Kezdőoldal Ágak Kosiba-ág családi nap Taksonyban: az eső sem akadályozta a csapatépítést

Kosiba-ág családi nap Taksonyban: az eső sem akadályozta a csapatépítést

Kígyóbűvölés a családi napon1.jpg
Sokan kíváncsiak arra a titokra, mitől lódult meg annyira mostanában a Kosiba-ág, hogy a legutóbbi Starton is fél tucat új hatos vezetőt köszöntöttek a csapatban. Nos, valószínűleg pont ettől a szótól, illetve ami, akik mögötte vannak. Emlékezhetünk, hogy a márciusi nemzetközi nagyrendezvényen egy „villámcsődület” keretében egyszerre kiáltották többtucatnyian: „Egy csapat vagyunk!” Márpedig a csapatépítés nem aznap kezdődött… hanem már tavaly nyáron is javában zajlott. Bár az alábbi élménybeszámoló Kosiba Hajni Ezüst HV tollából látszólag idejétmúlt, valójában azonban cseppet sem: egyrészt egy kellemes nyári élmény felidézése, másrészt a csapatépítés szép példájának bemutatása, harmadrészt egy minta arra, azoknak, akik éppen nagy fejlődésben gondolkodnak, hogyan lehet összekovácsolni embereket akkor is ha rossz az idő…

Kint zuhogott, belül sütött a nap
Az évente megrendezett családi napra nagy lelkesedéssel, ötletekkel készültek az ág munkatársai és vezetői. S annak ellenére, hogy az időjárás nem kényeztetett el minket – konkrétan egész álló nap zuhogott az eső – mégis egy nagyon sikeres családi napot sikerült megrendezni, amelyre kb. 60 fő jött el, felnőttek, gyerekek vegyesen.

Zöld Sziget
A családi napot kimondottan családias környezetben, a taksonyi Kis-Duna és mellékága között elhelyezkedő, hatalmas parkkal rendelkező Zöld Sziget panzióban szerveztük meg. A panzió tulajdonosa és a személyzet udvarias, figyelmes és segítőkész volt az egész nap folyamán.

Hangulatfokozók
A nap természetesen a munkatársak, vendégek megérkezésével indult és a kihagyhatatlan házipálinkák és házi sütésű sütemények kóstolásával folytatódott. A jó hangulatról pedig a retró stílusú háttérzene gondoskodott. Hamar kialakultak a beszélgető csoportok, a testvér vonalak egymással ismerkedtek, de nem sokáig, mert a figyelem hamarosan máshová terelődött.

Egyedi állatbemutató
Urbán Andrea ezüst HV jóvoltából sikerült egy különleges állatbemutatót megtekinteni. Egy kedves ismerősét hozta magával, aki állatgondozó, és állatbemutatókat szokott országszerte tartani. A gyerekek és a felnőttek sikongatva ismerkedtek meg az egzotikus állatokkal. Különösen érdekes volt az ausztrál szakállas agáma, az afrikai albínó sündisznó, a különlegesen élénk, fehér vadászgörény a pézsma illatával együtt.

Kihívás, kígyókkal…
A legnagyobb érdeklődést mégis az óriás boa keltette. A kígyót meg lehetett simogatni, nyakunkba venni, és fényképezkedni vele. Ez bizony egy igazi kihívás volt néhányunknak, mert komoly korlátokat kellett ledönteni ahhoz, hogy meg merjük csinálni! Többek között ez is egy személyiségformáló feladat volt. S a legtöbben jelesre vizsgáztak, amint a képek is mutatják, bár a mosoly nem mindenki arcán őszinte.

Gyémánt-masszázs
Az állatok „kifárasztása” után már megéhezett a jókedvű társaság és jó étvággyal fogyasztotta el a húslevesből és rántott szeletből álló ebédet. Az ebéd közben megérkeztek nagyon várt szponzoraink, mentoraink, ágvezetőink: Lőrincz János Gyémánt Hálózatigazgató és felesége, Lőrincz Marika Arany Hálózatvezető. János és Marika az elfogyasztott ebéd után a munkatársaktól kényeztető meglepetésként masszázst kaptak, amire nem is számítottak… Sajnos, a rendezvény végéig nem tudtak maradni mivel máshová is elígérkeztek azon a napon.

Játékosan, örömmel
Ebéd után a felhőtlen, humoros és szórakoztató „Egy perc és nyersz” játékok kezdődtek, amiket Kosiba Hajni és Zsombor gondosan állítottak össze. A játékokban a vezetők aktívan részt vettek, a sok bohókás játékot lelkiismeretesen le is vezették. Természetesen a nyertesek – amellett, hogy az összes résztvevővel és az őket nézőkkel együtt nagyon jól szórakoztak – komoly elismerésben, oklevélben és jutalomban is részesültek.

Untitled-1

Körülményektől függetlenül
A „kiváló” időjárás hatalmas esőzéssel korán reggel megérkezett, de a családi napon részt vevők kedvét semmi nem tudta elvenni, sőt, külön előnnyel járt, hogy kisebb helyen, egy fedél alatt, jó hangulatban múlatta az időt a társaság. Az esős idő ellenére néhány gyerkőc a parkban lévő nagy medencében is fürdött nagy vidáman, mert a medence vize kimondottam meleg volt. Más gyerekek pedig „vérre menő” ping-pong csatát vívtak a felnőttek ellen. S az érzés már ekkor szinte tapintható volt: „Egy csapat vagyunk!”.

Az idő egy ilyen kellemes társaság és jó hangulat mellett nagyon hamar eltelik. A munkatársak és vendégeik jó élményekkel indultak haza felé késő délután és nem titkolt reménnyel, hogy mihamarabb újból részt vehetnek a Kosiba ág vidám, eseménydús családi napjain.

Ezen a napon kicsit félretettük a munkát, nem az üzlet, hanem a felhőtlen szórakozás volt az elsődleges, de azért hallottam itt-ott a beszélgetéseket, hogy tapasztalatokat, gondolatokat cseréltek a különböző csoportokba tartozó munkatársaink, és kihasználták a lehetőséget, hogy egymástól is tanulhassanak és ágvezetőnkkel, Lőrincz Jánossal is beszélgessenek s magukba szívhassák óriási tapasztalatának morzsáit.

Végül, de nem utolsó sorban nagyon köszönöm Bicskei Olgi, Kosiba Ili, Urbán Andrea és Kosiba Hajni szervező munkáját és valamennyi hálózatvezetőnk és munkatársunk közreműködését, hogy ez a családi nap ilyen nagyszerűen megvalósult.
Jó volt Veletek!  
Kosiba József hálózatigazgató

Ezeket olvastad már?