Kezdőoldal Ágak A nyugdíjas pedagógus egészségre nevel – Vastag Erzsébet HV lett Szlovákiában

A nyugdíjas pedagógus egészségre nevel – Vastag Erzsébet HV lett Szlovákiában

Vastag Erzsébet

Vastag Erzsébet

Egy idő után már annyit költött a Biocom termékekre – persze, nem csak a saját szükségletére – mint a nyugdíja. Újabb kis idő elteltével pedig már sokkal többet keres, mint egy szlovákiai átlagnyugdíjas. A Biocom termékekkel… Pontosabban: által. Mert Vastag Erzsébet hű maradt a szakmájához nyugalmazott pedagógusként is. Nem kopogtat és terméket árul, hanem tanít, Ferenczy László hálózatigazgató tanítványaként, egyre sikeresebben. Bárki lemásolhatja a példáját országtól és életkortól függetlenül!

Nyitottság
Nem kellett a sikerhez más, mint a nyitottság. Igaz ugyan, hogy a korábban évekig iskolai igazgató-helyettesként is dolgozó, felvidéki Erzsébet másfél évtizede elkötelezettje a természetes gyógymódoknak, s az alternatív kúrák, valamint termékek is segítették változó-kori problémáinak megoldásában. Az is tény, hogy hatott rá szintén pedagógus édesapja szemlélete, akinek korábban gyógynövény-szaküzlete volt. Ám, ha nem megy el néhány éve Tornaaljára, a Magyar Házban Ferenczy László előadására, ma nem tartana itt. De elment…

Meggyőződés
Elment, mert nyitott volt a témára. S rácsodálkozott: valóban vegyszermentes háztartást tud vezetni a Biocom által? Egyre érdeklődőbb lett a termékek iránt, amit óvatos próbálgatások, megtapasztalások követtek. Tanári elve itt is érvényesült: először a meggyőződés, aztán az információ-átadás! Utóbbit megelőzte a 2012-es csatlakozás, majd Ferenczy László meghívására az egyre gyakoribb részvétel a budapesti képzéseken. Ma már persze tudja Erzsébet, s ezt is adja át munkatársainak: ott kapjuk meg, amire igazán szükségünk van… (Meg Miskolcon, ahová a Sinka-ágra, „szabadkártyával” jár át a csapat részeként fejlődni.)

Hitelesség és döntés
Ő pedig hiteles akart lenni, ezért folyamatosan tanult. Aztán 2015 februárjában azt vették észre mérnök férjével, a fafeldolgozásban jeleskedő vállalkozóval, aki azóta szintén a vezetői lét felé tart a hálózatban, hogy egyre többet költenek a termékekre, mások igényeinek kielégítése miatt is. 300 euró értékben rendeltek, ami épp megfelelt Erzsébet nyugdíjának… A helyzet viszont nem: úgy érezte, ideje talpra állni ebből a szűkös állapotból. Két út állt előttük: vagy nem nyomják meg többet a rendelés gombot a webshopban, vagy magasabb szinten folytatják. Sejthető, hogy melyiket választották…

Szemléletformálás
A nyugdíjas pedagógus azonban ódzkodott az „ügynöki” munkától, és szinte hideglelést kapott a „kopogtatós-termékeladás” gondolatától is. Persze rájött, hogy a valódi hálózati munka homlokegyenest más, mint, ami elterjedt róla, s örömmel nyugtázta, hogy azt teheti itt is, amit szeret: taníthat. „Megnyithatja” az emberek fejét, s igyekszik náluk is az egészségmegőrzést tenni az első helyre. Ahogy fogalmaz: mindezt egy nemes cél érdekében.

Segítség
Így aztán elkezdett előadásokat tartani, valamint „közönséget szervezni” a felső vonalnak is: szponzora, az ezüst hálózatigazgató-természetgyógyász, életépítő tréner Ferenczy László gyakori vendég náluk, de szívesen látták már Lőrincz Jánost és a Reg-Enor feltalálóját, Szabó Sigfridet is. Emellett orvosok, alternatív gyógyítók is segítik a munkáját, valamint Miskolcról Melegné Liszkai Katalin, a havi rendszerességű állapotfelmérésekkel. Az eredmény: három hónap múlva meglett a vezetői szint, bő négyezer ponttal!

Szervezés, vezetés
Ma már egyre többen maguktól keresik, a folyamatosan bővülő csapatával egyetemben. (Júniusban már félszáz tagnál jártak a megannyi vásárló mellett.) Mag Róbert, Orémus Ilonka, Karnók Andrea és Demeter Irénke ügyesen halad előre a karrierlétrán, csakúgy, mint a tőle öt évvel idősebb, 67 esztendős férje, István. A tervek szerint még inkább nyitnak majd az ország belseje és a szlovák anyanyelvűek felé is. Ő mindent megtesz az üzlettársak és fogyasztók kiszolgálása érdekében: hetente tart munkatársi találkozókat és szervezi az infókat, az egészségklubot.

Hála
S eközben végtelenül hálás mindenkinek, aki segítette, segíti. Elsősorban a cégnek és vezetésének, valamint a tökéletesedő szakmai képzéseknek, s a szerinte egyedülállóan jó, működőképes marketing tervnek. Külön is a szponzorának, Ferenczy Lászlónak, azért, hogy ott, ahol kellett, mindig segített neki.

Köszönet
S külön köszönet a férjének is, pontosan idézve Tőle: „Köszönöm a férjemnek, aki egy életen át kitartó párom és társam, a család oszlopos tagja, aki összes rigolyáimmal elfogadott, és mellettem volt. Akivel megtapasztaltuk közösen az élet során: hogy az élet harc és kemény küzdelem! Így lehettem boldog családanya 2 felnőtt, végzett nős fiammal, így lehettem jó pedagógus, így lehettem 11 évig általános iskolán igazgató-helyettes, így tehettünk a mi kis régiónkért, magyarságunk megmaradásáért.”

Küldetés
Már ebben is benne van Vastag Erzsébet küldetéstudata, amit a következőképpen egészít ki: szeretne az emberek egészségéért tenni, hiszen nagyon sok a beteg, aki várja a reménykeltő, „vegyszermentes” másik utat. Rajtuk nem fog múlni…

IMAG0078

Férjével, Vastag Istvánnal

Ezeket olvastad már?