Nassolnivaló a Friss Foodtól

E8
A provokatív címre látszólag egyszerű a válasz, hiszen tudjuk, az állati zsiradék, hurka-kolbász-sonka-szalonna és bőséges zöldség étrendjébe pont a cukros finomságok nem férnek bele. De egy tudatos fejlesztés eredményeként mostantól mégis lehet (ellenőrzött!) nassolnivalót találni, a Friss Food menüjében…

Be kell tartani a szabályokat!
Mint ismert, a termék feltalálója, Szabó Sigfrid nagyon sarkosan és határozottan fogalmaz a Reg-Enorhoz kapcsolódó étkezési előírások kapcsán. Azt mondja: a szabályok be nem tartása lenullázza a kívánt eredményt, amiből egyébként bőven van, ha a regenor.hu oldalt olvasgatjuk. Így – noha nincs szükség önsanyargatásra, hiszen elegendő mértékben lehet enni a Reg-Enor kúra során a magyaros ételekből, rengeteg zöldséggel – a cukros dolgok (a mézzel együtt) pont a tiltólista élén vannak.

Reg-Enor desszert
Sokaknak azonban komoly gondot okoz a cukorfélék elhagyása, ami esetleg éppen az egészségi problémáik, netán jelentős elhízásuk egyik fő okozója… Mint Zsidek Balázs, a Friss Food társtulajdonosa tájékoztatott, rájuk gondolt cégük, a Reg-Enor menük egyetlen hazai hivatalos ételszállítója, amikor megalkotta a Reg-Enor desszertet, a magyar feltaláló szigorú ellenőrzése és jóváhagyása mellett. Persze, nem mindenkinek, és ne kristálycukorból készült habos-mákosra gondoljunk…

Citromos muffin

Citromos muffin

Egy kreatív cukrász
A régóta fejtörést okozó történet megoldása ott kezdődött, amikor csapatuk tagja lett a velük szintén együttműködő Bagi Gabriella által Kelemen Zoltán cukrász, aki 1991 óta gyakorolja a mesterséget. A pécsi születésű szakember egyik cukrászmester felmenőjétől örökölte a finomságok szeretetét, s részben az eszközöket is. A középiskola elvégzése után bejárt „Tolnát, Baranyát”, s a fővárosban is számos elismert műhelyben dolgozott, míg 2015-ben egymásra találtak.

Gondos válogatás
Mint Kelemen Zoltán – aki folyamatosan várja a jobbító szándékú visszajelzéseket – hangsúlyozza, nem egyszerű a feladat, hiszen olyan embereknek szeretnének nasit tenni az ebédje mellé, akik valójában nem ehetnének süteményt. Ezért gondosan össze kell válogatni az alkotóelemeket, hogy az eredeti szándék ne sérüljön.

Cukormentesen
Így például a cukor továbbra is teljes mértékben ki van zárva (a méz is), amit természetes ízesítőkkel igyekeznek pótolni. Jó példák az eritritol és a stevia, amik nullkalóriások, tehát nem szívódnak fel, így beilleszthetők egy ilyen kúrába. (Xillitből nagyon keveset használnak.)

Tojás, kevés liszt, kicsi gyümölcs
Az elkészítéshez fehér- vagy helyette tönköly-, esetleg (ha mindenképp szükséges) kókuszlisztet alkalmaznak. Tej, tejféle és olajos magvak itt sem használhatók, tojás azonban lehet az összetevők között, a gyümölcsökből pedig csak az a néhány, ami egyébként nyersen is kizárólag kis mennyiségben fogyasztható (citrom, lime, fehér grapefruit, nagyon kevés gránátalma, kókusz).

Íme, a répatorta!
S hogy mi a végeredmény? A december közepi ajánlatot nézve például Répatorta regenorosan, Citromos tündértorta és Fahéjas álom. A törekvés persze az, hogy a desszert lehetőleg minél inkább hasonlítson az eredetire, ami igazán kreatív feladat. Itt jön a szakma csínja-bínja ugyanis: megnézik, hogy az eredeti receptből mit lehet használni, mit kell elhagyni, s mit, mivel lehet pótolni. Aztán jön még nem kevés számolás, például a zsírtartalomé, vagy az édesítőké, hiszen ezek akár négyszer édesebbek, mint a cukor…

Nem kezdőknek, hanem fenntartóknak!
S mielőtt minden, a kúrát most kezdő, „cukorfüggő” regenoros hátradőlne, a feltaláló és a desszertek megalkotója kiemelten hangsúlyozza, hogy ez nem mindenkinek való!

A Reg-Enor desszertjeiket azon Reg-Enoros ügyfeleknek ajánlják, akik:
– túl vannak a 4-6 hónapos Reg-Enor fogyó- és/vagy tisztítókúrán,
– elérték a kívánt testsúlyt,
– egészségi állapotuk megengedi.

Egyszóval azoknak, akik már a fenntartó fázisban vannak. Azonban az „életviteles” Reg-Enorosok részére is csak hetente maximum 3 alkalommal javasolják a desszert fogyasztását.

Réparágcsa
Mindenki másnak továbbra is javasolható a diéta, a tudatos önmegtartóztatás és esetleg a répa (vagy tepertő…) rágcsálása édesség helyett, mint arra jó pár példával szolgálnak a többhónapos kúrát eredményesen végigcsinálók. S tőlük érkezik egy biztatás is: akik betartották az előírásokat, egy idő után már nem is érdeklődnek a sütemények iránt… Nos, ekkor már nagy ajándék lehet a Reg-Enor desszert!

(A Friss Food aktuális menüajánlata a mellékletben megtekinthető, köztük a Reg-Enor desszertekkel.)

Kérjük, kattintson a képre! (az étlap letöltése pár percet is igénybe vehet)
0258

Ezeket olvastad már?