Kezdőoldal Ágak Ahol az álmok születnek: Sinka Team Tudatos Vezető Képző Egerszalókon, azaz „Shiraz Kétnapos”

Ahol az álmok születnek: Sinka Team Tudatos Vezető Képző Egerszalókon, azaz „Shiraz Kétnapos”

Ismét összeállt a Sinka-Siker Team a Varázslatos Shiraz Hotelban, ahol az álmok születnek! A munka ünnepe (és másnapja) hogyan is telhetne jobban, mint tanulással…? A beszámoló felvezetését (és zárását) Fux-Vári Viktóriának köszönhetjük – aki 4 hónap alatt lett Társult Hálózatvezető –, majd Szilágyi Szabolcs hálózatvezető gondolatai következnek kronológiai sorrend mentén, melyből két színes nap bomlik ki, tele példaértékű utakkal és tanításokkal.

Fux Vári Viktória (jobbról) Társult Hálózatvezető, mentora, Szabó Anita Viktória (középen) mellett

Van kiút a mókuskerékből!
Ágvezetőnktől, Sinka Gyulától megerősítést kaphattunk arra, hogy a hétköznapok mókuskerekéből igenis van kiút! Saját életük is példaértékű lehet számunkra arra, hogy határozott és folyamatos tervezés, tanulás mellett bizony jövőképünkben szerepelhet akár egy kiegyensúlyozott, szabad élet. Egy Ronil Caine idézet jutott eszembe a hallottakat követően… „A sikerhez vezető legrövidebb út az, amelyiken elindulsz.”

Sinka Gyula ágvezető vezette fel a két napot

A gondolat ereje
A második szekcióban Sinka Tímea ágvezetőnk tartott előadást, melynek címe: A gondolat ereje: Teremtő vagy! Bővebben: mikre érdemes fókuszálni, kellenek a reális célok, amik a sajátjaink, legyenek ezek mérhetőek, dátumokhoz, határidőkhöz kötve, rövid-, közép- és hosszú távú célokra, vágyakra bontva, térben, időben meghatározva! Ami a programunkban nagyon fontos, hogy legyenek a saját egészségünkkel kapcsolatos célok, például a mozgás, sport, mindennapi termékhasználat, már csak a hitelesség miatt is! Fontos, hogyan öltözködünk, hisz akkor figyelnek fel ránk, ha kinézetünkben is tudunk megújulni, kérdéseket intézve hozzánk: mitől változtál meg ennyire? Egy csapatépítő álma, ha kérdéseket kap, hiszen erre már lehet építő válaszokat adni, megkerülve sok-sok kifogást!

Sinka Tímea ágvezető beszélt a gondolatok teremtő erejéről

Ezúttal nem táncot adott elő Sinka Pepe
Kuriózum, hogy jelen volt egy fiatalember, ágvezetőink gyermeke, Sinka Péter, akit jómagam még láttam totyogva a lajosmizsei tanyacsárda bulikon. Mára már komoly hálózatépítői erényekkel rendelkezik, s arról beszélt, hogyan, s miként tudjuk kihasználni a közösségi média felkapott szegmenseit, szintén azért, hogy „észrevegyenek” bennünket! Egy ifjú titán is tud tanítani, ez is mutatja, mindenkitől tudunk tanulni, ha van bennünk kellő alázat, és tudásszomj! Pepe nagy sikert aratott rövid „első bálos” felszólalásával, és megmutatta, nemcsak a néptáncban nagyon jó!

Sinka Péter, az ágvezetők fia, aki már most tudja: ez a jövője!

Sikertrió, részben Ausztriából
Ezt követte egy sikertrió a csapatból, név szerint: Czibere Attila hálózatvezető, Szabó Anita Viktória Ezüst Hálózatvezető (megjegyzem, mindjárt Arany HV), és Szomolányi Xénia Társult Hálózatvezető, aki Ausztriából jött haza a kétnaposra!

Czibere Attila, és Szabó Anita Viktória és Szomolányi Xéni: online, sikeresen!

Online tér: jó kérdések kellenek
Témájuk röviden: hogyan legyünk sikeresek az Online térben? Praktikák, sztorik, élmények hangzottak el, három teljesen különböző karaktertől, ám ami közös volt mindhármuk mondanivalójában: „ha válasz akarsz lenni, akkor tudni kell jól kérdezni!”

Szituációs gyakorlatok
Ezután csapatokra osztva szituációs gyakorlatok következtek, mindenki személyre szabott feladatot kapott, melyet csapatonként be is mutattunk. Voltak élethelyzet utánzások, felolvasott helyzetek, attól függően, ki hogyan szerette volna összerakni.

A szituációs feladatok célja a gyakorlás és összehangolódás

Mindenki hozzáteszi a magáét
A kötelező tanulás után következett a megszokott szabadprogram, ami igen tartalmasra sikeredett. Volt jókedv, fürdés, szauna, közben beszélgetések, finom étkek, vidám hangulat! A nap zárásaként még esti összejövetel fűszerezte a programot, ahol ismét összeültünk, és különböző feladatokat oldottunk meg, igen jó hangulatban. Volt itt móka, nevetés, minden, ami az újak számára bizonyította: más ez a közösség, mint anno az iskolapad! Hiszen itt semmi sem kötelező, mégis mindenki hozzáadja saját kreativitását a csapatért…

Esti okosodás, játékokkal, feladatokkal fűszerezve

A második napon először közösen köszöntöttünk két ünnepeltet, Sinka Tímeát és vendégünket, Szabó Gyarmati Tímeát, névnapjuk alkalmából.

A Tímeák köszöntése

Tanmese, Kaposvárról
Következtek vendégelőadóink, akik messziről, Kaposvárról utaztak, hogy tanítsanak bennünket: Szabó-Gyarmati Tímea és Szabó Máté újdonsült Hálózatigazgató páros, akik a Tóth-Wolford Team üdvöskéi! Témájuk egy igazi tanmese volt, hogyan lehet otthonról dinamikusan építkezve csapattá formálni egy kúrázó közösséget, a versenyek segítségével, és ennek tanításával.

Kész a vállalkozás, használod?
Tímea mondta el saját sztoriját először, példákkal alátámasztva, mik voltak azok a fontos elemek, amik eljuttatták őket és a csapatot a szárnyalás útján egészen az igazgatói pozícióig! Néhány kulcsmondata számomra:

  • „Megcsinálták neked a vállalkozásodat. De csakis akkor leszel igazán sikeres, ha jól is használod!”
  • „A nem-ek az igenhez vezető utak.”
  • „Ne várj el senkitől se többet, mint amennyit te teszel bele!”

Timi beszélt még a motiváltság fontosságáról, arról, mennyire fontos, hogy valaki elismerést kapjon, érzelmileg kötődjön a programhoz, a csapathoz, hogy legyen egy vizuális jövőképünk, és hogy tanuljunk meg játékosan „bogyózva” tervezni, s ezt tanítsuk tovább.

Szabó-Gyarmati Tímea hálózatigazgató elkápráztatta a csapatot tudásával

A rendezvények segítettek
Máté következett, aki szintén saját sztoriját mesélte el. Megtudtuk: anno szakácsként volt benne kreativitás, bizonyítási vágy, de az, hogy nem tudott elismerési szinten előre lépni, folyamatos kiégéshez vezetett… Ekkor látta meg azt, amit Timi már elkezdett felépíteni, és jólesett neki is az a sok erkölcsi és anyagi elismerés, amit látott, érzett. Ehhez kellett, hogy ő is eljárjon rendezvényekre! Beszélt a lojalitás fontosságáról, mindkét tevékenységet összehasonlítva, ami rávilágított: „Ott érdemes végsőkig lojálisnak lenni, ahol folyamatosan elismerik azt, amit a közösségért másokért és önmagadért teszel!” A Biocom erre a legjobb megoldás, mert készíthetsz te jó ételt, ha nem díjazzák megfelelően…

Szabó Máté alkalmazottból csapatépítő üzletember, hálózatigazgató lett

Átlagos képességekkel is lehetsz kiváló vezető
Néhány kulcsmondat Mátétól is:

  • „Nem a múltad határozza meg, mi lehet itt belőled a Biocomos csapatban.”
  • „Munka, amit nem szeretsz=túlélsz, munka amit szeretsz= megéled az életet, ráadásul, ha jól csinálod, egyre jobban!”
  • „Amilyen a személyiséged, olyan az üzleted!”
  • Jó hír, hogy ez fejleszthető, hiszen óriási tanítóink vannak, akik egyengetik az utunkat! Ehhez kapcsolva még egy fontos kulcsmondat: „Átlagos képességekkel is kiváló vezetővé válhatsz!”

Mindent újraírhatunk
Mire jó a múlt? Arra, hogy tanuljunk belőle! Mire jó a jelen? Hozhatunk egy másik döntést, ami meghatározza a jövőnket! Azaz, bármi történt eddig, mindent újraírhatunk, ha van bennünk egy KÉP. Néhány gondolat elhangzott még arról is, milyen fontos a mentori kötelék. „Mindig nézz vissza, és konzultálj!” Természetesen szó esett azokról a versenyekről is, ami épp jelenleg is zajlik, és folyamatosan indítható mindenki számára, mert ez hozta meg a gyors, és tartós növekedést. Hálásak vagyunk a kaposvári igazgatók tanításáért! Igazi nagy példák vagytok, Timi és Máté!

Igazgatók a színpadon: a szervezők és a vendégek

Csapaterősítő játék
Vendégpárosunk után egy szituációs csapatjáték következett, melynek célja az volt, hogy összehangolódjunk, és egymás ötleteit használva kialakítsunk egy miniközösséget, mely remekül illusztrálja a csapat erejét.

Új HV-k
Ebéd után egy elismerést is megünnepelhettünk, Borbély Frigyes mentor avatta új hálózatvezető párosát, Szikora-Gadóczi Nikolett és párja, Szikora Olivér lépett HV szintre.

HV avatás: Szikora-Gadóczi Niki párjával, Olivérrel és a mentorral, Borbély Frigyes Ezüst Hálózatvezetővel

Személyre szabott helyzetgyakorlatok
Megint közös csapatfeladatokat végeztünk. Személyre szabott helyzetgyakorlatok voltak, melyeket kiállva együtt be is mutattunk. Élethelyzet utánzások, felolvasott helyzetek, attól függően, ki hogyan szerette volna összerakni.

Feladatok, szituációk csapatokra bontva – mindenki jól teljesített

A tavaszi vetés ideje
Következett águnk vezéregyénisége, Sinka Gyula, aki részletesen bemutatta a nyári verseny feltételeit, lehetőségeit! Két nagyon magvas gondolat Gyulától:

  • „Most vetünk, hogy ősszel arathassunk!”
  • „Jó szándékkal, jó sztorikkal avatkozz be az emberek életébe!”

Sinka Gyula ágvezető útravalói a két nap végéhez közeledve

A lelkednek is kell a táplálék
A két nap lezárásaként Sinka Tímea ágvezetőnk hatott a lelkünkre, Brian Tracy alaptanításait idézve, a Hét Lelki Törvény – A vonzás hatalma a gyakorlatban címmel. Előadása ismét bizonyította, hiába vagy felkészült, hiába rendelkezel nagy tapasztalattal, és vagy rendben fizikálisan, a lelkednek is kell a táplálék, az energia!

Sinka Tímea tette fel az i-re a pontot

Van hová fejlődni
Utolsó momentumként még megajándékoztuk egymást, azután tudással, és lelki töltéssel telve tértünk ismét haza. Az elcsépelt mondat tőlem a két nap kapcsán: „Közel 18 év után is tanultam újat, bebizonyosodott, hogy még mindig keveset tudok, s bőven van hová fejlődni.” A legjobbkor vagyunk a legjobb helyen, a legjobbakkal körülvéve. Hajrá Sinka-Siker TEAM, Hajrá Biocom!

Merek nagyot álmodni!
Végül a bevezetőt író Fux-Vári Viktória Társult Hálózatvezető összegzése a két napról: „Ismét csodálatos 2 napot tölthettem el azzal, hogy jövőm alapköveit erősítsem. Nemcsak hiszem, hanem már tudom is, hogy kitűzött céljaim egyáltalán nem elérhetetlenek, sőt egyszerűen karnyújtásnyira vannak! Így a második kétnapos képzésem után, jelenleg társult HV-ként igenis merek nagyot álmodni… és tudom, hogy ti, a mentoraim, vezetőim pedig elvezettek céljaim felé!

 

 

Ezeket olvastad már?