Elérhető Biocom luxus az otthoni bőrápolásban: Gold Era szett, a Botanifique arannyal ékesített prémium arcterápiája

TOP-kategóriás, mégis mindenki számára elérhető, és kortól, nemtől függetlenül javasolt három hónapos arcápolási kúrával, bőrterápiával jelentkezik a Biocom. A közkedvelt Botanifique termékkör prémium szettje az arany mellett (ezért is kapta a Gold Era elnevezést) számos kulcsfontosságú összetevőt tartalmaz, és igazi kényeztető ápolást garantál. Sőt, erre is szólít fel: foglalkozz magaddal! A rohanós, „mindent egyben” megoldás helyett valódi szeretetteljes élményt kínál, tartósan jelentkező, kedvező hatásokkal. A témában a terület szakértőjét, a Botanifique palettát készségszinten használó kozmetikus szakoktatót, Hirmann Anitát kérdeztük, aki biológia-kémia szakos tanári előzményekkel Magyarországon és Németországban egyaránt kozmetikus mesternek számít.

LUXUSCSOMAG – MINDENKINEK

– A Gold Era nem titkoltan a Botanifique csúcsterápiája. Mitől különleges?
– Több szempontból is, de mielőtt az összetevőket, különösen az arany szerepét elemeznénk, kezdjük a talán legfontosabbal. A Gold Era visszaadja az „énidőt” egy luxusterápia keretében a felhasználónak. Sőt, „megköveteli”. A kezelési protokollja ugyanis odafigyelést kíván, ami azt kéri: foglalkozz magaddal! Ez egy igazi kényeztető, szeretetteljes élmény, a rohanó világban, ami nem a „seperces, dobjuk fel magunkra és közben porszívózzunk” hozzáállást kéri, hanem egyfajta SPA-élményt ad az arcnak – és a léleknek.

A SEGÍTŐ ARANY, MINT BIOSTIMULÁTOR

– A luxusnak az arany is a része?
– Igen, de nem úgy, ahogy sokan sejtik. A kozmetikában az arany szerepét nem értők azzal érvelnek, hogy hatóanyagként nem működik, mert nem szívódik fel a bőrben, hiszen csak a királyvíz (sósav-salétromsav elegye) oldja. Ez igaz, de nem is ez a rendeltetése ebben a luxustermékben! A készítményekben az arany apró szemcseméretekben jut a bőrbe, amit a szervezet „megvizsgál”. Érzékelve, hogy az anyag nem káros számára, de mégis idegen –épségét védendő – körülhatárolja, vagyis fibrinszálakat fon köré. Ezek a finom kis fibrinszálak nem mások, mint a bőr tömörségéért és rugalmasságáért felelős kollagén- és elasztikus rosthálózat alappillérei. Vagyis az arany elősegít egy hasznos bőrfunkciót: a kor előrehaladtával egyre romló kollagénrost-rendszerek visszaépítését, mennyiségi és minőségi szinten, ami a bőr rugalmasságát, tömörségét, feszességét adja. Mindezt úgy, hogy a szervezetet készteti munkára. Mondhatni, ez egy kollagén-indukciós technika, ami azért is fontos, mert a szervezetben a kollagén egyre kevésbé termelődik 35 év fölött, majd ez a termelődés növekvő tempóban lassul, és végül meg is szűnik 60 év körül. Ez áll többek közt a bőr rugalmatlanságának és petyhüdtségének hátterében. Az arany tehát a biostimulátor szerepét játssza, amivel újrastrukturáljuk a bőrünk, szintetikus vagy káros hatóanyag használata nélkül. Fontos kiemelni, hogy az arany nem okoz semmilyen allergiát, gyulladást, ritka az érzékenység a nemesfémre. Csupán a katalizátora a kedvező folyamatnak, ezért szó szerint mindenkinél és minden bőrtípusra használható.

MINŐSÉGI SZABADALMAK, AZ ANTI-AGING JEGYÉBEN

– Mitől prémium kategória még?
– A csomagban lévő szabadalmakkal megerősített termékek gyógynövények exkluzív hatóanyagaiból állnak, melyek finoman élesztik újjá a bőrt. Nagy szerepet kap például a hialuronsav, mely hasznos vízmegkötő, így minél több folyadékot viszünk be (ami a Biocomos víztisztítókkal gyerekjáték), annál hatékonyabb a rugalmas, jól táplált bőr kialakításában. A luxust segíti elő a teljesség igénye nélkül a B5-provitamin, a római kamilla, a zöld mikroalga, az E-vitamin, s kiemelten a holt tengeri ásványok, az orvosi szén, a holt tengeri agyag. Utóbbi ioncserére képes a bőrrel – alig egy-két hatóanyag tudja ezt. Valójában úgy szedi ki a bőrfelszínről a toxikus anyagokat, hogy közben helyettesíti azokat a bőr számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, amitől javul a bőr tápanyagfelvétele, eredményesebben épülnek be a fontos anyagok, és tovább is maradnak a bőrben, hosszú távon megerősítve azt. A kollekció részét alkotják még a peptidek, a XXI. századi tudományból merített öregedésgátló top hatóanyagok. Csupa minőségi, innovatív szabadalom, anti-aging hatóanyag-kombinációk, de akik ismerik már a Botanifique bármely termékét, azoknak ez nem újdonság.

„EZ NEKEM JÁR”: LUXUSÉRZETET AD A KÉNYEZTETŐS KÚRA

– Hogyan kell jól használni a füvészkert csodáit, tehát a Botanifique különleges aranyszettjét?
– A Gold Era szett azt a fajta kényeztető ápolást hozza vissza, amiről az utóbbi időben majdnem lemondtunk… A pandémiás időszakban sokan rámentek a látványos dolgokra, a gyors (de talán nem is annyira egészséges?) kezelésekre. Beszúrunk, feltöltünk, injektálunk, kipipáljuk. Mi egészségesen gondolkodunk a szépségről: a rutinszerű ápolást a magunkra fordított idővel visszaforgatjuk a kényeztetés felé. Legyen élvezet az ápolás! A folyamat részeként fizikálisan is szeretgetjük az arcot érintéssel. Mindent finomsággal és aprólékos gonddal kell föltenni, ami percekig tart, majd bemasszírozzuk, szinte simogatva, paskolgatva, egyengetve, melengetve, finom masszázsmozdulatokra építve, nem a 3 az 1-ben kapkodásával… Majd jön a lemosás, és a tartós, friss bőrérzet. Nagyon kellemes az utóérzet is, hiszen nemcsak a testnek adjuk meg, ami jár, hanem pszichésen is jobban vagy tőle, a lelket és a szellemet is táplálod, kipihened magad, nem pedig feldobott maszkkal főzöl és mosogatsz közben. Ott vagy a kúrában, luxusérzetet kapsz! Ez nagy hiánycikk mostanában, úgy is nevezik: „Temple of Touch”, az „érintés temploma”. A dobozba ez is bele van zárva. Ami a konkrétumokat illeti, arra ott a leírás a dobozban, a termékismertetővel együtt.

3 HÓNAPOS TERÁPIA, NEM ARANYÁRON…

– Tehát nem kényszerből, hanem kellemből vásároljuk meg… Azért az arany ár-érték aránya is megéri?
– Nagyon is. A doboz tartalma úgy van összeállítva, hogy rendeltetésszerű használattal egy körülbelül három hónapos kúrát ad, hiszen a szérumok, maszkok, krémek kombinációja 3×21-28 nap alatt fogy el. Ez már eleve „harmadolja” a bekerülési költséget, ami összességében is nagyon korrekt. Ha körülnézel a piacon, látod, hogy az arany „az aranynál is drágább”, újra hangsúlyozva, hogy ebben a szettben még rengeteg esszenciális és létfontosságú alkotóelem lakik. A használata nagyon gazdaságos: a szérumokból például 1 pumpa (körülbelül 0,25 ml) mind a két szemre elég, a másiknál két pumpányi kell. Először nagyjából egy hétig minden nap fogod használni, aztán „javul a helyzet”, így csak reggel, vagy este, majd kétnaponta használjuk pl. a szérumokat, a maszkokat pedig egyenként hetente-kéthetente. Egyébként a szérumokat lehet csak lokálisan is kenni, ahol fáradtabb, megtörtebb a bőr, a krémekből pici, borsónyi is elég a teljes arcfelületen. Ez egy jól fölépített rendszer.

IDŐSNEK ÉS FIATALNAK, NŐNEK ÉS FÉRFINAK

– Kiknek ajánlható – és akár mi helyett?
– Óriási tévhit, hogy a kozmetika csak a hölgyek világa, s ott is a sokadik iksz után. Szó szerint mindenkinek ajánlható, aki egészséges bőrtáplálásra, kényeztetésre, luxusra vágyik, rengeteg pénz kifizetése nélkül. Látjuk, hogy ma már egy túlterhelt 20 éves is lehet fáradt bőrű, s az agyonhajszolt férfiak is vágyják a felfrissülést, regenerálást. Ez egy új, pezsdítő lehetőség, akár a látszólag mindent megoldó plasztika „helyett”. A mindenkiben az is benne van, hogy az összes típusra kedvezően hat, bárki bőre felismeri ezeket a hatóanyagokat. Nem korhoz vagy nemhez kötött a szett, hanem inkább az általános alapproblémákhoz és igényekhez: fáradtság, petyhüdt bőr, ráncok, stressz, túlhajszoltság, érzékenység, allergiák és az alapvető bőrszükségletek, mint regenerálás, táplálás, revitalizálás. 20-tól 100 éves korig! A már említett hatásmechanizmusa miatt nem a bőr helyett dolgozik, hanem a bőrt készteti jó munkára, a szettben lévő termékek éppúgy alkalmasak problémamegoldásra (kialakult ráncok, petyhüdtség esetén), mint kényeztető ápolásra vagy prevencióra.

VISSZATÉRÉS AZ ALAPOKHOZ

– Karácsonyi ajándéknak is tökéletes, vagy időszakhoz sem kötött?
– Tény, hogy az őszi-téli időszakban tápanyaghiányosabb a bőr, s mint általában a szervezetünk, a kültakarónk is jobban igényli ilyenkor a plusz törődést. Mivel feltölti a raktárakat, látványosabb az eredmény, de aki megkedvelte, nyáron se fog lemondani róla. Inkább azt emelném ki, hogy rengeteg készítmény van a világon, elhalmoztak minket a pandémia alatt, s ma már a „hatóanyag-kozmetika” egyre divatosabb, nem csak egy szimpla hidratáló krémet veszel le a polcról. De a bőség tárházából sokan nem tudatosan választanak, vagy nem tudják, mi nekik az igazán jó. Elérkeztünk oda, hogy elérhetőek professzionális szintet jelentő termékcsomagok, mint a Gold Era. Ez a szett szinte visszatérés az alapokhoz: tele van olyan alkotókkal, amiket a szervezetünk ismer, s ott van századok óta a köztudatban, ellenőrizhető, igazoltan egészséget szolgáló anyagok. Az aranyat pedig amúgy is szeretjük az ujjunkon, a nyakunkon, és sorolhatnánk a felhasználási területeit… A Botanifique extra csomagja ehhez most hozzáteszi az innovatív megoldásokat és a régi, bevált, „újrahasznosított” ismerősöket, biológiailag jól hasznosuló összetevőket, amikkel extrát ad a bőrnek. Az eredmény ugyanis rövid és hosszú távon is látványos: az azonnali felfrissülést követő 48-72 órán belül egészséges biológiai folyamatok indulnak el, ami hetek, hónapok múlva is érezteti a hatását, ezt is tudja ez termék. Kérdés: ki szeretne egy igazi SPA-élményt, s kinek van rá néhány plusz perce – azaz saját magára?

A SZETT TARTALMA

S hogy mit tartalmaz pontosan a díszes kivitelű csomag?
Gold Era 24K Arcápoló szérum
24 karátos aranypelyheken alapuló, gazdagon tápláló arcszérum, mely az alkalmazás során egyszerűen simulva a bőrbe, intenzív hidratálást biztosít, ragyogó, fiatalos megjelenést adva a bőrnek. Ez a fényűző formula segít megvédeni a bőrünket a látható öregedés jelei ellen, miközben segít feszesebbé tenni azt. Hialuronsavval, tápláló argánolajjal és csipkebogyóolajjal dúsítva friss, feszesen ragyogó bőrt eredményez, egészségesen aranyló fényt kölcsönözve neki.

Gold Era 24K Hidratáló krém
A fényűző Gold Era 24K hidratáló krém intenzíven hidratálja a bőrt, elősegítve a kortalan megjelenést, amelyet ragyogó ragyogás kísér. A hialuronsavval, levendula-, eukaliptusz- és olívalevél-kivonatú gyógynövény infúzióval dúsított, gazdag formula háromszoros hatást kíván nyújtani azáltal, hogy egyszerre hidratálja, nyugtatja és frissíti a bőrt. A szőlőmagolajjal és tápanyagban gazdag E-vitaminnal átitatva természetes antioxidáns hatást biztosít a szabadgyökök elleni küzdelemben. A 24 karátos arannyal dúsított hidratáló krém tökéletes ápoló védelmet nyújt a mindennapokhoz és a fiatalosan ragyogó bőrhöz, minden bőrtípus számára.

Gold Era 24K Szemkörnyékápoló szérum
Ezt a mélyen tápláló szemkörnyéki szérumot kifejezetten arra tervezték, hogy megnyugodjon és kisimuljon a szem körüli lágy, érzékeny bőr. Luxus 24 karátos aranypelyhekkel dúsítva ragyogást ad, a hialuronsav hidratáló hatásával együtt pedig rugalmasan és ápoltan tartja a szemkörnyéket. A szemszérum fő összetevője a szabadalmaztatott Haloxyl™( – peptid) tartalmú komplex, amely elősegíti a bőr feszességét, visszaadja tónusát és csökkenti a szem alatti sötét karikák megjelenését. Ezt a formulát bőrlágyító olívaolajjal, shea vajjal és csipkebogyóval (omega-6 formulát nagy mennyiségben tartalmazó hatóanyaggal) gazdagították, melyek magas tápanyagtartalmuk miatt intenzíven támogatják az egészséges bőr megjelenését.

Gold Era 24K Szemkörnyékápoló krém
Az ultrahidratáló szemkörnyékápoló krémet kifejezetten arra tervezték, hogy behatoljon a szem körüli finom bőrbe, hogy a 24 karátos aranypelyhekkel és a hialuronsav hidratáló előnyeivel frissíthesse a bőrt, világosítva a sötét karikákat. Ez a szemkörnyékápoló krém Haloxylt (szabadalmaztatott anti-aging összetevőt) tartalmaz – egy peptid alapú komplexet, amely elősegíti a bőr feszességét, tónusát és csökkenti a szem alatti sötét karikák megjelenését. A formula gazdag nyugtató allantoinban, kamillával, frissítő aloe vera levéllével és antioxidáns E-vitaminnal gazdagítva minden bőrtípus szemkörnyékére kiválóan alkalmazható.

Gold Era 24K Arcápoló Maszk
Ez az innovatív, természetes vasat tartalmazó maszk a természet csodálatosságát hirdeti, miközben mélytisztító hatásával gondoskodik a bőr tisztaságáról, rugalmasságának fokozásán keresztül ragyogó, kortalan megjelenést kölcsönözve neki. A Hialuronsavval, édes mandula-, jojobamag-, olíva-, borágóolajjal, kamilla kivonattal, tápanyagokban gazdagított maszk segít megelőzni a nedvességvesztést a bőrfelszínről, és erősíti annak védőrétegét, selymes feszességet, sima arcbőrt, fiatalos, laza, ragyogó megjelenést adva.

Gold Era 24K Arcápoló szövetmaszk
Ez a 24 karátos arannyal és mandulaolajjal kiegészített 3 az 1-ben hidratáló maszk egyszerre fénylő csillogást ad a bőrnek, mély hidratálást biztosít, és élénkítve revitalizálja. Olyan gazdag és nemes összetevőkkel dolgozik, mint a Holt-tengeri ásványok, aloe vera, római kamilla, hialuronsav, B5- és E-vitaminok, és Dunaliella Salina zöld mikroalga.

(A komplett magyar nyelvű katalógus – ami a Gold Era szettben nyomtatva is megtalálható – megtekinthető a hálózati hírportál Termékek menüjében.)

Ezeket olvastad már?