Ötmillió pontérték egy hónap alatt – 2021. márciusa a hálózat (eddigi) legeredményesebb hónapja


Óvatosan kell bánnunk a jelzőkkel. Írhattuk volna, hogy „elképesztő”, vagy „hihetetlen”, vagy „történelmi” az elmúlt havi összteljesítmény, s mind igaz is lenne, ha nem látnánk az elmúlt időszak szerves, látványos fejlődését, így hagyunk valami muníciót a következő rekordra. Mert persze, hogy „elképesztő”, de lassan „hozzá vagyunk szokva” a kiemelkedő teljesítményekhez, és „hihetetlen”, de igazából, ha nem hitt volna benne a csapat, akkor nem tartanánk itt, és „történelmi”, de áprilisra akár történelemmé is válhat, ugyanis az álomhatárok is túlszárnyalhatók, mint azt folyamatosan érzékeljük. Ezért maradjunk annyiban: a hálózat valaha volt legkiemelkedőbb pontértéket hozó hónapja volt 2021. márciusa. És ez olyan apropó, hogy az egyik hálózatalapító, egyben cégvezető Kovács Zoltánt is rövid értékelésre kértük, aki mindig is látta ezt a potenciált a Biocomban.

Hétéves folyamat
– Minden mindennel összefügg, de ennek a fejlődési trendnek a gyökereit valamikor az elmúlt évtized derekán kell keresnünk – utalt az előzményekre Kovács Zoltán. – Már 2013-14-ben elindult egy lassabb fejlődés a 2009-es gazdasági válság okozta sokk után, de 2015 környékétől gyorsult fel, bár mai szemmel nézve más a szintje. Összehasonlításképpen: az akkori, egész esztendős teljesítményünket most az első negyedév alatt hoztuk…

Változás fejben, „szerencsés” együttállás
– S hogy mi hozhatta a fordulatot? Több tényező „szerencsés” együttállása. Mindenekelőtt: a vezetői kar fejében történt egy pozitív irányú változás, elkezdtek újra hinni magukban. Az üzleti környezet is kedvezőbbé vált a vállalkozókat támogató intézkedések bevezetésével, az emberek lassan „lerázták” a hiteleiket, megnőtt a vállalkozási kedv és az önbizalom szintje. Mindez elindított egy fejlődést, amely a Biocomban a visszatekintve „Reg-Enor hullámnak” nevezett folyamattal párosult. Sosem az volt a kérdés, hogy van-e bennünk potenciál, hanem hogy mikor leszünk annyian, hogy egyre nagyobb legyen a teljesítményünk? 2016-ra értük el újra a válság előtti csúcsot, azóta azt is megtöbbszöröztük – fogalmazott.

A vezetés is segítette a folyamatot
A hálózatalapító hozzátette, az egyre bővülő létszámhoz kiemelkedően fontos volt a vezetői gárda szerepe, s a folyamatot a cég is igyekezett segíteni a maga lehetőségeivel. Ezek közé tartozott, hogy a most már alapjaiban két évtizede változatlan Marketing Tervből „kivették a fékeket”, folyamatosan reagáltak a terméktrendekre, technikai kihívásokra. Bevezették a hálózatvezetőknek járó, évi kétszeri (wellnessel bővített) képzést, amely az önállóság irányába terelte a csapatot. Erre azóta a pandémia időszakának online képzései is rásegítettek. De a fejlődés kulcsát szerinte mindenképpen a tudatos, önálló hálózatépítők jelentik, akik nem kétszer-háromszor annyit dolgoznak, mint korábban, hanem inkább hatékonyabban.

Éhesek a sikerre
– Sokkal pörgősebb lett a tanácsadói, és még inkább a „toborzói” munka, melynek célja a termékinformációk mellett egyre hangsúlyosabban az üzleti lehetőség átadása, tanítása. Sokkal ismertebbek a termékeink, és jó a híre az üzletünknek. S mivel az emberek egyre nyitottabbak, így talán könnyebb is kopogtatni náluk, bár furcsán hat ez a kifejezés a mai, digitális világban. A felső vezetők fejében szó szerint beértek a munkamódszerek, köztük az újfajták, s éhesek lettek a sikerre, anyagi fejlődésre – ez a kettő szorosan összefügg a hálózatban. Elhitték, hogy a korábbinak a többszörösét is lehet keresni! Az újabban érkezőknek ez már természetes. Gondoljunk csak arra, hogy a Tóth-Wolford Erika-Tóth Lali páros mindössze öt esztendő alatt érte el a Gyémánt Hálózatigazgató szintet jelentő csúcsot.

A hálózatvezetők száma is a csúcson
– De többen élik sokadvirágzásukat, és soha nem volt annyi új hálózatvezető és hálózatigazgató a rendszerben, mint most, a regisztrációjuk időpontjától függetlenül. Óriási öröm ezt látni! Több, mint 700 HV van a Biocomban (köztük sokan természetesen jóval magasabb vezetői szinteken), s mivel több, mint 120, a HV-szint előszobájában dolgozó hatos minősült csak a múlt hónapban, látható, hogy nem véletlenszerű a fejlődés, és bőven van utánpótlás. Mindez tartósan biztosítja a forgalom stabilitását, a növekedés alapjait – tette hozzá Kovács Zoltán.

Online világ: új módszertant hozott a pandémia
A hálózatalapító kiemelte, a koronavírus-világjárvány sem törte meg a fejlődés lendületét, sőt. – A tavaly kezdődött pandémia rengeteg gazdasági vállalkozást érintett negatívan. A mi termékkörünk és filozófiánk azonban kapaszkodót jelentett az embereknek, egészségi és üzleti szempontból egyaránt. Ha megfigyeljük, világszerte nőtt az egészségtudatosság. A kényszerű bezártság pedig a munkamódszereket is átalakította. A korábban csak kiegészítésként alkalmazott online formák kerültek előtérbe. Mindez érvényes a képzésekre és a tagkeresésre egyaránt, melynek elsődleges platformját ma már a közösségi média jelenti. Ami először sokaknak ijesztőnek tűnt, hatékony technikává vált, s rájöttek, hogy így sokkal több jelöltet lehet elérni, leinformálni. A virtuális világtól idegenkedők is felvettek a kesztyűt, beletanultak az új világba, s mára áldásként tekintenek erre a lehetőségre. S bár ez szerintem hosszú távon átalakította az MLM-módszertanát, azért az offline találkozásoknak, tréningeknek is meglesz a szerepe. Mert természetesen hiszünk a helyzet „normalizálódásában”, egyben jó egészséget kívánunk mindenkinek – tekintett részben előre a cégvezető.

„Büszke vagyok a csapatra”
Kovács Zoltán összefoglalva jelezte: méltán lehetünk mindannyian büszkék erre a kiemelkedő teljesítményre, amit most ez az ötmillió pontérték jelez. – S itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy 30 éves hálózati múlttal és tapasztalattal rendelkező cégvezetőként megköszönjem mindenki munkáját. Mindenkiét, aki hozzátett az ajánlásaival, tanácsadásaival, tanításaival, vezetői szemléletével. A járványhelyzet miatt mostanában nem volt alkalmunk nagyobb körben találkozni, de 2020 júniusában egy virtuális, céges nemzetközi találkozón értékeltem a folyamatot. Az első, átmeneti hónapok után már látszott, hogy a hálózat példásan alkalmazkodik a helyzethez, s akkor is elmondtam, hogy büszke vagyok a csapatra és hálás a munkáért. Ehhez igyekszünk megteremteni továbbra is a hátteret. Arról még nem beszéltünk, de múlt hónapban 7000 új belépője volt a Biocomnak, ez is az óriási bizalom jele. S ebből is látszik: aki velünk tart, a lehető legjobb helyre érkezik az álmait megvalósítani…

 

Ezeket olvastad már?