Újdonság a Biocomban: Magnézium-biszglicinát a kiegyensúlyozott, pihentető alvásért, s nyugalomért

Van, hogy Te is csak forgolódsz alvás helyett? Nehezen alszol el és egyszer csak arra ébredsz hajnalok hajnalán, hogy ezerrel kattog az agyad? Jó lenne, ha varázsütésre le tudnád állítani és végre aludnál egy jót? S egyáltalán: napközben is stresszes, túlterhelt vagy? Van egy jó hírünk: megérkezett a Biocomba a Magnézium-biszglicinát, a szerves magnézium tartalmú étrend-kiegészítő kapszula.

A magnézium fontossága
Mindenekelőtt nézzük tudományosan: a Magnézium-biszglicinát a magnézium glicin aminosavval alkotott sója, szerves magnézium forrás. Biológiai hasznosulását tekintve a magnézium-glicinát az egyik legjobban beépülő magnézium vegyület. A magnéziumot már mindenki jól ismeri, köztudott, hogy létfontosságú elektrolit. Egészségvédő hatásai széles körben érvényesülnek, mert részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Nyugtatás, stresszoldás
A glicin pedig az egyik legfontosabb és legegyszerűbb, nem esszenciális aminosav emberekben. Önmagában is nyugtató, az alvást segítő hatóanyag, a magnéziummal párosítva hatékonyan kiegészítheti annak stresszoldó hatását. Az igazság az, hogy bármely napszakban, akár étkezéssel is bevehető, de mivel a glicin az alvásra is hat, így ketten rendkívül hatékonyan képesek a nyugodt, pihentető alvást biztosítani. Egy másik jó hatása, hogy nagy dózisban sem okoz laza székletet – tájékoztatott szakmai források alapján a hálózattal régóta partneri-beszállítói viszonyban lévő termékfejlesztő, Jakab István.

Milyen tünetek, állapotok esetén lehet segítségünkre kifejezetten a Magnézium-biszglicinát?

A termék dobozán is olvasható, hogy a magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az egészséges izomműködéshez, a normál csontozat fenntartásához, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Így ilyen esetekben segíthet a termékfejlesztő szerint:

  • Álmatlanság és egyéb alvási nehézségek esetén.
  • Frusztrációs, szorongásos állapotokban.
  • Idegrendszer erősítéséhez, stresszes időszakokban.

Ha nem enyhül, hiányállapotot jelezhet
Fontos megjegyezni – hívja fel a figyelmet a termékfejlesztő –, hogy ha a magnézium pótlásával nem enyhülnének a fentebb olvasott tünetek – izomgörcsök, szorongásos állapotok előfordulásának gyakorisága, alvási gondok, éjszakai felébredések stb. –, akkor érdemes más tápanyag hiányára is gyanakodni, mert sok esetben hasonlóak az elektrolit ásványok hiányának tünetei!

Az egészséges, nyugodt alvásért
Mindenkinek szüksége van egy kiadós alvásra, de nem mindegy hogyan történik! Az alvás minősége nem csak a hangulatunkat, hanem az egész szervezetünk működését is befolyásolja. A Biocom széles spektrumú palettája egy újabb természetes hatóanyagokat tartalmazó, az egészséges, nyugodt alvást támogató termékekkel gazdagodik. A Magnézium-biszglicinátnak az éjjeliszekrényen van a legjobb helye. De most még az Ökonet webshopban várja, hogy odakerülhessen, viszont már csak néhány kattintás választ el tőle, hogy a 18.5 pontértékű, 90 kapszulát, alapvetően havi adagot tartalmazó doboz megérkezzen. Jó egészséget, sikereket kívánunk hozzá!

(Forrás: Wilhelm Jahnen-Dechent and Markus Ketteler – Magnézium alapjai – 2012; Meerza Abdul Razak, Pathan Shajahan Begum, Buddolla Viswanath and Senthilkumar Rajagopal – A nem esszenciális aminosav, a glicin sokrétű jótékony hatása – 2017)

 

Ezeket olvastad már?