Kezdőoldal Ágak Üzleti képzés, feltöltődéssel: új erőt adott a mátrai kétnapos tréning a Beta-Pintér-ág hálózatvezetőinek

Üzleti képzés, feltöltődéssel: új erőt adott a mátrai kétnapos tréning a Beta-Pintér-ág hálózatvezetőinek

A Beta-Pintér-ág vezetői csapata

Szakmailag felbecsülhetetlen értékű, hasznos két napot tölthetett el a Beta-Pintér-ág hálózatvezetői kara a csodálatos szépségű, friss, hegyi levegőjű Mátrafüred legimpozánsabb szállodájában, minden igényt kielégítő Avar Hotelben. A helyszín méltó keretet adott a Biocom üzleti képzéséhez. S mivel vezetők találkoztak, a pontosság, megjelenés, szervezettség a profizmust tükrözte. Pongrácz Sándor küldött beszámolót a tréningről, melyen a szellem és a lélek is töltődött…

A társ-hálózati ág vezetői, a Sinka házaspár a meghívók társaságában

A mátrai környezet is segített a feltöltődésben

Minden pillanat fontos volt

Eberhardt Hajni fantasztikus feladatokat állított össze estére

A sikernek ára van…
Vasárnap délelőtt a szokásos üdvözlések után, 10 órakor elkezdődött a képzés. Ágvezetőink, Beta-Kádár Tünde, Beta Kolos és Pintér István köszöntötték a megjelenteket. Meghívott vendégelőadóként az első blokkban a nagyszerű sikerekkel büszkélkedő, üzleti képzések terén kiemelkedő eredményeket elérő, mosolygós Sinka Gyula Ezüst Hálózatigazgató avatott be bennünket a „titokba”. Vagyis, hogy mi az ő sikerük titka, vagy még inkább: ára.

A jövődbe fektess!
Olyan ötleteket, gyakorlatokat, érzéseket közvetített felénk, melyeknek segítségével bepillantást nyerhettünk munkásságukba, mindennapjaikba. Néhány gondolat az előadásból:

 • Alakíts JÖVŐ-KÉP-et!
 • Olyat keress munkatársul, aki akkor is lelkes, ha a komfortzónáját kell feladnia!
 • Ne a múltba menj vissza, a jövőbe fektess, fejlődj a világgal!
 • A vezérlő elv lényege: Képzeld el, mintha már megvalósult volna a vágyott célod és viselkedj úgy, cselekedj úgy… a kívánt eredmény megteremtődik, megvalósul!” (Idézet az ő ágvezetőjétől, Kónya Györgytől.)

Sinka Gyula: Taníts!
A miskolci ágvezető elmondta, tanítani kell az aktív és a passzív jövedelem közötti különbséget. És: „Tanítsd a tanítást!” Szerinte minden abból indul ki, hogy én mit gondolok, hiszen az emberek nem a Biocomhoz, hanem egyénekhez csatlakoznak. Szinte beleborsódzik a hátam eme igazság felelevenítésébe…

Óriáskerék
A Biocom ugyanis nem termékek összessége, hanem egy rendszer, amivel helyreállíthatjuk az életünket. Abban segítünk az embereknek, hogy elérjék, amire vágynak. Előadásának utolsó gondolata: „A mókuskerékből óriáskerék legyen, amelyről bárhova el tudsz látni!”

Új emberek elindítása
A 10 perces szünetet követőn Gyuszi felesége, „harcostársa”, Sinka Tímea vette át a szót. Nagyon kellett már az a téma, melyről ő készített prezentációt. Női érzékével, érzelmi húrokat pengetve közelítette meg a témát, melyet ismerünk ugyan, ám nem ártott leporolni és újra elővenni: új emberek elindítása. Minden gondolatából, szavából, gesztusából kitűnt az elhivatottság, a könnyedség, a szakma iránti alázat, a nevelő célzat, a segítőkészség.

Működő kommunikáció
Ráébresztett, akár bevalljuk, akár nem, hajlamosak vagyunk arra, hogy elfelejtsük, mi hogyan kezdtük, s hogy mennyire fontos a bizalomépítés-kapcsolatépítés. Ha az új tag megismeri a terméket, hogyan tudja anyagilag is a hasznára fordítani? Milyen képzésekkel lehet inspirálni az új embert? Tanítsuk meg működő kommunikációra, hiszen magamból kell kiindulnom! Ha segítem a személyiség-fejlődésben, nőhet a csapata, vezetőt, csapatjátékost nevelhetek belőle őszinte, hiteles kommunikációval…

Sinka Tímea: Csináld!
S amiért ott helyben, azonnal kezet csókoltam volna neki, megölelgettem volna, szíven ütött, azok a következő gondolatok voltak: újra elővenni az álmokat, leporolni és elölről kezdeni. S aztán jöttek még a következők (legalábbis nekem):

 • De tudjam, hogy miért csinálom!
 • Tudom-e, hogy jobb sorsra vagyok érdemes?
 • Döntök, majd elkezdek gondolkodni, túlagyalni.
 • Jön a félelem: képes vagyok rá? Meg tudom csinálni?
 • Ezt csak cselekvéssel tudom legyőzni!
 • Csináld, csináld, csináld és elmúlik a félelem!
 • Áldozat-áldás.
 • Hit – kitartás – szeretet.
 • Amikor tudod, hogy miért csinálod, az fog erőt adni. (Majdnem elsírtam magam!)

Online marketing
Ilyen gondolatok után jött az ebédszünet, s finomabbnál-finomabb különlegességekkel tölthettük fel testünket is. Az egy órás szünet után ágvezetőnk, Beta-Kádár Tünde az online-marketing nagymestere – aki férjével, Kolossal az egész águnk online-szaktanácsadója –, a maga elbűvölően kedves, ám mégis dinamikus előadási stílusával ragadott magával bennünket.

Beta-Kádár Tünde: Fontos a pozicionálás
Az énmárka fontosságát, a pozicionálást emelte ki először. Tippeket adott a legjobb posztolási időpontokról és a megjelenített élmény hatalmas erejéről. Meg kell szólaltani olyanokat, akiknek van tapasztalata és hasonló gondolkodású emberekkel körülvenni magunkat a Facebookon is. Magvas gondolatok, melyek végén elmondta: „Először azt kérdezik tőled, hogy miért csinálod, majd az eredményeidet látva azt, hogy hogyan.”

Pihenés, feltöltődés
16 óra után elfoglaltuk szobáinkat, majd átöltözés után közösen elindultunk egy kis erdei sétára a kristálytiszta levegőben, csörgedező patakkal, gyönyörű zöld övezettel körülvéve.
Felszabadultság, móka, kacagás, mely később a wellnesben folytatódott vacsoráig. A vacsora után 21 órától az Eberhardt Hajnal Ezüst Hálózatvezető által előre megszervezett közösségépítő játékokkal kerültünk közelebb egymáshoz szellemileg és lelkileg is. Felszabadult, vidám, önfeledt szórakozás volt ez, tele tanulságokkal. Vajon csoda-e, hogy az alvás gondolata csak késő este furakodott elménkbe?

Üzleti szemlélettel
Hétfőn igazi üzleti képzéssel folytattuk. A számok nagymestere, a táblázatok, a szervezés, a web- és zoom-szobák kiváló szervezője, Pintér István, közvetlen ágvezetőm mutatta meg, hogyan indítsuk el az új munkatársakat.

Pintér István ismét pazar előadást tartott

Értelmesen, élvezhetően
Nagyon fontos téma, melyet Pintér Istvánnál jobban talán senki nem tud előadni. Számokkal alátámasztva, s mégsem szárazon, hanem értelmesen, élvezhetően. A bővítési alap és a tudnivalók, az új építkezési stratégiák szerint, a fontos alapkérdések, melyek ismerete nélkül nincs üzleti előrelépés egyaránt terítéken voltak. Köszönjük, István, pazar volt!

Élmény volt hallgatni Tarczy Gyulát


Tarczy Gyula: Kommunikálj vezetőként!
Kicsit korábban mentünk ebédelni, mert utána olyan előadó következett, akiért önmagában is érdemes lett volna képzést szervezni. Családapa, a szavak nagymestere, a kommunikáció legmagasabb szintű művelője, a megjelenés, az intelligencia, a szervezés és a felemelés megtestesítője. A cég kommunikációs igazgatója: Tarczy Gyula, aki nélkül nemzetközi nagyrendezvény a Biocomban elképzelhetetlen. Témája ez volt: Kommunikálj vezetőként!

A legapróbb részletekig
Közel két órás előadását szájtátva, lenyűgözve, csendben, figyelmesen hallgattuk. Olyannyira megfogott bennünket, hogy néha megkérdezte tőlünk, mi ez a nagy csend. A legapróbb részletekig kiterjedően adott tájékoztatást arról, hogyan is kell ezt az üzletet emberként jól csinálni. Szinte nem tudok kiragadni példákat, egybefüggően volt lenyűgöző az előadása: vezetői viselkedés, példamutatás, lámpaláz fontossága, önértékelés, technikai egyeztetés stb., csakhogy mégis említsek valamit. Gyulát hallgatni maga a felemelkedés. Ahogy ő mondja: „A sztori attól fontos és jó, ha a hallgatóság bele tudja élni magát.”

Hála érte
Zárszóként szervezőnk, vezetőnk Beta-Kádár Tünde összefoglalta, összegezte a vezetői tréninget, egyben a jövőbeni buzdítást is megadta a két nap után. Idézetekkel, jó tanácsokkal, bátorítással engedett utunkra bennünket. Hálás szívvel köszönöm, hogy részese lehettem e két napi „csodának”.

Beta Kolos, Beta-Kádár Tünde, Tarczy Gyula és Pintér István

Ilyen volt a hangulat…

A vezetőtársak szinte családtagok

Szép, őszi pillanatok

Jókedvű erdei séta

A játékos gyakorlatok messze tolták a lefekvés idejét

Felvidékről érkezett Fazekas Gizike

A hotel méltó kereteket biztosított

A “tanszobán”

Ezeket olvastad már?