Étel az életért! (Food for Life)

FOOD
Ez a nyersfordítása azon termék nevének, amit bátran nevezhetünk a Biocom paletta egyik csodájának. Ha pontosabban akarunk fogalmazni: étrend-kiegészít
ő a minőségi életért. A Food for life gyakorlatilag életkortól és évszaktól függetlenül szolgálja a célt: a szervezetnek nélkülözhetetlen tápanyagok bevitelét. Ezért is történhet, hogy ebben a rovatban ezúttal nem orvost, vagy természetgyógyászt, hanem dietetikusként is dolgozó szakembert szólítottunk meg egy rövid elemzésért. Eberhardt Hajni már Biocom képzésen is tartott a témában értékes előadást, az alábbiakban étvágycsináló következik segítségével a termékhez, amely, ha megismerjük az értékeit, gyorsan eladja magát…

v02
Miért is kell?
Mielőtt a Food for Life összetevőiről következne hozsanna (méltán), érdemes arról szólni, hogy miért is szükséges mindezek pótlása. A válasz pofonegyszerű: mert az általános étkezési szokásaink messze nem az egészséget szolgálják, és nem tartalmazzák elégséges mértékben a szervezet számára a zökkenőmentes működéshez szükséges anyagokat. S ha valaki azt mondja: „de kérem, én elég zöldséget, gyümölcsöt eszem!”, akkor még mindig megfogalmazható legalább négy felvetés.

Mellbevágó kérdések
És biztos, hogy azok valóban tartalmazzák az ásványokat, nyomelemeket? (Ld. gödöllői kutatások, a kizsigerelt földünk hiányos tápanyagtartalmáról.) Biztos, hogy a narancsban feltehetőleg (!) benne lévő C-vitamin mennyiség elégséges? (Szinte garantáltan nem.) És akkor hány kilót is kellene enni mindezekből naponta? (Arról nem is beszélve, hogy kényszeréretten érkeznek a világ távoli pontjairól, mérges levekben áztatva. Lásd még: peszticidek…) És: véletlenül nem készítjük el ezeket főzeléknek? (Mert akkor már meg is „gyilkoltuk” a benne lévő, beépülésre váró enzimeket…)

Alaptanácsok
Ez persze csupán néhány óvatos kérdés, amit a dietetikus kiegészít még pár tanáccsal: kedves édesanyák, tessenek főzni a családnak a (fél)készételek helyett, a döntően hazánkban is megtermő alapvető nyersanyagokkal! Nagy szolgálatot tesznek az adalék-mentességgel. Legyen a napi étrendünk egyre nagyobb része nyersétel (zöldség, gyümölcs), és az sem baj, ha a megszokottnál kevesebbet eszünk. Viszont sokkal többet iszunk! Legalább napi 2-3 litert, testsúlytól függően. S lehetőleg tisztított vizet… A krónikus betegségek okozói jórészt a fentebbiekben keresendők. De mit is várunk el a testünktől, ha gyorsbüfés pogácsákat kap nap, mint nap – étel helyett? (Hajni hozzáteszi: nem a néhány alkalommal bekapkodott pogi vág tönkre bennünket. Hanem az, ha ez életmód-szerű!)

food222

Csodás összetev
ők
Majd elfelejtettük: a Food for Life a téma! Ami ilyen felvezetés után szinte „kötelező”! Az, mert majd minden benne van, ami az egészségmegőrzéshez, magas energiaszinthez jelentősen hozzájárulhat. A webshop oldalon ott vannak a részletes összetevők, most csak mazsolázunk belőle. A „Zöldek, szuperélelmiszerek” rovat egyik összetevője a bio banán (por és pehely). BIO! No komment… A Chlorella (alga) áttört sejtfalú verzióban van benne – a még könnyebb felszívódásért. És számos, önmagában is „ütős”, érthetően népszerű antioxidáns-bomba: goji berry, acai, gárnátalma, mangosteen. S némi kis tengeri moszat, a biztonság kedvéért… meg azért, mert a jód (amire nagy szükség van Magyarországon!) fehérjéhez kötötten jelenik meg benne, s így a túladagolás veszélye nélkül fogyasztható.

Segíti a szervezetet az öngyógyításban
Lecitinből önagában is tartalmaz egy adag 1000 mg-ot, ami egy külön kapszulának is becsületére válna. És ami fontos: nem szójából, ami gyakori allergiaforrás, hanem napraforgóból! Így a dietetikus szerint a gyermekeknek is bátran adható. Egyébként is az jellemző a termékre, hogy csupa gyógynövényből áll, amelyek a szervezet öngyógyító folyamatait segítik, mert egyébként is ez lenne a fő. Az antibiotikumok ugyanis (kétségtelen hatásuk mellett) gyengítik is a szervezetet, így végetlenül fontosak az immunerősítők. Ebben is nagyon jól teljesít a termék! (Pl. fehér-, zöld és maté-tea.)

A kiváló emésztésért
Az emésztőrendszert segítik még a növényi rostok és ne feledkezzünk meg az esszenciális Omega-komplexről sem. Ne feledjük: „a halál a bélben lakozik”, így a pre- és probiotikus komplex és egyedi emésztő enzim keverék jelenléte sem véletlen, szintén érzékelhető mennyiségben. A szakember külön büszke még a termék gombatartalmára: mint mondja, ezek a csodálatos összetevők valóban ott hatnak a szervezetben, ahol kell.

Természetesen finom!
Említésre méltó még a májvédő máriatövis mag-kivonat, az életerőfokozó kínai csűdfű gyökér, és az ízületvédő kurkuma gyökér kivonat, valóban egyebek mellett. Meg az, hogy kiváló, természetes málnaízesítéssel rendelkezik. Így könnyen elkerülhető a következő megjegyzés: „óh, szívesen innám, mert tudom, hogy fontos ez a zöld por, de hát az íze…” Az íze? Kiváló! Gyors visszajelzés egy kisgyermekes családból: a kétéves elől úgy kell dugdosni, nehogy felfalja azonnal az egészet… (Joghurtba, kefírbe keverve pedig talán még kellemesebb!) S hogy mikor együk (igyuk)? Naponta legalább egyszer, tulajdonképpen bármikor. Étkezések környékén esetleg még jobban hasznosulhat, de nincs korlát, mennyiségben sem. Túlzásba persze fölösleges vinni, mert egy szintnél több úgysem hasznosul.

Az étrend-kiegészítő „kiegészítői”
Egy szó, mint száz: itt van a kezünkben egy újabb olyan termék, ami sokat segíthet az egészségvédelemben. Azért persze ne feledkezzünk meg közben az algáról (Immun Supreme) sem, ami szintén csoda önmagában is. Hát még a kettő együtt… És persze ott van a Krill Olaj, az Olajfa, a Grépfrút, a… De ez már egy-két másik cikk témája. Részletek a Biocom webshopban!

Igaz ajándék
Utóirat: az írás elkészítésében sokat segédkező dietetikus barátnőjének a 13 éves lánya születésnapjára Food for Life terméket kér a (valószínűleg nagyon tudatos) szüleitől. Milyen ragyogó ötlet, ilyen fiatalon! Legközelebb akár ezt is kérdezheti Ön is ismerősétől: mit kérsz szülinapodra: még egy nyakkendőt, sálat, zoknit, blúzt, vagy valamit, ami nagyon jót tesz Neked…? (Vagy egyszerűen választ sem várva lepje meg vele. Sikere lesz!)

A fentebb megjelent, termékekről szóló tapasztalatok magánvéleménynek minősülnek. Az anyagokat beküldők állításai saját tapasztalatokon alapulnak, az ő véleményüket tükrözik. A Biocom termékek nem minősülnek gyógyszernek, az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Ezeket olvastad már?