Grapefruit csepp a nyusziknak – sikerrel!

4-1 4-2 4-3

A Grépfrútmag-kivonat jótékony hatásairól régóta van ismeretünk, a hálózat hosszú évek óta kedvelt, a TOP 10-ben „bérelt hellyel” rendelkező termékéről megannyi kedvező visszajelzés érkezett, sokan üzletük elindulását is egy-egy ilyennek köszönhetik. S bár hallottunk már arról, hogy állatoknak is adtak belőle, az alábbiakban nyulakkal kapcsolatos konkrét esettörténetek következnek. A Vass-ág tagja, a Kerepesen lakó Izsákné Zsobrák Anikó ugyanis, amióta élesben letesztelte a készítményt, megelőző injekciókat sem ad nekik, s a féreghajtás ötletét is elveti. Ott van ugyanis a kezében – s gyakran a nagyjából 170 nyuszija szájában – a grépfruitmag-kivonat…

 

Saját tapasztalat                                                        

Természetesen az egyébként pénztárgépekkel foglalkozó, sikeres vállalkozóként dolgozó Izsákné Zsobrák Anikó nem minden előzmény nélkül volt ilyen „bátor”. Vass Oszkár regisztráltjaként korábban az ezüst kolloid híve volt a rendszeren belül, majd egy ajánlásra áttértek a grépfrútra. A cseppek náluk is működtek: elmondása szerint egy hasmenéses időszakban a „grape” bevétele után nem sokkal megnyugodott a gyomor, és megszűnt az ingázás a vécére.

Miért ne lenne jó a nyulaknak is…? 

Anikó bioenergetikusként egyébként is nyitott az alternatív módszerekre, és persze alaposan utána olvasott a készítménynek, azért a „fentiek” bólintását is kérte az ötletére. Úgy gondolta ugyanis, hogy ami neki jó, biztosan jó lehet a nyusziknak is…

A tét nem volt kicsi!

A nyulak nagyon érzékeny bélrendszerű jószágok. Az emberek nagy többsége nem is tudja, hogy náluk is számtalan betegség jöhet elő. Az egyik leggyakoribb a baktérium okozta puffadásos betegség a kokcidiózis. Csaknem minden egészségesnek látszó tenyészállat bélcsatornájában is megtalálhatók a kokcidiumok, és a kokcidiózis által okozott kár szinte felbecsülhetetlen. A tünetek többnyire a választási korban, kb. 8-10 hetesen jelentkezhetnek. Étvágytalanság, csökkent takarmány- és vízfogyasztás, olykor nyálkás, máskor vízszerűen híg hasmenés tapasztalható. Ha időben nem történik megfelelő beavatkozás, ezek következménye rendszerint az elhullás.

Néhány cseppel kezdte, idejében

Mára már 170 klein rex nyulat tart Anikó. – Először óvatos voltam: az önitatós rendszerben kínált vizükbe csepegtettem belőle, egy 10 literes kannához mindössze 50 cseppet adva. Már ekkor látszott, hogy szépen javulnak, az első tünetek megjelenése után. Persze, mindezt valóban idejében kell elkapni, nehogy túl késő legyen a kúra – mondja.

Messziről jött vissza…

Aztán sokkal bátrabb lett Anikó, amikor észlelte, hogy nagyon rossz állapotban van az egyik nyuszija. Ekkor már nem látszott sok esély, a hagyományos módszerekkel sem. Mivel már nem ivott, neki két-három mokkáskanállal (!) adott közvetlenül a szájába. S láss csodát (azaz grépfrút-cseppet): egy nap után felemelte a fejecskéjét, majd egy hét után lábra állt! – Szinte hihetetlen volt látni a javulást, pedig itt már elvileg nem volt segítség! – meséli lelkesen.

Szívesen isszák, s aztán esznek

Anikó úgy látja: igazából nem lehet a cseppeket túladagolni, csak „pocsékolni” belőle. – Az első kiváló tapasztalatok után már egyből szájba adom a terméket fecskendővel vagy kiskanállal. Érdekes megfigyelés, hogy nagyon szeretik, szívesen isszák, még egy sem köpte ki… S ami a lényeg, ha észreveszem a puffadást, általában két nap alatt rendeződik a probléma. Sőt, az első adag után akár már egy órán belül újra eszik!

Előtte és alatta is – kiegészítésként

Izsákné Zsobrák Anikó bioenergetikusként a megelőzés híve. Sok minden ellen kell leoltani, gyógyszerezni a betegségre fogékony nyuszikat, ám ő ezeket mind elhagyta, csak a grépfrútmag-kivonatot használja prevencióként és a kialakult problémák kezelésére egyaránt. Utóbbi esetben addig adja, amíg nincs jól a nyúl. Kipróbálta már kutyákon és cicákon is, úgy látja, nagy áttörést hozhat az állatgyógyászatban is. Persze tudja, hogy ez nem egy hivatalos gyógyító készítmény, hanem egy „szimpla” étrend-kiegészítő, de hát éppen ezt teszi: kiegészíti a cseppekkel a nyuszik étrendjét… S végül is a saját állományában ő dönthet arról, hogy mi a jó. Az, ami bevált!

Már a kezdetektől

– Szépen, egészségesen fejlődnek a nyuszikák az alomban. Szinte kezdettől kaphatják a cseppeket, tapasztalatom szerint már újszülött kortól is lehetséges, amennyiben ez szükséges. A tenyésztéssel foglalkozó ismerőseim furcsának néznek és egyelőre nem követnek ebben. De ez nem is zavar, hiszen örömmel látom, hogy az enyéim jól vannak, a „RexiMixi Nyúl-Álomban”…

Ezeket olvastad már?