„Öreg” Ökonetesként már 11 éve használom a termékeket, köztük nagy kedvencemet, a Grapefruit mag kivonatot. Befőzni már az anyukám mellett megtanultam és fontosnak tartom, hogy legyen a család ízlése szerint eltéve a sok finomság. Mióta ismerem a grapefruitot, ezt is vegyszermentesen tehetem meg. Rendszeresen rakok el grapefruittal zakuszkát (padlizsános krémet), barackot, körtét, birsalma lekvárt, ribizli lekvárt nyersen és kész lecsót. A 6 hónapos és a 3 éves unokám miatt még fontosabb lett, hogy a jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget ne a Nátrium-benzonáttal tegyem el.
Már a gyümölcsöket, zöldségeket, üvegeket, kupakokat is szappannal és grapefruittal mosom. Az utolsó öblítéshez tisztított vízet és grapefruitot használok, 10 liter vízhez kb. 30 cseppet.
Bármit teszek el, amikor kész, az üvegbe szedés előtt minden 10 literhez 40 csepp Grapefruit mag kivonatot teszek. Üvegbeszedés után mindegyik tetejére 3-4 cseppet teszek lezárás előtt. A lecsóra és a zakuszkára még kb. egy evőkanál olajat, hogy belepje. Egy –két napig száraz dunsztban tartom.
Örömteli, sikeres őszi befőzést és jó étvágyat kívánok!
Surin Ildikó EHV
Ezeket olvastad már?

Vass-ág
Örökre szólt a török élmény – Vass-vezetők nyaraltak ősz elején
Mert mi is az élet célja tulajdonképpen? – tehetnénk fel az ezerféle módon megválaszolható kérdést....
Vass-ág
Napsütés a zord időben, avagy Reg-Enor előadás Baján egy 20 ezer pontos szervezővel, „házikonyhával”
Az időjárás nem fogadta kegyeibe a bajaiakat, szakadt az eső egész nap, mintha dézsából öntötték...
Ferenczy-ág
Tűpontos termékismeretek, perzselő energiák, bölcs gondolatok, elérhető tudás – ezt mind kínálta a januári Focus Day a Ferenczy-Vass-ágon
.
Vass-ág