Öntöztek, fotóztak és nyertek – a 2020-as SCD AGRO verseny a gyakorlatban másolható pályaművekkel gazdagított

Rekordtermés, biogazdálkodás, burjánzás, gyönyörű termés, vegyszermentesség, megmentett szőlő, újjászületett kert, mintagazdaság három négyzetméteren, talajjavítás, karantén-ötlet, újjáélesztett növények – ilyen és ehhez hasonló kulcsszavak adták az idei SCD AGRO versenykiírásra beérkezett művek címeit. A több, mint kéttucatnyi, a biocomnetwork.hu hálózati hírportál SCD Technológia – Probiotikumok rovatában most is olvasható, képekkel és részben videókkal gazdagon illusztrált pályamű bőven gazdagította a kitűnő, a Greenman Kft. által gyártott Biocom termékről szóló gyakorlati ismereteinket. A lelkes beszámolók közös nevezője, hogy szinte mindenki a természet csodájának írja le a készítményt (pont úgy, mint a győztes…), s csak előnyöket tapasztalt meg a használata során. Mivel ez egy verseny volt, az alábbiakban ismertetjük az eredményt. De reméljük, a cikkünk abban is segít, hogy (újra)olvassuk a színes anyagokat, s legfőképpen – ki is próbáljuk a leírtakat!

Öröm volt olvasni
– Az idei SCD Agro versenybe is remek pályázatokkal készültek a jelentkezők, amiket öröm volt olvasni, hiszen érződött a lelkesedésük a természet, a kert és a növények iránt – ez a legfontosabb megállapítása dr. Józsa Ritának, a pályaműveket értékelő zsűri vezetőjének. Bátran írhatjuk, hogy a téma abszolút szakértője, hiszen a Greenman Kft. tudományos vezetője egyben az SCD termékek fejlesztője – így nagyban köszönhetjük neki (is) a Biocom SCD Agro termékét!

Köszönik a megerősítést
Értékelésében azt írja, ők, a termék gyártói is fontos visszajelzéseket kaptak ezek által, egyben megerősítést, hogy volt és van értelme ezeket a termékeket kifejleszteni és további fejlesztéseken is dolgozni… És persze volt értelme meghosszabbítani a beküldési határidőt is, hiszen így koraőszi felvételek is készülhettek.

Hasznos és tanulságos pályázatok
– Nagyon köszönjük minden pályázónak a munkáját, azt, hogy ilyen lelkesedéssel beszámoltak az eredményeikről, a tapasztaltakról és mindezt fotókkal vagy videóval is dokumentálták. Ezek a pályázatok nem csak számunkra, hanem minden olvasó számára hasznosak és tanulságosak, így munkájukkal másoknak is útmutatást, segítséget adnak. Értékes tapasztalatok mind, melyek arról számolnak be, hogy vegyi anyagok, mérgek nélkül is lehet csodás egy kert vagy egy balkon, tele egészséges zöldségekkel és gyümölcsökkel valamint színpompás, gyönyörű virágokkal – fogalmazott a szakértő.

A zsűrizés szempontjai
Dr. Józsa Rita hangsúlyozta, az értékelő zsűri dolga éppen ezért idén is nehéz volt. Minden zsűritag más-más szempontok szerint pontozott, de a közös nevező többek között az volt, hogy minél többféle alkalmazásban használta-e valaki a terméket, dokumentálta-e a kezdeti és a végső állapotokat, hogyan, mennyire mutatta be a körülményeket, beállított-e esetleg kontrollnövényeket, kísérletezgetett-e, vagy beszámolt-e egyéb megfigyelésekről. – Külön köszönjük azoknak, akik az arcukat is vállalták akár fotókon, akár videón, még hitelesebbé téve a munkájukat – emelte ki. (Szerkesztői megjegyzés: az itt felsoroltak akár támpontot adhatnak egy következő versenyhez is, melyre a felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni…)

Az idei nyertesek (akik a kiírásban szereplő jutalmakkal gazdagodnak):

  1. helyezett: Simon Anikó és Visz László (A természet csodája)
  2. helyezett: Kovács László és Zsuzsanna (Biokert)
  3. helyezett: Szép Attila (Várakozáson felüli termés, vegyszermentesen)

Mindenkinek szeretnének gratulálni
Dr. Józsa Rita hozzátette: – Gratulálunk a nyerteseknek és köszönjük minden pályázónak a csodás anyagokat! Nagyon örülünk, hogy egyre többen tapasztalják meg az SCD Agro készítmény nagyszerű hatásait. Mivel mindegyik pályamű méltányolható gondossággal készült, az első 3 helyezetten kívül a 4-10. helyezetteknek különdíjjal kedveskednénk és az összes résztvevőnek jelképesen megköszönnénk a munkáját és lelkesedését, ezért azt kérnénk, hogy a greenman@greenman.hu e-mail címre minden pályázó küldje el a postázási címét, illetve a pályázatban írt nevet és a pályamű címét úgy, ahogy az a biocomnetwok.hu hálózati hírportál SCD Technológia – Probiotikumok rovatában megjelent.

Valóban mindenki nyer az SCD AGRO-val
Az idei verseny végszava pedig látszólag egy szokott fordulat: mindenki nyert, aki indult. S hogy miért is? Mert például nem költött vegyszerre, védte a saját mikrokörnyezetét (és tágabban a nagy egészet is), a bővebb terméssel pénzt takarított meg, gyönyörködhetett a különlegesen szép (és nagy) növények látványában, példát mutatott, s akár hálózati szempontból is termőre fordíthatta az erre szánt idejét. Hogy a már hagyományos versenynek lesz-e folytatása 2021-ben, később kiderül, de látható, hogy a mindennapokban is bőven hoz nyereséget az SCD Agro. Sok sikert, jó egészséget a használatához!

Ezeket olvastad már?