Kezdőoldal Ágak Újabb Tudatos Vezető Kulcsember-képzés Vecsésen: újabb fejlődési stáció a Katona Team számára a Stáció Hotelben

Újabb Tudatos Vezető Kulcsember-képzés Vecsésen: újabb fejlődési stáció a Katona Team számára a Stáció Hotelben


Az idei év első vecsési képzése hatalmas ováció és óriási hangulat közepette indult meg júniusban, a Katona Team által rendezett fergetegesnek ígérkező két nap előadássorozatának tehát már a nyitánya sem volt átlagos.
„A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van” –ez jutott Molnár Krisztina eszébe, amikor tudatosult benne a döntés, mint fogalom, amikor a vezetőképzés soraiban helyet foglalt társaival az előadás indulásakor. No, de ne rohanjunk így előre.

Pandémia vs. tanítás II. felvonás. Győzelem!

Beindulnak a fogaskerekek
Mi, Biocomosok mindig győzni fogunk – ilyen és hasonló gondolatok kavarogtak fejemben, ahogy érkezésünkkor átvettük a névre szóló személyes kis „motyóinkat”… Tudjuk sokan, ez mit jelent, de TE, kedves új olvasónk, hogy mi az a személyes „motyó”, s hogyan indul két ilyen fantasztikus nap, most TE is megtudod. A névjegy plaketteddel, amit bal oldalra, mell fölé tűzöl, a borítékod kihúzása, melyben egy név lapul, melyhez egy arc, egy személyiség, egy lélek társul, kinek titokban két napig TE vagy az angyala, egy személyes feladat egy mondatba sűrítve, s ezt a feladatot titokban úgy megoldani a borítékban lapuló személlyel, hogy ő ne jöjjön rá, hogy te vagy az Angyala. Személyiségfejlődés, kommunikáció GO ON! Beindítja a fogaskerekeket és még csak le sem ültél a helyedre. Imádom!

  1. nap „In medias res”! Vágjunk a közepébe!

A képzés alapvető célja kicsit rendhagyó volt, mert ez a tréning a döntésről és azok lélektani oldaláról közelítette meg az egyént, s hogy ezt a döntés miként szolgálja az egyén életét, s miként tudja a legtökéletesebb módon beépíteni a Biocom rendszerébe. A két nap házigazdái, a zseniális Katona házaspár, Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs Hálózatigazgatók  voltak, melyből Timi a lelke, az anyja, a tanítója a csapatnak, Szabi a támogatója, technikai felelőse és hatalmas humora életünknek, ezzel a derűvel is tanítja lelkünknek mi a fontos az életben… S az első sorban foglaltak helyet testvérágunk zseniális házaspárja, s szintén nagy tanítója a Szabó-Gyarmati házaspár, Szabó-Gyarmati Tímea és Szabó Máté Gyémánt Hálózatvezetők.

Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs

Személyiségfejlesztő, ihletett feladat indításként
Indításként Szabi eligazította a társaságot a technikai dolgokat illetően, szünet, étkezések, becsekkolás, szünetfelelősök, telefonhasználat, mit és hogyan illik, majd Timi átvette a szót és a legelején tényleg a dolgok közepébe vágtunk egy fantasztikus játékkal, melynek a célja egymás megismerése volt egy rendhagyó, ám annál viccesebb módon, mégpedig… Párokat alkottunk azzal a személlyel, aki az én esetemben a hátam mögött foglalt helyet. Kaptunk 5 percet, hogy minél jobban megismerjük egymást, leírtuk a főbb állomásokat, tulajdonságokat az adott személy életéből, majd a párok egymást követően kiálltak a publikum elé és úgy mutatkoztak be, mintha ő maga a párja lenne. Rengeteget nevettünk és voltak már ennél a jelenetnél is ihletett, megkönnyezős percek. Sok esetben a párok teljesen idegenek voltak egymás részére, ez volt ám az igazi komfortzónából kilépés. A játék, ha belegondoltok, igazából gyönyörű személyiségfejlesztési feladat, mellyel beindul az ember kommunikációjának, feladatmegoldási képességeinek kibontakozása. Kijelenthetjük, ez ebben az üzletben elengedhetetlen képességek összjátéka.

Az ismerkedés a szünetben már felszabadultan folytatódott tovább a jól megérdemelt kis kávékkal és frissítőkkel


A sikergondolkodás alapjai
Szünet után Timi indította az előadást, és rögtön belevágott az első nap témakörébe. Mivel sokan voltak új munkatársak, s számukra ez volt az első Kulcsember-képzés, így Timi bemutatta önmagukat, sikergondolkodásuk alapjait, beszélt az ő saját döntéséről, majd Szabi döntéséről igen mély megközelítésből, hiszen ők is, mint sokan mások itt, az átlag hétköznapi munkahelyről érkeztek ide, immáron több mint 3 éve fő munkatársként, s immáron a Biocom életében, mint az egyik legkiemelkedőbb hálózatépítők, vezetők, tanítók, igazgatók. Átszellemültünk, még most is, én is, sokadjára is hallgatva, de mindig libabőrösen és mindig újra hallgatnám őket és nemcsak a magam nevében beszélek.

Katonáné Tóth Tímea

Olyanná válsz, amilyenek a választásaid
„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!” Gandhi híres mondatával vágott bele a döntés témakörébe. Az ő döntése is egy regisztrációval kezdődött, mint oly sokunknak, így minden döntésedben ott van a lehetőség arra, hogy megváltoztass bármit az életben, akár a fizikumod, akár a formád, akár az anyagi helyzeted, akár az egész életed, hiszen hamarosan olyanná válsz, amilyenek a választásaid – vázolta fel nekünk. A bátor döntések visznek téged oda ahol lenned kell! – ez a mondata a kivetítőn nagyon megragadott engem, de ezt majd kifejtem, ha ahhoz a részhez érek, ami rólam szól. Csodás fotómontázsokkal vizuálisan vezette le a folyamatos döntéseket itt már e rendszerben, s hogy ezeknek a döntéseknek a hatására hogyan lépett előre folyamatosan a Biocom ranglétráján. Láthattuk a kezdeteket képekben, a „legendás” kettes szint eléréséről, majd a „Nagy döntés” című fotóját 2018 májusában Mórahalomról, ahol villámcsapásként jött a gondolat, hogy felmond a munkahelyén és főállású Biocomosként egy szabad emberként folytatja a karrierjét… és milyen jól tette! Álljunk meg itt egy pillanatra, kedves olvasó! Ha Timi nem hozza meg ezeket a döntéssorozatokat, én ma nem vagyok itt e rendszerben (vagy esetleg más formában), s nem írnám most neked e sorokat, ezt bizton állítom. A következő képen már 2019 májusában a Biocomos Mercedes előtt büszkén áll Szabival, s ennek eléréséhez is mi kellett? Döntések, hogy még többet ide fókuszálok, erre az üzletre – mondta, döntött, hogy még több embernek mutatja meg ezt a lehetőséget, mellyel egy jobb anyagi körülményt és életszínvonalat biztosíthat magának, s családjának. Ez volt az a pont párjának Szabi életében, amikor ő is döntött és lépett egy hatalmasat előre a komfortzónájából. Ő is felállt és felmondott a munkahelyén, azzal a bizonyos Mercedessel, hogy Timivel immáron együtt építsék fel a saját kiemelkedő hálózatukat.

Munkaruhából öltönybe
Szabi itt átvette a szót, a soron következő diákon az ő akkori munkahelyének fotómontázsai jelentek meg. Igen mély csenddel hallgattuk, mert azok a munkakörülmények, amiben ő dolgozott, hogy is fogalmazzak, igen spártai körülmények voltak, s ő némely képeken nyakig sárosan, elnyűtt arccal volt látható. Igaz, munkavezetőként, megbecsült főerőként tartották őt számon, de nagyon megfogott a mondata, ami itt elhangzott tőle: „Leírhatatlan érzés volt a szutykos ruhát öltönyre cserélni, soha nem gondoltam volna, hogy nekem ez juthat”…..hmmm. Egy életen át hálás lesz ezért párjának, Timinek.

Katona Szabolcs

Bővül a csapat
A következő diákon szereplő képek már a csapat egyre nagyobb bővülését voltak hivatottak bemutatni, ahogy hónapról-hónapra, évről-évre egy igazi „családdá” nőtte ki magát. Helyszínek színkavalkádja, a jól eső Biocomos életérzéssel mindenki arcán, képzések, előadások, tanítások, életmód estek, jutalom utak, lélekemelő volt látni a diasorokat, ezt sokunk nevében írhatom.

A csapat

„Amit mások gondolnak rólad, az nem a te problémád!”

Timi beszélt a hit és hiedelemrendszerről, melyet az előéletünk során belénk nevelt a család,  a rendszer, kitért a korlátozó hitre, mely nem a megfelelő mederbe tereli az egyén életútját, melyből úgy tudsz előre lépni, hogy pozitív hitre cseréled a gondolkodásod. Én egyszerűen csak úgy hívom, hogy új START. Hatalmas mondat hangzott el tőle, szerintem ez az, amit mindenkinek ismételnie kell magának napi szinten: „Amit mások gondolnak rólad, az nem a te problémád!”

„A probléma: a hozzáállásod a problémához!”

A pozitív gondolkodásra való csere magával hozza azt az állapotot, mely a következő diákon is szerepelt. Bátrabbá, magabiztosabbá válsz, kilépsz a komfortzónádból, a hamis illúzióból, amelyben az anyagi gondok, fáradtság, depresszió lapul… és mi van kívül? Önbizalom, beteljesülés, célok, kaland, anyagi biztonság, SIKER! S hogy hol a fókuszod? Elhangzott Timitől egy újabb olyan mondata, ami ütött: „Nem a probléma a probléma. A probléma: a hozzáállásod a problémához! Neked kell hinned előbb önmagadban, hogy higgyenek mások is benned!” Kedves Olvasó! Te hiszel magadban?

Gondolatok a Starwars alkotójától

Zárásukat egy méltó videóval pecsételték meg, George Lucas hihetetlen akaraterejéről, hitéről, döntéssorozatairól, hogy ami ma legenda a filmtörténelemben, annak hátterében hatalmas erőfeszítés, kudarcok, hit és cselekvés párosult, mintegy párhuzamot vonva a mi életünkkel is. Feltétlenül ajánlom ezt a motivációs anyagot mindenki részére!

Ebédszünet után izgatottan vártuk a nap 2. felének történéseit, munkatársaink méltó elismeréseit. Az elmúlt időszak járványügyi helyzete a személyes elismeréseket nem tette lehetővé, a kimagasló teljesítmények pedig hónapról-hónapra hasítottak a Katona ágon.

Íme, a méltó listások, akik 2021-ben minősültek magasabb szintekre

Hálózatvezetők

Molnár Zsuzsanna (jobbra)

Kis Zsuzsanna (jobbra)

Lórántfi Adrienn (balra)

Bogosi Zsuzsanna (középen)

Fásiné Csintó Csilla (jobbra)

Biocom arany kitűzősök

Lórántfi Adrienn

Gömbiczné Kanyó Beatrix

Miskolci Mária

Ezüst Hálózatvezetők

Szepesi Ilona (jobbra), szponzora: Búzás Ildikó

Bujpál Anita és Bagdi Balázs (középen), szponzoruk a Botos házaspár

Majd visszatekintést nyertünk a 2020. évre, amikor is az alábbi minősülések születtek.

Hálózatvezetők

Az alábbi fotón a tavaly évi hálózatvezetők a teljesség igénye nélkül láthatók, balról, jobbra haladva:

Szepesi Ilona
Almási Tímea és Vágó Orsolya
Olcsákné Kaszó Andrea Lujza
Veres Eszter
Gömbiczné Kanyó Beatrix
Miskolci Mária
Bagdi Balázs
Telek Erika

 A 2020-ban minősült hálózatvezetők csapatának egy része

Az alábbi fotókon pedig azon hálózatvezető munkatársak, akik szintén a tavalyi évben minősültek, azonban fizikálisan nem, de lélekben együtt velünk voltak.

Salánki Zsuzsanna

Kabok Éva

Grenczer Georgina

Dr. Fogarasi-Grenczer Krisztina Andrea

Szabó Julianna

Szakonyi Tímea

Scharner Róbert

Dancs Józsefné

A 2020. évben magasabb karrierszintre minősült vezetők:

Szabóné Balla Bernadett és Szabó Zsolt Ezüst Hálózatvezető

Buzás Ildikó Ezüst Hálózatvezető

Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor Arany Hálózatvezetők

2020. év kiemelkedő hálózatépítői:

Botosné Gágyor Melinda és Botos Sándor (jobbra) Arany HV

Búzás Ildikó (középen) Ezüst HV

Molnár Krisztina hálózatvezető (középen)

Salánki Zsuzsanna hálózatvezető

A 2020. Év Hálózatvezetője Buzás Ildikó Ezüst Hálózatvezető lett!

Buzás Ildikó (középen)

Szívből gratulálunk mindenki részére!

Délután a jól megérdemelt pihenés, kinek a wellness, kinek egyéb szabad foglalkozás, jómagam pár munkatárssal/jóbaráttal elindultunk egy kis beszerző körútra az esti, kötetlen hangulatú, lazulós, beszélgetős, elérzékenyülős bulira…Az esti közös kis parti fantasztikus hangulatban telt el, volt tortázás, szülinaposok köszöntése, néztem a sok nevető arcot, az elérzékenyült hangvételt, néhol egy kis bormámoros istenadta jókedvet, és szívemben ismét a „megérkeztem, itthon vagyok veletek” hangulatomban kortyolgattam tovább finom boromat…

  1. nap

Másnap hétfőn a délelőtti első felvonást a fantasztikus Szabó-Gyarmati Házaspár, Szabóné Gyarmati Tímea és Szabó Máté Gyémánt Hálózatvezető páros nyitotta.

Szakácsból hálózatépítő
Elsőként Máté indított a jól megszokott stílusában: laza kommunikáció, annál mélyebb tartalom. Igazából nem a szakmai oldalt domborították ki, hanem az életérzést, a saját döntéseiket, a motívációjukat, a saját MIÉRT-jeiket, a felfelé ívelő karrierjüket, saját útjukat a Biocom rendszerén belül, az életüket. Emlékszem, ez nagyon megragadott, hogy amikor még Máté szakácsként tevékenykedett, a két kislányukat Timi naponta arra vitte a séták alkalmával, s hogy Máté napi 12 óra munka mellett, csak az ablakon keresztül nézte a két gyermeket és feleségét. Nem tarthatott velük, nem vehette ki részét a gyermekek boldog pillanataiból, nem ő döntött akkor ott abban a pillanatban. Aztán kezébe vette ő is a sorsát. Döntött, párjával, Timivel együtt. Élet. Család és egy kimagasló karrier itt, a Biocom rendszerében.

Szabó Máté

Biocom vs. hagyományos vállalkozás: 1-0
Máté után felesége Timi vette át a szót, nem tudom, egyszerűen imádom őt is hallgatni, mint Mátét, s mint oly sok vezetőt itt e rendszerben. A saját életükkel tanítanak mindannyiunkat, s a saját életútjuk a példa, melyet, ha kitartással követünk lábnyomaikban, lehet majd a miénk is, s akik utánunk jönnek, majd azoké is. Timi rögtönzött egy kis szakmaiságot, mely nem egy tervezett diasoros kivetítés volt, azonban a téma felmerült, s frappánsan vezette le, hogy egy hagyományos vállalkozás és egy MLM rendszerben, ha vállalkozó vagy, mekkora különbség van indulás, befektetés, megtérülés és profitálás szempontjából. Biocom vs. hagyományos vállalkozás: 1-0. A részletekért kérem, keresse szponzorát és beszéljék át ennek jelentőségét!

Szabóné Gyarmati Tímea

Egy megkönnyeztető történet
Timi folytatta azzal a történettel, amely nekem már két éve nyomógomb. A szupinált szandálok esete vs. pénztárcára gondolok, amikor is Timi állt a cipősbolt kellős közepén és a két kicsi lánynak nem tudta megvenni a két pár szandált, csak az egyiket. Mélyen elgondolkodtató, tanult ember, anya lévén, hogy miért csak ennyi a lehetősége egy fiatal családanyának a mai technokrata világban. Tudod, Timi, 48x mondod el, én 48x fogom megkönnyezni ezt a történetet. Sokan azonosulunk ezekkel a napi gondokkal és soha nem véletlen, amikor a szponzorod kitekint, megtalál és megszólít téged. Az Univerzum válaszol a kérésedre. Járj nyitott szívvel! Kincset érő előadás volt!

Szabó Máté, Katonáné Tóth Tímea, Szabóné Gyarmati Tímea, Katona Szabolcs

Tanulni kell a kommunikációt
Máté és Timi után testvérágunk kirobbanó üstökös házaspárja következett, Bujpál Anita és Bagdi Balázs Ezüst Hálózatvezetők. Anita és Balázs szakmai előadása a kommunikáción alapult, amely kommunikáció hatékony elsajátítása, alkalmazása az üzleted felépítése szempontjából elengedhetetlen alap. Kiemelték – a szerintem mindenki számára legkardinálisabb részt –, a kommunikációtól való félelmet, s az annak legyőzéséhez vezető út gyakorlati praktikáit. Hatalmas köszönet ezekért a diasorokért, rengeteget tanulhattunk belőle. Nagyon tetszett a „Kommunikálj egyszerűen!” diasor, melyet, ha így alkalmazol a facebook csoportodban és a lépéseket betartva eljutsz a leendő kúrázód lelkéig, akkor az a bizonyos híd, mely a bizalmon alapul, szilárdan áll kettőtök között. De ezt tanulni kell, fejlődni kell! Hatalmas idézettel zárták le ezt a gondolatmenetet: „Ha sokat dolgozol a munkádban, akkor megélhetsz talán belőle, de ha sokat dolgozol magadon, akkor milliomos szabad ember leszel!” BBTeam, nagyon sokat adtatok nekünk! Köszönjük!

Bujpál Anita és Bagdi Balázs

Milyen egy jó vezető?
A következő előadó még egy testvér(ági) előadó, az utánozhatatlan, egyedi Buzás Ildikó Ezüst Hálózatvezető. Az ő témája „A vezetővé válás evolúciója” címet viselte, s a „Milyen a jó vezető?” témakörét tárta elénk. Bemutató anyagában helyet kaptak az olyan kompetenciák, mint a jó vezető folyamatosan tanul, utat tör, példát mutat, követhető, dicsér, elismer, megmutat, türelmes, kritikus, de nem rombol, hanem fejleszt, kreatív, pozitív szemléletű, sikerorientált és ezt tükrözi munkatársai felé, mely kompetenciák elengedhetetlenek egy jó vezető megszületése szempontjából. Kiemelte, hogy mielőtt a jó vezető megszületik, keményen dolgozik, ég benne a tűz, s a kudarcaiból tanulni képes, nem nyafog, nem kifogásokat keres, hanem megold, magas elvárásai vannak. Szerintem egyetértünk mindannyian, hogy Te ezt már magtanultad és megmutattad azoknak a csodás munkatársaidnak is, akik követnek téged az úton és mely munkatársakat és az egész csapatát, mint egy metafora, a madarak repüléséhez hasonlította. Amikor egy madár suhint egyet a szárnyával, felhajtóerőt képez az őt követő madár számára. Egy V alakban, az egész csapat legkevesebb 71 %-kal hosszabb utat tud megtenni, mintha az egyes madarak egyedül repülnének. Fantasztikus hasonlat! Záróakkordként egy munkatársi fotómontázzsal és videóval köszöntötte munkatársait. Szentimentális érzéssel, könnyes szemekkel ültünk. Köszönjük, Ildikó!

Buzás Ildikó

Ő maga volt az előadás
A nagyszerű ebédünk után a pódiumon hasított a csupa lendület és tűz Botosné Gágyor Melinda Arany Hálózaetvezető a Botos házaspár részéről. Tanítása „A hit és teljes elköteleződés jelentősége” témakörében tárult elénk. Hol is kezdjem? Én személy szerint minden kétnapos vezetőképzésen kapok egy olyan előadást, ahol is a mondandóra már nem is tudok figyelni, mert maga az előadó akkori „flow” állapota felrobbantja a levegőt. No, most nekem ez volt Melinda. Igen, beszélt arról, hogy „A  BIOCOM az egyszerű, hétköznapi” emberek olyan nagyszerű és egyedülálló LEHETŐSÉGE, amellyel az életünket gyökeresen megváltoztathatjuk!” És igen, szakmailag összehasonlította az alkalmazotti, hagyományos vállalkozói és a Biocom rendszerét és igen beszélt arról, hogy a kudarc nem a siker ellentéte, hanem a része és hogy a kudarc erősíti a hitünket, s hogy nézz magadba, bontsd le gátjaidat! Előkerült még egy metafora, a nagy kedvencem. A hagyma. A valódi személyiséged is úgy kerül felszínre, hogy mintegy hagyma héját, elkezded lebontani a gátló tényezőket, mint a félelmet, a gyerekkori berögződéseidet, a megfelelési kényszert, a társadalmi elvárásokat, a negatív hozzáállást, az áldozathozatal és elköteleződés hiányát. S csak ismételni tudom önmagam, ahogy fentebb említettem, az előadás volt ő maga, nemcsak a mondandója. Hatalmas élmény volt! Része kellett, hogy legyünk. Köszönjük szépen, Melinda!

Botosné Gágyor Melinda

Nincs rossz döntés!
A következő előadó voltam én, Molnár Krisztina hálózatvezető, s nem kisebb feladat és súly nehezedett rám, minthogy a két nap e remek előadóit és építő tanításait nekem kellett méltón, saját gondolatimmal zárni. Mint ahogy Timi nagyszerűen a döntéssel indított, én ezzel a témakörrel zártam a képzést. A döntés választás, a választás létezés indítottam, s TE létezel? Mit gondolsz? Diasoromban a döntést szakmai szempontból is felvázoltam, de a valódi mondanivalója az volt, hogy nincs rossz döntés! Van a jó döntés és van, ami értünk van. Ha ezt megérted, győztél! Biocomos pályafutásom elején – hogy eldöntsem, elkezdem-e építeni ezt az üzletet –, áttörést jelentett nekem életem első, élő Coach előadása Novák Csaba személyében és az ő fantasztikus „védjegye”, melyet csak egyszerűen így nevez: „900”. Egy átlagos élettartamú embernek ennyi az életideje: 900 hónap, majd Kónya György híres mondata: „Tudod, sötétedik…”  20 évig dolgoztam pénzügyi területen, melyből közel 10 évig vezető voltam, így részemről sokkal nehezebben született meg a döntés, hogy mikor váltsam át főállásra a Biocom világát, nem azér, mert nem akartam ezt a világot, ó dehogynem! De én is egy alkalmazotti, autokrata hátterű világból csöppentem bele ide és az ember fel sem fogja igazán az elején, „miben van benne!”. Mélyen legbelül azonban mindig tudtam, hogy mi a helyes irány, így az idei évtől, 2021. április 15-től főállású Biocomos lettem, immáron egy 10 fős stabil munkatársi csapattal, akikre nagyon büszke vagyok. Előadásom egy rövid, humoros, magvas kis mondanivalójú videóval zártam, melyben benne van minden, ami tanít, ami (E)M(E)L(E)M!

Molnár Krisztina

Előadássorozatunkat követően a Katona házaspár a pódiumra szólította az ifjú „titánokat”, akik az elmúlt járvány nehezítette időszak, online világában váltak Biocomos munkatársainkká és hasítanak előre a Biocom világában, utat törve saját szabad életüknek!

Akik először vettek részt Kulcsember-képzésen

Kétnapos képzésünk végét megpecsételtük az Angyalkázás szeánszával. Ismét voltak nagy összeborulások, hangos felnevetések, lekerültek a borítékok a falról, izgatottan hajtogattuk szét a benne lapuló kis üzeneteket, a jókívánságokat, könnycseppes arcok a sorok közt. Ismét el kell válnunk, ismét véget ért egy csoda, de készülünk a következőre… EGYÜTT!

Az „Angyalkázás” pillanatképei

Az „Angyalkázás” pillanatképei

Az „Angyalkázás” pillanatképei

Az „Angyalkázás” pillanatképei

Az „Angyalkázás” pillanatképei

Tisztelet, hála és köszönet a szervezőknek, a Katona házaspárnak, az előadóknak, a résztvevőknek, a lélekben velünk lévőknek, az egész Biocomnak.

 

Ezeket olvastad már?