Újdonság: Mikrobiom Pro – 35 érv az egészséges bélflóráért


35-féle növényi összetevőt tartalmaz a Biocom által forgalmazott legújabb készítmény. 35 olyan dolgot, amiknek jelentős részét jó volna folyamatosan enni, de kinek van pénze megvenni és ideje megenni? A Mikrobiom Pro
célzottan a szervezetünket támogató makro- és mikroelemeket biztosító bioaktív, növényi szárítmány. Egyben, por alakban, könnyen hozzáférhetően.

Mi is az?
Már csak az a kérdés: mi az a mikrobiom? És itt most nem a termék nevére gondolunk… A készítmény fejlesztőjétől, Jakab Istvántól érkezik a rövid, leegyszerűsített válasz: életünk, egészségünk irányítója, a testünkben élő baktériumok közössége.

Bioaktív növényi szárítmányok
A Mikrobiom Pro készítményünk pedig támogatja bennünk, a testünkben a széles spektrumú mikroflórát. Ez nem más, mint bioaktív növényi szárítmányok összessége, amit lehetőleg tisztított vízben feloldva a természet rég elfeledett ízeire emlékeztető italt kapunk. Ezt az italt érdemes reggel elsőként (étkezés előtt) és este utolsóként (vacsorát követő 1-2 óra múlva) fogyasztani.

Miért van rá szükségünk?
A termék megalkotója szerint (amit nem először hallunk) az egyoldalú táplálkozás elsorvaszthatja, megbetegítheti testünket. Az  „egy arcú” táplálkozás kapcsán ugyanis felborulhat testünkben a mikroflóra egyensúlya, előnyt adva a kártékony baktériumtörzseknek. A Mikrobiom Pro 35-féle növényi összetevőt tartalmazó, célzottan a mikrobiomot támogató makro- és mikroelemeket biztosító bioaktív, növényi szárítmány. Rendszeres fogyasztásával lehetőséget biztosíthatunk, hogy újra széles spektrumban, megfelelő változatosságban legyen jelen a szervezetünket védő baktériumflóra. Egyben kedvező feltételt teremthetünk azoknak a baktériumtörzseknek, amik szerepet játszanak az ideális testsúly elérésében és fenntartásában.

Új szervünket fedeztek fel
A Biocom hálózatának a Flavonoid Komplexet is szállító, a területen évtizedes tapasztalatokkal rendelkező magyar szakember azt mondja, annak idején Joshua Lederberg (genetikus, mikrobiológus) Nobel-díjas tudós felfedezett egy új virtuális szervet. Az emberi géntérképhez képest (23 ezer) 150x több (3-5 millió) gént tartalmaznak, nagyrészt a bélcsatornában élő baktériumok. Ez a végtelen lehetőséget biztosító, élő tömeg bármilyen élő anyagot képes szintetizálni a szervezetben. Elengedhetetlen foglalkoznunk állapotával.

Egy kis tudományosság
A kemikáliák, szintetikus élelmiszerek, adalékok nem tudatos, sokszor túlzó fogyasztásával kiirtottuk a mikroflóránk nagy részét. Márpedig az évmilliók során együtt fejlődtünk ezekkel a mikroorganizmusokkal. Ugyanolyan fontosak az életben maradásunkhoz, mint sejtjeink. Amikor a bélrendszerben a mikrobiális közösség egyensúlyát veszti, csökken az általuk termelt rövidláncú zsírsavak mennyisége. Ez pedig kritikus szempont a bélnyálkahártya zárt felületének fenntartásában. Hogy még meghökkentőbb legyen a tudósok idézése: sokan már arról beszélnek, hogy a mikrobiomnak, mint egy újonnan felfedezett szervünknek kell sokszínű táplálkozást biztosítanunk. Amikor megfigyeljük őseink táplálkozási szokásait, akkor feltérképezhető az az étrend, amit a vándorló életmódjuk kapcsán gyakoroltak. Ugyanazt a széles spektrumú táplálékot kell biztosítanunk a bennünk élő baktériumok színes flórájának, ami őseink táplálkozási szokásaihoz képes igazodni. Az eredmény nagyon hamar, akár hetek alatt megmutatkozik.

Mi a megoldás lényege?
Mielőtt nagyon tudományossá válna ez a néhány sor (mellesleg, sokak szerint rengeteget hallunk még e témáról a következő években!), rövidítsük le még egyszer a lényeget: az egészséges, széles spektrumú bélflóra biztosítja a mikrobiom hosszú távú egészségét. Kérdezhetnénk Jakab Istvánnal együtt: ennyire egyszerű a megoldás? Tulajdonképpen igen: változatos, ásványi anyagokban, nyomelemekben és mikroorganizmusokban gazdag növényi tápanyagot kell a mindennapi étkezésünkbe beépíteni. (Mondani sem kell, ennek a hozzáállásnak számos területen lehetnek kedvező hatásai…) S itt lehet jótékony szerepe a Mikrobiom Pro készítménynek, mely, mint fentebb említettük, 35-féle növényi összetevőt tartalmazó növényi szárítmány.

Kedves ismerősök a keverékben
Érdemes felsorolni, milyen növényi összetevők alkotják a por kiszerelésben kapható készítményt, biztosan mindenki sok ismerőssel fog találkozni… S az is biztos: szinte lehetetlen egyesével napi szinten beszerezni és bevinni mindezeket! Tehát a lista: cékla, almapektin, búzafű, kaporlevél, sütőtök, zellergyökér, zöldárpa, hibiszkuszvirág, kovaföld, sárgarépa, spenót, almarost, brokkoli, citrus rost, gyömbér, inulin, katángkóró, moringa, csipkebogyó-hús, citromhéj, csalánlevél, csicsóka, lucerna, papaya gyümölcs, paradicsom, petrezselyemlevél, shiitake gomba, zabfű, kurkuma, lapacho kéreg, máriatövis mag, torma, zöldtea, fahéj, chayenne bors.

Útmutató a tányérunkhoz
Jakab István (is) állítja, hogy egészségünk nagyrészt attól függ, hogy bélflóránk mennyire egészséges és sokszínű. S ha valaki kér még egy kis táplálkozási „gyorstalpalót”, a termékfejlesztő szerint ne etessük a „kövérítő” flórát, s érdemes hosszú távon kiiktatnunk az étkezésünkből a nyákosító anyagokat, a cukrot, könnyű szénhidrátokat, tejet, tejtermékeket, glutént tartalmazó ételeket. A Mikrobiom Pro fogyasztását követően megfigyelhető lesz, hogy más ételeket kívánunk, mint azt megelőzően. Most már nem titok senki számára az, hogy az étkeinket a bennünk lévő baktériumtörzsek „kívánsága” szerint vesszük magunkhoz. Ezért nem mindegy, hogy melyik törzseket részesítjük előnyben. Ha pedig valaki nagyon tudatos, érdemes a fogyasztását megelőzően egy kis léböjt kúrával kezdeni, hogy szervezetünk átálljon egy másik, „ősibb üzemmódra”, valamint kipucolni az emésztőrendszerünket is, akár beöntéssel, akár enzimekben dús táplálkozással. De ha „csak” elkezdjünk beiktatni a bacikat éltető italt a mindennapjainkba, azzal is nagyot léptünk előre!

Kedvező áron, plusz lehetőségekkel
S hogy ezt bárki megtehesse, nagyon elérhető árkategóriába került a Mikrobiom Pro, tekintélyes pontértékkel. Tagi, kedvezményes áron ugyanis már 4953 forintért megrendelhető (aki magasabb karrierszinteken van, még olcsóbban…), és 19 üzleti PÉ is jár érte. A 150 gramm port tartalmazó kiszerelés nagyjából egy havi adag. S még egy jótanács a „profi” fogyasztóktól: a természetes íz miatt érdemes hozzákeverni valami egészséges finomítót. Például: MSM C-vitamin italpor (önmagában is jó választás, persze…), Flavonoid Komplex (a zöldségek mellé egy kis gyümölcs…), SCD Herbal (utóbbinak a Biocom hálózata kedvéért jelentősen csökkent az ára, és kiválóan „együttműködik” a bélflóránk érdekében ezzel a készítménnyel).

Tényleg mindenkinek
Egyszóval: mindenkit vár a Mikrobiom Pro, hogy proaktívan tegyünk az egészségünkért. Magyarán: előzzük meg, amit lehet, és tartsuk jó karban a bélflóránkat, magunkat! (Gluténérzékenyek, vegik és vegánok is fogyaszthatják.)

 

Ezeket olvastad már?