„Öreg” Ökonetesként már 11 éve használom a termékeket, köztük nagy kedvencemet, a Grapefruit mag kivonatot. Befőzni már az anyukám mellett megtanultam és fontosnak tartom, hogy legyen a család ízlése szerint eltéve a sok finomság. Mióta ismerem a grapefruitot, ezt is vegyszermentesen tehetem meg. Rendszeresen rakok el grapefruittal zakuszkát (padlizsános krémet), barackot, körtét, birsalma lekvárt, ribizli lekvárt nyersen és kész lecsót. A 6 hónapos és a 3 éves unokám miatt még fontosabb lett, hogy a jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget ne a Nátrium-benzonáttal tegyem el.
Már a gyümölcsöket, zöldségeket, üvegeket, kupakokat is szappannal és grapefruittal mosom. Az utolsó öblítéshez tisztított vízet és grapefruitot használok, 10 liter vízhez kb. 30 cseppet.
Bármit teszek el, amikor kész, az üvegbe szedés előtt minden 10 literhez 40 csepp Grapefruit mag kivonatot teszek. Üvegbeszedés után mindegyik tetejére 3-4 cseppet teszek lezárás előtt. A lecsóra és a zakuszkára még kb. egy evőkanál olajat, hogy belepje. Egy –két napig száraz dunsztban tartom.
Örömteli, sikeres őszi befőzést és jó étvágyat kívánok!
Surin Ildikó EHV
Ezeket olvastad már?

Ferenczy-ág
Menjünk Biocom hírével! – Start képzés a Ferenczy-, Kónya-, Vass-ágon, márciusban
S az alábbi beszámolóban a középső rész lesz ezúttal a hangsúlyos. Mármint a Kónya-ág, melynek...
Vass-ág
Évzáró Sikernap a Pálfi-Kis-ágon – a felvidéki csapat az egész esztendő eredményeit is megünnepelte
A hónap első vasárnapja a Pálfi-Kis-ágban mindig a Sikernap időpontja. Decemberben, advent második vasárnapján azonban egy kicsit más...
Vass-ág
„Zsíroskenyér diéta” – Nyilas Adrienn sikeres fogyása és fejlődése a Pintér-Pámer csapatban
Ha lemegy rólam ezzel 10 kiló, az már csoda lesz” – gondolta Nyilas Adrienn, mikor...
Vass-ág