy egyszer csak eljött a pillanat. Kosiba József írása következik, mely kiváló motivációs történet.

Mínuszról indulva
11 évvel ezelőtt olyan helyzetben voltunk, hogy bizony segélyt kellett kérnünk az önkormányzattól néhány hónapig. Akkoriban a vállalkozásom egy tűzeset miatt teljesen ellehetetlenült és rövid időn belül felhalmozódott egy durván 20 milliós adósság is. Ekkor jött az életünkbe a hálózat, amibe utolsó szalmaszálként kapaszkodtunk bele. Kitartó, következetes munkával hamar komoly bevételekre tettünk szert, magasabb színvonalú életet kezdtünk kialakítani. Adósságunk rendezése, új autók, utazások, telekvásárlás. Ezeket látta a közvetlen lakókörnyezetünk, de mégsem győzte meg őket annyira, hogy eléggé kíváncsiak legyenek, hogy ezt hogyan érhetnék el ők is. Néhányan azért csatlakoztak, de átütő sikert nem sikerült elérni. Több sikertelen próbálkozás is volt. Előadásokat hirdettünk, személyes megkeresésekkel próbálkoztunk, de semmi.

Nem adtuk fel!
Ám már voltunk annyira tapasztaltak, hogy ettől függetlenül nem adtuk fel. Folytattuk ott a hálózatfejlesztést, ahol erre volt fogadó készség és teljes mellszélességgel vállaltuk fel saját falunkban is, hogy mit csinálunk. Nem erőltettük rá senkire sem a lehetőséget, de minden alkalmat megragadtunk, hogy „reklámozzuk” magunkat. Társasági összejöveteleken, civil szervezet tevékenységei közben, adakozáskor tombolára mindig termékekkel járultunk hozzá a közös célokhoz stb. Ahol tudtuk, tudjuk, mutatjuk magunkat!

A bevonzott pillanat
Aztán a kitartásunk meghozta a gyümölcsét. Történt ugyanis, hogy kis falunkban egy komoly, környezethelyreállító pályázathoz olyan feltételt szabtak, hogy fenntartható fejlődéssel, környezetvédelemmel kapcsolatos előadást kellett szervezni a lakosok számára. Mindezt rövid időn belül. Ekkor történt a megkeresés, mert a település illetékes vezetője tudta, hogy mi ezt azonnal meg tudjuk tartani. Ezt persze mi örömmel elvállaltuk, ő pedig annyit segített, hogy olyan embereket hívott el, akik ezekre az információkra nyitottak, sőt a tudást tovább is adhatják. Iskolai, óvodai pedagógusok, egészségügyi dolgozók, és a hivatal dolgozói valamint még néhány érdeklődő jött el az előadásra, amin így majd 40-en voltak jelen.

Miért nem hallottam hamarabb…?
Az eredmény fantasztikus volt. Az előadás végén többen odajöttek és megköszönték, hogy hallhatták az előadást, s már sajnálják, hogy nem jöttek el előbb, mert ez nagyon jó dolog. Többen megvásárolták a tagságot, sőt az önkormányzat is váltott egy tagsági kártyát és azóta ezeket a termékeket használják a hivatalban. Megtört a jég és reméljük, hogy még sokan fogják felismerni, hogy fontos, hasznos és igen gazdaságos megoldásokat ajánlunk.

Vállald fel és tarts ki!
Tanulság: kitartással és tevékenységünk teljes felvállalásával a közvetlen környezetünkben is elérhetünk eredményeket. Tehát, aki ilyen akadályokkal találja szembe magát: sose adja fel! Folytassa a munkát, fejlessze tudását, használjon ki minden lehetőséget, hogy beszéljen erről, s az eredmény előbb, vagy utóbb megérkezik!

Ezeket olvastad már?