Különleges édességek érzékenyeknek, fogyókúrázóknak – megérkezett a natúr nassolnivaló a Biocomba!

Régóta kérdezgetik a tagok: mikor lehet már pontértékért is olyan finomságot vásárolni, amellyel a lehető legkevésbé kell alkut kötni az egészséges szemléletmód jegyében? Mert még a súlycsökkentésre vágyók is szeret(né)nek nassolni. És egyáltalán: kinek ne esne jól egy kis csemege – pláne, ha akár vitaminnal van dúsítva? Továbbá ezzel is erősítjük az „egy boltba járunk” elvet, így nem másnak fizetünk a nyalánkságért, hanem magunk is részesülünk belőle. Úgy tűnik, a Biocom vezetése megtalálta a megoldást, így három fázisban hat finomság – köztük csokoládés és gyümölcsös szeletek, szaloncukrok – érkeznek a palettára a magyarországi gyártótól. Csipegessük a részleteket!

Az év szaloncukra – nálunk!

A maga nemében csúcstermékek kerülnek a Biocom polcaira, hiszen az egyik 2020-ban az „Év Gluténmentes Szaloncukra” kitüntetést kapta, egy másik termékkörért pedig 2017-ben kapott „Mestermunka” elismerést a forgalmazó Upperbars Kft., mely mostantól a mi hálózatunkba szállítja a finomságokat.

Minőség, sajátos igényeket kielégítve

A kereskedelmi cég mögött a gyártó BarLine Kft. áll, melynek tulajdonosa, egyben az üzemvezető-termékfejlesztő Engel Károly portálunknak azt mondta, 1999 óta foglalkozik édességek gyártásával. A pályaelhagyó pedagógus korábban forgalmazóként ismerte meg az iparágat, majd saját édességüzem alapításával kereste a piaci rést a kecskeméti cég. A mennyiségi sikerek után nyolc esztendővel ezelőtt úgy döntöttek, a kulcsszó a különleges minőségé lesz. Így nyolc éve „mentes” termékeket készítenek, gondolva az allergiásokra, fogyni vágyókra, s azokra, akiknek számolniuk kell a szénhidrátot a termékekben – de a finomat azért szeretik…

Természetes alapok, funkcionális élelmiszerek

Közel 100 kísérlet, rengeteg kóstolás, várakozás, tesztelés után találták meg – dietetikust, élelmiszeripari és táplálkozástudománnyal foglalkozó szakembert is bevonva – teljesen természetes anyagokra alapozva azt az alapmasszát, ami glutén- és cukormentes, nem okoz hasmenést, s puha marad fél év után is. Így születtek meg azok a – hivatalos kifejezéssel élve – funkcionális élelmiszerek, amik speciális igényeket is ki tudnak elégíteni. A kiindulási alap, hogy a termékeik jelentős része amitől, csak lehet, „mentes”, így, ha nem is mindegyikre jellemző az összes lehetőség, de megjelenik a glutén-, tartósítószer-, színezék-, ízfokozó- és GMO-mentesség – a részletek kiderülnek az adott termékek leírásaiból, a táblázatokból, amiket érdemes böngészni a fogyasztásuk előtt.

Gyümölcsporok a mesterséges anyagok helyett

A termékfejlesztő a honlapjukon is büszkén hirdeti: a gondosan megválasztott csokoládé alapanyagok mellett az ízek kialakítása is különleges. A készítés során nem használnak mesterséges íz- és színanyagokat, kizárólag alacsony hőmérsékleten szárított és őrölt gyümölcsporokat. Ezzel a gyümölcs teljes értékű tápanyagai belekerülnek a kókuszcukor masszába, a gyümölcs íze pedig megadja a mártott szeletek végső karakterét. Forradalmi megoldásnak tekinthető, hogy a csokoládé szeletek további különleges (ható)anyagokkal vannak dúsítva. Egyes szeletek vitaminokat, szerves kötésű ásványi anyagokat tartalmaznak, míg mások magas antioxidáns tartalmú növényi kivonatokat, és biológiailag aktív hatóanyagokat tartalmaznak. Ezzel az egyedülálló koncepcióval az UpperBars csokoládék különleges helyet foglalnak el az egészségmegőrzés mindennapos kihívásaiban!

„Hagyományos” kontra natúr

S hogy mi érzékletesen a különbség? A „hagyományos” édesség összetevői: cukoralap, pálmazsír, aroma, bevonómassza (amiben még glükóz és kakaópor is van…), míg a bio, natúr termékek sajátja, hogy vagy/és kókuszvirágcukor, aszalt gyümölcs, cukormentes dolgok, kókuszolaj, liofilizált gyümölcspor, gyümölcsolaj és belga étcsokoládé alkotja. Ételallergiákban szenvedők, fogyókúrázók is fogyaszthatják kellő odafigyeléssel!

Két csokis szelettel kezdünk

Elsőként az étcsokoládéval mártott kávés energia szelet, valamint a sós karamellás kerül a Biocom tagok kosaraiba. Előbbi lassan felszívódó kókuszvirágcukrot tartalmaz, gazdag antioxidánsokban, magas vastartalommal rendelkezik, serkenti az emésztést, jó rostforrás, s a belga étcsoki mellett vegán protein is fontos összetevője. Mivel nagyjából egy presszónyi adag kávé is van benne, hosszan tartó energiát ad. Természetesen glutén-, pálmazsír-, színezék- és GMO mentes! Az étcsokoládéval mártott sós karamellás szelet hozzáadott cukor nélkül, eritrittel édesítve készül, élelmi rostban gazdag, glutén-, színezék-, GMO mentes. A benne lévő inulin a prebiotikumok tulajdonságaival bír, hasznos az emésztés helyreállítása során. Szénhidrát-csökkentett termék és nagyon finom!

 

 

Boldog ünnepek minőségi szaloncukorral

Az ígéretek (és kóstolások…) alapján gyermekkorunk kedvelt ízvilága köszön vissza az étcsokoládéval mártott rumos kakaós szaloncukorral, ami egyfajta „cukormentes sportszelet”. Hozzáadott cukor nélkül, eritrittel édesítve készül, glutén-, színezék- és GMO mentes, kiváló minőségű kakaóporral. Szénhidrátcsökkentett termék, s az ételallergiások kedvence is lehet. Az étcsokoládéval mártott narancsos szaloncukor pedig díjnyertes, hiszen az Év Szaloncukra versenyben – amelyen a nagy gyártók is indultak – a gluténmentes kategóriában aranyérmes lett! A kókuszvirágcukorral, narancsolajjal készülő termék színezéktől és GMO-tól is mentes, igazi karácsonyi ízzel kelleti magát – és belga étcsokival… Ezek is napokon belül megérkeznek.

 

 

Gyümölcsös nyers szeletek érkeznek – Raw Bar, vegánoknak is

Kétfajta gyümölcsszelet is érkezik hamarosan, a multivitaminos és a homoktövises. A multivitaminos (erdei gyümölcsös, málnás, ribizlis, vörös áfonyás mix) hozzáadott cukor nélkül készül, glutén-, laktóz-, színezék, GMO mentes. Vegán, Raw Bar, azaz nyers szelet, nincs benne feldolgozott összetevő, allergiásoknak kiváló. Viszonylag magas a szénhidráttartalma a gyümölcsök, fruktóz miatt, de fontos, hogy nem hozzáadott cukrokkal van tele! S mivel nincsenek lemártva csokival, nyáron is egyszerűen fogyasztható. A termék A-, B-, C-, D-, E-vitaminokban, illetve szelénben, cinkben, vasban és rostban gazdag. Szintén a fagyasztott gyümölcs minden értékét magával hozza a homoktövises gyümölcsszelet hozzáadott cukor nélkül, glutén-, laktóz-, színezék- és GMO-mentesen (s ugyancsak vegán, Raw Bar jelleggel). Amitől ez másabb: olyan természetes forrásokat tartalmaz, mint a datolya (s így B-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, réz, kálium, cink, vas) van benne, valamint mazsola, homoktövis (ami a szervezet ellenálló képességét támogathatja, májregeneráló, magas C-vitamin tartalommal).



Nasi, vitaminnal, szabadon

Végigolvasva már nem különleges, hogy a tulajdonos is öt éve ezeket eszi… Persze, nem „ezen él”, nem is nagyon lehet, hiszen olyan tömények, hogy elég belőlük akár napi egy szelet – így költséghatékonyak is. Egy javaslat a végére: ha valaki a kapszulák mellett egy kis változatosságot keres, akkor itt az ideje, hogy egy finom nasival együtt jusson hozzá a napi vitaminadagja egy részéhez. Mindezeket kínálja az Upperbars termékcsaládja – a Biocom pedig rengeteg pontértéke hozzá, amivel egy újabb jelentős kört szólíthatunk meg, így üzletépítésre is elsőrangú. Kellemes perceket, jó egészséget kívánunk hozzá!

Kellemes perceket, jó egészséget kívánunk hozzá!

 

 

Ezeket olvastad már?