Kezdőoldal Ágak Gondolkodásmódot változtató előadások a Tóth-Wolford-ág újabb vecsési Kulcsember-képzésén

Gondolkodásmódot változtató előadások a Tóth-Wolford-ág újabb vecsési Kulcsember-képzésén


2022. augusztus 14-15-én fantasztikus, magas színvonalú kétnapos képzése volt Vecsésen a Tóth-Wolford Team Live csapatának, jelentős létszámmal. Már az első pillanattól mindenkiből áradt az a bizonyos érzés, hogy jó helyen van! Csodás környezetben volt lehetősége eltölteni azt a két napot a csapattagoknak, akik örömmel és kedves gondolatokkal fogadták egymást, örülve a barátok, rég nem látott kollégák társaságának. A két nap háziasszonya – egyben a beszámoló készítője – Kovács Kinga volt, akit édesanyja nemes egyszerűséggel csak a Szerencse lányának hív. A hálózatvezető kisugárzása, kedvessége, jelleme mindenkire hatott a két nap folyamán. Mint ahogy valószínűleg a sorai is, a kedves olvasóra.

Sokan először voltak ilyen tréningen
A bemutatkozás után a köszöntés következett. Köszöntöttük a magasabb szintű vezetőinket, és nagy szeretettel fogadtuk vendégelőadóinkat, akik megtiszteltek a jelenlétükkel a két nap során: Kosiba Hajnalka és Kosiba József Arany Hálózatigazgatók. De velük tartott fiúk, Kosiba Zsombor és párja, Simon Viktória is. Ezt követően megkértük, hogy álljanak fel azok, akik az első Kulcsember-képzésükön vesznek részt. Kíváncsian követte mindenki az eseményt, és öröm volt látni, hogy nagyon sokan fogadhatták a tapsot. Ez egy olyan pillanat volt, amikor sok szponzor szemében ott volt a büszkeség és sok szponzorált szemében a hála, amiért ilyen lehetőséget kapott az élettől.

Tóth Lali: Fontos a nyitottság – a boldogsághoz is
A legelső előadást Tóth Lali Gyémánt Hálózatigazgatótól hallottuk, melyből képet kaptunk arról, mibe csöppentünk. Mindenki csodálattal hallgatta Lali gondolatmeneteit és olyan képekre mutatott a saját gondolatainkban, amik valószínű, hogy eddig is ott voltak, csak nem kerültek ennyire fókuszba… Hallhattuk, hogy a nyitottság mennyire fontos, ami a kulcs a boldogsághoz.


Vezessük a hajót!
Lali a Biocomos életet egy hajóhoz hasonlította. S az a mondat, ami nagyon tanulságos volt mindenki számára, így hangzott: „Megkaptuk az életünk hajóját, magunktól kell megtalálni, hogyan vezessük!” Mindenki nevében mondhatom, hogy ebből a hajóból nem szállunk ki, ugyanis még egy ilyen lehetőséget nem sodor elénk az élet.

Dr. Volford Anita: Ahol a figyelem ott az energia
A szünet után csendült fel az alcímben szereplő mondat dr. Volford Anitától, aki RTT-konzulens, természetgyógyász és fülakupunktúrás addiktológus. Mindemellett Tóth-Wolford Erika testvére és oszlopos tagja a Tóth-Wolford Teamnek. Varázslatos személyiségével mindenkit lenyűgözött, egyszerre elméleti és gyakorlatias előadásával megmozgatta az embereket. A szavaival élve: jobb kint, mint bent. Sokan gyakorolták ezt a teóriát az előadása közben, ugyanis könnyeket csalt a hallgatóság szemébe…

Pár gondolatot kiemelve tőle:

  • Visszatérni oda, ahol voltunk, nem fogunk. Haladjunk a változással!
  • A boldogság a fejlődéshez vezető út.
  • Saját magunk karbantartását nem tanították, holott az egyik legfontosabb.
  • Saját magadba fektess energiát! Azt senki nem tudja elvenni tőled.
  • A változatosság gyönyörködtet.
  • A belső gondolkodásnak hatalmas hatása van.


Energiagyakorlat
Gyakorlatban is kipróbálhattuk a belső gondolkodásunk erejét. Mindenkinek fel kellett állnia és felvennie egy szomorú, depressziós ember szerepét és negatív gondolatokkal illetni magunkat gondolatban. Ennek eredményeképp a teremben lehetett érezni, hogy megfagyott a levegő. Majd az ellenkezőjét gyakoroltuk, felvettünk egy magabiztos testtartást és önbizalomnövelő gondolatokkal erősítettük magunkat, és közben Anita is biztatta a közönséget. Az energiát kivétel nélkül mindenki érezte, és ennek gyakorlatával gazdagodhattunk annak érdekében, hogy a saját személyiségünk fejlődjön. Sorolhatnánk még azokat a gondolatokat, amiket Anita ajándékozott nekünk, az ott tanultakból azóta is táplálkozunk.

Minden akadályt leküzdöttek
Egy kiadós ebéd után folytatódott a délutánunk, melynek részeként Kosiba Hajnalka Arany Hálózatigazgatót ismerhettük meg. Hajnalka egy mosolygós, csupaszív ember, akinek a társaságában mindenki jól érzi magát. Elmesélte életük történetét és azt, hogyan is kerültek a Biocom világába, amiben már 2001 óta vannak. Hosszú, rögös úton mentek keresztül férjével, Kosiba Józseffel, de együtt minden akadályt leküzdöttek. Hajnalka az üzlet mellett a saját fejlődésüket, tanulásukat (ugyanis véleménye szerint egy embernek élete végéig tanulnia kell), és azt a lehetőséget is figyelembe vette, hogy ebben az üzletben másoknak is segíthet.


A legrosszabb szituációban is meg lehet találni a jót
Példaértékű az a gondolkodásmód és pozitivitás, ami szerint a Kosiba család él. Hajnalka végtelen szeretettel mesélt a családjáról és az életükről. Büszkeséggel tölti el, hogy fiúk, Zsombor, párjával együtt követik őket ezen az úton. Összetartó, céltudatos család, akik mindig számíthatnak egymásra. Sokat tanulhattunk Hajnalkától, miszerint a legrosszabban kinéző szituációkban is meglehet találni a jót! Csak keresni kell és nem szabad feladni.

Fontos a gondolkodásmód
Az első napon fantasztikus előadásokban lehetett részünk és rengeteg pozitív impulzussal gazdagodtunk, számtalan új dolgot tanulhattunk. Minden előadás egyedi és különleges volt, de mind a három előadóban közös volt az, hogy fel tudták tölteni a jelenlévőket a saját csodálatos személyiségükkel. Megtudhattuk, hogy mennyire fontos a saját gondolkodásunk és, hogy annak mekkora ereje van!

Veszteségmentes tudásátadás a gyakorlatban
Az este további részében volt lehetőség jobban megismerni egymást, beszélgetni és egymás történetét is meghallgatni. A veszteségmentes tudásátadás gyakorlása sem maradhatott el. A már jól bevált játék keretein belül próbálhattuk ki magunkat. Ennek lényege az volt, hogy elhangzott egy mese egy adott embernek, majd 5-6 vállalkozó szellemű főt megkértünk, hogy fáradjon ki. Majd egymást követően egyesével kellett a lehető legjobban és legtöbbet megjegyezve a meséből átadni a következő embernek. Nagyon jó hangulatban telt az este, de amellett tanulságos is volt, hogy mennyire fontos, hogy a tudást pontosan adjuk át.

Vállalkozói szemlélet Arany Hálózatigazgatótól
Izgalmakkal teli volt a hétfő reggel. Ugyanis mindenki tudásvággyal tele várta a napot. A reggeli után újult erőkkel kezdtük el a napot. A Kosiba házaspár képviseletében Kosiba József Arany Hálózatigazgató indította a napot. A vállalkozói gondolkodás világába vezetett minket. Fantasztikus lendülettel és energiával adta át nekünk a tudást, ő, aki egész életében vállalkozóként élt és gondolkodott. Nagyon gyorsan önállóan kezdtek dolgozni feleségével, Hajnalkával és máig a Lőrincz-ág nagy vonalainak egyikét menedzselik. József híres temperamentumos, következetes, lényegre törő munkastílusáról, fáradhatatlanul igyekszik átadni azt a vállalkozói szemléletet, ami ebben az üzletben is feltétlen szükséges a sikerhez. Míg az igazgató házaspár hölgytagja inkább a lelki, emberi oldalról, ő a realistább, anyagi oldalról erősíti, tanítja, támogatja a csapatot – jól kiegészítve egymás energiáit.


Kosiba József: Nincsből nem lesz semmi
Józsi saját tapasztalatait megosztva tanított minket, hogyan is kell vállalkozni. Elengedhetetlennek tartja a tudatosságot, előrelátást és a fejlődést. Többször hangzott el a következő mondat: „Nincsből nem lesz semmi!”. József mindig megtalálja az életében a lehetőséget és másoknak is segít megtalálni. Életük része a Biocom, és minden pillanatot és lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy a vállalkozásuk a lehető legsikeresebb legyen. Az ezt követő szünetben mindenki megosztotta gondolatát és ámulattal beszélgettünk József hihetetlenül jó gondolkozásáról. Döbbenetes, hogy 1,5-2 óra alatt annyit tanul az ember, hogy szinte megváltozik a filozófiája.

Interaktív tréning
Az energiák fokozódtak. A szünet után két élettel teli és lendületes hölgy folytatta a napot: Tóth-Wolford Erika Gyémánt Hálózatigazgató és Marczy Gabriella Arany Hálózatvezető. A tőlük megszokott elszántsággal egy nagyon izgalmas blokk következett. Erika és Gabi egy interaktív tréning keretein belül tanítottak minket és szerepjátékokkal mutatták be a Biocomos élet különböző szituációit. Szuper érzés volt látni a különböző személyiségek változatos problémamegoldásait. Mindenki más, de mindenkiben van valami különleges.


„Ha van kérdés, van válasz!”
A kulcsfontosságú dolgok sem maradtak el. Szó volt a szellemi intelligenciáról, a fontossági sorrendről, a kommunikáció fontosságáról, az elszántságról és a magabiztosságról. A szünet után folytatódott az interaktivitás, Erika és Gabi saját életükből kiragadott pillanatokat is bemutattak nekünk, amiből rengeteget lehetett tanulni. Ilyen volt a szponzorral való kapcsolattartás, az információcsere. Erika egyik tanulságos mondata nagyon benne maradt az én fejemben: „Ha van kérdés, van válasz! Ha nincs kérdés, nincs cél!” Erika és Gabi elengedhetetlennek tartja a hitelességet, a bizalmat, a szeretetet az egymás iránti tisztességet és a csapatban való gondolkodást, valamint az abban való működést.

Felvettük a szárnyainkat
Immár tradíció a Kulcsember-képzésen az úgynevezett angyalkázás. Mikor az angyalkák átadták az ajándékokat és mindenki elolvasta a boríték postaládájába kapott üzeneteket, a szeretet betöltötte a termet. Örömkönnyekkel megtelt szemek néztek egymásra és fáradhatatlan mosoly volt minden arcon.

Horgonyt fel!
A két csodálatos nap zárásaként pár bátor ember elmondta, hogy mit adott neki ez a két nap. Nagyon jó érzés volt hallani azt, hogy mások is mennyire jól érezték magukat és milyen sok élménnyel és pozitív érzéssel gazdagodtak. A saját érzéseimből kiindulva ez egy olyan két nap volt, ami egy életre benne marad az emberbe. Meg kell értenünk, hogy szerencsések vagyunk, amiért ilyen közösségbe tartozunk, és ilyen képzéseken vehetünk részt. Lali szavaival zárnám ezt az annotációt. „Meg kell érteni, hogy milyen lehetőséget kaptunk. Mindent megkaptunk ahhoz, hogy irányba állítsuk a hajónkat. Az életünk hajóját!”

 

 

Ezeket olvastad már?