Kezdőoldal Ágak A Biocom az egyik legjobb személyiségfejlesztő tréning – ezt is megtapasztalta Dobrocsi Edit Ezüst HV a Kosiba-ágon

A Biocom az egyik legjobb személyiségfejlesztő tréning – ezt is megtapasztalta Dobrocsi Edit Ezüst HV a Kosiba-ágon

Rendszeresen találkoznak, konzultálnak, tanulnak online és offline egyaránt. (Balról): Adorján Zsuzsanna HV, Magyar Ilona HV, Dobrocsi Edit Ezüst HV, Oravecz Ibolya HV, Nyékiné Kristály Regina HV. (Osváth Zsófia 5-ös szintű munkatárs nincs a képen, hiszen még nem készült közös felvétel vele a pandémia és az online munka miatt…)


Az alábbi írás nem egy konkrét sikertörténet, vagy egy karrierszint elérésének rövid krónikája, hanem valójában a Biocom felépítése. Mégpedig egy ritkán emlegetett szempontból, ami – ha belegondolunk – a tartós eredmények alapja. Az üzlettel járó személyiségfejlődés (melyhez nagyban hozzátesz a hálózat színes és tartalmas képzési rendszere) elengedhetetlen a növekedés szempontjából. Ezt fogalmazza meg szépen Dobrocsi Edit, aki csapatával márciusban átlépte az 50 ezer pontos havi forgalmat. A Kosiba-ág Ezüst Hálózatvezetője nem csak várja a minőségi oktatást, hanem maga is cselekszik: saját munkatársi megbeszéléseik vannak heti szinten, illetve a kulcsembereivel személyesen konzultál szintén hetente. A cikk megírására a gondolatváltás ösztönözte. Mégpedig az, hogy a saját megbeszéléseiket, előre mutató személyes coaching-ot heti rendszerességgel tervezik a jövőre nézve, bízva abban, hogy ez adhat előrelépést mind Edit, mind a csapata számára. 

Dobrocsi Edit saját bőrén (és eredményein) tapasztalta a személyiségfejlődés fontosságát


Meg kell találni önmagunkat „útközben”
Furcsának tűnhet a címet olvasnotok, hisz manapság nagyon divatossá vált a személyiségfejlesztés, melyre külön szakosodott szakemberek állnak rendelkezésre. Joggal merülhet fel bennetek a kérdés, hogy jön ide egy több, mint 25 éves múlttal rendelkező cég?

A válasz rendkívül egyszerű. Ebben az üzletben csak akkor lehetünk igazán sikeresek, ha megtaláljuk önmagunkat és tudjuk, mit akarunk elérni, no és persze teszünk is a céljainkért nap, mint nap. Ez pedig személyiségfejlődés nélkül nem sikerül, tehát akarva, akaratlanul, de egy ponton túl változtatunk, elsősorban magunkon, a gondolkodásmódunkon.

Gyökeresen megváltozott az életfelfogásom
Ha megrekedünk, annak mindig oka van. A kérdés, hogy másokat okolunk az esetleges stagnálásért vagy felismerjük, hogy a saját üzletünkért kizárólag mi vagyunk a felelősek. Higgyétek el, a fenti sorok teljes mértékben a saját bőrömön történő megtapasztalások alapján születtek! Az elmúlt 5 évben, mióta Biocom jogosultsággal rendelkezem, őszintén mondhatom, gyökeresen megváltozott az életfelfogásom.

Célok…?
Mikor 2016-ban Kosiba Hajnika Arany ágvezetőm elém tett egy A4-es papírt, melyre a céljaimat kellett (volna) leírni, bizony nagy fejtörést okozott, mire kitaláltam valamit. Korábban sosem kérdezte meg senki sem, hová szeretnék eljutni az életemben, az iskolák, a szülők sem tanítottak meg arra, legyenek álmaim, ahhoz igazított céljaim, amelyek tudatos mindennapokra ösztönöztek volna. Csak úgy sodródtam.

Elengedhetetlen az alázat
Aztán még abban az évben HV lettem és lehetőséget kaptam erről beszélni a budapesti Aquincum Hotelben. Korábban sosem álltam még ennyi ember előtt, azt sem tudtam, képes vagyok-e rá. Kiderült, hogy igen és őszintén szólva még élveztem is… Az akkor hirtelen jött sikerhez még nem nőttem fel fejben, s bár már volt vezető munkatársam, csak később jöttem rá, az üzleti sikerhez ez kevés. Elengedhetetlen az alázat.

Sikerhez segíteni a munkatársakat
Alázattal tanulni, alázattal tanítani, jelen lenni, példát mutatni a mindennapokban. Alázattal sikerhez segíteni azokat a munkatársakat, akik Lőrincz János Gyémánt Hálózatigazgató szavaival élve „jobb sorsra érdemesek”, mert akkor érem el én is a saját kitűzött céljaimat. Ezekre a felismerésekre a Biocom és a munkatársaim:

  • Adorján Zsuzsanna,
  • Magyar Ilona,
  • Oravecz Ibolya,
  • Nyékiné Kristály Regina,
  • Osváth Zsófia (s még folytathatnánk a sort…)

nélkül nem jöttem volna rá.

Ők mellettem állnak, elfogadnak és követnek. Hisz, ahogy a Kosiba-ág jelmondata is tartja: „Egy csapat vagyunk”!

Ezeket olvastad már?