Már rendelhető három Beauty and Fit csúcskozmetikum a szépség és feszesség jegyében


Nemrégiben arról adtunk hírt, hogy új, kollagénes termékcsaláddal jelentkezett a Biocom. Elsőként a citromos limonádés ízvilágú, C-vitaminnal dúsított italpor (Collagen Plus), valamint az emellett kovaföldet és MSM-et is tartalmazó kapszula (Collagen Capsule) vált elérhetővé. Van még egy közös jellemzőjük: hidrolizált kollagént tartalmaznak, ami a mérete miatt a kitűnő felszívódás alapja. Utóbbi különösen igaz a kozmetikai termékcsalád darabjaira, melyből három már megérkezett: a nappali krém, az éjszakai krém és az arclemosó – egyaránt igazi kényeztetést jelentenek a bőrnek, hasznos hatóanyagokkal. A szépség és feszesség jegyében!

Testünk ragasztóanyaga
Mielőtt alaposan elemeznénk a kozmetikumokat, részleteire bontva a (természetesen kollagénes) csúcstermékeket, fontos újra megjegyezni, hogy a kollagén pótlása nem nélkülözhető belülről! Jakab István termékfejlesztő, „egészségbe-fektető” szakember hangsúlyozza, a kollagén a legfontosabb strukturális fehérje, amely tulajdonképpen egyben tartja a testünket, ez a „ragasztóanyagunk”. Rugalmasságot ad a bőrünknek, az ínszalagoknak-ínaknak, a porcoknak, a hajnak, valamint megfelelő szilárdságot a csontoknak. Ahogy a kor halad előre, a belső kollagén termelés lelassul.

Pótoljuk belülről!
A körülbelül 35-40 éves test már elvesztette a természetes kollagén raktárainak mintegy 10-15%-át. A hiány következménye lehet a ráncok, a bőr petyhüdtsége, elvékonyodása, a törékeny haj és körmök megjelenése, az álmatlanság, a szorongás, az ízületi fájdalom (gyulladás), és a lassabb gyógyulási folyamatok. Testünk a C-vitamin segítségével a sejtek rendelkezésére álló aminosavaiból ugyan kollagént állít elő, ám ettől függetlenül nagy szükség van a pótlásra ahhoz, hogy fokozni tudjuk szervezetünk természetes regeneráló képességét, a szövetek helyreállítási folyamatait! A Biocom által forgalmazott kollagén hidrolizált formájú, ami azt jelenti, hogy rövidebb egységekre bontva könnyebben felszívódik és épül be a szervezetbe.

A kollagén a fő hatóanyag
S hogy mi a kozmetikai termékcsalád fő hatóanyaga, ami mind a négy termékben megtalálható? Természetesen a kollagén! Ahogy öregszünk, vékonyodik a bőrünk, megereszkedik, elveszti rugalmasságát. A kollagénnek a kozmetikumokban nem az a feladata, mint amikor megesszük, ilyenkor a bőrön csak egy filmréteget hoz létre, amivel megakadályozza a vízvesztést – tájékoztat a termékfejlesztő-beszállító. (Később a műhelytitkokba is beavatjuk a kedves olvasót a készítő, PhD fokozatú szakember kalauzolásával.)

Két fő feladat: védelem és hidratálás
A bőrünk úgy néz ki, hogy van egy dermális gél, felfoghatjuk úgy is, hogy benne vannak az elasztin szálak, a kollagén rostok, a fibroblastok és mindezek magukba zárják a vizet. Tehát azon felül, hogy nekünk vigyázni kell, hogy a vízvesztés ne következzen be, védelmi funkciót kell létrehozni a bőrön, nagyon fontos a hidratálás! Mindemellett a bőr normális lipidrétegét is meg kell tartani. Minden kozmetikumban ezt a két hatást kell ötvözni.

Ellenőrzött minőség
Ahhoz, hogy egy kozmetikum minél jobb legyen, fontosak a hatóanyagok, ezen belül is kiemelten, hogy a hatóanyagokat olyan cégektől vegyük meg, melyek garantálják a minőséget. Mi ilyenektől (Németországból, Franciaországból…) szerezzük be a fő alkotó kollagént – mindezt nagyon szigorú körülmények között. Például már a szüretelés előtt ellenőrzik a hatóanyag tartalmát, és ha nincs meg, akkor még várnak és csak azután történik meg az előállításuk.

Három készítmény már a raktárakban
Négyféle termék alkotja egyelőre a kollagénes kozmetikai palettát, ebből azt a hármat mutatjuk be részletesen, melyek már a webshopban vannak (a negyedik az agyagmaszk, melynek részleteiről később írunk):

  1. Nappali, szemkörnyékápoló krém
  2. Éjszakai krém
  3. Arclemosó

Nappali: sminkelés előtt is tökéletes
A nappali krém jóval több, mint azt az egyszerű megnevezés mutatja, hiszen a hivatalos felirata szerint: Face Contour Repair and Eye Care Cream, a webshopban szemkörnyékápolóként található meg. Nem véletlenül, hiszen ez egyben egy ilyen jellegű termék tulajdonságait is magában hordozza! Egy nagyon lágy, géles, könnyed krémről van szó, amiben rengeteg hatóanyag van és nagymértékben felelős a hidratálásért. Azért ilyen könnyed, géles, mert ma már szinte mindenki használ make up-ot, ami alatt egy zsíros krém nagyon kellemetlen tud lenni. Amikor ezt a krémet az ember felkeni, pillanatok alatt beszívódik, szinte száraz bőrre tud sminkelni.

Nappali: „természetes botox” is van benne
Ennek az egyik legfőbb hatóanyaga a zsibbasztófű, vagy iskolavirág-kivonat, ez az egyik – mint fentebb említettünk –, amit addig nem szüretelnek le, amíg nincs meg a megfelelő hatóanyagtartalma. Ezt szokták úgy is említeni, hogy a „természetes botox”. Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy valóban már az első használat után mérhető a ráncok mélységének a csökkenése. Vannak benne antioxidánsok is, a koenzim-Q10 kiváló antioxidáns. Fiatal bőrben ezek még rendelkezésre állnak, mint ahogy nagyon sok az E-vitamin is, viszont ahogy öregszünk, ezek is csökkennek a bőr belsejéből és ezért fontos kívülről pótolni. A ligetszépe-olaj esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek. A bőrt gyakorlatilag kompaktabbá teszik, és ez is a vízvesztést gátolja.

Nappali: vízmegkötő hatás
Természetesen a hyaluron sav sem hiányozhat, mely nagyon sok termékben megtalálható. Nagyon nagy a vízmegkötő kapacitása, ezért is szeretjük. Azt kell tudni, hogy a hidratálás több rétegen is történhet. Történhet bőrön belül, ehhez kis molekulasúlyú hyaluronsavat szoktunk használni, és történhet úgy is, hogy a bőr felületén egy védőréteget képezünk, erre viszont a nagy molekulasúlyú hyaluronsav képes. Ezek a termékeinkben mindig kombinálva vannak a jobb hidratálás elérésének érdekében. Ebből a krémből sem hiányozhat a kollagén.

Éjszakai: nyugtatás, regenerálás
Éjszakai, vagy másképpen Night Creme. Egy éjszakai krémnek már más a funkciója, ezért ez egy kicsit testesebb, nehezebb krém, de éjszaka nekünk a bőrt nyugtatni, regenerálni, feszesíteni kell. Ehhez az édesmandula-olaj egy kiváló vivőanyag. Ebben is megtalálható a ligetszépe-olaj, ezen felül még számos hatóanyagok, mint például a kétféle molekula méretű hyaluronsavak.

Éjszakai: feszesítés, ránctalanítás
Amik az igazán nagy hatást hozzák, azok a peptidek. Kétféle peptid van benne, az egyik kifejezetten feszesít, ránctalanít. Gyógyszerkutatásból indult ki az egész, több év után jöttek rá és nevezték el „equaliser”-nek, mert azt állítják, hogy a bőrsejtek is kommunikálnak. Amikor az embert stressz éri (aminek lehetnek direkt módjai a külső környezeti hatások: a hőmérséklet ingadozása, az UV sugárzás, vagy indirekt módon a hormonális változás, az idegesség), a sejtek elfelejtenek egymással kommunikálni. Az említett peptid ezt a kommunikációt és gyakorlatilag a kollagénszerkezetet állítja vissza a bőrön belül. „Az öregség zaját, a fiatalság dallamává alakítja vissza.” A plusz hidratálásért itt is a kollagén a felelős.

Arclemosó: tisztítás, bőrnyugtatás
Arclemosó, aminek Face Soothing and Cleansing Milk a hivatalos neve. Az arcápolásnak különböző lépései vannak, mindenekelőtt nagyon fontos az arc megfelelő tisztítása. Egy hosszú nap után, amikor minden szennyeződés ránk ül, rajtunk van még a sminkünk, akkor azt megfelelően kell eltávolítani, ezért kapott helyet a palettán ez az arclemosó tej, ami egyben bőrnyugtató is. Gyakorlatilag ez egy krém, aminek nagyon fontos hatóanyaga a „Dermasooth” márkanevű anyag, aminek már a nevében is benne van, hogy nyugtató. A Máriatövismag-kivonat antioxidáns és gyulladáscsökkentő, de e komponens mellett még található benne Szent Bazsalikom és egy algakivonat is. Együtt, mind azért felelősek, hogy a bőr hidratált, feszes maradjon.

Arclemosó: a védelmi funkciók visszaállításáért, epilálás után is
Nemcsak nyugtatja a bőrt, hanem visszaállítja a bőr védelmi funkcióját is, tehát a külső hatások ellen fölépít a bőr egy védekező rendszert. Ezért ezt a terméket nemcsak arclemosásra tudjuk ajánlani, hanem, amikor valaki borotválkozott, vagy epilált, és vörös a bőre, akkor akár mint egy krémet is nyugodtan használhatja a sérült bőr megnyugtatására. Természetesen ebben is megtalálható a kollagén!

A csodás illat alapjai, allergénmentesen
A termékekben lévő parfüm két tényezőből tevődik össze. Az egyik, ami kis füves illatot ad neki, az az Inka mogyoró-olaj, aminek a táplálóértéke is nagyon jó. Emellett van benne egy szintetikus illat is. Az illatválasztás mindig nehézkes, mert valaki esküszik arra, hogy illóolajokkal illatosítsunk, de nagyon sok az allergia. Fontos, hogy ne legyen benne allergén, ezért kapott allergénmentes, szintetikus illatot.

webshop.okonet.hu
Aki kedvet kapott hozzá, máris kipróbálhatja a Beauty and Fit termékcsalád három csúcskozmetikumát. A Jászai Mari-díjas Gregor Bernadett színművésznő, aki a termékkör hivatalos arca, folyamatosan ezt teszi, s mint azt rengetegszer megfogalmazta már, „nem titkolja”. Nincs is mit, sőt, a használatuk magáért beszél. A többit pedig már csak hozzá kell tenni, szóban… A webshop.okonet.hu oldalról a piac egyik legjobb ár-érték arányával beszerezve pedig mindez igazán élvezetes tevékenységgé válik.

Jó egészséget, sikereket kívánunk a használatához!

Ezeket olvastad már?