Adózási változások nyáron: megfontoltság szükséges

Az alábbiakban azokat a tisztelt Biocom tagokat szólítjuk meg, akik érdekeltek az üzletépítésben is, egyben érintettek a KATA törvény változásaiban.

Sajnálattal vettük tudomásul mi is a döntést. Mindenekelőtt jelezzük: közös az érintettség, hiszen a héten elfogadott törvényi változások egyaránt hatnak a KATA adózási formát eddig választó adóalanyokra, s azokra a cégekre is, akikkel kapcsolatban voltak. Mivel a részletszabályok értelmezése még folyamatban van, korai lenne bármilyen elemzést közölni, illetve tanácsot nyújtani ebben a témában. Ugyanakkor az eddig megjelentek alapján biztos: alapvető változásról van szó, ami a közeli határidők miatt alapos megfontoltságot vár el mindenkitől.

Elsősorban azt javasoljuk, hogy mindenki egyeztessen a könyvelőjével a lehetőségeiről, vagy pedig keressen minél előbb egy szakembert, aki útmutatást tud neki adni, s eligazodni a választható formákban. Ez azért is fontos, mert egyénenként változóak az élethelyzetek, a bevételek, a jogi formák, így általános érvényű megoldási javaslatot lehetetlen megfogalmazni. A rendelkezésre álló információk és a jövőbeni tervek figyelembe vételével kell meghozni a legoptimálisabbnak tűnő döntést.

Addig is, azzal kívánunk sikeres júliusi zárást, egyben sokaknak a nyári verseny teljesítését, hogy reméljük, ez a hirtelen változás nem veszi el a fókuszt a legfontosabbtól: a hálózati fejlődéstől, mely a jövedelem alapja.

Üdvözlettel: a cégvezetés

Ezeket olvastad már?