A rózsát is felélesztette az AGRO Szabados Matildéknál – nevezés a versenyre


Szabados Matildéknak ez az első évünk, hogy a kertjükbe veteményest terveztek. A férjeével Kolozsvárról költöztek Gyimesbe. Ő idevalósi, de a sok év tanulás miatt nem lakott otthon.  hogyan sikerült az első, kertes-SCD-s esztendő? Úgy, hogy be is neveztek az AGRO versenybe!

Gyermekkori emlékek alapján
Igazából egyikünk sem ért a földműveléshez, csak annyit, amennyi gyerekkorunkból ránk ragadt. Picit utánaolvastam a zöldségek termesztésének, a férjem meg fametsző tanfolyamot végzett a tavaszon, szóval nagyon szeretjük a természetet es minél zöldebben szeretnénk élni. Nagyon jól jött, hogy megismerkedtem a Biocommal és az első képzésen hallhattam az Agro-ról.

Az ültetés szakszerű előkészítése
Április végén kitűztük, hogy szombaton ültetjük a pityókát. Én szépen, az előtte való nap estefelé felhúztam a gumicsizmámat és elkezdtem keverni az Agrot 200 ml-t egy 20 literes vederben. Pont ideális volt az időjárás is, borús, felhős. Itt voltak a nővéremék nálunk, úgyhogy segítségem is volt az öntözésben.

Az első megfigyelés
A föld meg volt trágyázva, de én jól meglocsoltam Agrós vízzel. Megfigyeltem, hogy a  trágya hamarabb felbomlik az oldattól.

A virágokra is jutott, szerencsére
Maradt egy kis lötty a végén, így a ház előtti kis virágos kert is kapott belőle. A rózsám nagyon el volt száradva, még a  szomszéd is megjegyezte, hogy az már halott, de én csak mondogattam, hogy figyelje meg, ettől a cucctól majd feltámad, pedig akkor még én se hittem. Nagyon bánom, hogy nem készítettem róla képet akkori állapotában, mert most elcsodálkoznátok ti is az eredményen! Nekem ezzel bizonyított a legtöbbet az Agro, így a szobanövényeimet is azzal ápolom azóta.

Már sokat adott
A veteményesben nem bújt ki minden, talán a föld köves állaga miatt, vagy a rengeteg eső végett, de már sokat ettünk a retekből, meg spenótot, hagymát; szép a paszuly, a krumpli, a murok. Ebben a hónapban is megöntöztem őket ezzel a vitaminnal, úgyhogy a későbbiekben jövök újabb eredményekkel.
 

 

Ezeket olvastad már?