„Öreg” Ökonetesként már 11 éve használom a termékeket, köztük nagy kedvencemet, a Grapefruit mag kivonatot. Befőzni már az anyukám mellett megtanultam és fontosnak tartom, hogy legyen a család ízlése szerint eltéve a sok finomság. Mióta ismerem a grapefruitot, ezt is vegyszermentesen tehetem meg. Rendszeresen rakok el grapefruittal zakuszkát (padlizsános krémet), barackot, körtét, birsalma lekvárt, ribizli lekvárt nyersen és kész lecsót. A 6 hónapos és a 3 éves unokám miatt még fontosabb lett, hogy a jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget ne a Nátrium-benzonáttal tegyem el.
Már a gyümölcsöket, zöldségeket, üvegeket, kupakokat is szappannal és grapefruittal mosom. Az utolsó öblítéshez tisztított vízet és grapefruitot használok, 10 liter vízhez kb. 30 cseppet.
Bármit teszek el, amikor kész, az üvegbe szedés előtt minden 10 literhez 40 csepp Grapefruit mag kivonatot teszek. Üvegbeszedés után mindegyik tetejére 3-4 cseppet teszek lezárás előtt. A lecsóra és a zakuszkára még kb. egy evőkanál olajat, hogy belepje. Egy –két napig száraz dunsztban tartom.
Örömteli, sikeres őszi befőzést és jó étvágyat kívánok!
Surin Ildikó EHV
Ezeket olvastad már?

Vass-ág
Évzáró Sikernap a Felvidéken és évértékelés Pálfi Katalintól: „Csodálatos esztendő volt”!
Az Évzáró Sikernapot december 1.-jén tartotta a Beta-ág részeként működő felvidéki csapat, a jól megszokott...
Vass-ág
Egészség Estek a Kárpát-medencében: Nagymegyeren hívta össze a Simonics Team a szlovákiai érdeklődőket
Fantasztikus Egészség Estet szervezett november 16-án Nagymegyeren, a Corvin Mátyás Művelődési Központban Simonics Éva Arany...
Vass-ág
Az első Sikernap Dunaszerdahelyen – a Mini Startszeminárium egy nagyszerű hagyomány kezdete
2018. április 28-án csodás, már-már nyári napra virradtunk. A felvidéki Dunaszerdahelyen nagy volt az izgalom....
Vass-ág