Hogyan segíthetjük immunrendszerünket, bélflóránkat? SCD HERBAL, avagy érvek, tények és ötletek a folyékony probiotikum használatához a mindennapokban, I.


Sajnálatos tény, hogy a baktériumok az emberi egészségben betöltött szerepét mind a társadalom, mind a gyógyítótársadalom egy része nagyon alábecsüli – állítják szakemberek. Arra teszünk most kísérletet több lépcsőben, hogy rávilágítsunk, milyen természetes kapcsolatban áll az ember a saját baktériumháztartásával és ennek milyen elképesztő életereje van. Tesszük ezt a Biocom palettáján található SCD, vagy másképpen probiotikus termékek működésének részletezésével, a „kötelező” és könnyen érthető elmélet mellett gyakorlatias módon. Köszönet a gyártó-beszállító Greenman Kft. szakértő csapatának az alábbi anyagért, az elemzés őket dicséri.

Egészséges bélflóra, jól működő immunrendszer
Hogy az emberi emésztőrendszer jól működik-e vagy sem, az elsősorban azon múlik, hogy a hatékony mikróbák jelen vannak-e. Ezek a baktériumtörzsek elősegítik az emésztés folyamatát, segítik a megfelelő PH egyensúly elérését, jó hatással vannak a belekben történő táplálék-felszívódásra. Beleinkben hatalmas mennyiségű baktérium él, tízszer annyian vannak, mint a testünkben található teljes saját testi sejtállomány. Így a bélflóránk egészsége óriási hatással van a teljes immunrendszerünkre, mondhatni testünk ereje bélrendszerünk egészségétől függ. Ezt akkor érthetjük meg igazán, ha szembenézünk a ténnyel: beleinkben 100 trillió, nagyjából 2 kilogrammnyi baktérium él.

Az antibiotikum és a bélflóra
A jó baktériumok (természetesen a patogénekkel együtt) majdnem teljesen elpusztulnak egy antibiotikum-kúra következtében, amit olyan gyakran (sokan hangoztatják: sokszor szükségtelenül) felírnak nekünk és beszedünk, akár egy bakteriális vagy vírusos fertőzés esetén. A probléma igazán abban rejlik, hogy ahányszor megismétlünk egy-egy ilyen kúrát, annyiszor pusztítjuk a saját bélflóránkat és adunk teret annak, hogy a rossz bacilusok (avagy a patogének) felülkerekedjenek a jó bacilusainkon és egy egészségtelen környezetet alakítsanak ki a bélrendszerünkben.

Fontos két és fél kiló
Egy átlagos felnőtt szervezetében nagyjából 2,5 kg baktérium él (jók és rosszak egyaránt), ebből csak a vastagbelünkben 1,5 kg található. A nagyjából 400 különböző baktériumból álló egészséges háztartásának felépítése egy hosszú folyamat, megfelelő táplálkozás mellett is másfél évig tart.

Pusztítani könnyebb
Az egyoldalú táplálkozással, dohányzással, túlzott alkoholfogyasztással vagy éppen a napjainkra jellemző stresszes életmóddal olyan komoly károkat okozhatunk a bélrendszerünknek, aminek megfelelő visszaépítése nem egyértelműen lehetséges még egy jól felépített, egészséges táplálkozás mellett sem.

Mire jók a tejsavbaktériumok?
A velünk szimbiózisban élő baktériumok közül a különféle tejsavbaktériumok a legjelentősebbek, mert az ő jótékony hatásuk nyilvánul meg a legszélesebb körben és hat a legközvetlenebbül az egészségünkre. Többek között megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását, segítik az emésztést, javítják a tápanyagok lebontását és felszívódását, lebontják a tejcukrot és egyéb olyan anyagokat, amelyet a szervezet nem képes önmagában megemészteni, csökkentik az allergiás reakciók kialakulását, a környezetből, táplálékból bekerülő mérgező anyagokat semlegesítik, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek, elősegítik a bélrendszer perisztaltikus mozgását, fokozzák az immunrendszer reakciókészségét, csökkentik az antibiotikumok által okozott mellékhatásokat.

Egy alternatív lehetőség: támogatás, probiotikumokkal
Több, mint két hónapja a WHO világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust (COVID-19). Ezzel párhuzamosan Magyarországon is komoly intézkedéseket vezettek be a járvány megfékezésének érdekében. Mit tehetünk mi, mivel segíthetjük mi saját magunk, szeretteink, közvetlen hozzátartozóink életét vagy hogyan tudunk segíteni kollégáinknak, üzletfeleinknek, embertársainknak egy ilyen helyzetben? Mit tehetünk egy vírusfertőzés esetén (legyen szó szezonális vagy világméretű járványról), hogyan és főként mivel tudjuk saját és szeretteink immunrendszerét támogatni? A mi javaslatunk az, alternatívát kínálva, hogy természetes úton kell támogatnunk saját immunrendszerünket probiotikumokkal.

„Az életért”
PROBIOTIKUM. A szó maga annyit jelent: az ÉLETÉRT. Ezzel a koncepciónkat is felfedtük: támogassuk velük a bélrendszerünkben található sok millió baktériumot, ezáltal immunrendszerünket és saját egészségünket. Manapság probiotikumok egész sorával találkozhatunk, melyeket gyógyszertárakban, áruházláncokban, kereskedelmi TV csatornák hirdetéseiből „fogyasztunk”. De tudjuk-e valóban, hogy mit veszünk magunkhoz?

Folyékony: élő, felszívódó
Tudjuk-e a száraz és a folyékony probiotikumok közötti különbséget, ismerjük-e a természetes úton magunkhoz vett probiotikumokat? A folyékony probiotikumok élő mikróbákat, baktériumtörzseket tartalmaznak, ami azért is fontos, mert gyorsan felszívódnak és jutnak el bélrendszerünkbe.

Tárolás és ízélmény
A folyékony probiotikum előállításakor két különös nehézséggel találkozik az ember: egyrészt a tárolással, hiszen a jótékony törzsek különböző életciklussal bírhatnak, másrészt az ízélménnyel, hiszen ezek a törzsek nem feltétlenül ízletes falatok, nekünk embereknek. Ezenkívül fontos szempont a mikróbák kiválasztásánál, hogy ne ellenségei legyenek egymásnak, hanem támogassák egymást, szimbiózisban éljenek a létrehozott folyékony közegben.

SCD HERBAL: széles spektrumú, élőflórás, jótékony hatású

Az SCD HERBAL egy probiotikus technológia használatával előállított kiváló hatású, széles spektrumú, gyógynövény és növényi kivonatot tartalmazó élőflórás étrend-kiegészítő készítmény, jótékony hatású, élő mikroorganizmusokkal. Jótékony baktériumtörzsek keveréke, melyek számos bioaktív vegyületet szintetizálnak: többek között vitaminokat, antioxidánsokat, enzimeket, aminosavakat, nukleinsavakat.

Ami viszont (szerencsére) nincs benne
A SCD Herbal ezzel szemben nem tartalmaz tartósító- és színezőanyagot, hozzáadott cukrot, mesterséges édesítőszert, mesterséges aromát és glutént.

Teljesen természetes
A SCD Herbal természetes fermentációval készül, nem tartalmaz mesterséges és genetikailag módosított összetevőket. Növényi alapanyagokból élő, természetes mikroorganizmusok segítségével zajló hagyományos fermentációval készült étrend-kiegészítő.

Sorozatunk következő részében jó pár kérdést és választ fogunk megosztani Veletek. Addig is vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Ezeket olvastad már?