Újdonság a régi ismerős: liposzómás Q10 koenzim D3-vitaminnal


A Biocom új étrend-kiegészítő kapszulájához tulajdonképpen nem kell semmilyen erősítő jelző, ha tudjuk, mit jelent a termék neve. A Q10 manapság nem szorul magyarázatra, a D-vitamin is alap, ez a kettő együtt azonban újdonság a palettán, a korábbi előzmények több szempontból újragondolt készítményeként. S hogy miért igazán különleges a Lipo-Q10? A hatékonyabb felszívódás és hasznosulás miatt!

Jobb biohasznosulás
Mint a címkéjén is olvasható: a liposzómás technológiának köszönhetően a vitaminok jobb biohasznosulással rendelkeznek, mint a hagyományos vitaminok. A Q10 a sejtekben, különösen azok mitokondriumában található anyag, mely fiatal korban megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával mennyisége jelentős mértékben csökkenni kezd, ezért célszerű pótolni. A termékfejlesztő ezentúl arról is tájékoztat, ezzel a technológiával az egyébként csak zsírban oldódó, kristályos szerkezetű Q10 ebben a formában hatékonyan tud felszívódni.

A liposzóma a kulcs
Jakab István ezt szakmai szempontból a következőképpen részletezte kérdésünkre: – A Q10 a bél vizes környezetében nem oldódik fel, és a mérete túl nagy ahhoz, hogy könnyen felszívódjon. Olvadáspontja 48-52 °C, ami azt jelenti, hogy testhőmérsékleten nem tud felolvadni, nem válik folyékonnyá, és a szervezet csak nehezen tudja emulgeálni (vízoldékonnyá, felszívhatóvá tenni), például epesavak segítségével. Az epeproblémákkal küszködő emberek így eleve kedvezőtlenebb helyzetben vannak. A gömböcskéket (liposzómákat) alkotó burok zsírból és szénhidrátból (foszfolipidekből) álló kettős réteg, melyekbe nano-méretű Q10 részecskék vannak becsomagolva. A sejtek falát is ilyen kettős zsírréteg alkotja, e körülhatároló burok feladata a sejt védelme. A liposzóma kettős foszfolipid rétege a belecsomagolt hatóanyagot védi a külső behatásoktól (pl. oxidáció). A speciális burkolatát szójalecitin, és MCT olaj (frakcionált kókuszolaj) alkotja.

Nyer vele a szervezet
A liposzóma gömböcskék az epesavak segítségével sokkal könnyebben képesek felszívódni a bélnyálkahártyáján, ez nem igényel semmilyen emésztési tevékenységet. A vékonybélből közvetlenül – és sértetlenül – a vérkeringésbe kerül, és a teljes hatóanyagtartalmát eljuttatja a sejtekhez, ahol szintén ennek a speciális kettős rétegnek köszönhetően a sejthártya és a liposzómális burok egyesül egymással, így a hatóanyag (Q10) egyből a sejtbe és a mitokondriumba jut (maximális biohasznosulás). Ennek a folyamatnak a végén két nyertes is van, az egyik a mitokondrium, mert megkapja a működéséhez nélkülözhetetlen „vitaminját”, a másik pedig az emberi szervezet. A mitokondrium hatékony működésével a sejtnek több energiája lesz, így minden feladatát hatékonyabban tudja ellátni – részletezte a termékfejlesztő.

A D-vitamin teszi teljessé
A D-vitamin pedig szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez – ezt régóta tudjuk. A Biocom számos formában kínálja ezt a nélkülözhetetlen anyagot, amely fontos szerepet játszik a csontozat és fogazat normál szerkezetének kialakításában és megőrzésében is. Szükséges továbbá a kalcium felszívódásához és a csontba való beépüléséhez, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban. És fontos szerepet ebben az új étrend-kiegészítő kapszulában, melyet harminc darabos kiszerelésben lehet megrendelni. A felhasználási javaslat napi egy kapszula bő folyadékbevitellel, a főétkezést követően.

Nagy adag mindkettőből
A Q10 ebben a verzióban ritka a piacon, amit a Biocom azzal is erősít, hogy vegi kapszulába csomagolva biztosítja, s a tartalom jóval hatékonyabban szívódik fel, továbbá a biohasznulásában is kiemelkedő. S mivel a Q10 koenzimet egyáltalán nem általános, kifejezetten magas (100 mg) adagban tartalmazza, a D-vitaminból pedig jelentős, 2000 nemzetközi egységet, kijelenthető: nagy karrier vár rá!

 

Ezeket olvastad már?