Ízletes, különleges, egészséges: MSM C és C-1000

h
Két csodálatos, napi szinten nélkülözhetetlen termékről szól a következő részletesen elemző, mégis színes írás. Nemrégiben megújult a Biocom alapterméke, a C-vitamin két változata. Az italpor (MSM/C-vitamin) különlegesen finom lett, de mindjárt kiderül: abszolút természetes összetevőinek köszönhetően. Az ezres dózis (tehát a C-1000) pedig nem csupán megjelenési formájában változott (kapszulás lett, kiiktatva még több fölösleges segédanyag jelenlétét), hanem citrus bioflavonoidokat is tartalmaz. A hamar megkedvelt új verziókról Hanák Ferencet, a gyártót-beszállítót vallattuk. Merthogy van még egy fontos tény: magyarországi termékekről van szó…

-hat, -het? Hat, bizony!
S hogyan kerülhet az írás a „Gyógyítók szemével” rovatba, noha az interjúalany maga alapvetően nem orvos? Mert jól szervezett csapata tele van „papíros”, szakirányú végzettséggel rendelkező emberekkel, az ő szemlélete pedig példaértékű lehet sokak számára. S az is tény: a C-vitamin gyógyító hatásáról ma már bátran cikkeznek hivatalos oldalakon, folyóiratokban is. A Nobel-díjas magyar tudós, Szent-Györgyi Albert által izolált C-vitamin sok területen működőképes. Ha mi csak annyit állítunk, hogy segíthet, hozzájárulhat… az kizárólag étrend-kiegészítő volta miatt van. Mert e két termékre nagyon büszkék lehetünk!

Hazai termékek, kiváló szemlélettel
Visszakanyarodva Hanák Ferenchez: a családi vállalkozás alapja a szemléletmód is. Mindannyian vegánok, s azon dolgoznak, hogy lehet ellátni a fogyasztókat egészséges kiegészítőkkel, alternatívát mutatva a gyógyszerek mellett. Csak olyat alkotnak (vagy alkotnak újra rég elfeledett, esetleg túlvegyszerezett dolgokból biztonságosan, jól bevált módszerekkel), amiknek kutatási folyamata teljes mértékben mellőzi az állatok szenvedését. A mi C-vitaminjaink is így készülnek: ráadásul amennyire lehetséges, magyarországi alapanyagokból, a dobozolással bezárólag.

932_largeValódi citromos íz: MSM C
Leszámítva azt, amitől ilyen különlegesen finom, a citromot, ami legfeljebb melegházakban érik be nálunk… Merthogy ez adja a különleges, természetes ízt, ezért bátran ajánlható mindenkinek! A citromból először citromlé készül, majd porlasztásos technikával szárított citrompor. Ezt isszuk, természetesen, némi szukralózzal, ami az egyik legelfogadottabb édesítőszer. Ezek alapján cukorbetegek, fogyókúrázók is nagy biztonsággal készíthetnek belőle kellemes innivalót, mivel mind a glikémiás indexe, mind a kalóriatartalma gyakorlatilag nulla.

L-aszkorbinsavval
Azért az egyéb összetevőkre is érdemes odafigyelnünk, mert nem csak az íz a fontos, hanem a hatás is. Szemben számos olcsóbb készítmény sima aszkorbinsav-tartalmával, a mi MSM C termékünk L-aszkorbinsavat tartalmaz fő hatóanyagként. Nem szaknyelven fogalmazva ez egy olyan vegyület, amelynek a kulcsa jobban megy a sejtek zárjába, azaz jobban kapcsolódik, így a felszívódása, hasznosulása is kedvezőbb az átlagosnál.

Kénes, nem kényes téma: MSM
S ne feledkezzünk el a természetes kénről sem! Ezt jelenti az MSM a termék nevében, melynek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak. A sejtek áteresztőképességét növeli, így – egyszerűen fogalmazva – a méreg könnyebben távozik belőlük, viszont jobban be tudják fogadni a tápanyagot. Az antiallergén hatás már csak „bónusz”.

Üdítően jó hatás
Apropó, felszívódás! Mivel a kolloid szemcséknél is apróbbak a vízben oldott termék részecskéi, a hasznosulás is kiváló. Ráadásul finom, élvezetes, valóban üdítő ital készíthető belőle…

930_largeC-1000: ez is jó választás!
S akinek nincs kedve, ideje, lehetősége tiszta vízzel (hidrogénes vízzel…), gyümölcslével keverve italként fogyasztani a C-vitamint, meleg szívvel ajánljuk számára a C-1000 kapszulát. Igen, nem tévedés, a korábbi tablettás változathoz képest (mely valljuk be, nem volt egyszerűen nyelhető), ez a megújulás egyik jele. S mint Hanák Ferenc hozzáteszi: így egyáltalán nem maradt (egyébként ártalmatlan) segédanyag sem a termékben! S az csak természetes, hogy maga a kapszula is vega…

Bioflavonoidok
A beltartalom pedig egy csodálatos dologgal bővült: a citrus bioflavonoidokkal!  Sokan alulértékelik, de csak azért, mert nem ismerik. A citrusfélékből (narancs, citrom, mandarin, grépfrút), miután kinyerik a levet, hátramarad egy biomassza, amely tele van értékes anyagokkal.. Ebből nyerik ki a bioflavonoidokat, amely pedig a C-vitamin felszívódását segíti. Ha a gyümölcsben fontos szerepet játszik, gondolható, hogy mennyire hasznos ez egy étrend-kiegészítőben… Fogalmazzunk úgy: a heszperidin (a hatóanyag hivatalos) neve akár megsokszorozhatja a C-vitamin felszívódását a szervezetben!

Hogy mi mindenre jó…
S hogy egyáltalán miért szükséges a C-vitamin? A képzésekre rendszeresen járó, felkészült Biocom tagok akár kívülről is fújnák a leckét, s ennek megfelelően „szavazták” be vásárlásaikkal a termékeket a TOP10-be, s a média is ontja e téren az információkat. Pedig a hivatalos „mértékegység” (másképpen: az ajánlott napi bevitel) még mindig napi 60 mg körül van (mellesleg: nem csak nálunk). Mint Hanák Ferenc érzékelteti: így finoman szólva is gyengén valósulhat meg az egyébként tudott, gyógyszerészeti jó hatás. De utánaolvashatunk Szent-Györgyinél is (elég hiteles a témában…), aki ennek a többszörösét fogyasztotta. 93 évig élt, testileg, szellemileg egészségesen… Mielőtt azonban kierőszakolt összefüggések vádja illetne, jelezzük: oldalnyi a C-vitamin várható jó hatása. Miért? Mert kiváló antioxidánsnak tartják. Tehát segít az oxidatív (káros), tulajdonképpen égési folyamatoknál. Úgy kell elképzelni, mint valami védőhadsereget, melynek egy katonája odaáll egy betolakodó elé, s azt mondja: Állj! Adok én neked egy szabad elektront, s ezzel le vagy kötve, de a sejteket ne bántsd! Már csak az a kérdés, hogy mennyire gondoljuk komolyan a védekezést ebben a nagy stressz-egészségtelen étel-hajszolt élet partiban. Meg az, hogy melyiket visszük be nagy dózisban.

A Biocom tagjainak ugyanis választási lehetősége is van. Vízben – vagy vízzel? Az eredmény nem kérdéses!

Ezeket olvastad már?