„Öreg” Ökonetesként már 11 éve használom a termékeket, köztük nagy kedvencemet, a Grapefruit mag kivonatot. Befőzni már az anyukám mellett megtanultam és fontosnak tartom, hogy legyen a család ízlése szerint eltéve a sok finomság. Mióta ismerem a grapefruitot, ezt is vegyszermentesen tehetem meg. Rendszeresen rakok el grapefruittal zakuszkát (padlizsános krémet), barackot, körtét, birsalma lekvárt, ribizli lekvárt nyersen és kész lecsót. A 6 hónapos és a 3 éves unokám miatt még fontosabb lett, hogy a jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget ne a Nátrium-benzonáttal tegyem el.
Már a gyümölcsöket, zöldségeket, üvegeket, kupakokat is szappannal és grapefruittal mosom. Az utolsó öblítéshez tisztított vízet és grapefruitot használok, 10 liter vízhez kb. 30 cseppet.
Bármit teszek el, amikor kész, az üvegbe szedés előtt minden 10 literhez 40 csepp Grapefruit mag kivonatot teszek. Üvegbeszedés után mindegyik tetejére 3-4 cseppet teszek lezárás előtt. A lecsóra és a zakuszkára még kb. egy evőkanál olajat, hogy belepje. Egy –két napig száraz dunsztban tartom.
Örömteli, sikeres őszi befőzést és jó étvágyat kívánok!
Surin Ildikó EHV
Ezeket olvastad már?

Ferenczy-ág
Egészségmegőrzési trendekről szólt a Ferenczy-Vass-ág közös, kibővített szakmai napja Herceghalmon
Nagy érdeklődéssel várta március első vasárnapját Vocelka Katalin – persze nem egyedül volt így ezzel,...
Vass-ág
Májusi mátrai: magával ragadó volt a Pálfi-Kis-ág parádsasvári HV kirándulása a kastélyszállóban
HV kirándulás. Ezzel a félig tréfás, könnyed címmel tekint vissza a Pálfi-Kis-ág csapatának tagja, Károlyi...
Vass-ág
A Biocomot is lélekkel hirdeti – Fekete Ágica HV a Vass-ágon
„Fogyókúrás valamit” keresett a szlovákiai Révkomáromban élő Fekete Ágica, „már vagy az ötvenediket”.
Vass-ág