Melegítsük fel a célokat, novemberben indul a négy hónapos Téli Verseny!


Miért is várnánk májusig a Nyári Versenyre, ha lehet csinálni télen is? Kicsit hűvösebb van, de ha bemelegítjük a régi vonalakat és a rakétákat begyújtva felforrósítjuk a (telefon)vonalakat újakat szponzorálva, szép tavasz vár ránk. Az MLM-világklasszis, Don Failla is azt tanácsolja: rakj tüzet! Aztán melegedjünk a siker kandallójánál, egy négy hónapos, könnyített verzió teljesítésével… A hideg hónapokra a Biocom által először meghirdetett Téli Versenyen bárki elindulhat, s külön ösztönözzük a hálózatvezetőket és a HV-szintre vágyó munkatársakat az alábbiakban részletezett versenykiírással, feltételrendszerrel. Azt kívánjuk: ünnepelj úgy és kezdd frissen az új esztendőt, hogy közben okos időbeosztással tegyél egy nagy lépést a céljaid felé a Biocommal! Akiket „útközben” megtalálsz, hálásak lesznek érte.

Novembertől februárig
A lényeg: 1000-1000-2000-3000 pontos a Téli Verseny, négy hónapra bontva, november elsején indítva – igazodva az ünnepi időszak sajátosságaihoz, ösztönözve az év végi megtartást és beindítást, valamint az év eleji gyorsítást, lendületvételt. Nem eladásközpontú, hanem fejlesztésfókuszú a verseny, praktikusan a mélységépítés technikáját is segítségül hívva.

Ami változik: időszak, pontok, új és régi vonalak is számítanak

 • A verseny nem három hónapig tart, mint nyáron, hanem novembertől az egész telet felöleli, 2023. november 1. és 2024. február 29. között.
 • Novemberben minimum 1000 pont fejlődés az előírás az október 31-i állapothoz képest, amit az újonnan elindított versenyvonalon kell elérni. Magyarán: 1000 új ponttal lehet „nevezni” a versenybe.
 • Most is maximum 3 új versenyvonalat lehet indítani novemberben. (Ezeket kell majd megjelölni a jelentkezésnél.)
 • A saját 200 PÉ természetesen most sem számít bele a teljesítménybe – nehogy valaki a saját vásárlásra helyezze a hangsúlyt a fejlesztés és a meglévő hálózat ösztönzése helyett –, de a megléte alapelvárás, hiszen kardinális hálózatépítő életjel, és marketingterv alapja.
 • Decemberben szintén 1000 PÉ az előírás a novemberihez hasonlóan. Tehát nem kell emelni a tétet, csak az 1000 pontos fejlődést kell tartani, de a novemberihez képest „egyszerűbben”. Az 1000 PÉ összetétele ugyanis így nézhet ki: legalább a fele (tehát minimum 500 PÉ) új, 2023. november 1-je után indított versenyvonalakból kell származzon, és a további (500 PÉ) az október 31-i állapot szerint már meglévő vonalakból. Könnyítés tehát, hogy a munka szempontjából rövidebb, ünnepibb decemberben nem kötelező pluszban növekedni (de nem tilos!), csak meg kell tartani az 1000 pontos fejlődést.
 • Januárban ez már 2000 PÉ, februárban pedig plusz 3000 PÉ az elvárás, innentől tehát a Nyári Verseny tempójában szükséges növekedni. A könnyítés, hogy mind januárban, mind februárban a versenykiírásban elvárt növekedés fele (1000, illetve 1500 pont) kell, hogy a versenyvonalon szülessen. A növekedés másik felét a nem versenyvonalon lévők segítségével is el lehet érni. Ezzel a régi vásárlókkal való kapcsolattartásra buzdítjuk a versenyzőket!

Mire érdemes még figyelni?

 • Noha a fentebb leírtak szerint a lefedetlen részek forgalmát vizsgáljuk, de a vezetés most is fenntartja a jogot, hogy az összképet is vizsgálja, tehát az október 31-i állapothoz képest nemhogy nem csökkenhet az összes csoportpont, hanem február végére 3000-el eleve több kell, hogy legyen! Kerülendő és fölösleges tehát a tudatos „átcsoportosítás”!
 • Csakúgy, mint nyáron, a verseny végén a cégvezetés minden egyes beadott struktúrát egyénileg elbírál, és ezután hirdeti ki a győzteseket a hálózatépítési szempontok elsődlegességével.
 • Érdemes a valós igényeket kielégíteni, ugyanis, ha valakinek a versenyvonalain, lefedetlenjében több az át nem vett, a céghez bontatlanul visszaérkezett csomagja, az most is hátráltató tényező a teljesítés elfogadását illetően, akkor is, ha egyébként „megvan” a pontja.
 • Mindenki kizárólag a saját nevében indulhat a versenyen. (Családi pozíció – nagypapa, mama, gyerekek, szülő, férj, feleség… – SEM lehet!)
 • Csak az október 31-én érvényes, rendszerben lévő néven, pozícióban lehet megcsinálni a versenyt, tehát az elismerés csak annak szól, ahogyan a rendszerben van. (Nincs névátírásra lehetőség az elismerésnél, mindenki saját nevén csinálja meg!)
 • 18 év alattiak nem vehetnek részt a versenyen.

Így csináld hónapról hónapra
Az egyszerűség kedvéért nézzük, mi a teendő, hónapokra lebontva.

Novemberben: szponzorálj új vonalakat, amiket 2023. november 1. után indítasz, a Nyári Versenyhez hasonlóan maximum hármat – amiket megjelölsz a szokásos, a céghez beküldött e-mail-ben, azok számítanak bele végig a versenyben. Csinálj az új vonal(ak)on legalább 1000 pontot.

Decemberben: a feladat, hogy a novemberben elért növekedést megtartsd. Fejlesztheted tovább a versenyvonaladat, de akár a régebbi tagok aktiválásával megteheted. Itt már nem indítasz új vonalakat, hanem a novemberben regisztrált versenyvonal(ak)on kell legalább 500 PÉ, illetve a régiekből (akik október 31-ig már a csoportodban voltak) a további 500 PÉ. Hívd fel a régi, talán kissé elfeledett vagy életjelet valamiért nem adó regisztrált tagjaidat, és szülessenek itt is friss pontok az októberi záró pontjaidhoz képest. Fontos, hogy a novemberi minimum 1000 PÉ növekedésedet decemberben is megtartsd!

Januárban: csak a teljesítményt kell megduplázni. Tehát: 2000 új pont szükséges, de a könnyítés az, hogy legalább fele (minimum 1000 PÉ) a versenyvonal(ak)ból, és a további (1000 PÉ) a régi vásárlókból érkezhet.

Februárban: a feladat a januárihoz hasonló, újra emelve a tétet. Ekkor már összesen 3000 pont fejlődést szükséges felmutatni. Az arányok nem változnak: legalább fele (minimum 1500 PÉ) versenyvonalas legyen, és a további (1500 PÉ) „régi” csapatos lehet. És kész is vagy!

Nem kicentizni kell, hanem megcsinálni
Még egy jótanács: nem kell „centizni”, tizedesre kiszámolni, hogy fele-fele legyen! Egy példa: decemberben lehet akár 500-500 is az arány (kemény munka lenne pont így, de nem kizárt…), sokkal életszerűbb, hogy az új vonalakon születik például 600, míg a régieken 400. De fordítva tilos! Az viszont nem tiltott, hogy az aktuális 1000-1000-2000-3000 pont teljes egészében a versenyvonalakból érkezzen. Csak a könnyítés miatt nem kötelező! És talán mondani sem kell: amúgy sem érdemes határértékre kiszámolni, tehát az elvárt fejlődés 1000 PÉ helyett inkább több legyen…

Ki indulhat?
A válasz most egyszerű: mindenki, aki 2023. október 31-én már a Biocom tagja, függetlenül attól, hogy hálózatvezető, vagy teljesen – az utolsó napon beregisztrált – kezdő, és attól is, hogy melyik országban él.

Mit kínálunk a még nem hálózatvezetőknek?
A céges verseny, mint mindig, az ő kedvükért születik. A Biocom ezzel is igyekszik megteremteni a gyors fejlődés lehetőségét, hiszen könnyű belátni: aki mind a négy hónapot teljesíti, a vezetői lét kapujába érkezik, vagy, ha már van mire építkeznie, könnyen át is lépheti azt. Emellett a nyereményük: egy exkluzív vacsora a vezetőséggel, díjátadással, egyfajta Győztesek Estéje. Ennek várható időpontja és helyszíne még pontosítás alatt, a szokott csatornákon értesítjük majd az érintetteket.

Mit kínálunk a hálózatvezetőknek?
Ez a céges verseny kifejezetten motiváló a hálózatvezetői karnak is. Természetesen, aki a fentebb részletezett feltételekkel teljesíti a versenyt, jár számára az „okleveles díszvacsora”, exkluzív társaságban. Ez azonban egyben a „beugró” is a hálózatvezetőknek! Ugyanis, ha egy olyan szponzoráltjának is sikerül, aki október 31-én már a lefedetlen csapatának a tagja volt, a Biocom cégtől egy álomutazás a nyereménye! Mi több, ha ezt nem egy, hanem két munkatársával viszi végig, a két versenyzőt segítő hálózatvezető párját is vendégül látja a cég az álomutazáson. A munka elvégzése mellett az is szükséges, hogy ezt a szponzoráltja(i) igazolják, tehát jelöljék meg őt a formanyomtatványon, mint a versenyben az ő sikeréért dolgozó HV-t.

Jelentkezni a munkával lehet
A versenyzőnek ezúttal a saját e-mail címéről kell egy letölthető formanyomtatványt kitöltve elküldeni a verseny@biocomag.ch címre. Most ezzel kell nevezni. Ennek a végső határideje: 2023. december 3. (Ez „jogvesztő” határidő, tehát aki nem jelentkezik időben, hiába teljesítette szerinte, nem vesszük figyelembe, és magunktól nem keressük, hogy megfelelt-e vajon bárki is a feltételeknek.) Ezt a folyamat végén meg kell ismételni: ha valaki versenyben maradt, tehát a második, illetve a harmadik, valamint a negyedik hónapot is teljesítette, akkor a végén, 2024. március 3-ig be kell küldenie egy e-mailt a verseny teljesítését igazolva. Csak az üzenetet beküldők teljesítését ellenőrizzük!

Jelentkezés: új formanyomtatvánnyal
Könnyítés: készítettünk egy formanyomtatványt (letölthető e cikkből, a hivatalos Facebook oldalunkról, valamint mindegyik webshop „Fiókom” menüpont „Letölthető anyagok” almenüjéből). Ennek kitöltése csökkentheti a tévedések számát, hiszen csak egyszerű kérdésekre kell válaszolni, pl.: kivel/kikkel indult a versenyben, az(ok) regszáma, pontjai stb. Még egy fontos teendő: meg kell jelölni azt a hálózatvezetőt (ha van ilyen), aki valóban, ténylegesen segített/szponzorált a verseny első hónapjának teljesítésében. Ez ugyanis segíti az ő „külön” versenyét.

Sok sikert!
Végül mi mást kívánhatnánk, mint: sok sikert! Tudjuk, hogy áganként változó módon és rendszerben, de a céges Nyári Versenyen kívüli időszakban is voltak, vannak kihívások, ezt a fajta gondolkodást szeretnénk erősíteni ezzel az új lehetőséggel, mely mindenki számára nyitott, fejlődést kínálva a fagyos időszakban is. Magas hőfokú versenyzést és forró sikereket kívánunk!

Jelentkezési formanyomtatványt innen tudod letölteni.


Hai să încălzim un pic obiectivele, concursul de iarnă de patru luni începe în noiembrie!

De ce să așteptăm până în luna mai pentru concursul de vară, dacă putem organiza un concurs și în timpul iernii? Temperaturile sunt puţin mai scăzute, dar dacă încălzim liniile vechi și, pornind rachetele, încingem liniile telefonice, sponsorizând altele noi, atunci ne așteaptă o primăvară frumoasă. Starul MLM, Don Failla te sfătuiește, de asemenea: aprinde un foc! Apoi, încălzește-te lângă șemineul succesului prin absolvirea variantei simplificate, de patru luni… Oricine poate participa la primul concurs de iarnă anunțat de Biocom pentru lunile reci, dar noi încurajăm în special managerii de rețea și colegii care doresc să atingă nivelul MR, prin regulile și condițiile detaliate mai jos. Îți dorim să sărbătorești și să începi noul an cu prospețime, făcând în același timp un pas mare către obiectivele tale cu Biocom, prin gestionarea înțeleaptă a timpului tău! Cei pe care-i vei găsi „pe drum” îți vor fi recunoscători.

Din noiembrie până în februarie
Ideea este următoarea: Concursul de iarnă este de 1000-1000-2000-3000 de puncte, repartizate pe patru luni, începând cu 1 noiembrie – adaptându-ne la sezonului festiv, încurajând retenția și recuperarea de la sfârșitul anului, precum și accelerarea și impulsul nou de la începutul anului. Competiția nu este axată pe vânzări, ci pe dezvoltare, cu utilizarea practică a tehnicilor de construire în adâncime.

Ceea ce se schimbă: perioada, punctele și faptul că liniile noi și cele vechi contează deopotrivă

 • Concursul nu va dura trei luni, ca în timpul verii, ci va începe în noiembrie și va ține toată iarna, de la 1 noiembrie 2023 până la 29 februarie 2024.
 • În noiembrie, este necesară o creștere de cel puțin 1000 de puncte față de 31 octombrie, care trebuie realizată pe linia de  concurs nou lansată. Cu alte cuvinte: se poate „intra” în concurs cu 1000 de puncte noi.
 • Şi de data asta, pot fi lansate până la 3 linii noi de concurs în noiembrie. (Acestea trebuie să fie indicate în formularul de participare.)
 • Cele 200 de PV proprii nu sunt luate în calcul din punct de vedere al performanței – pentru ca nu cumva cineva să se concentreze pe achizițiile proprii în loc să dezvolte și să promoveze rețeaua existentă –, dar reprezintă o cerință de bază, fiind un semn vital de importanță cardinală din perspectiva construirii rețelei și baza planului de marketing.
 • Cerința pentru luna decembrie este, de asemenea, de 1000 PV, ca și în noiembrie. Așadar, nu este nevoie să ridicăm miza, ci doar să menținem progresul la 1000 de puncte, dar mai „mai ușor” decât în noiembrie. Cele 1000 PV ar putea fi alcătuite din următoarele: cel puțin jumătate (adică minim 500 PV) trebuie să provină din liniile noi lansate după 1 noiembrie 2023 și restul punctelor (adică maxim 500  PV) din liniile existente la 31 octombrie. O facilitate este, așadar, faptul că în decembrie, o lună mai scurtă din punct de vedere al muncii și mai festivă, nu este obligatoriu să crești în plus (dar nu-i interzis!), ci doar să păstrezi progresul de 1000 de puncte.
 • În ianuarie, deja vorbim despre 2000 PV, iar în februarie cerința este de plus 3000  PV, așa că de atunci încolo trebuie să crești în ritmul  concursului de vară. Facilitatea constă în faptul că, atât în ianuarie, cât și în februarie, jumătate din creșterea cerută de regulamentul  concursului (1000 și, respectiv, 1500 de puncte) trebuie să fie pe linia de concurs. Cealaltă jumătate din creștere poate fi obținută cu ajutorul celor de pe  liniile de concurs. Acest lucru este pentru a încuraja concurenții să păstreze legătura cu vechii  consumatori.

Ce altceva trebuie luat în considerare?

 • Deși, așa cum am descris mai sus, luăm în considerare rulajul  liniilor neacoperite, conducerea își rezervă și acum dreptul de a privi inclusiv imaginea de ansamblu, astfel încât nu numai că numărul total de puncte de grup nu poate scădea față de 31 octombrie, dar până la sfârșitul lui februarie ar trebui să crească cu 3000! Așadar, „regruparea” conștientă ar trebui evitată și este inutilă!
 • La fel ca în vară, la finalul concursului, conducerea va evalua individual fiecare structură trimisă și apoi va anunța câștigătorii, acordând prioritate aspectelor legate de constuirea rețelei.
 • Merită să răspundem unor nevoi reale, căci dacă cineva are mai multe colete nepreluate pe liniile sale  de concurs, neacoperite, care sunt returnate la companie nedeschise, acest lucru este o piedică în acceptarea realizării concursului și în cazul de față, chiar dacă, de altfel, își are punctele.
 • Fiecare persoană poate participa la concurs numai în nume propriu. (NU POATE FI nici poziție din familie – bunic, mamă, copii, părinte, soț, soție…)
 • La concurs se poate participa doar cu numele și poziția din sistem, valabile la data de 31 octombrie, astfel încât recunoașterea este acordată doar pentru modul în care se află în sistem. (Nu există posibilitatea de a transcrie numele pentru recunoaștere, fiecare participă în nume propriu!)
 • Persoanele sub 18 ani nu pot participa la concurs.

Ce trebuie să faci de la o lună la alta

Ca să simplificăm lucrurile, hai să vedem ce trebuie făcut, defalcat pe luni.

Noiembrie: sponsorizează linii noi pe care le pornești după 1 noiembrie 2023, până la trei +linii, ca la  concursul de vară – cele pe care le marchezi în e-mailul standard către companie vor conta pentru tot parcursul  concursului. Realizează cel puțin 1000 de puncte pe noua (noile) linie (linii).

Decembrie: sarcina este de a menține creșterea realizată în noiembrie. Poți continua să-ți dezvolți linia  de concurs, dar te poți baza și pe activarea membrilor mai vechi. Acum nu mai poți iniția linii noi, ci +este nevoie de cel puțin 500  PV de pe liniile  de concurs  realizate în noiembrie și  restul de 500  PV suplimentare de pe liniile vechi (care erau deja în grupul tău înainte de 31 octombrie). Sună-ți vechii membri înregistrați, poate ușor uitați sau care, din anumite motive, nu au dat semn de viață în ultima perioadă – și hai să obținem și de aici câteva puncte noi față de punctele finale din octombrie! Este important să-ți păstrezi creșterea minimă de 1000  PV  din noiembrie și în decembrie!

Ianuarie: trebuie să dublezi numai performanța. Cu alte cuvinte: sunt necesare 2000 de puncte noi, dar facilitatea este că cel puțin jumătate (minim 1000  PV) pot proveni de pe linia (liniile) de concurs și restul punctelor (maxim 1000 PV) de la clienții vechi.

Februarie: sarcina este similară cu cea din ianuarie, ridicând din nou miza. Acum este deja necesar un progres total de 3000 de puncte. Proporțiile nu se schimbă: cel puțin jumătate (minim 1500 PV) trebuie să provină de pe linii de  concurs și restul punctelor (maxim 1500  PV) pot fi de la echipe „vechi”. Și gata!

Nu calcula prea mult, doar fă-o!
Încă un sfat: nu trebuie să „cântărești” prea mult și să calculezi până la virgulă pentru a avea jumătate și jumătate! Un exemplu: în decembrie, raportul ar putea fi și de 500-500 (lucru greu de obținut, dar nu imposibil…), dar este mult mai realist să ai 600 de pe liniile noi și 400 de pe cele vechi. Dar invers este interzis! Nu este însă interzis ca cele 1000-1000-2000-3000 de puncte actuale să provină în întregime de pe liniile de concurs. Dar, din cauza facilității, nu este obligatoriu! Și probabil că este de la sine înțeles: oricum nu merită să calculezi doar până la limită – mai bine să fie mai mare de 1000  PV progresul cerut…

Cine poate participa?
De data asta, răspunsul este simplu: toți cei care sunt deja membri Biocom la 31 octombrie 2023, indiferent dacă sunt manageri de rețea sau începători – înregistrați în ultima zi – și indiferent de țara în care locuiesc.

Ce le oferim celor care nu sunt încă manageri de rețea?
Concursul companiei este, ca întotdeauna, creată pentru ei. Biocom încearcă să creeze și în felul acesta oportunitatea unei dezvoltări rapide, căci este ușor să vezi că cei care parcurg cu succes toate cele patru luni se vor afla deja în pragul poziției lider sau, dacă au deja baza pe care să construiască, îl și pot trece cu ușurință. Aceștia vor câștiga și o cină exclusivă cu conducerea, cu ceremonia de premiere, un fel de Seară a câștigătorilor. Data și locul de desfășurare preconizate sunt încă în curs de clarificare. Invitații vor fi notificați prin intermediul canalelor obișnuite.

Ce oferim managerilor de rețea?
Acest al companiei este foarte  motivant și pentru managerii de rețea. Bineînțeles, câștigătorul concursului, care îndeplinește condițiile detaliate mai sus, va fi premiat cu dineul de decernare a diplomei, în companie exclusivistă. Acesta este însă, în același timp, și „punctul de intrare” pentru managerii de rețea! Căci, dacă și unul dintre cei sponsorizați de el, care făcea deja parte din echipa sa neacoperită la 31 octombrie, reușește acest lucru, atunci va câștiga o  vacanță de vis din partea Biocom! Mai mult, dacă reușește să ducă treaba la bun sfâșrit nu cu unul, ci cu doi dintre colegii săi, compania va invita în excursia de vis și partenerul sau partenera managerului de rețea care i-a ajutat pe cei doi concurenți. În plus pentru atingerea obiectivului, este necesar ca cel sponsorizat (cei sponsorizați) să și certifice acest lucru prin indicarea sa pe formular ca MR care a lucrat pentru succesul lor în concurs.

Înscierea prin finalizarea muncii
De data aceasta, concurentul trebuie să completeze un formular descărcabil și să îl trimită la adresa: verseny@biocomag.ch de pe propria sa adresă de e-mail. Acum acesta este modul de înscriere. Termenul limită este: 3 decembrie 2023 (Acesta este un termen-limită „cu decădere din drepturi”. Așadar, cine nu se înscrie la timp, chiar dacă crede că a îndeplinit condițiile, nu va fi luat în considerare și noi nu vom verifica din inițiativa noastră dacă cineva le-a îndeplinit.) Acest lucru trebuie repetat la sfârșitul procesului: dacă cineva a rămas în concurs, adică a absolvit a doua, a treia și a patra lună, trebuie să trimită la sfârșit un e-mail până la 3 martie 2024, pentru a dovedi că a îndeplinit condițiile. Noi verificăm îndeplinirea cerințelor doar în cazul celor care au trimis mesajul!

Înscrierea cu noul formular
Facilitate: am creat un formular (disponibil pentru descărcare din acest articol, de pe pagina noastră oficială de +pe Facebook și din submeniul „Materiale de descărcat” din meniul „Contul meu” al fiecărui magazin online). Completarea acestuia poate reduce numărul de greșeli, deoarece trebuie să răspunzi doar la întrebări simple, cum ar fi: împreună cu cine ai concurat, numărul lor de înregistrare, punctele lor etc. Încă un lucru important de făcut: trebuie să identifici managerul de rețea care te-a ajutat/sponsorizat în mod real și activ să termini prima lună de concurs (dacă este cazul). Acest lucru îl va ajuta pe acesta în  concursul  său  ”separat”.

Mult succes!
În final, ce altceva îți putem ura decât: mult succes! Știm că au existat provocări în diferite moduri și în diferite sisteme de la o ramură la alta, dar și în perioada din afara  concursului de vară  al companiei, așa că dorim să consolidăm acest mod de gândire cu această nouă oportunitate, deschisă tuturor, pentru dezvoltare și în sezonul rece. Îți dorim  un concurs la temperatură maximă și succese fierbinți!

Form download here

 


Je na čase vytýčiť si nové ciele, v novembri začína štvormesačná Zimná súťaž!

Prečo by sme mali čakať do mája na Letnú súťaž, ak môžeme súťažiť aj v zime? Síce je trošku chladnejšie, ale ak oživíme staré línie a vďaka sponzorovaniu odpálime rakety tým novým, čaká na nás príjemná jar. Ako odporúča Don Failla, svetoznámy priekopník MLM: treba to rozpáliť! A následne sa môžeme zohriať pri ohni úspechu po splnení zjednodušenej štvormesačnej verzie… Prvého ročníka Zimnej súťaže Biocomu, ktorej pravidlá uvádzame nižšie, sa môže zúčastniť každý, pričom osobitne motivujeme vedúcich siete a spolupracovníkov, ktorí sa chcú stať vedúcimi. Želáme vám, aby ste príchod nového roka oslávili a vstúpili doň sviežo s vedomím, že ste vďaka rozumnému načasovaniu  na správnej ceste smerom k naplneniu svojich cieľov s Biocomom! Tí, ktorých získate na tejto ceste, sa vám odvďačia.

Od novembra do februára
Podstata: V Zimnej súťaži je potrebné nazbierať 1000-1000-2000-3000 bodov, rozdelených na štyri mesiace. Súťaž začína 1. novembra, jej pravidlá sú prispôsobené osobitostiam sviatočného obdobia, motivuje k udržaniu výkonu na konci starého roka a dynamickému nástupu a impulzu do toho nového. Súťaž sa zameriava na rozvoj, a nie na predaj, za praktického využitia teórie stratifikácie.

Zmeny:  obdobie, nový bodový systém, význam starých a nových línií

 • Súťaž netrvá tri mesiace, ako v lete, ale pokrýva celé zimné obdobie medzi 1. novembrom 2023 a 29. februárom 2024.
 • V novembri je potrebné získať minimálne 1000 bodov v porovnaní so stavom k 31. októbru, a to na novej súťažnej línii. Inak povedané: do súťaže sa môžete „prihlásiť“, ak ste získali aspoň 1000 nových bodov.
 • Ako zvyčajne, aj v novembri môžete prihlásiť maximálne 3 nové súťažné línie. (Tieto je potrebné uviesť počas registrácie do súťaže.)
 • Vlastných 200 bodov sa samozrejme ani teraz nezapočítava do výkonu – aby nikto nekládol dôraz na vlastný predaj namiesto rozvoja a podpory existujúcej siete -, existencia vlastnej siete je však základným očakávaním, keďže je najhlavnejším znakom budovania siete a základom marketingového plánu.
 • Podobne, ako v novembri, aj v decembri musíte získať 1000 bodov. Netreba navýšiť tempo, stačí ak si udržíte bodový stav 1000 bodov aj v tomto mesiaci, ale o niečo „jednoduchšie“ v porovnaní s novembrom. Zloženie bodového stavu 1000 bodov totiž môže vyzerať nasledovne: aspoň polovica (to znamená aspoň 500 bodov) musí byť nazbieraná na nových súťažných líniách spustených po 1. novembri 2023, a ďalších 500 bodov musí pochádzať z už existujúcich (starých) línií k 31. októbru. Zjednodušenie spočíva v tom, že v decembrovom pracovne kratšom sviatočnom období nemusíte (ale môžete!) zaznamenať pozitívny nárast, stačí si udržať tempo 1000 získaných bodov.
 • V januári už musíte pripísať 2000 bodov, a vo februári až 3000 bodov, čo znamená, že v tomto období je treba splniť nárast podľa tempa Letnej súťaže. Zjednodušenie je v tom, že aj v januári, ako aj vo februári je potrebné pripísať polovicu potrebného nárastu (1000, resp. 1500 bodov) na súťažných líniách. Druhú polovicu nárastu môžete zaznamenať aj cez línie, ktoré nie sú do súťaže prihlásené. Týmto chceme motivovať účastníkov, aby utužovali vzťahy s existujúcimi zákazníkmi!

Na čo si treba ešte dávať pozor?

 • Aj keď podľa vyššie uvedeného skúmame len obrat súťažných štruktúr, ale vedenie spoločnosti si aj teraz vyhradzuje právo na preskúmanie celkovej štruktúry súťažiaceho, to znamená, že stav skupinových bodov nielenže nesmie klesnúť pod stav k 31. októbru, ale ku koncu februára sa musí navýšiť aspoň o 3000 bodov! Vedomé „preskupovanie“ je tým pádom neželané a zbytočné!
 • Rovnako, ako v lete, aj teraz bude vedenie spoločnosti osobitne skúmať každú jednu prihlásenú štruktúru, a následne určí víťazov za uprednostnenia aspektov budovania siete.
 • Odporúčame vyhovieť skutočnému dopytu, pretože ak na súťažnej línii súťažiaceho budú zaznamená časte prípady vrátenia sa neprevzatých či odmietnutých zásielok do expedičného skladu, bude toto hodnotené v neprospech súťažiaceho, a to aj vtedy, ak účastník nazbieral potrebný počet bodov.
 • Každý účastník sa môže zapojiť do súťaže len vo vlastnom mene. (Vylúčení sú aj rodinní príslušníci na pozíciách – dedko, babka, deti, rodičia, manžel alebo manželka, atď.)
 • Súťaž je možné absolvovať len pod menom, ktoré evidujeme v našom systéme, registrovanom na danej pozícii k 31. októbru, to znamená, ocenení budú len účastníci, ktorí sú registrovaní v systéme. (Ocenenie nie je možné vydať na iné meno, každý sa musí zúčastniť vo vlastnom mene!)
 • Súťaže sa nemôžu zúčastniť osoby mladšie ako 18 rokov.

Ako postupovať z mesiaca na mesiac

Aby sme si to uľahčili, pozrime sa na rozloženie práce v jednotlivých mesiacoch.

November: sponzorujte najviac 3 nové línie, ktoré založíte po 1. novembri 2023. Podobne, ako počas Letnej súťaže, je potrebné tieto registrovať v obvyklom e-maili adresovanom spoločnosti. Tieto línie sú hodnotené počas celého trvania súťaže. Zozbierajte na novej línii (nových líniách) aspoň 1000 bodov.

December: udržte nárast dosiahnutý za november. Môžete ďalej rozvíjať súťažnú líniu alebo podporiť a oživiť aktivitu vašich starých spolupracovníkov. V tomto mesiaci už nebudete zakladať nové línie, ale musíte zozbierať aspoň 500 bodov na súťažnej línii (súťažných líniách) registrovaných v novembri, a ďalších 500 bodov na už existujúcich líniách (ktoré boli súčasťou vašej skupiny k 31. októbru). Zavolajte existujúcim, trošku zabudnutým alebo neaktívnym spolupracovníkom, a pripíšte si čerstvé body na konto v porovnaní s konečným stavom v októbri. Je dôležité, aby ste si udržali minimálny nárast o 1000 bodov aj v decembri, podobne, ako ste spravili v novembri!

Január: stačí zdvojnásobiť výkon. To znamená: musíte si pripísať aspoň 2000 nových bodov, ale zjednodušenie spočíva v tom, že aspoň polovicu (1000 bodov) musíte pripísať na súťažnej línii (súťažných líniách), a ďalších 1000 bodov prostredníctvom existujúcich zákazníkov.

Február: rovnaké zadanie, ako v januári, so zvýšeným tempom nárastu. V tomto mesiaci musíte dosiahnuť nárast o aspoň 3000 bodov. Pomery ostávajú rovnaké: aspoň polovica (1500 bodov) získaná na súťažnej línii, a ďalšia polovica (1500 bodov) na „starých“ existujúcich líniách v skupine. A to je všetko!

Nepočítajte, dosahujte ciele
Ešte jedna rada: nemusíte „počítať“, ako dosiahnete rovnomerne polku a polku potrebných bodov! Napríklad: v decembri môžete dosiahnuť pomer získaných bodov 500-500 (síce by to bolo zložité, ale nie nemožné…), je oveľa ľahšie si pripísať 600 bodov na nových líniách, a 400 na už existujúcich. Ale opačne je to zakázané! Nie je však  zakázané získať všetky body 1000-1000-2000-3000 výlučne na nových líniách. Avšak nie je to povinné vďaka zjednodušeným podmienkam súťaže! A samozrejme platí, že sa neodporúča zameriavať sa na získanie minimálneho počtu bodov v jednotlivých mesiacoch, to znamená, že počet získaných bodov by mal byť radšej vyšší ako vytýčená hranica.

Kto sa môže zúčastniť?
Odpoveď je tentokrát jednoduchá: každý, kto je členom Biocomu k 31. októbru 2023, bez ohľadu na to, či je vedúcim siete alebo novým členom – začiatočníkom, ktorý sa zaregistroval v posledný deň – bez ohľadu na to, z ktorej krajiny člen pochádza.

Čo ponúkame tým, ktorí ešte nie sú vedúcimi siete?
Ako vždy, aj teraz sa firemná súťaž organizuje práve v ich záujme. Biocom  sa prostredníctvom takýchto súťaží snaží vytvoriť podmienky pre rýchly rozvoj – uznajte sami: kto absolvuje všetky štyri mesiace, môže byť už len na krok k dosiahnutiu kariérnej úrovne vedúceho siete alebo sa ním rovno môže aj stať, pokiaľ už má vytvorené pevné základy. Zároveň získajú výhru, a to možnosť zúčastniť sa na exkluzívnej večeri s vedením spoločnosti a slávnostnom odovzdávaním cien na spôsob Večere víťazov. Dátum a miesto tohto podujatia ešte upresníme, a dotknuté osoby budeme informovať cez zvyčajné kanály.

Čo ponúkame vedúcim siete?
Táto súťaž je vyslovene motivačná aj pre vedúcich siete. Samozrejme všetci tí, ktorí absolvujú súťaž za splnenia vyššie opísaných podmienok, získavajú pozvánku na „slávnostný galavečer“ v exkluzívnej spoločnosti. Vedúcim siete, ale ponúkame aj inú „odmenu“! Ak totiž súťaž úspešne dokončí aj ním mentorovaný spolupracovník, ktorý bol k 31. októbru členom jeho súťažnej línie, získava od spoločnosti Biocom luxusnú dovolenku! A ak sa toto podarí dvom jeho spolupracovníkom, získava daný vedúci siete od spoločnosti luxusnú dovolenku aj pre svojho partnera či partnerku. Okrem splnenia zadania je potrebné, aby túto skutočnosť ním mentorovaný spolupracovník (alebo spolupracovníci) preukázal(i), preto ich musia spolupracovníci označiť na formulári ako svojich mentorov v súťaži.

Prihláste sa výsledkami
Súťažiaci tentokrát musia zaslať vyplnený formulár (dostupný na stiahnutie) z vlastnej e-mailovej adresy na adresu: verseny@biocomag.ch. Práve takto sa zapojíte do súťaže. Termín uzávierky prihlášok: 3. decembra 2023 (Jedná sa o „premlčaciu“ lehotu, to znamená, že ak sa neprihlásite do tohto dátumu, vaše výsledky nebudú započítané do súťaže, aj keď splníte podmienky, a taktiež predstavenstvo nebude z vlastnej iniciatívy skúmať či na niektorej z neprihlásených línii nedošlo k splneniu súťažných podmienok.) Na konci súťažného obdobia je potrebné výsledky zaslať: pokiaľ niekto ostal v súťaži, to znamená, splnil zadanie aj v druhom, v treťom, a v štvrtom mesiaci, na konci súťaže, čiže do 3. marca 2024 musí zaslať e-mail o preukázaní absolvovania súťaže. Započítavame len výsledky tých, ktorí tento e-mail zašlú!

Prihlášky: cez nový formulár
Pre uľahčenie sme vytvorili prihlasovací formulár (dostupný na stiahnutie z tohto článku, z našej facebookovej stránky, ako aj po prihlásení sa do svojho konta v sekcii „Môj účet – Materiály na stiahnutie“ na stránkach jednotlivých webshopov). Vyplnenie formulára znižuje riziko omylu, keďže musíte zodpovedať len jednoduché otázky, napr.: s kým ste sa súťaže zúčastnili, ich registračné čísla, počet nimi získaných bodov, atď. Ešte jedna dôležitá povinnosť: musíte označiť vedúceho siete (ak ho máte), ktorý vám skutočne a preukázateľne pomohol splniť zadanie / vás sponzoroval v prvom mesiaci. To sa totiž zarátava do jeho „osobitnej“ súťaže.

Želáme vám veľa úspechu!
Čo iného vám môžeme zaželať na záver: veľa úspechu! Vieme, že sa na jednotlivých vetvách siete vyskytujú rôzne výzvy v každom období, rovnako ako sa vyskytli aj mimo trvania Letnej súťaže, ale našim cieľom je podporiť a vytvoriť nové príležitosti, ktoré sú dostupné pre každého aj v tomto mrazivom zimnom období. Prajeme Vám horlivú zanietenosť a žhavé úspechy!

Form download here


Zagrejemo naše ciljeve. U novembru počinje četvoromesečni Zimski izazov!

Zašto čekati do maja na Letnji izazov, ako se može i zimi? Malo je hladnije, alia ko zagrejemo stare mrežne linije i zapalimo rakete da zagreju ( telefonske) linije sponzorisanjem novih, čeka nas lepo proleće. Don Failla, svjetski poznati poslovni treneru MLM u nam takođe savetuje: zapalite vatru! Onda se zagrejmo uz ognjište uspeha, dovršavajući četvoromesečnu, pojednostavljenu verziju… Svako može učestvovati u Zimskom izazovu koje je Biocom prvi put raspisao za hladne mesece, a posebno ohrabrujemo menadžere mreže i saradnike koji žele da dostignu menadžerski nivo sa ovim izazovom i ispunjavanjem uslova navedenim u nastavku…

Želimo vam: proslavite i započnite novu godinu sveže, uz pametan raspored vremena da napravite veliki korak ka svojim ciljevima sa Biocom kompanijom! Osobe koje ćete „usput“ susresti biće vam zahvalne na tome.

Od novembra do februara
Suština izazovaa: Bodovni uslovi Zimskog izazova su 1000-1000-2000-3000 bodova, podeljeno na četiri meseca, počev od 1. novembra – prilagođeno praznicima, podstičući zadržavanje i pokretanje na kraju godine, kao i ubrzanje i novi zamah na početku godine. Izazov nije fokusirano na prodaju, već na razvoj saradničke mreže, koristeći tehniku izgradnje dubinskih linija.

Ono što se menja: period, bodovi i uračunavaju se nove i stare linije

 • Izazov ne traje tri meseca kao u letnjem preiodu, već od novembra pokriva ceo zimski period odnosno traje od 1. novembra 2023. godine do 29. februara 2024. godine.
 • U novembru je uslov povećanje od minimum 1.000 bodova u odnosu na stanje 31. oktobra, što se mora postići na novopokrenutoj liniji(e) izazova. Znači: Na izazov se može prijaviti sa 1000 novih bodova.
 • U novembru učesnici mogu pokrenuti najviše 3 nove linije u izazovu. (Treba ih označiti tokom prijave.)
 • Sopstvenih 200 BV ni sada se ne uračunavaju u izazov – da se ne bi fokusirali na sopstvenu kupovinu umesto razvijanja i podsticanja postojeće mreže, ali postojanje sopstvenih 200 bodova je osnovni uslov, jer je to kardinalni uslov i za izgradnju mreže i osnov marketinškog plana.
 • Uslov za decembar mesec je takođe 1000 BV kao i za novembar mesec. Znači, ne mora se povećati vrednost bodova u odnosu na novembar, samo se mora držati nivo od 1000 bodova, ali na „jednostavniji“ način. Naime, 1000 BV može biti sastavljeno na sledeći način: najmanje polovina (znači najmanje 500 BV) trebaju biti novi bodovi iz grupe izazova pokrenutih posle 1. novembra 2023. godine i najviše polovina (znači najviše 500 BV) se može uračunati iz postojećih linija prema stanju 31. oktobra. Tako je olakšanje što u decembru, koji je sa stanovišta posla kraći i svečaniji, nije obavezno povećanje (ali nije zabranjeno!), samo morate zadržati povećanje od 1000 bodova.
 • U januaru se već očekuje povećanje na 2000 BV, a u februaru na 3000 BV, što znači da od ove tačke potrebno je postići rast kao u Letnjem izazovu. Olakšanje je u tome što na liniji izazova i u januaru i u februaru treba postići polovinu očekivanog povećanja po izazovu (1000 odnosno 1500 bodova). Druga polovina povećanja može da se ostvari i na linijama koji nisu prijavljeni na izazov. Ovo podstiče učesnike na komunikaciju sa postojećim kupcima.

Na šta još vredi obratiti pažnju?

 • Iako, ispitujemo promet nepokrivenih delova na gore opisan naćin, uprava zadržava pravo da ispita i ukupnu sliku, tako da u odnosu na stanje od 31. oktobra grupni bodovi ne samo da se ne mogu smanjiti, već krajem februara treba da budu za 3.000 bodova više! Znači da je svesno „pregrupisanje“ nepotrebno i treba izbegavati!
 • Kao i prilikom letnjeg izazova, na kraju izazova uprava kompanije ocenjuje pojedinačno svaku prijavljenu strukturu i zatim proglašava pobednike davanjem prioriteta rezultatima umrežavanja.
 • Treba zadovoljiti stvarne potrebe, jer naprimer ako se nekome vrati više neprimljenog nepretraženog paketa na linijama izazova i nepokrivenim linijama, koji su neotvoreno vraćeni kompaniji, to je faktor koji se uzima u obzir i ometa prihvatanje prilikom vrednovanja, čak i ako učesnik inače „ima” dovoljno bodova.
 • Na izazov se možete prijaviti isključivo u svoje ime. (NE može biti ni porodična pozicija – deda, mama, deca, roditelj, žena…-!)
 • U izazovu možete učestvovati samo sa imenom i pozicijom koji je registrovan u sistemu i koji važi na dan 31. oktobra, tako da se i priznanje odnosi samo za člana kako je upisan u sistemu. (Nema mogućnosti za promenu imena, svako učestvuje pod sopstvenim imenom!)
 • Osobe ispod 18 godina ne mogu učestvovati na izazov.

Uradite tako iz meseca u mesec

Da vidimo koji zadaci vas čekaju iz meseca u mesec.

Novembar: sponzorišite nove linije koje ste pokrenuli nakon 1. novembra 2023. godine, i to najviše tri kao i na Letnjem izazovu. Označite ih na uobičajeni način u imejlu poslatom kompaniji, samo će oni biti uključeni u izazov. Postignite najmanje 1000 bodova na ovim novim mrežnim linijama.

Decembar: zadatak je da zadržite povećanje koje ste postigli u novembru. Možete dalje razvijati svoju liniju izazova, ali to možete učiniti i aktiviranjem starijih članova. Ne morate pokrenuti novu liniju, već treba da postignete 500 BV na linije izazova pokrenutih u novembru i najviše 500 BV iz starijih struktura (koji su 31. oktobra već bili u strukturi). Pozovite svoje stare registrovane članove, koji su iz nekog razloga zaboravljeni ili se već dugo vremena ne javljaju, i zajedno sa njima možete povećati bodove u poređenju sa vašim završnim bodovima u oktobru. Važno je da i u decembru zadržite povećanje od najmanje 1000 bodova koje ste postigli u novembru!

Januar: samo treba udvostručiti postignutu vrednost. Znači: Potrebno je 2000 novih bodova, ali je olakšica da najmanje polovina (minimum 1000 BV) bude iz linije(a) izazova a da druga polovina (maksimalno 1000 VB) bude od starih članova.

Februar: Zadatak je sličan kao u januaru, sa povećanjem rezultata. Sada je potrebno ukupno povećanje od 3000 bodova. Odnosi se ne menjaju: najmanje polovina (minimum 1500 BV) treba da bude od linije izazova, a druga polovina najviše (maksimalno 1500 BV) od „stare“ strukture. I već ste gotovi!

Nije potrebno tačno izračunavati, već uraditi
Još jedan dobar savet: nije potrebno izračunavati bodove na decimale da bude tačno pola-pola! Jedan primer: u decembru odnos može da bude 500-500 (to bi bilo teško ostvarljivo, ali nije nemoguće…), znači realnije je da na novim linijama bude 600, a u staroj strukturi 400 bodova. Ali, obrnuto je zabranjeno! Međutim, nije zabranjeno da se aktuelni bodovi 1000-1000-2000-3000 u celini ostvare na linijama izazova. Ali nije obavezno! Verujemo da se podrazumeva: ne vredi računati tačno na graničnu vrednost, znači zbog očekivanog razvoja bolje je ako imate više od 1000 bodova…

Ko može da se prijavi na izazov?
Odgovor je jednostavan: svi oni koji su na dan 31. oktobra 2023. godine već članovi Biocoma, bez obzira da li je menadžer mreže ili novi član – čak i ako je registrovan poslednjeg dana, i bez obzira u kojoj zemlji živi.

Šta nudimo onima koji još nisu postali menadžeri mreže?
Kompanijski izazov, kao i uvek, pokrećemo zbog njih. Biocom na ovaj način takođe pokušava da stvori mogućnost brzog razvoja, naime, nije teško uvideti: ko ispuni uslove za sva četiri meseca stiže do praga liderskog nivoa, ili, ako već ima osnovu za dalji razvoj mreže, može lako i da pređe taj prag. Pored toga, čeka ih ekskluzivna večera sa upravom kompanije uz dodelu nagrade u okviru Veče Pobednika. Vreme i lokacija događaja još nije utvrđena, sve učesnike ćemo obavestiti blagovremeno putem uobičajenih kanala komunikacije.

Šta nudimo menadžerima mreže?
Ovo kompanijski izazov je veoma motivirajuće za menadžere mreže. Naravno, oni koji ispune uslove izazova prema gore navedenom, biće nagrađeni „nagradnom večerom“ u ekskluzivnom društvu. Međutim, to je ujedno i „ulaz“ za menadžere mreže! Naime, ako je među pobednicima neko od njegovih sponzorisanih saradnika koji je 31. oktobra bio član nepokrivene grupe, Biocom ga nagrađuje putovanjem iz snova! Čak štaviše, ako menadžer mreže ovo postigne ne samo sa jednim, već sa dvoje saradnika, Biocom će takođe nagraditi istim putovanjem i partnera mrežnog menadžera koji je pomogao dvojici učesnika. Pored obavljanja zadatka, potrebna je i potvrda sponzorisanog(ih) saradnik(a) što znači da na formularu moraju navesti menadžera mreže koji pomaže njegov/njen uspeh na izazovu.

Prijava je moguća sopstvenim radom
Učesnik treba da popuni obrazac za preuzimanje i da isti pošalje sa svoje e-mail adrese na adresu verseny@biocomag.ch. Na ovaj način možete da se prijavite na izazov.  Krajnji rok: 03. decembar 2023. godine (Ovo je „gubitni” rok, što znači da nećemo uzeti u obzir one koji se nisu prijavili na vreme, čak i ako misle da su ispunili uslove, i nećemo proveravati da li je neko ispunio uslove.) Ovo treba ponoviti na kraju postupka: ako je neko ostao u izazovu, tj. ispunio je uslove za drugi, treći i četvrti mesec, na kraju odnosno do 3. marta 2024. godine mora da pošalje potvrdni e-mail o ispunjavanju uslova izazova. Uzimaju se u obzir samo oni učesnici koji su poslali e-mail!

Prijava: sa novim obrascem
Olakšavanje procesa: pripremili smo obrazac (koji se može preuzeti iz ovog članka, sa naše zvanične Facebook stranice i iz svakog webšhoopa iz podmenija „Dokumenti za preuzimanje“ stavke menija „Moj nalog“ u webshopu). Popunjavanjem ovog obrasca možete smanjiti broj grešaka, naime, treba samo da odgovorite na jednostavna pitanja, na primer: sa kim ste se prijavili na izazov, njihov registarski broj, bodovi itd. Još jedna važna stvar koju treba uraditi: navesti ime menadžera mreže (ako postoji) koji je zaista aktivno pomogao/sponzorisao u ispunjavanju uslova za prvi mesec izazova. Naime, to podržava njegov „odvojeni“ izazov.

Želimo Vam puno uspeha!
Na kraju, šta bi drugo mogli da vam poželimo nego puno uspeha! Svesni smo da postoje izazovi koji se razlikuju po načinu i sistemu raznih grana, čak i u periodu izvan Letnjeg izazova, i ovaj način razmišljanja želimo da ojačamo pomoću ove nove mogućnosti, koja je otvorena za sve, nudeći mogućnost razvoja čak i u hladnim mesecima. Želimo vam vatreni izazov i vruće uspehe!

Downolad form


Let’s warm up our goals; the four-month-long Winter Competition starts in November!

Why wait until May for the Summer Competition, when we can have one during the winter? It might be a bit colder, but if we warm up the old lines and fire up our engines to heat up the (phone) lines sponsoring new ones, we can look forward to a beautiful spring. It is also the advice of world-class MLM expert Don Failla: build a fire! Then enjoy the warmth of success by completing this four-month-long, lighter challenge… Anyone can enter the Winter Competition held by the first time during the chilly months by Biocom, and we especially want to encourage network managers and colleagues aspiring to reach the NM level through this competition call and the requirements detailed below. We wish you to have a wonderful holiday season and start the new year refreshed while taking a big step towards your goals with Biocom through smart time management. The people you find “on the way” will be grateful to you.

November to February
In short: The Winter Competition is for 1000-1000-2000-3000 points, divided into four months, starting on the first of November. It accommodates the peculiarities of the festive season, encourages end-of-the-year retention and new starts, as well as gaining speed and momentum at the beginning of the new year. The competition is not sales-oriented, rather focuses on network development, actually relying on building depth among other techniques.

What changes: duration, points, new and old lines all count

 • The competition is not three months long like in the summer; it is for the whole winter period from November, between November 1st, 2023 and February 29th, 2024.
 • A minimum of 1000 additional points are required in November compared to your progress status on October 31st, to be gained in the newly started competition line. So you can “enter” the competition with 1000 new points.
 • Just like before, a maximum of 3 new competition lines can be started in November. (These have to be listed in your application.)
 • Your own 200 PV does not count towards your results—to prevent competitors from focusing on making purchases on their own rather than developing their network and improving its performance—but it is a fundamental requirement to have it, as it is a cardinal indicator of networking, and the base of the marketing plan.
 • Similarly to November, the requirement for December is also 1000 PV. So there is no reason to raise the stakes, just maintain the 1000-point progress, and in a “simpler” way than in November. The 1000 PV has to be composed of the following: at least half of it (i.e. a minimum of 500 PV) needs to come from the new competition lines started after November 1st, 2023, and the further (500 PV) may come from lines already existing on October 31st. So we made it easier by not requiring (but still welcoming!) extra growth in December with the reduced working days of this festive period—you will just have to maintain your 1000-point progress.
 • This changes to 2000 PV in January, and the requirement for February is an extra 3000 PV, so from this point on, you will have to grow at the rate of the Summer Competition. But this time only half of the growth in January and February (1000 and 1500 points respectively) have to come from the competition line. The other half of the extra points may come from other than the competition lines too. The purpose of this is to encourage maintaining the competitors’ contact with their old customers.

Other key points

 • Although as described above, we are interested in the sales in uncovered parts, the management still reserves the right to look at the big picture also: it is not only that your total group points must not decrease compared to October 31st, you need to have 3000 more by the end of February. So deliberate “regrouping” is unnecessary and should be avoided.
 • Just as in the summer, the management will individually evaluate every single structure that was entered into the competition at the end, and announces the winners primarily based on networking criteria.
 • It is best to meet the actual needs of the customers, as if someone’s competition lines, uncovered sales have more packages returned to the company unopened, it will be a setback in terms of passing even if the competitor has otherwise “made” enough points.
 • Everyone can only enter the competition representing themselves. (Family members—grandfather, grandmother, children, parents, husband, wife etc.—are NOT allowed either!)
 • You can only participate in the competition under the current name and position registered as of October 31st, so the achievement is only for you as you appear in the system. (There is no option to change the name for the achievement, everyone has to do it under their own name!)
 • People under 18 cannot enter the competition.

The monthly breakdown of the tasks
For the sake of straightforward instructions, let’s see what you have to do in the given months.

November: Sponsor new lines that you start after November 1st, 2023—three of them at most, just as in the Summer Competition. The ones you list in the email sent to the company will count for the full duration of the competition. Make at least 1000 points in the(se) new line(s).

December: Your job is to maintain the growth achieved in November. You can keep building your competition line, and also activate old members. At this point you are not allowed to start new lines, but you must get at least 500 PV from the competition line(s) registered in November, and 500 more PV from old ones (those already in your group on October 31st). Get in touch with your old members who might be a little forgotten or who have disappeared for some reason, and make some new points compared to what you had at the end of October. Make sure you maintain your 1000 PV minimum growth you achieve in November!

January: Just double your results. So you need 2000 new points, but to make it easier, at least half of them (a minimum of 1000 PV) may come from the competition line(s), and the further (1000 PV) may come from old customers.

February: Your task is similar to the one in January, but with higher stakes again. Now you will have to deliver a growth of 3000 points in total. The proportions remain the same: at least half of it (a minimum of 1500 PV) has to come from competition lines, and the further (1500 PV) can be from your “old” team. That’s it!

Don’t cut it close, just do it!
Another piece of advice: Don’t focus on cutting it close, trying to make it exactly half and half. For instance, you can have 500 points of each kind in December (it would be tough to get it exactly so, but not impossible…), but it is much more realistic to make, for example, 600 through the new lines, and 400 through the old ones. But never the other way around! You may also get all of the 1000-1000-2000-3000 points needed in the given month entirely from competition lines. Using the old lines is just an optional way of making the challenge easier. And it goes without saying that it is not the best tactic to aim for the required minimum, so you better place your target higher than 1000 PV…

Who may enter the competition?
The answer is simple this time: Anyone who is already a Biocom member on October 31st, 2023, regardless whether they are network managers or complete beginners registered on the last day, and regardless the country they live in.

What are the benefits for people who are not network managers yet?
Like always, the competition is organized for their benefit especially. It is another way for Biocom to create opportunities for fast growth, as it is not hard to see that whoever completes all four months will be at the threshold of becoming a manager, or even beyond it if they already had something to build on. And as a prize, they can attend an exclusive dinner and award ceremony with the management, a kind of Winners’ Night. The time and location of this is to be announced to those involved through the usual channels.

What are the benefits for network managers?
This competition can be a great motivator for network managers too. Of course, if you complete the competition meeting the requirements detailed above, you can attend the “award dinner” enjoying the exclusive company. And it is also a “ticket” for network managers! If a member who is sponsored by them and was already part of their uncovered team on October 31st also makes it, the network manager gets a dream trip from Biocom! Moreover, if not only one, but two colleagues manage to complete the challenge, the network manager helping these two competitors can even bring a plus one to the trip. Besides completing the task, it is also necessary that the sponsored colleague(s) confirm this relationship by indicating the name of the NM supporting them during the competition in the application form.

Apply by sending in your results
This time you have to fill a downloadable form and send it to verseny@biocomag.ch from your own email address. This is how you can enter the competition now. The final application deadline is December 3rd, 2023. (It is a “limiting” deadline, so if you don’t send in your application in time, you will not be in the competition even if you think you achieved the right result, and we will not look for people meeting the requirements without an application.) You will have to do the same again at the end of the competition: If you have completed all the tasks, meeting the requirements for the second, third and fourth months too, you have to confirm this in email again by March 3rd, 2024. We only check the results of those who send us this email!

Application using the new form
To make the process easier, we created an application form. (You can download it from this article, our official Facebook page, or from the “Downloadable Materials” sub menu under “My Account” in any of the webshops.) Using this form will reduce the chance of making any mistake, as you will have a clear list of questions to be answered—e.g. with whom did you enter the competition, their registration number(s), points, etc. And make sure you indicate the network manager (if applicable) who actually and actively helped/sponsored you during the first month of the competition. This will help them in their “own” competition.

Good luck!
Finally, what else is there to say than “Good luck!” We know it is different for every branch, but we had and have challenges even outside of the Summer Competition period, and we would like to encourage this way of thinking through this new opportunity open to everyone, supporting growth in the cold season too. We wish you a heated competition and hot success!

Form download here

Ezeket olvastad már?