Kezdőoldal Ágak Egy másik (és jó!) világba, a Biocom szigetére csöppent Dobrocsi Tibor, aki ma már Ezüst HV a Tóth-Wolgord-ágon

Egy másik (és jó!) világba, a Biocom szigetére csöppent Dobrocsi Tibor, aki ma már Ezüst HV a Tóth-Wolgord-ágon


Idén 3 éve annak, hogy Dobrocsi Tibor regisztrált tagja lett a Biocomnak, és ma már párjával, Forró Katalinnal építik a közös jövőnket (róla külön cikk születik). Közös csapatuk összekovácsolásának eredménye lett a Dobrocsi-Forró Team. Igaz, még nem olyan nagy, de tudják és meggyőződésük, hogy a kicsi is rövidesen hatalmasra növekszik. Ennek az egyik marketingtervben is nyomon követhető jele, hogy Tibor már Ezüst HV a Tóth-Wolford Team szárnyaló csapatában. Tibor a bárki által másolható eddigi útjának részleteit is megosztja velünk!

Kúrázóból hálózatépítő
Természetesen az én utam is egy fogyókúrával indult, amiben persze első körben nem hittem. A szponzoraimmal, Petró Gyulával és Petróné Ildikóval folytatott beszélgetések után hagytam magam elcsábítani és belevágtam a teljes életmódváltással Reg-Enor kúrába. Zsír, szalonna, kolbász? Persze, majd ettől fogok lefogyni… És láss csodát, 6 hónap alatt 32 kg olvadt le rólam, úgy, hogy nagyon finom, magyaros ételeket ettem. Hála és köszönet Ildikónak, hogy ő hitt bennem. Második lépcsőben jött az üzleti rész.

Mórahalmi tudatos vezető képzés
Az üzleti részre sokáig nemet mondtam, majd egy mórahalmi vezetőképzésen jött az első kattanás. Itt kezdtem megérteni, hogy miben is vagyok, és mi lenne a feladat, ami így, elsőre meglepően könnyűnek bizonyult. Saját Facebook csoport, beszélgetés sok-sok emberrel, tapasztalatok átadása stb. A saját előtte-utána fotóm hatalmas érdeklődést mutatott, majd jött az adott évi nyári verseny, ami nekem épp a legjobb időben érkezett.


A 2018-as nyári verseny hatalmas inspirációt adott
A csoportom ekkorra már kezdett beindulni, a saját fotómmal pedig elértem a várt eredményt. A három hónapos versenyen több mint 100 ember csatlakozott mellém, és közös erővel indultunk a fogyókúrával. Fantasztikus élmény volt a dunai hajós egész napos program, amit a versenyben elért eredményim elismeréseként kaptam a Biocomtól.


Szemléletváltás, új irány
Közel 20 év természetgyógyászi pályafutással a hátam mögött nehéz volt a „mindenkit meggyógyítok” szemléletből saját magam kigyógyítani… Egy képzésen Tóth Lali felső vezetőnknek egy bibliai idézete hozta meg számomra a megértést. „Gyógyító vagy hálózatépítő akarsz lenni? Ha halat adsz az éhezőnek, az holnap is éhes lesz, vagy megtanítod halászni és egy életre jóllakatod.”

Startnapok, rendezvények
Emlékszem, az első rendezvényem egy nemzetközi volt a Kongresszusi Központban, szinte azt sem tudtam, melyik világ végén vagyok. Az első dolog, amit azonnal észrevettem, hogy amint a szponzorom, Petró Gyula bemutatott szinte minden felső vezetőnek, mindenki úgy viselkedett velem, mintha ezer éve ismernénk egymást. Csuda jól éreztem magam, ezek hozták meg számomra a második kattanást. Hatalmas embertömeg, és itt mindenki mosolyog, nevet és barátként kezel. Hát ez biztos nem a Föld nevezetű bolygó, vagy ha az, akkor egy másik dimenzió! Mára már tudom, igen, ez egy más világ, Biocomos világ.


A HV szint elérése, majd jött egy saját HV is
A nyári verseny végére elértem a hálózatvezető szintet, aminek nagyon örültem, és még nagyobb löketet adott. Nem sokkal ezután, a verseny ágamon ki is került az első hálózatvezetőm. Annyira felvillanyozott, hogy itt már én voltam az, aki elismerhettem, és megjutalmazhattam a „tanítványomat”. Fantasztikus és felemelő érzést jelentett számomra!


A párom bevonása
Így visszagondolva a 2020-as év elejére és az elmúlt egy évre, a legnagyobb feladatot a párom jelentette. Nem volt egyszerű átformálni a gondolkodását, mivel hitelügyintézőből és biocomos termékfelhasználóból hálózatépítővé kellett képezni. Ahogy szokták mondani, minden rosszban van valami jó, és ez a mi történetünkre is igaz. Ez év elején jött a vírus, aminek köszönhetem a sikert, mert megtört a jég. Kiváltottuk a munkahelyét, és önálló vállalkozó lett. Négy hónapos munka eredménye meg is hozta számára a babérokat, hálózatvezető szintre lépett. Ez volt az áttörés számára, azóta töretlenül építkezünk együtt.


Felfelé törekvő energiák
A párom HV szint elérése nekem is meghozta a nagyon várt ezüst hálózatvezetői szintet. Szinte csodaként éltük meg, hogy mindketten a vírus utáni első képzésen vehettük át az elismeréseket. Az EHV oklevelemet példaképeimtől, Tóth-Wolford Erika és Tóth Lali Ezüst (ma már: Smaragd!) Hálózatigazgatóktól vehettem át. E képzés oly mély nyomokat hagyott bennünk, hogy szinte egy új irányt jelöltünk ki magunknak. Fő irányvonalaink, még több képzés, nem hiányozhatunk sehonnan. Szorosabb csapatösszevonás, együtt erősebbek vagyunk. Tanulás és tanítás, aminek lefelé veszteségmentesnek kell lennie. Inspirálni, motiválni mindenkit, akit csak tudunk.


Köszönet és HÁLA a munkatársaknak
Nagy hálával a szívünkben, köszönettel tartozunk minden munkatársunknak, mert nélkülük ez nem jöhetett volna létre. Minden elismerésre úgy tekintünk, ez a csapatunké. Közös eredmények, jelszavunk „egy mindenkiért, mindenki egyért”.

  • Polgári Gabriella hálózatvezető
  • Forró Katalin hálózatvezető
  • Simon Éva hálózatvezető
  • Für Melinda 5-ös szintű munkatárs
  • Tóth Marcsi 5-ös szintű munkatárs
  • Pap Marcsi 5-ös szintű munkatárs

Üzenet a külvilágnak
Ahogy fentebb írtam, ez egy más világ, egy Biocomos sziget, ezen belül pedig mindenki a saját szigetét építgeti (ahogy Kónya György mondja). Minden, ami a boldog élethez kell, ott van az utunkon, nekünk kell megtanulni, hogy mit veszünk fel és mit hagyunk ott az út szélén. Én biztatok mindenkit, ezt nem szabad ott hagyni, mert ezzel teheted magad egészségessé, szabaddá, és anyagilag függetlené. Kívánjuk, hogy mindenki tapasztalja meg ezt az életminőséget, amit Tóth Lali szavával élve súlytalannak nevezünk.

Köszönet a szponzorainknak és a felső vezetőinknek
Leírhatatlan öröm számunkra, hogy egy olyan csapathoz tartozhatunk, akik a legjobbak, akik a győztesek. Hálával tartozok Kónya Györgynek a szerbiai megnyitó utáni beszélgetések alatt átadott tanításért. Tóth-Wolford Erikának és Tóth Lalinak a sok támogatásért. Petróné Ildikónak és Petró Gyulának, mint szponzoraimnak a türelmükért, a rengeteg beszélgetésért és tanításért. A páromnak, Forró Katalinnak, hogy már együtt haladhatunk az úticélunk felé.

Életútravaló
„A gondolataink, a viselkedésünk és a napi tevékenységeink folyamatosan formálják agyunk struktúráját és előrejelzéseit. Ahogy ma érzed magad, az megteremti a holnapi jó érzések valószínűségét. Ha szokásoddá teszed, hogy minden reggel hálát adsz a mai napodért, egy idő után az agyad automatikusan aktiválja a hála érzését, mert a múlt tapasztalataiból azt kalkulálja, hogy ébredés után ez a tapasztalat következik.” (Bagdi Bella)

Ezeket olvastad már?