Ősszel is AGRO a kiskertekben – újabb Mészáros-sztori

A tavaszi SCD találkozón elhangzott egy kérdés: a COMPOST helyett mit használhatunk? Dr. Hidas András, a téma szakértője azt válaszolta, hogy alkalmazzuk az AGRO-t, mert hasonló az összetétele. Mészáros Lajos, aki a termék (és általában az SCD készítmények) nagy kedvelője lett, megfogadta a tanácsot. A következő tapasztalat halmazból kiderül: univerzális készítmény az AGRO. Köszönjük a kísérletező kedvet a Szabó Szilvia csoportjában kertészkedő Biocom-tagnak, és az eredmények közzétételét!

Komposztálás AGRO-val
Én a komposztáló gödörbe csak a fűnyíró fűgyűjtőjében található fű-darálékot teszem. Kipakoltam a gödörben levő darálékot. Visszaraktam kb. 10 cm-es réteget, jól letapostam, és 10%-os AGRO-val lepermeteztem. Addig fújtam rá a permetlevet, hogy a teteje nedvesen csillogjon, aztán jöhetett a következő réteg. A gödröt ponyvával takartam le (1-es kép).

Az év közbeni fűnyírások után már ezt a módszert alkalmaztam. Most novemberben fekete, porhanyós komposztot találtam a gödörben (2-es kép).

Ezt szétterítettem a veteményesben és kb. 0,5 l/m2 10%-os AGROval lepermeteztem (3-as kép), majd beforgattam (4-es kép).

Az idén is kaptam 60 db eperpalántát, ezeket az így előkészített talajba elültettem (5-ös kép).

Paradicsomok a javából
Megjelent egy cikkem júliusban, amelyben az egyik fotón paradicsom palántákat lehet látni. Az egyik kivételével, amit nem kezeltem AGRO-val, a többi megközelítette a 2 métert! Év közben tovább növekedett. Esténként 1-1 tál paradicsomot szedtünk le az unokáinknak a vacsorához. A képen csak 1 db paradicsomtő látható, ami elérte a 4 m-t (6-os kép).”

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Ezeket olvastad már?