Kezdőoldal Ágak Jó dolog kapni, jobb adni, de a legszebb IDŐT adni! – Ez volt az egyik tanítása az újabb Csordás-Vecsésnek a Sinka-ágon

Jó dolog kapni, jobb adni, de a legszebb IDŐT adni! – Ez volt az egyik tanítása az újabb Csordás-Vecsésnek a Sinka-ágon

Ismét egy szuper vecsési tréninget, Kulcsember-képzőt szervezett a Csordás csapat június 2-án és 3-án, sorrendben a harmadikat. Vagy inkább: a csapatnak rendezett a vezetője, Csordás Anikó. A Sinka-ág Arany Hálózatvezetője rendületlenül képzi a régi és új (valamint: leendő) vezetőit, aminek sikerét a fejlődésük is visszaigazolja. Ezúttal a (még) ötös karrierszinten tartó Zsigmond Gábor kapta a megbízást, hogy foglalja össze a kétnapos intenzív lényegét, mondanivalóját. Vagy még inkább, az érzéseit… (Mindhárom sikerült!)

Zsigmond Gábor és Végh Nóra a rendezvények szervezéséről

Angyalkázós, teli borítékok, csupa pozitív üzenetekkel

A kellemes háttér adott volt
Nehéz szavakba önteni, amit érzek ezután a két csodálatos nap után, de természeten megpróbálom minél jobban visszaadni az olvasóknak azt, hogy mit élhettünk át a vecsési képzésen! Csordás Anikó Arany Hálózatvezetőnk ismét megörvendeztetett minket egy felejthetetlen kétnapos képzéssel, Vecsésen. Június másodika és harmadika, két csodálatos, ragyogó napsütéssel és meleggel „díszített” két nap volt, de a szép időjárás csak hab volt a tortán azok mellett, amit vezetőinktől kaptunk.

Érthető és érdekes előadások

Vasárnap reggel fél tízkor már izgatottan vártuk, hogy Anikó elkezdje a várva várt képzést és felvázolja a két nap menetét. Előadóink, Nagy Zsuzsanna Ezüst Hálózatvezető, valamint Hajnáczki Edina, Tóthné Molnár Ibolya és Tóth István hálózatvezetők voltak. Minden vezető a saját stílusának, egyéniségének megfelelően, érthetően és érdekesen tartotta meg előadását. Nagyon sokat tudtunk tanulni, tőlük és még remélem nagyon sokat fogunk a jövőben is.

Hajnáczki Edina hálózatvezető

Tóthné Molnár Ibolya hálózatvezető előadása

Mindenki tanító és tanítható egyszerre

Természetesen most sem maradt el a szokásos angyalkázás, amibe mindenki izgatottan vágott bele. Számomra ez a két nap a tanítás legfontosabb jelentését mutatta meg, ami abban rejlik – és szerintem ebben a legtöbben egyetértünk –, hogy nem csak a tanár taníthat és nem csak a diák fogadhatja meg a tanítást… A tanítás egy oda-vissza játék, ami azt jelképezi, hogy a tanár is tanulhat a diáktól, az idősebb a fiatalabbtól, a tapasztaltabb a kevésbé tapasztalttól, a rutinos a rutintalantól és még sorolhatnám. Amikor a tapasztalt hálózatvezetők kikérik egy fiatal „kezdő” véleményét, kíváncsiak arra, hogy hogyan dolgozik, és megfogadják a tanácsát, szerintem itt formálódik ki a tanítás jelentése a szó-szoros értelmében.

Az idő vissza nem adható kincs…

De mi kell mindahhoz, hogy a tanítás teljesülhessen? Hát természetesen idő! Itt szeretném a másik nagyon fontos dolgot kibontani, amit nekem ez a két nap tanított és a címben is említettem! Amikor azt mondják, hogy „az idő pénz”, vitatkoznék, mert a pénzt vissza lehet adni, de az időt soha! Amikor vezetőink saját maguk idejét arra szánják, hogy minket tanítsanak, utat mutassanak, velünk legyenek, szerintem nem is kérdés, hogy csak hálásak lehetünk és a minimum az, hogy megfogadjuk a tanítást és követjük őket. Ha ezt nem tesszük meg, akkor az ő befektetett idejük kárba vész és a kárba veszett időt nem adhatjuk vissza nekik. Viszont mindannyian, akik ott voltunk magunk is adtunk időt, egy újabb lépést afelé, hogy majd egyszer minőségi időt, életet élhessünk, mert az idő NEM PÉNZ, hanem egy vissza nem adható KINCS! Amikor értékes emberek egymásra időt szánnak, tanulnak egymástól, tanulságos játékokat játszanak, nevetnek és sírnak, tudják, hogy onnantól kezdve van egy másik családjuk is, akikre mindig minden, körülmények között számíthatnak jóban, rosszban…

El kell jönnöd, hogy értsd

Nekem ezt adta ez a két nap, mely alatt persze nagyon sokat tanultunk a hálózatépítésről, másolódásról, kulcsemberekről, rendezvényekről, emberségről, de természetesen a sok tanulást színezték a humoros töltetek, is mint például az „ötödik emelet”, „nálad vagy nálam?”, „én kérek elnézést”, „Pocahontas” és még sorolhatnám. Tudom, ez most az olvasóknak nem mond sokat, de éppen ezért kell egy ilyen képzésre eljönni, hogy ezeket a dolgokat átélhessük, mert máshol ezt biztos nem kapjuk meg. Természetesen sírások is tarkították a képzés két napját, de ez minden egyes alkalommal úgymond megszokott, mert csodálatos érzések szabadulnak fel ilyenkor az emberben.

Hála a vezetőknek

Nem szaporítom tovább, lezárásként annyit, hogy mindenkinek a nevében mondhatom, hogy millió és millió hála Csordás Anikó Arany Hálózatvezetőnknek és vezetőinknek, hogy biztosították számunkra ezt a két napot és elindítottak minket ezen az úton! Köszönet a Biocom hírével!

A munkatársak visszajelzései a két napról:

Nagy Zsuzsanna: Ez volt az eddigi legjobb!

Ez volt most számomra a legjobb kétnapos képzés! Olyan fantasztikus emberek társaságában, akiktől annyi, de annyi szeretetet és energiát, tanítást kaptam, hogy a lelkemet simogatták vele! Köszönöm mindenkinek, hála van a szívemben! De legtöbbet, Anikó, Neked köszönök, fantasztikus vezető vagy, óriási szívvel, szeretettel köszönöm tanításod, példamutatásod! Örök hála és szeretet! A „pacsirta dalol”, aki ott volt érti…

 

Végh Nóra: Nagyon feltöltött

Szuper csapat, szuper emberekkel, nagyon szépen köszönöm, hogy ezt a két napot veletek tölthettem, nagyon jól éreztem magam, nagyon sokat nevettünk. Nagyon nagy feltöltődéssel jöttem el Vecsésről és már most várom a következő kétnapos kulcsképzést. Imádlak benneteket!

A Csordás kupa nyertese Ludvigné Rajna Gabriella, Angliából (!)

Ludvigné Rajna Gabriella: A távolból is ott voltam kicsit

Én nem tudtam ott lenni, de nagyon nagy meglepetés volt, amikor csörgött a telefonom és elmondtad, Anikó, hogy elnyertem a Csordás kupát! Ti mind velem örültetek! Szívmelengető és semmihez sem fogható az érzés, hogy így is kicsit ott lehettem! Hála van a szívemben, hogy a távolság jelentéktelenné válik, számunkra! Ez az igazi csapatmunka!

Közös ebéd 1

Közös ebéd 2

Scheigl Viktória: Többet kaptam, mint vártam

Feltöltődés volt számomra ez a két nap. Többet kaptam, mint amit vártam, megkaptam mindent, amit csak lehet. Sohasem tudok elég hálás lenni azért a lehetőségért, amit kaptam.

Merek önmagam lenni, merek ÉLNI. Merek álmodni, minden képzéssel közelebb vagyok ahhoz, hogy az lehessek, akinek LENNEM KELL.

Amit kaptam:

– szeretet,

– önbizalom,

– támogatás,

– elfogadás,

– pozitív energia.

Rengeteget tanultam MINDENKITŐL. Nehéz szavakba foglalni azt, amit most érzek. „Már nem vagyok az az ember, akiként beléptem a terembe”. Már senki sem ugyanaz az ember!

 

Radákné Litresits Anikó: Lebegek

Csak szuperlatívuszokban tudnám a csapatot jellemezni, egy szó szerintem elég: EMBEREK!

20 cm-re lebegek a föld felett, KÖSZÖNÖM!

 

Hajnáczki Edina: Nagyszerű volt

Nagyszerű két nap volt! Tartson ki mindenkiben ez a fantasztikus érzés sokáig! Anikó, nagyon köszönöm, hogy kifogyhatatlan energiáddal segítesz minket közelebb a céljainkhoz! Nagyon büszkék vagyunk Ludvigné Gabikára, mint első HV-nkra a Csordás kupa elnyeréséért! És köszönöm Nagy Zsuzsanna, hogy látni engedted: nem azért léptél előre, mert akadálytalan volt az út! Szeretettel gratulálunk új szintedhez!

Nagy Zsuzsanna ezüst hálózatvezető előadása

Szakállné Leitold Annamária: Most kell döntenünk

Csodálatos két nap volt! Hála és köszönet a szívemben mindenki iránt, ez egy csodálatos csapat, csodálatos emberekkel. Köszönöm, hogy egy ilyen csodálatos csapat tagjai lehetünk, és haladhatunk utánatok a lábnyomaitokban. Ez a két nap nekünk szólt, hogy tudjunk és merjünk dönteni, de nem majd, hanem MOST. Köszönöm. Szponzorainknak és felső vezetésünknek külön óriási hála a sok támogatásért!

 

Csordás István: Hozzásegítettek a felismerésekhez

Felemelő érzés volt veletek lenni, töltődni, tanulni, útmutatást kapni, imádtam érezni mindenkinek a sugárzó szeretetét. Hozzásegítettetek felismeréseket tenni magammal kapcsolatban, köszönöm. Nagyon köszönöm Csordás Anikó, ahogyan összeraktad ezt a két napot, minden előadónak hála és köszönet. Nagyon büszkék vagyunk Ludvigné Gabikára, májusi eredményével elnyerte a Csordás kupát. Örömmel, boldogsággal töltött el barátaink, Annamari és István megnyílását, felismeréseit látni, megélni. Köszönöm az egész együtt töltött időt!

 

Geiszbühl Endréné: Még a hatása alatt vagyok…

Vecsés! Bárkivel beszéltem, mindenki felemelő, leírhatatlan jelzésekkel emlegette az ott eltöltött két napot! Amíg valaki nem jár ott, nem vesz részt rajta, elképzelni nem tudja, milyen érzést vált ki belőle! Még mindig a hatása alatt vagyok az ott töltött időnek! Köszönöm a tanítást, az útmutatást, a mérhetetlen szeretetet, amit sugároztatok felém! Sokat tanultam Tőletek, ezért hála és köszönet mindenkinek!

 

Geiszbühl Mónika: Köszönöm a tanítást – is

Köszönöm Nektek a tanítást, a temérdek szeretetet, energiát és erőt! Az öleléseket, melyek rengeteget jelentettek nekem. Csodálatos dolog közétek tartozni. Hálás vagyok érte!

Tóth István hálózatvezető előadása

Tóth István: Köszönet a bizalomért is

Élményekkel és érzelmekkel teli csodás két nap volt. Csoda volt látni emberek megnyílását, könnyekkel teli ráébredését fontos életcéljaikra. Alig van jobb érzés, mint mások életébe pozitív változásokat hozni, amelynek részese lehetsz. Közben érzed, hogy te is folyamatosan változol. Köszönöm Anikónak a bizalmat és lehetőséget, hogy megtapasztalhattam, milyen érzés adni és kapni. Ezúton is külön köszönöm a csapatunknak, hogy ennyien velünk voltatok és együtt élhettük át a csodát, amikor igazán megszületett TM CSAPAT!

 

Boros Gabriella: Végtelenül hálás vagyok

Nehéz szavakba önteni, amit e két nap jelentett számomra. Köszönöm Anikónak, hogy megfogta kezem és segített elhagyni a komfortzónámat! Végtelenül hálás vagyok neki, hogy részese lehettem ennek a tudásban, gyakorlati tapasztalatokban bővelkedő oktatásban.

Csodálatos embereket ismerhettem meg bennetek! Szeretet és hála van a szívemben… Köszönöm mindenkinek!

 

Tóthné Molnár Ibolya: Boldogító volt

Egy fantasztikusan lendületes, tanulós és tanítós, sírós és nevetős két napot töltöttünk el Vecsésen. Leírhatatlan boldogság volt minden perce, amit szívünkbe zárva haza is hoztunk. Nagyon sok hasznos elméleti és gyakorlati tanácsot kaptunk egymástól! Hála és köszönet Anikó a szervezésért és hogy megélhettük ezt a csodát!

 

Gregus Gábor: Van másfajta élet is…

Köszönetet szeretnék mondani ezért a két csodálatos napért! Rengeteget tanultam tőletek és felnyitottátok a szemem, hogy van másfajta élet is, nemcsak a szürke hétköznapok. Rengeteg energiát kaptam tőletek. KÖSZÖNÖM!

 

Kovács Balázs: Többet kaptam, mint feltöltődést

Köszönöm ezt a két csodálatos napot! Egyszerű feltöltődést vártam, de sokkal többet kaptam. Felismerést, megerősítést adott az élet fontos céljairól. Kedvenc idézet a két napból: „Változtass a gondolataidon, a sorsodon változtattál!” Nagyon jó a Csapat! Köszönöm, hogy itt lehettem!

 

Szakáll István: Szívet és lelket töltő két nap volt

Nekem ez a két nap fantasztikus érzésekkel töltötte meg a szívemet és támogató, gátakat ledöntő gondolatokkal, mondatokkal a fejemet, amelyekért hála és köszönet minden előadónak. Jó volt újra ilyen sok pozitív gondolkodású és jószívű ember között lenni. Köszönet mindenkinek a családias-barátias hangulatú vasárnap estéért. Szponzorainknak köszönjük a sok bíztató támogatást. Arany hálózatvezetőnknek hála a fantasztikus szervezésért és az irántunk mutató bátorító szavakért. Köszönöm, hogy köztetek lehetek!

 

Juhászné Czulák Beatrix: Hasznosítható tapasztalatokat kaptam

Köszönöm ezt a két csodálatos napot! Teli élményekkel, érzelmekkel, feltöltődve tértem haza. Sok elméleti és gyakorlati tapasztalatot hallottam, amit használni tudok a célom megvalósulásához. Hála és köszönet van a szívemben  a tanításért, a tanulásért, hogy ezáltal fejlődni tudjak, merjek! Külön köszönet az Arany Hálózatvezetőnknek, Csordás Anikónak a fantasztikus szervezésért! Köszönöm, hogy egy ilyen csodás csapat a Csordás csapat tagja lehetek!

 

Kovácsné Sterkovits Lívia: Köszönet és hála!

A többiek előttem már nagyon jól megfogalmazták és leírták az érzéseiket. Ugyanígy érzek én is, ezért csak ennyit írnék: Köszönet és hála!

oznor

oznor

oznor

cof

cof

cof

cof

cof

A két nap előadóival a csapat vezetője, Csordás Anikó (balról a harmadik), aki egy kis meglepivel kedveskedett társainak, ők pedig megsiratták…

 

Ezeket olvastad már?