Kezdőoldal Ágak Célképző, eszközöket tanító és motiváló egyaránt volt az év első Startképzése a Kosiba-ágon

Célképző, eszközöket tanító és motiváló egyaránt volt az év első Startképzése a Kosiba-ágon

Szép számmal jelentek meg újak

Sokszínű Startképzéssel indította az évet a Kosiba-ág Dabason, január 15-én. A beszámoló készítője, Németné Erika HV sok felől hallja és látja, hogy 2023 a változás, a változtatás éve. Ezt a tényt támasztja alá számra az év első ilyen jellegű rendezvénye, ahol szép számmal jelentek meg új érdeklődők, regisztrált és még nem regisztrált tagok is. A részletekhez egy „Mosoly Albumot” is mellékelt, ami önmagában sokat elmond a képzés hangulatáról és hatékonyságáról.

Egy sikeres házaspár kérdezgette az újakat
A nap házigazdája Dobrocsi Edit Arany Hálózatvezető és párja, Kiefer János, aki még csak 1 éve bontogatja a szárnyait és máris hálózatvezető. A nap megnyitása után máris kint álltak az újak és a „Honnan érkeztél? Ki hívott meg? Miért vagy itt?” kérdésekre nyitott szívvel válaszoltak mindannyian. Az első pillanattól érezhető volt a családias hangulat, a nagy létszám ellenére is. A pozitív rezgés, a „Mit adhat nekem ez a mai nap?” izgalma. Edit és János úgy vezették le ezt a mai képzést, mintha mindig is ezt csinálták volna. Olyan természetességgel és profizmussal!

Dobrocsi Edit Arany HV és Kiefer János HV koordinálták a rendezvényt

Így látják az új érdeklődők
Visszatérve az újak gondolataira, név és a teljesség igénye nélkül egy pár mondat, ami elhangzott.

  • Egy Sopronból érkezett hölgynek a szponzora csak annyit mondott, hogy itt megalapozhatja a jövőjét minden szempontból.
  • Van, aki a régóta tartó mókuskerékből szeretne kitörni.
  • Van, akit a környezetvédelem érdekel.
  • Van, akit a csapatban lévő szervezettség fogott meg.
  • És olyan mondat is elhangzott, hogy itt szeretné a hálózatukat felépíteni.
  • Természetesen az egészség is fontos tényező, ezért is jött el egy hölgy, aki saját és anyukája egészségét szeretné rendbe tenni.

Akadt az új jelenlévők között olyan is, aki teljesen felkészülten jött érkezett, hiszen tőle hallhattunk összehasonlító statisztikát a Biocomról és más nagyobb MLM cégekről is.

A cél megmutatni a lehetőséget
Egy ilyen szeretnénk megmutatni az új embereknek mind azt a lehetőséget, amit itt kaphat, ami a kezünkben van csak élni kell vele. Már a program elején pár ember elmondhatta a saját csatlakozási történetét, ezzel is megmutatva, hogy milyen egyszerű is a Biocomos élet.

Boltcsere okosprogram
A napirendi pontok szerint az első előadók (párosban) Adorján Zsuzsi Ezüst Hálózatvezető és Magyar Ilona hálózatvezető voltak. Témájuk a boltcsere okosprogram. Felváltva beszéltek a tiszta víz jelentőségéről, a környezettudatosságról, a folyékony szappan és az SCD termékek széleskörű felhasználásáról. Ezekkel a termékekkel nem csak a környezetünket védjük, hanem a pénztárcánkat is megkíméljük. A mai világban nagyon fontos tényező a megtakarítás, a minél kevesebb műanyag flakon szemétbe kerülése, a környezetünk óvása. Ilonától itt tudtam meg, hogy az SCD Clean Soft terméket még párologtatóba is lehet használni (hígítva) hiszen fertőtleníti a környezetünket és még az illata is nagyon jó. (Mindig tanul az ember…)

Adorján Zsuzsa Ezüst HV és Magyar Ilona HV

Fókuszban a mágnesek
A mai program igen interaktív volt, hiszen a következő termékkel kapcsolatban kinek ne lenne tapasztalata? Ez nem más, mint az Ökomag, amivel a vizet lágyítjuk és a vízkövet is oldjuk, majd a Turbo Booster, amiről több régebbi munkatársunk is megosztotta a saját tapasztalatát.

Kosiba József és a tüntető termékhasználat
A szünet után szinte folytatódott az Ökomag története, amelyet Arany Hálózatigazgatónk, prezentált. Kosiba József több éves „tüntető termékhasználat” tapasztalatát mesélte el az Ökomaggal kapcsolatban. A tüntető termékhasználat az, amikor valamilyen termékre szeretnéd felhívni a figyelmet, és ezen keresztül kapcsolatot teremteni jobb sorsra érdemes emberekkel. Ebben a mi ágvezetőnk nagy példa, hiszen ő még a tengerparton is a nyakában hordja az Ökomagot, amellyel nagyon sok embert tudott „behívni” a Biocom világába, és tudta megmutatni nekik azt a lehetőséget, amit kapnak egy becsatlakozás során. Annak idején én a Reg-Enor miatt csatlakoztam a csapathoz, s akkor még nem gondoltam volna, hogy mennyi jó dolog vár rám a következő években. Most, több esztendővel a hátam mögött én is szeretném megmutatni mindenkinek a világon, hogy miért is érdemes ide tartozni, ezt az életmódot megismerni és teljes mellszélességgel hirdetni.

Kosiba József Arany Hálózatigazgató

Tanulj, hogy taníthass
Igazgató úr beszélt még az üzletépítésről, hogy mekkora európai piac áll a rendelkezésünkre. S arról is, hogy az üzletépítést, a kommunikációt, meg is kell tanulni, és aki hajlandó tanulni, az rövid időn belül sikeres lehet. Ha valaki szeretne előre jutni az élet bármely területén, tanulnia kell. Beiratkozik különféle iskolákba, tanfolyamokra jár, amiért fizetni kell. Itt, a Biocomban a tanulás évei alatt már kaphatsz jutalékot, fejlődhetsz és egyre több pénzt is kereshetsz, és nem mellékesen emberileg is nagy utat járhatsz be. Megtapsolnak már az első pillanattól fogva, elismerik a munkádat, a fejlődésedet, segítenek, tanítanak, hogy aztán Te is taníthass… ez melyik munkahelyen van így? Itt megvalósíthatod az álmaidat: ülj le a szponzoroddal, vagy a felsőbb vezetőddel és hallgasd mit mesél, mit tanít neked!

„Csak” mesélni kell
Tudjátok, hogy ez egy olyan üzlet, ahol csak mesélni kell? Imádom, mert szeretek beszélni, jó emberek között lenni és ezt nagyon sok embernek megmutatni. Egyszerű, nem? A képzések alkalmával megtanulhatod, hogyan alakítsd át a kapcsolati rendszeredet (az ismerőseidet) tőketermelő rendszerré. Megtanulhatod azt is, mit jelentenek a következő szavak: hit, cél (célkitűzés), égető vágy, lelkesedés. Ilyeneket máshol nem tanítanak, ezért is fontos, hogy minden képzésen, zoom megbeszélésen, előadáson ott legyél és figyelj!

Kosiba Hajnalka: Keresd a forrást, amiből pozitívan meríthetsz
Kosiba Hajnalka Arany Hálózatigazgató asszonyunk a képzések fontossága kapcsán megemlítette, hogy bizonyos médiákból kissé sok negatív érzés és gondolat közvetítődik az éterbe. Ezért érdemes kikapcsolni a TV-t, hiszen a mi „munkánk” akkor lesz sikeres, ha pozitív gondolatokat továbbítasz, közvetítesz, ezért keresd meg azt a forrást, amiből meríthetsz. A képzéseken megtalálod ezt a forrást célirányosan, és vidám, mosolygós ember válik belőled. S óhatatlanul ezt a pozitív kisugárzást adod tovább.

Oravecz Ibolya: Vásároljunk okosan, a saját boltunkban
A következő előadás témája a 200 pontérték fontossága volt. Oravecz Ibolya Ezüst Hálózatvezető adott némi betekintést az újaknak a 200 pontérték fontosságáról, annak egyszerű eléréséről, avagy Biocom tagságunk előnyeiről. Ahogy mondta, vásároljunk okosan, a saját boltunkban. A jól látható és kézzel fogható különbség ott van, amikor valaki a multinál vásárol és az ott vásárolt terméket továbbajánlja, akkor ott nem kap sem kedvezményt, sem jutalékot. Itt, a Biocomban ez kicsit másként működik. Az első lépés, amikor eldöntöd, hogy tiszta vizet iszol, azaz megveszed a víztisztítót, akkor nem csak szintet tudsz lépni, hanem az egészség és a környezettudatosság felé is megtetted az első lépést. A szintlépésekkel egyre kedvezőbb áron eléred a termékeket, a multinál maximum a lépcsőn lépkedhetsz lefelé vagy felfelé…

Használjuk, megmutatjuk, pénzt keresünk
Összefoglalva, tömören: használjuk a termékeket, megmutatjuk másoknak is, ezzel pénzt keresünk (jutalék vagy árrés), és ha a saját álmainkat követjük (és nem a munkahelyi főnökét), akkor még több pénzt kereshetünk és főállásban is végezhetjük ezt a fantasztikus tevékenységet. Majd ezt megtanítjuk a munkatársainknak, amitől még több pénzünk lesz, és több szabadságunk. Ez a kerék és folyamat nekem szimpatikusabb, mint a munkahelyi mókuskerék… és Neked?

Oravecz Ibolya a 200 PÉ fontosságáról és előnyeiről beszélt

Kiefer János: Ütős eszköz a tervek megvalósításához
Kiefer János, a nap egyik házigazdája – aki igazi pénzügyi szakember –, aki pillanatok alatt meglátta a Biocomban az üzleti lehetőséget. Ő a következőkről beszélt: a Biocom nem csak egy online webshop, hanem egy üzleti lehetőség is, egy ütős eszköz a terveid megvalósításához.

A „Ki, miért van itt?” kérdésre az alábbi lehetőségeket vázolta fel, természetesen a pénz, az anyagi oldalról nézve:
– Vásárlás nagyobb kedvezménnyel.
– Kiszolgálás termékekkel egy kis extra bevétellel.
– Üzletépítés.
– Komolyabb passzív jövedelem.
… és ezek mind elérhetőek nálunk, a Biocom keretein belül.

Kis befektetéssel elindítható
A karrierszintek ismertetése után kitért még arra a fontos tényezőre, hogy itt kis anyagi befektetéssel el tudod indítani saját vállalkozásodat, ez a módszer jól tanulható, csapatban dolgozunk és mindenki azon van, hogy Te jól érezd magad, mert akkor mi is jól érezzük magunkat. Egy nagyon érdekes gondolattal fejezte be János az előadását: „Ha jobban megtöltjük élettel az időt, akkor az életnek is több időt adunk.” Megfontolandó.

Bicskeiné Olgi a nyugdíjának tízszereséért épít csapatot
Ennek a gondolatmenetnek a kapcsán mesélte el az én drága szponzorom, Bicskeiné Olgi Smaragd Hálózatvezető az ő történetét. Ő már 60 éves volt, amikor találkozott a Biocom adta lehetőséggel, és Kosiba Hajnalka vezetőnk rögtön megérezte benne a sikerre való hajlamot. Ő az elmúlt éveket olyannyira megtöltötte élettel, hogy szép nagy csapatot tudott maga mellé állítani, hisz olyan a kisugárzása, az emberekhez való hozzáállása és a hatalmas szíve… Nem beszélve arról, hogy jelenleg a nyugdíjának a tízszeresét kapja jutalék formájában. Azt mondják, a pénz nem boldogít. Én meg azt mondom, hogy nem mindegy, milyen életet alakítasz ki magadnak nyugdíjas korodra. Olgikánk és családja nyugodtan megy vásárolni a Biocomos webshopon kívül is, mert ezzel nincs gondja. Ilyen nyugdíjas éveket kívánok én is mindenkinek. Hatalmas példa nekünk Bicskeiné Olgika!

Bicskeiné Olgi Smaragd HV: nyugdíjasan is aktívan, bőségben, Biocomosan

Karrierszinte(ke)t léptek
A következő színfoltja a napnak a szintlépők elismerése volt ajándékkal, s megajándékozása oklevéllel.

  1. szint:

– Vincze Erika

– Gulyás Annamária

  1. szint:

– Gál József

– Gubán Sándor

  1. szint:

– Koncz Gabriella

– Németh Erzsébet

– Goór Zita

  1. szint:

-Tóth Krisztina

Hálózatvezetői szintre minősült:
Kissné Balla Ilona (szponzora Dedicsné Szilvia)

Kissné Balla Ilona HV és szponzora, Dedicsné Szilvia Ezüst HV

Dobrocsi Edit: A célkitűzést is meg kell tanulnunk
A következő nagyon fontos téma a célkitűzés, célállítás volt mert enélkül nem igazán működik az üzletünk. Erről a témáról ki más is tarthatott volna előadást, mint Dobrocsi Edit Arany Hálózatvezetőnk, aki a hitelesség mintaképe. Elmesélte a saját történetét az új érdeklődőknek, hogy mindenki úgy kezdi, nem igazán tudja, mit is akar, mit is érhet el a jelenlegi célkitűzéseivel. És úgy egyáltalán, mifán terem az a célkitűzés? (Valahogy így voltam vele én is a kezdetek kezdetén.) Abban az időben még ő sem tudta igazán, mit is akar, de az első nagyobb jutalék láttán tátva maradt a szája. Ezen felbátorodva egyre nagyobb célokat tűzött ki magának, és szépen sorban meg is valósította azokat.

Hajós hasonlat – érthetően
Erre a képzésre egy hajót hozott nekünk. No nem igazi, nagy hajót, csak a kivetítőn, és úgy képletesen a hajó részeihez hasonlítva a dolgokat adta át nekünk a gondolatait. Pl. a hajótest a Biocom, a kormánykerék az, ahogy te gondolkodsz az életedről. (Nem mindegy, milyen irányba fordítod a kormánykereket.) Tudod, mit akarsz az élettől, magadtól? A kötél az az elköteleződés, amivel a Biocomhoz kötöd magad. A vitorla a te képességed, a sebesség az összehangolt munka (csapatmunka), a térkép, iránytű pedig a te célod.

SMART technika a célokhoz
Ismertette a SMART technikát, valamint azt is mennyire fontos a pontos fogalmazás, mit és mikorra szeretnél elérni. Ezzel kapcsolatban többen is elmesélték saját történetüket. Pl. Dedicsné Szilvi, aki hónapra pontosan lett Ezüst HV, ahogy azt leírta. Vigyázzunk, mit gondolunk, illetve mit írunk le, még a végén tényleg teljesül… Érdemes a leírt célokat jól látható helyre kitenni, hogy minden nap a fókuszodban legyen, esélyt adva a megvalósulásának.

Dobrocsi Edit Arany HV a célállításokhoz adott remek ötleteket

Tóth Zsizsi: Ebben a közösségben támogatást kapsz a céljaid eléréséhez
A program záróakkordja egy fantasztikus páros volt. Vendégelőadóink a Czentlaki-Zsizsi-ágból Tóth Zsizsi és párja, Jámbor Gábor Ezüst Hálózatigazgatók voltak. Mindig is nagy szeretettel hallgattam őket, nem volt ez máshogy most sem. Nagyon megfogott az ő élettörténetükből, amikor Zsizsike szépen elsorolta a Biocom előtti életüket. A meglévő 4 vállalkozásra az 5. vállalkozást bevállaló házaspár anyagi és egészségügyi problémáját, a figyelmeztető jeleket, hogy ideje lesz váltani és teljesen mást csinálni. Az előadást pontosan ezekkel a szavakkal indította Zsizsi: „A változás nagyon fontos, de változtatás nélkül nem fog menni.” „…és amikor ennyi változtatni akaró jó ember van itt együtt…” – mutatott az egybegyűltekre. Ilyen közösségben lehet megtanulni, hogy fogadd el, aki más, mint te. Itt a Biocom csapatban tudunk tanulni egymástól. Ismeritek azt a mondást, miszerint a körülötted lévő 5 embernek nagy hatása van a Te életedre. Érdemes mindenkinek megtalálni azt a közösséget, ahol segítséget kaphat a problémái megoldásához.

(Megjegyzés: Én is itt találtam meg azt a sok jó barátot, akiknek a segítségével a lelki mélypontból fel tudtam állni, és ezt a nap elején el is mondtam kint a pódiumon a jelenlévőknek. Annyira összecsengenek életek és sorsok és a közös jövőnk… a hideg futkos a hátamon jó értelemben.)

Mit cipelsz a hátizsákodban?
Zsizsikénk beszélt még arról, hogy a Biocom életmódprogramja a változtatás lehetősége. Képzelj el egy hátizsákot, a tiédét, amit a hátadon cipelsz. Mi van benne, mit cipelsz minden nap? Mit kellene kivenni belőle és mit lenne érdemes betenni helyette? Mindenkinek van ilyen hátizsákja, és jó lenne, ha néha belenéznénk és rendet tennénk benne. Nem mindegy, hogy 25 évig dolgozol ugyanazon a munkahelyen, éjjel-nappal, hétvégén… ez a mókuskerék. Időnként megdicsérnek, és még több munkát adnak, hiszen Te ügyes vagy, aztán megbetegszel, még bele is rokkanhatsz – a munkahelyről meg elküldhetnek, mert nincs már rád szükségük. Ekkor választhatsz, rokkantnyugdíjas leszel, vagy kilépsz a komfortzónádból és megkeresed azt a megoldást, amivel az egészségedet és az anyagi biztonságodat is megteremtheted.

Ha van célod és hited, akkor rajta!
Zsizsiék is így tettek, és lám, jó egészségnek örvend az egész család, anyagilag is minden rendben, sőt, azt tudjátok ti is, hogy ez a státusz, ez a lehetőség örökölhető, továbbvihető. Ehhez viszont ki kell lépni a komfortzónádból, csak egy kicsit, és lépésről lépésre elindulni. Elindulni azon az úton, aminek a végén Te más leszel, jobb életed lesz, boldogabb és szabadabb leszel. És ki ne szeretné a szabadságot, a boldogságot, az egészséget? Ne törődj vele, hogy most még nem tudod, ki az a Brayn Tracy, vagy nem tudod még a marketing tervet. Csak indulj el. Ha van célod, és van hited egy jobb jövő elérésében, akkor rajta!

Élni jöttünk, nem lakni…
Kezdj el olvasni, hangoskönyveket hallgatni, képzésekre járni, a szponzoroddal beszélgetni, és rengeteg élményt gyűjteni. Legyél mindig ott, ahol azok a vezetőid vannak, akik a példaképeid, és egyszer te is eléred azt a magasságot. Ismeritek azt a mondást: élni jöttem a Földre és nem lakni! Aki Biocomos, az meghosszabbítja az életét legalább 20 évvel. A végén még csak annyit, ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen, hanem kívánd azt, hogy legyen erőd a nehézségek leküzdésére. Zárszóként: amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak fel, az optimisták pedig vitorlákat… Zsizsi úgy fogalmazott: „soha nem mondtam azt, hogy könnyű lesz, hanem azt, hogy megéri”. Ezekkel a szavakkal zárta az előadását, és szerintem senki nem gondolta, hogy ne lenne jó helyen.

Tóth Zsizsi és Jámbor Gábor, a vendéglőadó Ezüst Hálózatigazgatók a nap műsorvezetőivel

Kosiba Hajnika Arany Hálózatigazgató is díjazta a megvalósult programot

Megerősítő rendezvény volt
Ezt az érzést erősítették meg páran az újak közül, akik a nap legvégén elmondták, mit is éreznek most. Nagyon tetszett Tóth Krisztina mondata, mely szerint akkora lendületet kapott a mai napon, hogy a kitűzött HV szint elérését hónapokkal előrébb hozta. Sok sikert kívánunk célja elérésében!

Kivé válsz útközben?
Kosiba Hajnika Arany Hálózatigazgatónk alábbi mondata igazi zárszó volt a mai napra: „Amit leírtatok a papírra (ugyanis napközben volt egy ilyen feladat, írd le 3 legfontosabb célodat), nem te fogod elérni, hanem az az ember, akivé válsz itt a képzéseken”. Ez a mondat számomra teljesen lecsapta azt a magas labdát, ami ma egész nap a teremben pattogott, és a többiek arcán is láttam, hogy igen, ennek a mondatnak a súlyát, a mondanivalóját ők is megértették teljes mértékben. Imádom a sok mosolygós arcot!

A cikk végére készítettünk egy „Mosoly Albumot” is:

Kosiba István és Ilike

Simon Viktória és Kosiba Zsombor

Bicskeiné Olgi és csapata

Juhász Ágota az újak egyike

Mindenki élvezte a napot

Romek Réka HV

Ezeket olvastad már?