Szépség és feszesség a Biocom kollagénnel – Megérkezett a Beauty and Fit termékcsalád első két darabja!

Szépség és feszesség a kollagénnel – ezt üzeni a Biocom vadonatúj, Beauty and Fit termékcsaládja! Hogy miért fontos pótolni a kollagént? Mert az idő haladtával egyre kevesebbet termel belőle a szervezetünk, márpedig ez az egyik legfontosabb fehérjénk, testünk „ragasztóanyaga”. S ki ne hallotta volna már, hogy a szép bőrért, körömért és hajért, de legalább ennyire az ízületek, izmok, csontok és a szív egészsége érdekében is szükségünk van a kollagénre? A Biocom új, Beauty and Fit készítményei kívül-belül kínálják a nélkülözhetetlen kollagént: kezdetként mostantól kellemes, citromos italporban és kapszulában. S ha elkezdtük feltölteni magunkat belülről, heteken belül érkezik négy csúcskozmetikum – kívülre!

Mi is az a kollagén?
– A kollagén a legfontosabb strukturális fehérje, amely tulajdonképpen egyben tartja a testünket, ez a „ragasztóanyagunk”. Rugalmasságot ad a bőrünknek, az ínszalagoknak-ínaknak, a porcoknak, a hajnak, valamint megfelelő szilárdságot a csontoknak – tájékoztat a termék gyártója, a Biocom körökben is jól ismert Jakab István.

Ezért jó, hogy hidrolizált
A népszerű „egészségbe-fektető” szakember hozzátette: – A étrend-kiegészítőkben lévő hidrolizált kollagén és a kollagén peptidek sokkal kisebb méretű kollagén darabok, amelyeket a szervezet még könnyebben emészt meg, így könnyebben szívódik fel és épül be a szervezetbe. A kollagén, a többi fehérjéhez hasonlóan több aminosavra bomlik a gyomorban, a vékonybélben lévő enzimek hatására. Ezek az aminosavak aztán bejutnak a véráramba, majd a májba. Azok az aminosavak, amelyeket a máj már nem hasznosít, a véráramba kerülnek és eljutnak a test többi részéhez.

Régen nem volt szükség a pótlására…
Amikor még nem volt ennyi trendi táplálkozási irányzat, műanyag étel, akkor nem volt probléma a sült húsokon lévő bőrke vagy zsírosabb rész elfogyasztása. Akkoriban nem azért tunkolt bele az ember a sült húsok szaftjába, mert ketogén diétán volt, hanem azért, mert finom volt és, ha nem is tudatosan, de ezzel a szokásával az akkori körülményeknek megfelelően, rendszeresen pótolta a kollagén termelését támogató anyagokat. Természetes formában kisebb-nagyobb mennyiségben előfordul ezekben: kocsonya, „cupákos” husi (pl.: csülök), bőrkék, csirkeláb, zselatin (cukrászati), pöszméte, ribizli, alma – de az utóbbit és talán az elsőket leszámítva, mikor eszünk ezekből elegendőt?

Az idő megállíthatatlan
Ahogy a kor halad előre, a belső kollagén termelés lelassul. A körülbelül 35-40 éves test már elvesztette a természetes kollagén raktárainak mintegy 10-15%-át. A hiány következménye lehet a ráncok, a bőr petyhüdtsége, elvékonyodása, a törékeny haj és körmök megjelenése, az álmatlanság, a szorongás, az ízületi fájdalom (gyulladás), és a lassabb gyógyulási folyamatok.

Mire lehet jó a kollagén?
– Ha viszont pótoljuk, azaz rendszeresen fogyasztjuk a kollagén tartalmú étrend-kiegészítőket, sok mindenben segítheti a szervezetünket – tette hozzá Jakab István. Címszavakban így:

  • javíthatja a bőr egészségét,
  • segíthet enyhíteni az ízületi fájdalmakat,
  • megakadályozhatja a csontvesztést,
  • fokozhatja az izomtömeget,
  • elősegítheti a szív egészségét,
  • az egyéb egészségügyi előnyök között pedig kiemelendő, hogy a hosszútávon, rendszeresen, megfelelő mennyiségben fogyasztott kollagén támogathatja a szép bőr, haj, köröm növekedését, valamint az emésztőrendszer munkáját, és segíthet a sikeres fogyókúrában is.

Tegyünk a fittségért!
A Beauty and Fit termékcsalád első két darabja – melyek a szervezet feltöltését belülről segítik – már meg is érkezett a webshopba. Az egyik egy kifejezetten kellemes ízvilágú italpor, a Collagen Plus. Aki egy citromos limonádé élményére vágyik akár más Biocom porokkal – Mikrobiom Pro, KetoGreen, MSM C-vitamin – összekeverve (pontosabban: rázva, mert úgy hamarabb, könnyebben oldódik), minden bizonnyal ezt választja. Aki inkább a kapszulák híve, annak a Collagen Capsule javasolt. Előbbi pluszban tartalmaz C-vitamint, természetesen az utóbbi is, ráadásul még kovaföldet és MSM-et – viszont ugyanazért a hatásért többet kell bevenni belőle. A döntés a kedves olvasóé, amit megkönnyíthet, ha ellátogat a webshop.okonet.hu rendelési felületre, ahol találkozhat a kedvező ár-érték arányú, 29,5 pontot érő termékekkel.

Jó egészséget kívánunk hozzá!

Ezeket olvastad már?