Kezdőoldal Ágak Hogyan tovább? Online megoldások a hálózatépítésben a Sinka-ág hálózatvezetőjétől, Szegő Tündétől

Hogyan tovább? Online megoldások a hálózatépítésben a Sinka-ág hálózatvezetőjétől, Szegő Tündétől

Szegő Tünde máris online tréninget tart


A kialakult (veszély)helyzetben a „Hogyan tovább?” Szegő Tünde számára teljesen egyértelmű volt: minden rendezvényt, amit beterveztek a csapaton belül, azt megcsinálják online. Egy pillanatra sem fordult meg a Kónya-ágon belül a Sinka házaspár közvetlen hálózatvezetőjeként dolgozó Tünde fejében, hogy bármit is el kellene halasztaniuk, vagy törölniük a programjaik közül. Irány az online világ, ha az offline most akadályoztatott! Bár, a Kónya-ágon belül ez a folyamat egyébként is szélsebességgel elindult egy jó ideje… (Részletek a továbbiakban a példamutató HV-tól – SzegőKalóTeam. Várjuk szeretettel a hasonló, motiváló beszámolókat!)

Előkészületek a tréningre

tt már együtt a csapat. Azaz ott, a képernyőn…

Pillanatkép a kulisszák mögül: zajlik az oktatás, földrajzi akadályokat legyőzve!

Minden hónapot megtervezünk
Minden hónapot úgy kezdünk a munkatársaimmal, hogy a tervezés során meghatározzuk azokat a programokat, rendezvényeket, eseményeket, amelyeket a hónapban megszervezünk vagy amelyeken részt veszünk. Így volt ez február utolsó napjaiban is, amikor a márciusi terveket készítettük el. Akkor még nem is sejtettük, hogy gyors változtatásokra lesz szükségünk.

Eddig is így hidaltuk át a földrajzi akadályokat
Az online eszközöket már eddig is használtam a munkatársakkal való kapcsolattartásban és a képzések megtartásában, hiszen a földrajzi távolság a csapaton belül ezt szükségessé tette. A munkatársakkal való kapcsolattartásra és a képzések lebonyolítására még akkor kezdtem el online megoldást keresni, amikor alkalmazottként dolgoztam. A csapat tagjai az ország különböző területein laktak, én nagyon sokat dolgoztam a munkahelyemen, tehát nagyon oda kellett figyelnem az időm hatékony beosztására, és arra jutottam, hogy ha össze akarom fogni a csapatot, ha azt szeretném, hogy a heti összejövetelek meglegyenek tartva, akkor valami olyan megoldást kell alkalmaznom, ami időhatékony és a földrajzi távolságokat is áthidalja. Teljesen egyértelmű volt, hogy ezt csakis egyféle módon fogom tudni megoldani, mégpedig online.

Az online verzióban is lehet offline eszközöket használni…


Az online találkozóknak már hagyománya van nálunk
Már csak a megfelelő módját kellett megtalálnom, hogy mi legyen az az online felület, ahol látjuk-halljuk egymást, és ahol képzési anyagokat is meg tudok mutatni a munkatársaknak. A megoldás jött, és elkezdtem alkalmazni. Heti rendszerességgel kezdtük el megszervezni az online találkozókat, és egy ponton oda is eljutottunk, hogy voltak olyan tréningjeink, amiket már nem személyesen tartottunk meg, hanem az éteren keresztül.

Tar Evelin jegyzetelt is, mint egy “hagyományos” képzésen

Kényelmes, időtakarékos, költséghatékony
A munkatársak egyre jobban megszokták ezt a fajta kapcsolattartást, és mondhatom, hogy most már mindenki rutinosan kezeli az online felületünket. Ennek köszönhetően többféle „rendezvényt” tartottunk rendszeresen az internet segítségével, mint pl. a munkatársi megbeszéléseket, életmód bemutatókat, utánkövetéseket, 1/1-eket, konzultációkat és tréningeket. Kényelmes, időtakarékos és nem utolsó sorban költséghatékony megoldás. Most a kialakult helyzet pedig eleve szükségessé teszi, hogy a csapatfejlesztésben ezt a módszert alkalmazzuk.

Ujhelyi Gáborné Judit (5. szintű munkatárs) kényelemben, de maximális odafigyelésben

Gyökös Viktória is megfogadta a “Maradj otthon!” tanácsot, mégis részt tudott venni egy Biocomos képzésen…

Miskolc helyett az éterben tréningeztünk
Fontos a gyors váltás! Március 21-re éppen egy személyes tréningünk volt betervezve, amit Miskolcon tartottunk volna meg. A hely le volt foglalva, a résztvevők jelentkezése megtörtént, viszont a csapat úgy döntött – a felhívásoknak eleget téve, hiszen mindannyiunknak az egészsége a legfontosabb –, hogy ne találkozzunk személyesen, hanem tartsuk meg a tréninget online, mint ahogyan arra már korábban is többször sor került. A tréningen voltak olyan munkatársak, akik már korábban is voltak online tréningen, viszont voltak olyanok is, akiknek ez volt az első ilyen alkalom.

Jobbágy Henrietta Társult HV is jelen volt a virtuális konferencián

Elérte a célját
A tréning elérte a célját, hiszen akik először vettek részt online tréningen, azok is arról számoltak be, hogy nagyon sok új információval gazdagodtak, és kényelmesnek, időhatékonynak találták a megoldást.

Ilyen egy utánkövető beszélgetés a weben

Megoldásokban gondolkodunk
Minden új elkezdésében van izgalom, de azt gondolom, hogy egyetlen egy dolog számít: mindig, minden körülmények között az egyik legfontosabb, hogy megoldásokban tudjunk gondolkodni.

Webkonferencia kényelmesen, időtakarékosan, költséghatékonyan


A hangulat is jó a virtuális térben
Számunkra ez a megoldás már nem új, de annak idején, amikor elkezdtük, még nekünk is szokatlan volt. Viszont a jó hír, hogy gyorsan meg lehet szokni, és hasonlóan jó hangulatú összejöveteleket lehet az éteren keresztül is csinálni, mint személyesen. Ha pedig újra lehetővé válnak a személyes találkozók, akkor pedig jól megölelgetjük majd egymást!

Néhány gondolat a munkatársaimtól a március 21-én megtartott online tréninggel kapcsolatosan. Olvassátok szeretettel!

Gyökös Viktória, 2. szintű munkatárs: Bátran mertünk kérdezni
(Viki a párjával, Tamással építi az üzletet. Viki és Tomi korábban még nem vettek részt online tréningen, nekik ez volt az első ilyen alkalom. Viki a következőket mondta el a tréning után): „Számomra nagyon hasznos volt, mert pontosított sok apró részletet, és ezáltal a meglévő tudásomat bővítette. Kényelmes volt ez a megoldás, mert nem kellett utazni a tréning helyszínére – egyébként Debrecenből Miskolcra kellett volna mennünk –, nem beszélve arról, hogy időhatékony is volt, mert az utazásra fordított 3 óra hosszát megspóroltuk. Nem mellesleg költséghatékony is volt ez a megoldás, mert egy fillérünkbe sem került. Újként elmondhatom, hogy kevésbé voltunk félénkek, mint egy személyes tréningen, bátran mertünk kérdezni.”

Tar Evelin, 2. szintű munkatárs: Hasznos és kényelmes volt
(Evelin is most volt először online tréningen.) „Nekem nagyon hasznos volt, mert olyan dolgokat beszéltünk meg részleteiben, amiről még korábban nem hallottam, így most már sokkal átláthatóbb az egész számomra. Nagyon jó megoldásnak találom az online kapcsolattartást, hogy a kialakult helyzetben ilyen jól meg tudjuk oldani a képzéseket, megbeszéléseket. Kényelmes volt otthonról a tréningen részt venni.”

Pokolné Kulcsár Erzsébet, 6. szintű munkatárs: Így is átadható az üzenet
„Az online tréning ebben a helyzetben a lehető legjobb módja annak, hogy az újaknak megmutassuk, az üzlet hogyan épül föl. Amíg eljutnak a tréningre, addig sok információt kapnak, de egy ilyen tréningen összeáll nekik a kép, hogy hogyan is épül fel a rendszer. Ekkor élik át, hogy: értem! Egyén- és korosztály függő, hogy kinek melyik variáció jön be jobban, az élő- vagy az online tréning. A személyes találkozások alkalmával jobban átmegy a hatás, szünetekben a saját sztorik elmesélése is megerősítést adhat az újak számára. Most, jelen pillanatban más megoldás nincs, viszont az üzenet így is nagyszerűen átadható.”

Lamos Ágnes, hálózatvezető: Vezetőként is tanultam a módszert
„Nagyon-nagyon jó volt. Sok mindent hallottam sokadszor, de ismétlés a tudás anyja, és ismét volt olyan, ami még csak most tudatosult bennem, hogy figyelni érdemes rá. A mostani helyzetben nagyon jó volt, hogy legalább így láthattuk egymást. Jó volt, hogy vezetőként láthattam és tanulhattam, hogy nekem is hogyan kell majd az online tréningeket tartanom. Köszönjük Tündének, hogy mi már régóta használhatjuk ezt a technikát. Személyesen is vettem már részt ilyen tréningen, amivel szemben az online megoldásnak az az előnye, hogy sokkal kényelmesebb, hiszen az otthonunkba jön a tanítás. Fantasztikus lehetőség, hogy ebben a helyzetben halljuk és látjuk egymást, és megkapjuk az információkat.”

Ezeket olvastad már?