Kezdőoldal Ágak Az erő forrásközpontja volt a Tóth-Wolford Team vecsési képzése

Az erő forrásközpontja volt a Tóth-Wolford Team vecsési képzése

0597.jpg

A 136 szerencsés

Ki tudja, miért volt különleges nap 2024. január 21. és 22.? Mert az volt! De azt csak az a rekordszámú, 136 szerencsés mesélheti el, aki jelen volt Vecsésen a Hotel Stációban a Tóth-Wolford Team idei első évnyitó Kulcsember-képzésén. És mivel Bérczesi György is a mázlisták közé tartozik, tőle tudhatjátok meg a „titkot”. A csapat egyik HV-ja segítségével ugyanis betekintést nyerhetünk abba, milyen is egy jó évkezdés Biocomos berkekben. A két nap mottója így hangzott: honnan az erő?

Testvérágak előadói
A kétnapos programot a szervező Gyémánt Hálózatigazgató páros férfi tagja, Tóth Lali vezette fel, s olyan „sztárvendég” előadókat jelentett be, mint a Kónya-ág másik zászlóshajójának kormányosait: Hermann Judit és Zatykó Róbert Arany Hálózatigazgatókat.

0027.jpg

A 2 nap házigazdája: Tóth Lali Gyémánt Hálózatigazgató

0802.jpg

Az első nap vendégelőadói: Hermann Judit és Zatykó Róbert Arany Hálózatigazgatók

A termen végighullámzó hatalmas köszöntő taps után a tűzről pattant „Energy Lady” Juci nemcsak a mikrofont ragadta magához, hanem a teremben ülő 136 ember figyelmét is lebilincselte.

0047.jpg

Az „Energy Lady”, azaz Hermann Judit Arany Hálózatigazgató

Az értő figyelem fontossága
S hogy miről tanulhattunk az első másfél órában? Kilenc és fél év történetén keresztül kaptunk esszenciákat, tanulságos sztorikat (mely egy Grepicseppel kezdődött), hogy heuréka! Mi vagyunk azok a „varázslók”, akik a cselekedeteinkkel, a mindennapi tevékenységünkkel, érzelmeinkkel tesszük a Biocom rendszerét élővé. De Juci hangsúlyozta, a kulcs mindig azon van, hogy az értő figyelem mennyire van jelen bennünk. Egy mondatból hány tanítást veszünk ki és mennyire vagyunk nyitottak a változásra és tudunk-e hosszútávon, előrelátóan gondolkodni? Úgy gondolom, ezzel a fején találta a szeget! Na és az elköteleződés és a Biocomos életmód, mennyire van jelen a mindennapjaidban? Mennyire tudsz „szuperanyu” lenni a hétköznapok egészségi kihívásaiban? És a hálózatépítésben?

IMG_0527.jpg

IMG_0526b.jpg

Kávészünet életképek

Biocom életút pragmatikus gondolkodással
Ezeken a kérdéseken Jucika előadását követően a kávészünetben mindenki maga elgondolkodhatott és persze ülepedtek a velős gondolatok is. De nem sokáig, mert a rövid pihenő után Zatykó Róberttől a (saját bevallása szerint is) pragmatikus gondolkodású oldalról megvilágítva is rálátást kaptunk a hihetetlenül dinamikus és sikeres Arany Hálózatigazgató páros Biocomos életútjának folyamatára.

0162.jpg

A pragmatikus férfi oldal, Zatykó Róbert Arany Hálózatigazgató

Te tudtad, hogy a Biocom legalább 20 évvel a világ előtt jár?
Robi le sem tagadhatta informatikai múltját. Jöttek a grafikonok, jobbnál-jobb szemléltető táblázatok és statisztikák (melyekről már régóta tudjuk, hogy nem hazudnak), és bár ő is az elmúlt 9,5 év időszakát ölelte fel közel 1 órás előadásában, azért ez másképp hatott (rám legalábbis)! Szerencsére vidám, humoros stílusába csomagolva mindenki számára egyértelműen át tudta adni sikereik titkait, melyeket, ha jól átfordítunk magunkban, a saját sikereinkhez vezethetnek el. Izgalmas volt párhuzamban hallani a női és férfi látásmód és gondolkodás különbözősége ellenére, hogy az út, bár mindenki számára más és más (részleteiben mindenképp), de összességében ugyanarról szól: hogy éld a Biocomot, hagyd (sőt akard!), hogy ez az életmód beszivárogjon a mindennapjaid minden szegletébe. S ha mindemellett még a szponzoroddal is valódi munkaTÁRSakká tudtok válni, meg persze a kitartás is ott van, akkor pozitív hatást tudtok gyakorolni másokra, s leginkább csodát tenni magatokkal! Ebédszünet következett, de nem volt kétség, hogy mindenki nagyon várta a délutáni tanulás folytatását.

0223.jpg

Te melyik emeleten vagy? Hermann Judit Arany Hálózatigazgató

Te mikor hoztad meg a döntést?
A folytatásban pedig ismét Hermann Jucitól kaptuk a tanítást, melynek mottója az a kérdés lehetne: Te mikor hoztad meg a döntést? És mi volt az? Ezt lehet az életmódodra (beleértve a táplálkozási szokásaid) érteni, vagy hogy 120 évig szeretnénk élni, de természetesen a Biocom melletti elköteleződésedre is vonatkoztathatod!

Mire van szükséged a „világmegváltáshoz”?
Na, Juci ezt az aspektust boncolta ki alaposan… Hallottunk a termékek „waóóó faktoráról”, hogyan váljunk önjáró tanulóvá, majd tanítóvá, hisz a fáklyát már megkaptuk a szponzortól, nincs más dolgunk csak a lángot őrizni, továbbszítani és átadni. Volt szó a „trollok” szerepéről, a tölcsérmodellben a munkatárssá válás folyamatáról, és hogy a saját elkötelezettségünk valódi ismerete mennyire fontos, hogy jó helyre jussunk a szponzorunk segítő tanácsa után. (Melyik emeleten vagy?) Zebrákat vagy árnyékokat látsz? Ugye nem mindegy, hogy kire hallgatsz! Szervezel vagy csak tervezel, netán még azt sem? És végül, hogy tényleg a hegyet látod-e, vicces anekdotába csomagolva megtudhattuk Tasnádi Zsolt történetén keresztül szemléltetve Jucitól.

Különleges szellemi táplálék
A pörgős nap végén azt gondolom, nemcsak bennem erősödött tovább, hogy különleges szellemi táplálékkal gazdagodtunk, hanem mindenkit kellően átitatott a Hermann-ág filozófiája, Biocomos lendülete. Köszönjük Juci és Robi, most már értjük, hogy „honnan az erő”, ami a 2 nap mottója is.

Szórakozás közben is lehet tanulni egymástól
Ezután a program laza, kötetlen része következett, ki-ki a saját választása szerint pihenhetett a wellness részlegen, vagy bandázott a munkatársakkal és a vezetőkkel itt-ott, hogy egy pillanatot se szalasszon el abból a társaságból, akikkel nemcsak tanulni lehet, hanem a szórakozás is sokkal élvezetesebb együtt.

IMG_0664b.jpg

Egy vidám csapat

Kvíz, zene, tánc
A napot a vacsora után Juciék szervezésében játékkal és kvízzel zártuk, mely szintén alkalmat adott a tanulásra, igaz, kicsit másképp. Némi zene és tánc is keretezte az első nap élményeit, hogy a napi mozgás is meglegyen, mert tudjuk, milyen fontos az egyensúly.

IMG_0637.jpg

Juci volt az est kvízmestere is

Esti táncikálás

A 2. napot a képzés mottója szellemében – ahogy Lali fogalmazta felvezetésében – egy fáradhatatlan „legenda”, Búzás Ildikó Arany Hálózatvezető kezdte.

0354.jpg

Búzás Ildikó Arany Hálózatvezető: az egész világ egy macibolt…

Felismert mozgatórugók
Nem is olyan egyszerű erre a kérdésre a válasz, hogy „honnan az erő?” és „mitől működik?” 2 nap gondolkodás kellett Ildinek is, hogy igazából megtalálja a forrást, hogy felismerje magában a mozgatórugókat. A teljesség igénye nélkül csak felsorolásszerűen, hogy miket is talált:

  • elköteleződés,
  • hit,
  • akarat,
  • sikerélmény,
  • kitartás.

Ne az első „macidhoz” ragaszkodj!
Mert akkor ég a tűz, ha dobod rá a fát! De ehhez szükséges a céltudatosság, az pedig ott van az első sorban. Elfogadás és elengedés kell, hogy ne az első „macidhoz” ragaszkodj, hanem a céljaidhoz! Hisz az egész világ egy „macibolt”, melyben rengetegen várják, hogy a macijaid legyenek – szólt a tanács amolyan „Búzás Ildisen”.

Forráserő
Hú, azt hiszem, hogy miután kiderültek a Biocomos „Jedi energiák” forrásának titkai, a kávészünetben azon járt az agyam, hogy vajon melyik forrás volt előbb, Obi Van Kenobi és Joda vagy a Biocom? Természetesen erre a párhuzamra a következő blokkban is megerősítést kaptunk, hisz ahogy Tóth-Wolford Erika fogalmazta, következett a „forrás”, a „nagyapánk és a nagyanyánk”, akik nélkül e rendezvény résztvevői sem lennének itt. Ujvári Zsuzsi és Ujvári Norbert Ezüst Hálózatigazgatók léptek színre.

0303.jpg

„Nagyapánk és a nagyanyánk” – Ujvári Zsuzsi és Norbi Ezüst Hálózatigazgatók

Ez működik!
Ujvári Norbit, a racionális verziót hallhattuk először. Ő a 20 éves vasutas múltjából kezdett rálátni a felesége által elkezdett Biocom hálózatépítésre, s hogy nem értette az elején ő sem, mutatja, hogy nem baj, hisz sokan vagyunk így ezzel, mikor még a megértés csak ezen lépcsőfokáig jutunk. De nála közel 2 év alatt megszületett a felismerés, amihez Zsuzsi egyre magasabb jutaléka szolgált bizonyítékul, hogy ez működik, nem is akárhogyan. Talán mégsem a „vasúthoz támasztott létra” a legcélravezetőbb? Így kezdte az önképzést olvasással, vagy ahogy fogalmazta Norbi: „felviselkedtem” magam általuk.

0431.jpg

„Felviselkedte” magát – Ujvári Norbi Ezüst Hálózatigazgató

Túlórák helyett Biocom
Így sorban estek le neki a felismerések, hogy a potenciál itt van a Biocomban a vasútnál vállalt túlórák helyett. Egyre jobban belefolyt ő is, és hamar eljött a pillanat, hogy nincs „B” verzió többé. Miért van olyan Deja Vu érzésem ennek hallatán, lehet ezt már mások is emlegették?

Miértek
És akkor jött „jó tündér nagyanyánk”, Ujvári Zsuzsi, akit már mindannyian türelmetlenül vártunk. Zsuzsi, hogy még jobban bele tudja helyezni magukat a jelenbe, a Norbi által elmesélt életútjuk előzményeit is elénk tárta. De, mint mindennek, ennek is megkaptuk a miértjeit.

0520.jpg

Ujvári Zsuzsi Ezüst Hálózatigazgató

Teremts egyre több jutalékot felvevő munkatársat!
Zsuzsiék történetében is visszaköszönt, hogy miért fontos visszaforgatni a kezdeti növekvő jutalékot, rendezvényekre járni, célfüzetet, álomtáblát készíteni és ismerni a marketingtervet. És hogy mindez működjön, mennyire fontos a bizalom a termékekben, a szponzorban, a cégben, a felső vonalban és önmagadban! Ha már egy is hiányzik ezek közül, nem fog úgy működni a tanításátadás, ahogy kell. És eljutunk előbb-utóbb oda, hogy nem mindenkit kell tanítanunk. Konkrét szűrőkkel ki tudjuk választani, hogy kivel érdemes együtt dolgoznunk. – A komoly jövőbe tekintő hálózatépítőnek csak 1 célja lehet – osztotta meg velünk a titkot Zsuzsi, egyre több jutalékot felvevő munkatársat „teremteni”. A Biocom számukra azt a bizalmi hálót jelenti, melyben kis apró fonalakkal kapcsolódunk egymáshoz, melyet átszőtt a közös cél és az együtt gondolkodás. (És neked mit jelent?) Ennél szebb megfogalmazását ennek az érzésnek, azt hiszem nem hallottam még sehol sem! Na ezért is fontos rendezvényt nem kihagyni, ha tanácsolhatom én is… Zsuzsi tiszta szívből átadott érzéseivel, energiájával feltöltődve vonultunk ebédszünetre, de nem állítanám, hogy éheztem volna ezután bármire is.

Csináljuk, hogy sikerüljön!
Az ebédszünet utáni utolsó blokkban „Sikeremberek” interjúit hallhattuk szponzoraikkal. Először Gömbiczné Kanyó Beatrix Ezüst Hálózatvezető és szponzora, Botosné Gágyor Melinda Arany Hálózatvezető párosának interjújából tudhattuk meg „Bea néni” erősségeit, akiből pl. a Biocom hozta ki a titkon szunnyadó versenyszellemet, melyet több alkalommal is sikeresen kamatoztatott, mert az együttműködés, a csapatmunka a mozgatórugója és egyben a kiégéstől is a megmentője. Bea néni záró gondolata nagyon velős volt, így muszáj idéznem: „Biztosan tudni akarjuk, hogy sikerül-e? Akkor csináljuk!”

0625.jpg

Sikeremberek 1.: Gömbiczné Kanyó Beatrix Ezüst Hálózatvezető és szponzora Botosné Gágyor Melinda Arany Hálózatvezető

Cselekvés hittel, szeretettel
A 2. kör sikerember párosát Sujtné Farkas Adrienn Ezüst Hálózatvezető és szponzora, Pivarcsi Krisztina Arany Hálózatvezető alkotta. Adrienn átalakulását bevallása szerint a „szürke kisegérből” a benne dolgozó „csakazértis” akarás érzése valósította meg, pedig csak a „tiszta szívből teszed a dolgod”-at csinálta. A hittel, szeretettel cselekvés kelti életre a dolgokat, hisz a pozitív életérzés a mozgatórugója. Krisztával beavattak bennünket a napi pontos tervezés hatékonyságának titkaiba, mely Adrienn sikerének másik összetevője. Mert néha a legegyszerűbb dolgok is nagy eredményt adnak!

0711.jpg

0689.jpg

Sujtné Farkas Adrienn Ezüst Hálózatvezető és szponzora, Pivarcsi Krisztina Arany Hálózatvezető

Legyünk „varázsszemélyiségek”!
Adriennék után a két nap zárásaként Szabó Máté Gyémánt Hálózatvezető gondolatait vihettük még haza, aki szintén körbejárta a „honnan az erő?” témakörét.

0833.jpg

Legyünk „varázsszemélyiségek” – javasolta Szabó Máté Gyémánt Hálózatvezető
Máté válaszaiban is szerepelt a sikerélmény, de rámutatott, hogy sokszor ott az elakadás, hogy egyszerűen nem teremtjük meg a lehetőséget erre. „Varázsszemélyiségekké” kell váljunk, melyhez kapcsolódás és bizalomépítés szükséges, és ez elvezethet akár a barátkozásig is. De ez elsősorban személyesen, élőben vezet sikerre mikor a „róla szóljon” van a zászlónkra írva! Ha azt keressük, aki hozzánk hasonlóan is keres valamit, jó eséllyel találkozik a kereslet a kínálatunkkal. Ehhez viszont szükségesek a képzések, önfejlesztés, személyiségfejlődés, a folyamatos tanulás, mivel csak az tud adni magából, akinek van mit.

0834.jpg
Feszült a figyelem még a végén is, Szabó Máté előadása alatt
Nem is lehetett volna ennél bölcsebb mondattal zárni e 2 fantasztikus nap eseményeit!

0591.jpg

A képzés házigazdái és vendégelőadói

IMG_0723.jpg

A cikk írója, Bérczesi György HV

A 2 nap margójára
Az igazat megvallva, nem tudok elfogultság nélkül e hétvége rám gyakorolt hatásairól írni, hisz fantasztikus vendégelőadók bölcsességeit szívhattuk magunkba, s én, mint a szivacs szorgalmasan igyekeztem ezt minden percben. Kicsit belemerítve az érzéseimbe, melyeket a hétvége generált, párat megosztok veletek… Például Hermann Jucikát én személyes „Aladdinomnak” tekintem (már többen tudják, hogy ez alatt én mit értek), aki pár évvel ezelőtt olyan elementáris hatással volt rám (szintén egy képzésen), hogy valósággal kiszabadított a „palackomból”. De igazából ő sokkal több ennél! Benne olyan szinten koncentrálódik az az energia, ami a Biocom naprendszerének fúziós motorja, hogy ha csak a közelébe kerülök, olyan mentális feltöltődést kapok és a gondolataim vadul elkezdenek cikázni, felpörgök és tényleg „dzsinnek” érzem magam, aki bármire is képes. Ujvári Zsuzsi pedig ennek az energianyalábnak az érzelmi megfelelője, aki intravénásan hat a szívre. (Persze a „fiúk” sem semmik a józanság faktorukkal!) Nagyon hálás vagyok nekik, de nem kevésbé a Tóth-Wolford házaspárnak is, akiktől e cikk írásának megtisztelő felkérését kaptam, és büszke vagyok, hogy a Biocom általuk képviselt „vérvonalába” tartozhatunk! Tutira nem bánja meg aki ezt a „védőoltást” elfogadja. Ha eljöttök a következő hasonló rendezvényünkre, még azt is megtapasztalhatjátok, mi mindentől is véd meg, ha a Biocom csörgedezik az ereitekben! Remélem ez nem kérdés többé! (Mármint, hogy eljöttök…)

Ezeket olvastad már?