SCD AGRO – gyakori kérdések a termésnövelő és talajjavító termék kapcsán

Hogyan növeljük a termésátlagot? Kulcskérdés, különösen a nyári szezon kezdetén. Sokan éve óta ismerik és használják az SCD AGRO mikrobiológiai termésnövelő és talajjavító készítményt, azonban merülhetnek fel olyan kérdések, amelyeket legjobb szakértőinktől megkérdezni. Azok számára, akik pedig most ismerkednek ezzel a nagyszerű termékkel, álljon itt néhány alapvető információ is, a teljesség igénye nélkül. Így hosszabb bevezető nélkül annyit ígérünk, aki elolvassa a logikusan, a gyártó Greenman Kft. szakemberei által összerakott anyagot, már locsolhatja is a növényeire, a még jobb termésátlagért, miután megrendelte a webshop.okonet.hu kínálatából.

Mi az az SCD Agro és mire jó?

Az SCD Agro egy mikrobiológiai termésnövelő készítmény, egy folyadék koncentrátum, élő-, aktív-, természetből váltogatott baktériumokkal és gombákkal. Mindenféle zöldség, gyümölcs, kerti dísznövény és szobanövény öntözéséhez, talajkezeléséhez, permetezéséhez felhasználható a megfelelő hígítási ajánlásokat figyelembe véve.

Mit kell tudni az SCD Agro termékről?

  • Biogazdálkodásban is alkalmazható.
  • Összetevői természetes eredetűek.
  • Vegyi anyagoktól, mesterséges adalékanyagoktól mentes.
  • Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát termék.
  • Nem tartalmaz genetikailag módosított szervezetet.
  • A kezelés után nincs lebomlási vagy felszívódási várakozási idő, mint a vegyszeres növényvédő szereknél. A zöldség, gyümölcs vízzel leöblítve azonnal fogyasztható.

Hogyan használjam az SCD Agro-t?

A készítmény egy folyadék koncentrátum, amit a felhasználási módtól függően kell vízzel hígítani.

Aki aknába gyűjti az esővizet, az szivattyúzza ki hordóba és ott keverje be SCD Agroval, vagy érdemes az egészbe beleönteni?

Célszerű egyből az aknában kezelni az esővizet, időt-energiát spórolhatunk. A képződő (illetve elhasznált) esővíz mennyiségének függvényében érdemes rendszeresen beoltani az esővizet SCD Agro-val.

Mit tegyek, ha a gyümölcsfák elkezdtek tetvesedni? SCD Agro-val meg tudjuk-e szüntetni a problémát? Ha igen, milyen arányban permetezzek vele?

Permetezésre 10 literbe 1 dl-2 dl a probléma mértékétől és milyenségétől függően. Főleg megelőzésként ajánljuk, kondicionálásra.

Epret, paradicsompalántát vagy éppen paprikapalántát, más zöldségeket hogy locsoljuk? Tövenként számolva mennyi víz naponta, mennyi SCD Agro, milyen gyakran?

Azt tanácsoljuk, hogy a kertekben négyzetmétert számoljanak. Kis nyomáspermetezőt ajánlunk, 10 literbe 2 dl SCD Agro. Ezt hetente akár 2-3 alkalommal is teheti. Locsolásnál nagyobb vízmennyiség fogy, naponta történik, itt mehet a 10 literbe 1 dl.

Ha friss SCD Agro felhasználó vagyok, első tesztelési évben, hogy használjam az SCD AGRO-t, túl tudom-e adagolni? Mi az ajánlás?  

Az ajánlás 10 liter vízbe 1-2 dl, túladagolni ezzel a mennyiséggel nem lehet az SCD Agro-t.

Komposztáláshoz hogyan kell az SCD Agro-t használni?

2 köbméter növényi maradványhoz 1 litert. Rétegenként bejuttatva permetezővel vagy locsolókannával 1:10-1:50 arányban hígítva, letakarva, ha készen van.

Ha lejár az SCD Agro, meddig lehet még felhasználni?

Ha kellemes, savanykás a szaga és nem büdös, akkor nyugodtan használható. A vízzel bekevert SCD Agro-t három napon belül fel kell használni.

A most virágzó gyümölcsfáknál mikor ajánlatos az SCD AGRO-val permetezni? Cseresznye, meggy, hogy esetleg megelőzhető lenne a gyümölcs majdani kukacosodása? Termésérésig mit javasolnak? Hány alkalommal kellene permetezni?

Termésérésig 3x-4x mindenképpen javasolt. Kukacosodásra nem ismertek még tapasztalatok, azonban kondicionálásra, megelőzésre mindenképpen javasolt.

Olvastam, hogy az SCD Agro-t állatoknál is be lehet vetni. Pollenallergiás szőrhullás, és emiatti vakarózás esetén is eredményesen használható? Van, akinek segített ilyen esetben? Milyen hígítási arányban és gyakorisággal érdemes használni?

1 dl vízbe 10 ml SCD Agro-t tennék és ezzel befújnám, törölgetném a problémás területet. Rosszat nem fog tenni, nem toxikus, nem irritál.

Lehet-e az SCD AGRO-val húsevő növényeket öntözni?

Minden növényt lehet öntözni. Azonban fontos, hogy a húsevők nitrogén hiányos élőhelyen találhatóak, ezért különösen érzékenyek a nitrogénre.

Jó-e az SCD AGRO fákra permetezve kullancsok ellen?

Ilyen irányú tapasztalat nincs. Ha kipróbálta és van érdemi visszajelzés, kérem, ossza meg velünk.

 

Ezeket olvastad már?