Kezdőoldal Ágak Uniós Egészség Est a természetesség jegyében a Vass-Beta-ágon

Uniós Egészség Est a természetesség jegyében a Vass-Beta-ágon

Az előadók csapata – ők aznap is tettek valami fontosat…


„Ha érdeklődsz a természetes megoldások iránt, ha hiszed, hogy fűben-fában van orvosság, akkor itt a helyed közöttünk!” Ezzel csalogatták az érdeklődőket a Vass-Beta-ág szervezői az Egészség Estjükre. S hogy mitől volt a március 20-i program „uniós”? Mert Budapesten, a Hotel Unióban tartották… Innentől átadjuk a szót a szervező Bencsik Évának.

Nem munka, hanem…
Mindig nagy várakozással készülünk előadásainkra, így volt ez a mostani előtt is. Bennünket, előadókat minden alkalom feltölt, az életünket tanítjuk. Mondhatom ezt munkatársaim nevében is: Beta Kádár Tünde, Éberhardt Hajnal, Sinka Szilvia, Máthé-Kovács Mária. Számunkra ez nem munka, hanem maga az élet. Mint a Víz a Földnek, az Embernek, maga a nagybetűs ÉLET.

Bencsik Éva fogta össze a rendezvényt, s nívósan be is számolt róla, példát adva


Szabó Sigfrid a képernyőről
Ágvezetőnk, Tünde, a bemutatott kisfilmben idevarázsolta Szabó Sigfridet, a Reg-Enor Géniusz-díjas feltalálóját. Általa hallhattuk a leghitelesebb forrásból a történetet, a szabályokat, a célokat és miérteket az egészség megőrzésének alapjairól.

Jövőkép és tapasztalatok
Tünde bemutatta a Biocom cég által képviselt jelent és jövőképet. A célt, hogy egészséget, munkát, jövőt és jövedelmet adunk az embereknek. Hallhattunk konkrét tapasztalatot is a már kúrázó társainktól, Pongrácz Sándor és Mariann, Sinka Szilvia, Éberhardt Hajnal által. Nekik milyen változást hozott az életükbe a kúra és a Biocom?

Máthé-Kovács Mária az étrend-kiegészítőkről


Szakember szemével
A „Biocom hungarikumról”, a kiváló táplálék-kiegészítőről, a Reg-Enorról, dietetikus szakemberünk, Éberhardt Hajnal mondta el azt, hogy a teljes életmódváltással járó kúra minden szabályának élettani oka van. Egyre több kisgyermek küzd – a helytelen táplálkozás hatására – vesekővel, túlsúllyal és hogy ez nekünk, felnőtteknek a felelősségünk, hogy milyen példát mutatunk gyermekeinknek. A fiatal és az idősebb korosztályban is észlelhető agyi leépülés, figyelem- és koncentrációzavar egyik oka is a helytelen táplálkozás, az emésztőrendszer megterhelése és a dehidratáltság. A napi 3 liter tisztított víz nélkülözhetetlen a folyamat kivitelezésében! Testünk rendszeres karbantartásával mennyire sokat tehetünk önmagunkért és gyermekeinkért. Kisiskolásaink mennyivel jobban tudnak teljesíteni, ha rendben van az emésztésük, ha elegendő tiszta ivóvizet fogyasztanak. Idősebb éveinket gyógyszerek nélkül, ránctalanul, jó erőben és egészségben is meg lehet élni…

Sinka Szilvia (középen) példát mutatott a kúrára és kiszámolta a megtakarítást


Ötletek a vegyszermentességhez
És bizony, itt a Tavasz! A természet is ébred! Ha takarítás és tisztítás, akkor ezt végezzük el az otthonunkban és a kiskertünkben is vegyszerek nélkül, természetesen. Ez az én előadásom témája volt. Tudatos vásárlással, egy boltcserével legyünk mi is környezetvédők. A ruháinkat mossuk ki saját mosószerrel, és használjuk a környezetvédelmi nagydíjat nyert Ökomagot a mosógépbe, mosogatógépbe és a vízcsapokra, vízlágyítóként. A bőrünknek nem mindegy, hogy milyen ruhával érintkezik! A kezünket védjük a láthatatlan kesztyűvel, az Ökonet folyékony szappannal és a mosogatószerrel és fertőtlenítéshez használjuk a Grapefruitmag-cseppet. A takarításhoz vegyszerek helyett használjuk a speciális fermentációval készült, élő mikroflórát tartalmazó Ökonet Cleant. Nálam az ablakok tisztítása, az ajtók lemosása, a szaniterek tisztítása mind ezzel történik, és napokon keresztül érezhető a jó illat és gyönyörű, fényes, portaszító réteg marad a nyomában.

Eberhardt Hajnal és Pongrácz Sándor

Tanácsok Máthé-Kovács Máriától útravalóul


A kiskertben is
Cserepes dísznövények, díszfák, díszcserjék öntözésére, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra talajkezelésére használjuk az Ökonet Agrót. A föld és a növények, termések meghálálják. Kevesebb gyom képződik, javul a talaj minősége, humusztartalma nő, több csíra és hajtás képződik, nagyobb termés várható.

Jelentős megtakarítás
Valamennyiünk megdöbbenésére, számokkal alátámasztva megtudtuk, hogy mindezzel mennyi költséget takaríthatunk meg. Ezt tárta elénk Sinka Szilvia. Bizony éves szinten több százezer forintot tesz ki, egy nyaralás árát spórolhatjuk meg odafigyeléssel és boltcserével.

Étrendet kiegészítő tanácsok

Az est végén még néhány tanáccsal bocsátott utunkra Máthé-Kovács Mária. Figyeljünk oda testünk jelzéseire, ismerjük fel a tüneteket, ha hullik a hajunk, ha vérzik az ínyünk, ha fáradtak vagyunk, nem természetes és nem korral jár! A testünk okosan van kitalálva, jelzi a hiányállapotainkat, és ha tudod, ha ismered a jelzéseket, akkor tehetsz magadért. Vitaminokat minden nap szükséges bevinnünk a szervezetünkbe, a mai táplálkozási szokások miatt élelmiszerrel teljességgel lehetetlen ezt megoldanunk, ezért táplálék-kiegészítőkkel kell azt pótolnunk. Naponta szüksége van a szívünknek Q-Vitalra, Krill Olajra, az immunrendszer működéséhez a Flavonoid Komplex, az Immun Plus, C-vitamin is segítség lehet. A bélrendszer egyensúlyához Mikrobiom-Pro és Herbal/Flora Plus nyújthatnak segítséget. Én hozzáteszem még ehhez, a nekem bevált Colostrumot és Olajfát.

Ma is tettünk valamit!

Biztos, hogy a nap végével feltöltődve, jó érzéssel mentünk haza valamennyien. Ismeretterjesztő munkánkkal ma is tettünk azért, hogy egy élhetőbb, szebb és egészségesebb jövőt hagyhassunk unokáinkra! Minden vendégünknek köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel és számítunk további együttműködésükre.

 

 

 

 

Ezeket olvastad már?