„Öreg” Ökonetesként már 11 éve használom a termékeket, köztük nagy kedvencemet, a Grapefruit mag kivonatot. Befőzni már az anyukám mellett megtanultam és fontosnak tartom, hogy legyen a család ízlése szerint eltéve a sok finomság. Mióta ismerem a grapefruitot, ezt is vegyszermentesen tehetem meg. Rendszeresen rakok el grapefruittal zakuszkát (padlizsános krémet), barackot, körtét, birsalma lekvárt, ribizli lekvárt nyersen és kész lecsót. A 6 hónapos és a 3 éves unokám miatt még fontosabb lett, hogy a jó minőségű gyümölcsöt, zöldséget ne a Nátrium-benzonáttal tegyem el.
Már a gyümölcsöket, zöldségeket, üvegeket, kupakokat is szappannal és grapefruittal mosom. Az utolsó öblítéshez tisztított vízet és grapefruitot használok, 10 liter vízhez kb. 30 cseppet.
Bármit teszek el, amikor kész, az üvegbe szedés előtt minden 10 literhez 40 csepp Grapefruit mag kivonatot teszek. Üvegbeszedés után mindegyik tetejére 3-4 cseppet teszek lezárás előtt. A lecsóra és a zakuszkára még kb. egy evőkanál olajat, hogy belepje. Egy –két napig száraz dunsztban tartom.
Örömteli, sikeres őszi befőzést és jó étvágyat kívánok!
Surin Ildikó EHV
Ezeket olvastad már?

Vass-ág
Sikeres Egészség Estet tartottak Galántán
2024. február 24. a Pálfi-Kis-ág szervezői számára nem közönséges nap volt, hanem ünnepnap, amire nagyon...
Vass-ág
A cukkini volt a legducibb a kertvárosi Reg-Enor Esten, a kúrázók ugyanis karcsúsodtak…
Bár elvileg az „igazi” Reg-Enor szezon pont nem a nyár, Pintér Pámer Krisztáék nem törődtek...
Vass-ág
Évzáró Sikernap a Felvidéken és évértékelés Pálfi Katalintól: „Csodálatos esztendő volt”!
Az Évzáró Sikernapot december 1.-jén tartotta a Beta-ág részeként működő felvidéki csapat, a jól megszokott...
Vass-ág