„Öreg” Ökonetesként már 11 éve használom a termékeket, köztük nagy kedvencemet, a Grapefruit mag kivonatot. Befőzni már az anyukám mellett megtanultam és fontosnak tartom, hogy legyen a család ízlése szerint eltéve a sok finomság. Mióta ismerem a grapefruitot, ezt is vegyszermentesen tehetem meg. Rendszeresen rakok el grapefruittal zakuszkát (padlizsános krémet), barackot, körtét, birsalma lekvárt, ribizli lekvárt nyersen és kész lecsót. A 6 hónapos és a 3 éves unokám miatt még fontosabb lett, hogy a jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget ne a Nátrium-benzonáttal tegyem el.
Már a gyümölcsöket, zöldségeket, üvegeket, kupakokat is szappannal és grapefruittal mosom. Az utolsó öblítéshez tisztított vízet és grapefruitot használok, 10 liter vízhez kb. 30 cseppet.
Bármit teszek el, amikor kész, az üvegbe szedés előtt minden 10 literhez 40 csepp Grapefruit mag kivonatot teszek. Üvegbeszedés után mindegyik tetejére 3-4 cseppet teszek lezárás előtt. A lecsóra és a zakuszkára még kb. egy evőkanál olajat, hogy belepje. Egy –két napig száraz dunsztban tartom.
Örömteli, sikeres őszi befőzést és jó étvágyat kívánok!
Surin Ildikó EHV
Ezeket olvastad már?
Vass-ág
Csapatfelépítés a 11. szakmai rendezvény ürügyén – a komáromi Pálfi-Kis hálózat ezúttal a természetes, egészséges fiatalodásról adott tájékoztatást
...Vass-ág
Házi évzáró Kecskeméten: Vörös-Kovács Katalin Ezüst Hálózatvezető meghívta munkatársait egy közös értékelőre
Nem kell ágvezetőnek lenni ahhoz, hogy valaki évzárót szervezzen. Sőt, egy kisebb csapatban akár még...Vass-ág
Virtuális vezetés, valós sikerekkel – Gruicsné Sümegi Éva HV
Reg-Enor és számítógép – ez a két dolog a bajai Gruicsné Sümegi Éva eredményeinek titka,...Vass-ág