A pandémia miatt akadozó alapanyag-beszerzés átmeneti nehézségeket okozhat egyes termékek megrendelésénél


Tisztelt Biocom Tagok!

Elképzelhető, hogy az utóbbi időszakban az Önök egyik kedvenc termékének megrendelésére is várni kellett, s lehet, hogy ez a következő hetekben is előfordul. Nem szorul különösebb magyarázatra, hogy a koronavírus-világjárvány mennyire alakította át mindennapjainkat, de fontosnak érezzük, hogy jelezzük: minden erőfeszítésünk ellenére, rajtunk kívül álló, objektív okok miatt egyes készítmények beszerzése átmenetileg nehézkessé válhat a pandémia miatt.


Sok mindenre hatást gyakorol a pandémia
Már több, mint egy esztendeje meghatározója közvetve vagy közvetlenül a Covid19 járvány az életünk számos területének, melyek közül „csak” kettő a világkereskedelem, a logisztika – ám ezek hatásai sokszorozódhatnak. Egyszerű példával élve, egy több alkotóelemből álló termék gyártása bizonyos időszakra meghiúsulhat, ha akár csak egy kis rész nem beszerezhető, vagy éppen a csomagolóanyag ellátási zavara miatt. A Biocom által forgalmazott termékek több országból, sőt, több kontinensről érkeznek a raktárakba, így rengeteg folyamatot kell összehangolni ahhoz, hogy a webshopban néhány kattintással megrendeljük a kívánt árucikket. Ez egészen addig fel sem merül, amíg a „Kosárba” ikon jelenik meg a neve mellett, nem pedig a „Feltöltés alatt”, sőt, olyanra is volt példa, amikor a várható hosszabb készlethiány miatt kivettük egy időre a webshopból a terméket. Természetesen nem tűnt el a palettáról, csak mi is vártuk a biztonságos ellátást.

Türelmet és megértést kérünk
A napokban éppen amerikai partnercégünk jelezte egy népszerű vitaminkomplex esetében, hogy ideiglenes elmaradás várható az akadozó alapanyag-szállítás miatt, de pontos ütemezést nem közölhetett. A magyar, európai gyártású termékeknél is előfordulhat ugyanez, hiszen az import világszerte lelassult. Mindezek alapján tisztelettel kérjük a türelmüket és a megértésüket, hiszen ez a kínálat elenyészően kis részére vonatkozik általában, de azt is tudjuk, hogy mindig az a legkellemetlenebb, ha valami azok közül hiányzik, amire épp szükségünk van. Ilyenkor szeretettel javasoljuk a valóban bő palettáról az esetleges helyettesítést, ha megoldható.

Amint beérkezik, azonnal elérhető
Több kérdés is érkezett a központhoz, hogy meddig hiányzik az adott gyártmány? Ezt a tájékoztatást azért is tesszük közzé, hogy jelezzük, nehéz pontos információkkal szolgálni, hiszen maguknál a gyártóknál is napról-napra változik a helyzet, nem beszélve a szállítmányozás zavarairól. Ezért kérjük, hogy az éppen hiányzó, kedvelt termék esetében se érdeklődjenek folyamatosan, mint ahogy napi szintű készletellenőrzést sem tudunk közzétenni, s nem tervezzük az egy-egy gyártmányról szóló közlemények megjelentetését sem, különleges esetektől eltekintve. Amit viszont ígérhetünk: mindamellett, hogy sajnos várhatóak alkalomszerű fennakadások egy-egy termék esetében rövidebb-hosszabb ideig, munkatársaink azonnal elérhetővé teszik őket a webshopokban, amint a raktárakba érkeznek. Még egyszer: szíves türelmüket kérjük, s miközben reményünket fejezzük ki, hogy hamarosan minden visszaáll a normál kerékvágásba, jó egészséget kívánunk!

 

Ezeket olvastad már?