„Öreg” Ökonetesként már 11 éve használom a termékeket, köztük nagy kedvencemet, a Grapefruit mag kivonatot. Befőzni már az anyukám mellett megtanultam és fontosnak tartom, hogy legyen a család ízlése szerint eltéve a sok finomság. Mióta ismerem a grapefruitot, ezt is vegyszermentesen tehetem meg. Rendszeresen rakok el grapefruittal zakuszkát (padlizsános krémet), barackot, körtét, birsalma lekvárt, ribizli lekvárt nyersen és kész lecsót. A 6 hónapos és a 3 éves unokám miatt még fontosabb lett, hogy a jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget ne a Nátrium-benzonáttal tegyem el.
Már a gyümölcsöket, zöldségeket, üvegeket, kupakokat is szappannal és grapefruittal mosom. Az utolsó öblítéshez tisztított vízet és grapefruitot használok, 10 liter vízhez kb. 30 cseppet.
Bármit teszek el, amikor kész, az üvegbe szedés előtt minden 10 literhez 40 csepp Grapefruit mag kivonatot teszek. Üvegbeszedés után mindegyik tetejére 3-4 cseppet teszek lezárás előtt. A lecsóra és a zakuszkára még kb. egy evőkanál olajat, hogy belepje. Egy –két napig száraz dunsztban tartom.
Örömteli, sikeres őszi befőzést és jó étvágyat kívánok!
Surin Ildikó EHV
Ezeket olvastad már?
Vass-ág
A kárpátaljai sorozat harmadik állomása – Pezseg az élet a Vass-Beta-ág ukrajnai ágán
Harmadik alkalommal tartották meg nemrégiben a „Biocommal a sikeredért” rendezvényt Kárpátalján. Mint a csapat egyik...Vass-ág
Márciusban a Biocomos-matricás Audival száguldottak az üzletben Beta Kádár Tündéék – az águk már 346 ezer pontnál tart!
Ez a rövid, képekkel illusztrált írás látszólag arról szól, hogy Beta Kádár Tünde és Beta...Vass-ág
Itt mindenki csak gazdagodhat: fergeteges hangulatú évzáró HV képzés a Pálfi-Kis-ágon
A Beta-ág felvidéki csapatának ágvezetői, Pálfi Katalin és Kis Gergely úgy döntöttek, hogy az idei második...Vass-ág