Kezdőoldal Ágak Vecsésen új képet kapsz, hogy valóra váljanak az álmaid – kulcsemberes tréninget tartott a Csordás-ág

Vecsésen új képet kapsz, hogy valóra váljanak az álmaid – kulcsemberes tréninget tartott a Csordás-ág

A Csordás Anikó által vezetett csapat tréningező tagjai a vendégelőadóval

Justin János Ezüst Hálózatvezetőhöz méltóan hatalmas megtiszteltetésnek éli meg, hogy újra tollat ragadhatott, s ő lehetett a krónikása a Csordás-ág legutóbbi Kulcsember-képzésének. Az október 16-17-én tartott tréning leírásából – melynek vendégelőadója ezúttal Tarczy Gyula kommunikációs igazgató volt – egyaránt átszűrődnek a saját és a csapat tapasztalatai is. Szerinte Vecsés olyan hely, ahol álmok születnek és válnak valóra. A leírásából felsejlik, most sem volt/lesz ez másként!

Igazi kulcsemberré akarnak válni a Csordás Team tagjai

A legendás vecsési helyszín

Az új vecsési résztvevők az ajándékba kapott érmükkel

Egy más kép
Izgatottan gyülekezett a Csordás-ág VIP csapata 2022. október 16-án vasárnap reggel Vecsésen, a Hotel Airport Stációban, a Biocomosok egyik törzshelyén. Csordás Anikó Gyémánt Hálózatvezető és csapata izgatottan várta a kétnapos, nagyon tartalmasnak ígérkező programot. A szálloda gyönyörű kertjében köszöntötték egymást a résztvevők, majd pontban a tervezettek szerint, 10 órakor elkezdődött a képzés. Mint sok más rendezvényünk, ez is egy olyan képzés, ahol – szoktuk mondani – kaphatsz egy másik képet a fejedbe, a világodban lévő dolgokról. Nagyon nehéz ezt szavakban leírni, átadni valakinek, aki nem volt még részese ilyen fantasztikus eseménynek!

A csapatépítő feladatok egyik pillanata

Precízen, derűsen vezetett napok Nagy Zsuzsannával
Most mégis megpróbálom nektek elmesélni a két napunk krónikáját, melynek háziasszonya ezúttal Nagy Zsuzsanna Ezüst Hálózatvezető volt. Zsuzsa – ahogy tőle megszokhattuk – precízen, de természetesen kis humorral fűszerezve köszöntötte a résztvevőket, gratulált nekik, hogy ők erre a két napra a fejlődés lehetősége mellett döntöttek, majd ismertette a tréning programját.

Nagy Zsuzsanna Ezüst HV

Csordás Anikó: Fontos a képzési jelenlét
Az első előadó Csordás Anikó Gyémánt Hálózatvezető volt, aki a rendszer működéséről beszélt, hangsúlyozva a képzések fontosságát. Kiemelten szólt a rendezvényekről és az ezekre való meghívások fontosságáról, valamint saját életén keresztül adott bizonyosságot a hálózat stabilitásáról és működőképességéről. Előadásában kiemelte, hogy a Biocom cég a pandémia időszaka alatt is kimagasló eredményeket ért el, hála a folyamatos fejlesztéseknek és alkalmazkodó képességeinek!

Kutas Tünde Ezüst HV

Kutas Tünde és az álommeló, háromszoros jövedelemmel
Az ágvezető után Kutas Tünde Ezüst Hálózatvezető következett. Tündinek mindig sikerül könnyeket csalni az emberek szemébe, és ez most sem volt másképp. A sztorijuk ékes példája annak, hogy bármit elérhetsz az életedben, ha kitartó és céltudatos vagy! Nem volt könnyű életük, de eltökélték, hogy Magyarországon új életet kezdenek, és a hőn áhított gyermekáldásról sem hajlandóak lemondani. És milyen jól tették, Botond kisfiúk születése bearanyozza a mindennapjaikat, és Tünde is a Biocomban találta meg azt a lehetőséget, hogy kisgyermekes anyukaként otthonról, a saját időbeosztásával tudjon dolgozni. Jelenleg kb. háromszor annyi a jövedelme, mint az alkalmazotti létben! Sőt azóta Boti is állandó „résztvevője” a vecsési képzéseknek, apukájával a háttérben töltik az idejüket, míg anya a képzésen van. Ugye, hogy egy „álommeló”? De ez sokunknál szerencsére inkább már hivatás és szerelem, mint munka.

Csiba Annamária

Csiba Annamária: Fektess bele időt és energiát, megéri!
Tünde után Csiba Annamária Ezüst Hálózatvezető kapott mikrofont, és mesélte el nagyon tanulságos életútját a Biocomban. Annamari egy csupaszív ember, akinek elsődleges célja a Biocomban saját munkahelye kiváltása volt, amit már sikerült is teljesítenie. További fontos céljai között szerepel a férje munkájának kiváltása is… Mint állította, fantasztikus lehetőséget kínál a cég, ha valaki ide fektet az idejéből és energiájából. Ez egy nagyon busásan megtérülő befektetés lehet azok számára, akik komolyan veszik magukat a rendszerben. Hiszen az anyagiakon túl sok esetben hallottuk már, hogy a Biocomos lét például családokat is „újraegyesített”, olyan esetekben, ahol az egyik fél a jobb megélhetés érdekében külföldön kényszerült munkavégzésre. Annamária is – mint sokan – alkalmazotti viszonyból kezdték Biocomos pályafutásukat, ma pedig otthonról szabadon dolgozik, bármikor ott tud lenni, amikor kislányának szüksége van rá. Egy fantasztikus csapatot vezet, melynek egyik oszlopa a Hoffer-Hidegföldi Team (Hoffer Krisztina és Hidegföldi Zoltán vezetésével), akik már a Csiba Csapaton belül is egy szuper gárdával büszkélkedhetnek. Zoli és Kriszta rengeteget tanultak és fejlődtek az utóbbi időben, nem sajnálnak a saját tudásukba invesztálni, és így remek tanítói saját csapatuknak, de egy-egy ilyen képzés alkalmával az egész Csordás-ágnak. A másik „lába” Annamarinak is hamar felvette a ritmust, Megyesi-Tóth Lívia pár hónap alatt lett hálózatvezető és Biocom Nyári Versenyének győztese.

Egy szituációs feladat a sok közül

Hoffer Krisztina HV szituációs feladatban

Justin házaspár: A 200 pont a legfontosabb ajtót nyitja
A következő előadói páros, a feleségem Justin-Pálfy Eszter és jómagam (Justin János) Ezüst Hálózatvezetők voltunk. Mindig hatalmas megtiszteltetés egy ilyen nívós eseményen szót kapni, melyet ezúttal is köszönünk Anikónak! Előadásunk címe: „Vedd magad komolyan”. Igyekeztünk a résztvevőknek a saját példánkon keresztül tanítást adni ennek fontosságáról, s arról, hogy nem egész két év alatt micsoda fantasztikus dolgokat sikerült véghezvinnünk. Mert mi a nulladik pillanatban elhittük, hogy ez a rendszer kész van, és működik, és csak magunkat kell beletenni. Beszéltünk a 200 pont jelentőségéről és fontosságáról, mint egy kulcsról a rendszerben, amely szinte az összes ajtót nyitja, de egyet biztosan, amely a többi ajtót maga mögött rejti – képletesen fogalmazva.

Justin János Ezüst HV

Justin-Pálfy Eszter Ezüst HV

Mennyire tiszteled a szponzorod?
Aztán szót emeltünk a számomra egyik legfontosabb kérdésről, a „Te és a szponzor” viszonyáról. Mi szerencsések vagyunk Ibolyával és Istvánnal – Tóthné Molnár Ibolya és Tóth István Arany Hálózatvezetők –, de valójában ez nem szerencse kérdése. Sokkal inkább azé, mennyire tudod elfogadni a tanítást egy másik embertől, mennyire vagy alázatos, mennyire hiszel benne és látod, hogy az, aki előtted van, már bejárt egy utat. Összefoglalva azt is mondhatnám, mennyire tiszteled a szponzorod? Szerintem ezek a kulcsgondolatok.

Tóth István Arany HV

Tóthné Molnár Ibolya Arany HV

Mennyire veszed komolyan magad?
Kis ízelítőt adtunk a résztvevőknek az elmúlt három „Biocom Üzleti Akadémiáról”, hogy mennyire fontos ez a Kónya-ágon belül működő, komplex oktatási rendszer, melyet az ágvezetőink dolgoztak ki, hogy mi még hatékonyabban haladjunk a hálózatépítésben. Ez egy olyan hely, ahová már kvalifikálni kell magad. Szintén utalhatnék rá átvitt értelemben, hogy komolyan veszed-e magad? Ha igen, akkor a cég is komolyan vesz téged. Majd ejtettünk pár szót az általunk szervezett online és offline rendezvényekről, valamint ezek hatékonyságáról, majd természetesen – mely egy Biocomos előadásból sem hiányozhat – a céljainkról. Előadásunk után egy frissítő kávészünet következett a terem pazarul berendezett kis szegletében, ahol mindenki szusszanhatott egyet.

Tóth István: „Ember Építés”
A szünet után Tóth István Ezüst Hálózatvezető következett, a mi hálózatvezetői párosunk férfi tagja, a mi „Biocomos Apukánk”. Nagyon szeretem ezt a jelzőt használni Istvánra, mert ebben tényleg minden benne van számunkra, amit ő képvisel az életünkben, de azért nézzük pár gondolatban, hogy miket is. Egy ember, akit bármikor felhívhatunk és mindig konyhakész megoldásokkal szolgál, aki türelmes és precíz, és mestere az előadásoknak, a tanításoknak. Hála és köszönet, hogy vagy/TOK nekünk. István most is különösen nagy hangsúlyt fektetett rá, hogy egyébként a tőle megszokott könyvadaptációval hasítson, mint kés a vajban. Előadásának címe: „Ember Építés” – már magában is sokat sejtetett. Beszélt a jó vezető képességeiről, a hálózatépítés fontos szabályairól, a személyiségtípusokról, a motivációról, a munkatársak kezeléséről. Szóval egy nagyon haszon és gyakorlati oktatást hallhattunk tőle ezúttal is.

Tóthné Molnár Ibolya: Soha ne add fel az álmaid!
István után feleségem Tóthné Molnár Ibolya következett. Meg kell jegyeznem, Ibolyát is éppúgy szeretjük, mint Istvánt, ő pedig a mi „Biocomos Anyukánk”. Tényleg egy „ősanya” személyiség, mindig, mindenben számíthatunk rá is. Ibolya az elmúlt 6 évükről tartott előadásából megtudhattuk a kezdeti sztorijuk után hogyan vezetett az út épp az arany hálózatvezetői címig! Számomra a legnagyobb tanulsága az előadásának az volt, hogy ha neked komolyak a céljaid és az álmaid a Biocomban, akkor soha nem szabad feladni azokat!

Interaktív gyakorlás és közös lazítás
Az előadások után szokás szerint pazar ebéd következett a szálloda éttermében. Délután interaktív gyakorlás következett, szituációs játékokkal, természetesen hálózatépítés témakörben. A résztvevők között szerintem nagy sikert aratott ez a fajta feladat. A nap „tanulós” része után a jól megérdemelt wellness következhetett a szálloda erre gyönyörűen kialakított környezetében, valamint természetesen a szobák elfoglalása és egy kis lazítás.

CsapatépítésEste aztán újra összegyűlt a csapat a rendezvényteremben, és egy nagyon jó hangulatú csapatépítés zajlott, szintén játékos feladatokkal. Valamint két szülinapos, az ágvezető Csordás Anikó és munkatársunk, Krosenczki Kinga kislányának köszöntésével, egészen 11 óráig, majd a társaság nyugovóra tért.

Az ágvezető-főszervező köszöntése

Csordás Anikó Gyémánt Hálózatvezető előadás közben

A szavak és előadások mestere
Érdemes volt pihenni, hiszen a második napon egy olyan fantasztikus ikonja érkezett a cégnek, hogy bizton mondhatom, sokan már csak őmiatta is igent mondtak a rendezvényen való részvételre. Ez a személy nem más, mint a Biocom kommunikációs igazgatója, egy fantasztikus férj és családapa, a szavak és az előadások mestere, Tarczy Gyula, aki nem mellesleg rendezvénymoderátor-specialista és a „Ha mikrofon kerül a kezedbe…” fantasztikus könyv írója.

A vendégelőadó is interaktív módon dolgozott

Tarczy Gyula ­­– játszi könnyedséggel a kommunikációról
Nagyon vártuk Gyulát, és hát, mit mondjak, tarolt. Játszi könnyedséggel vezetett be minket az előadások rejtelmeibe, kezdve a felkészülési alapoktól a helyes mikrofonhasználaton át egészen az előadások megtartásáig. Beszélt nekünk a felépítés fontosságáról és részleteiről, valamint a hétköznapi kommunikációról és a céges kommunikációról is. Ezen kívül sokat tanulhattunk tőle a kérdezéstechnikáról és internetes, valamint az online kommunikációról. Gyula nagyon interaktívvá tette előadását, sokszor bevonva bennünket egy-egy téma érintése közben. Ez az egész napunk arra volt szentelve, hogy csak csüngjünk az ő szavain. Felejthetetlen élmény és óriási tanítás volt számomra őt hallgatni, de azt gondolom, ezt nyugodtan kijelenthetem az egész csapatunk nevében!

Tarczy Gyula kommunikációs igazgató játszi könnyedséggel szólt a kommunikációról


Mindig felülmúlja az előzőt
Gyula előadásai között szintén egy ízletes finomságokból álló ebédet fogyaszthattunk el, majd az előadásai után Csordás Anikó köszöntötte és köszönte meg neki a ránk fordított idejét. Majd értékelte és zárta a rendezvény. Szerintem ez a Vecsés is örök élmény marad sokunk számára, mindig azt gondolom, hogy nem lehet már überelni az előzőt, de Anikónak valahogy ez mégis mindig sikerül. A rendezvény zárása után a csapat tagjai búcsút vettek egymástól majd mindenki elindult haza…

Esti csapatfotó

Esti csapatépítő feladat

Ezeket olvastad már?