Kezdőoldal Ágak Vezetőképzés a visegrádi Thermal Hotelben, avagy a „lélekemelés órái” a Tóth-Wolford team vezetői csapatában

Vezetőképzés a visegrádi Thermal Hotelben, avagy a „lélekemelés órái” a Tóth-Wolford team vezetői csapatában


Ismét Molnár Krisztinának jutott az a megtisztelő feladat, hogy papírra vesse gondolatait, érzéseit és azokat a fantasztikus tanításokat, amiket Visegrádon kaptak a kétnapos vezetőképzés alkalmával, július elején. A Katona Team Ezüst Hálózatvezetőjének nem volt könnyű dolga, mert esszenciamagvakat kellett átültetnie szavakba és ezeknek a szavaknak ereje kell, hogy legyen – különben minek is íródna? A beszámoló készítésekor (napok múltán) még mindig a hatása alatt volt, s ezt nemcsak a maga nevében állítja… A Tóth-Wolford TEAM HV-csapatának fele jelen volt a rendezvényen, ősszel pedig az összevont képzés helyett kisebb áganként tréningezik tovább a saját vezetőket.

Kapaszkodni tessék!
No már most azért is nehéz írnom bármelyik előadó tanításáról, mert mindegyiknél azt éreztem, hogy a mondandója szinte eltörpül a lénye, esszenciája mellett, de ezt értsd jól, nem a mondandója volt kevés. Sőt! De ezek az emberek olyan tudatossági szinten léteznek, melyhez nekünk fel kell nőjünk és „fel kell viselkednünk” magunkat olyanná. Ez a két nap ehhez az úthoz volt nekünk egy belső létra, egy valódi kapaszkodó. Kedves Olvasó! Kapaszkodj most Te is!

  1. nap / 1. blokk – Ferenczy László Arany Hálózatigazgató

Nem kell bemutatnom őt, az Egészségkönyvünk íróját, fizikai testünk gyógyítóját és a mentális síkunk, lelkünk hatalmas mentorát. Az a tény hogy ez a képzés vele indított, gyakorlatilag egy „agyrobbantást” hajtott végre velünk fizikális szinten, szellemi és lelki szinten pedig egy hatalmas önismereti utazás vette kezdetét.


Frekvenciaváltás
Kezdett egy szenzációs – az életfonal című – ábrával, a fogantatástól az elmúlásig, melyek között nem mindegy a beltartalom, maga az élet és annak a minősége, hogy megéled e az „itt és most” teremtői képességét, avagy a múltba merengsz, vagy a jövődön aggódsz, amely halad az elmúlás felé, melyet egy csodálatos kifejezéssel jelenített meg. Frekvenciaváltás. Mit teremtesz a frekvenciaváltásig? Beszélt az életünk korai szakaszában ért hatásokról, s azok miképpen hatnak a jelen életünkre és teremtői képességeinkre. Mélyen megragadt bennem az a diákép is, amelyben egy olyan pszichológiai, statisztikai adat szerepelt, amely megdöbbentő volt, mégpedig: húszéves korára 146 ezerszer mondják el egy embernek, hogy „hülye”. No már most elgondolkodtató, hogy mindezen behatásokra milyen érzelmi blokkokkal felel az ember a későbbi életszakaszában. Szerinted én kivétel vagyok ez alól? Ó, dehogy, azonban én már tudom, hogy hogyan neveljek sikeres gyermeket. Kőkemény szintugrások következtek, melyek mind arra ösztönöznek, hogy vállalj felelősséget önmagadért, legyél te más, mint aki ezidáig voltál, hiszen a külvilágod tükre a belvilágodnak, s hogy ez változzon, neked kell változnod! Igenis ki kell lépned a komfortzónádból, merj lépni, hatalmas idézetet domborított egyik diájára Orvos-Tóth Noémi tollából. „A komfortzóna az, ami ismerősen szar – mert már megszoktuk ami ott van.” Mekkora humorral kezelt életigazság!

Adj!
Majd következett egy olyan 11 pontból álló tanítás, amely szerintem elengedhetetlen, ha a pozitív változást be akarod indítani az életedben én magunk közt csak úgy hívom, a „Ferenczy -éle 11 parancsolat.” Akaratlanul is Jézus Hegyi beszéde jutott eszembe, ahogy ott állt és a 11 pontról tanított mindannyiónkat. Elhangzott jelentős mondata, az „Adj! Adj! Adj!”, mert a jövőd a Kapsz! kosarával lesz teli, mert mi a fontos? Hány ember életére lettél pozitív hatással? Ez a munkánk. Nem csak az egészséget, a jó közérzetet, hanem a jövőképet is jelentheted egy embernek, aki ezen a Biocomos úton társaddá szegődik.

Csoda vagyok, aki…
Fantasztikus gyakorlattal zártuk le vele önmaga előadását, melyben hangosan mondtuk: „Egyszeri, megismételhetetlen csoda vagyok, aki a múltból a jövőbe tartva itt és most létezem.” Én hiszek neki…Pazar ebédünk után mindannyiunk nagy büszkeségei, tanítói következtek, az a házaspár, akik a mi águnk nagy vezetői, akik kipipálták a marketing tervet és akiket sikerrel követni csak tiszta szándékkal és igaz szeretettel lehet.

  1. nap / 2. blokk – Tóth-Wolford Erika és Tóth Lali Gyémánt Hálózatigazgatók

Kőkemény gyakorlati tanítás, laza szellemiséggel fűszerezve, így tudnám jellemezni Erika és Lali előadását. Erika a manifesztálás olyan elemi, egyszerű példájával kezdett, mint az írás. Írd le, mit akarsz elérni, pontosan tudd, hogy mi az irány! Miért emelem ezt ki? Szerintem nagyon sokan beleestünk már abba a csapdába, hogy én tudom, itt van bent a fejben, minek írjam le? Nem, nem tudjuk. Már itt az elején ezzel lehet veszteséget termelni önmagunk és a csapat részére.

A vezetés alappillérei
A felvezetés után az eredményes vezetés alappilléreit bontakoztatta ki a kivetítőn, melyek nélkül nincs vezetés, nincs csapat, nincs üzlet. Ilyenek, mint a törődés: hogyan bánsz a munkatársaddal? Tanítás: mire tanítod őt? Álljunk meg itt egy pár mondat erejéig! Haladásod szempontjából  körbe kell járjuk, hogy mire tanítasz egy munkatársat! Gyógyítani? Eladni? Vagy a legfontosabbra… Kapcsolatot építeni? Érted? Kreativitás: meddig van értelme újítani? Itt már vannak bevált szokások, sémák, itt eszembe is jutott a Kónya Gyuri mondta: „Csinálhatod úgy ahogy te gondolod, de ha ránk hallgatsz, úgy csinálod, ahogy mi mondjuk.” Mérték: mi a jó segítség? Milyen az a segítség? Milyen szintű? Mindig magyarázzuk el a MIÉRT-eket. Mik a szükséges befektetések-eszközök, anyagok, ismerd a határokat, vezetői identitás, viselkedés – a modorod mutatja meg, hogy mit érsz. Ez utóbbi „bevágott” rendesen, Te követnéd magad?

Célok, vakhittel
Erikát Lali követte és ő is gyakorlatilag az alappal indított: Világosan írd le a célod, mindig pontosan tudd, hogy mit akarsz! Lali kitért a csapatszintű közös célok átütős erejére. A vezető leírja a közös célokat, melyeknek mérhetőnek, elérhetőnek, reálisnak és határidőhöz kötöttnek kell lenniük. A vezetőnek folyamatosan inspirált állapotban kell lennie, azaz a legjobbat kell kihoznia magából, egy megoldandó szituációból és ezt tanítani tovább. Szívvel, lélekkel, s úgymond a már szállóigéjévé vált, „vakhittel”, pozitívan tekinteni előre és így vezetni a csapatot. Fontos, hogy a vezető és a munkatárs egyenrangú partnerként tekintsenek egymásra, egy alacsonyabb szintű munkatársnak is lehetnek briliáns ötletei. A jó vezető ismeri a munkatársak céljait, inspirálja őket azok elérésében, s így kialakul egy elemi kötődés, a bizalom.


Tervezés-bogyózás
Mindketten kiemelték a tervezés, avagy a „bogyózás” létfontosságát, hiszen az az ujjlenyomatunk a géntérképünk, ha azt ismered, jól használod, álmodból felébredve is tudod, hogy ki hol? kit hová? építesz, akkor katedrálisod lesz, nem légvárad.


Csapatban gondolkodás
Ennél a momentumnál eszembe jutott, hogy a mai iskolarendszerben – értem ezalatt azt az időszakot is, amikor én jártam még iskolába –, nekem ezt nem tanították meg. Nem tanítottak tervezni, írni, csapatban gondolkodni. Neked igen? Te már sikeres vagy? Érted? Kemény szavak? „Bevág” ugye…? Ez is tisztem, ahogy az elején már jeleztem, hogy az esszenciákat szavakba öntöm neked kedves Olvasó. Itt végre megtanítják, mi az ÉLET maga! Erika és Lali tanítása az ÉLET maga. Tisztelettel köszönjük szépen.

Megosztások
A 2. blokk zárása után Erika a pódiumra invitálta a hallgatóságot, hogy ki szeretné megosztani gondolatait a magvas tanítások után. Köszönöm a megtisztelő lehetőséget, hogy én is és jó pár vezető társam megoszthattuk a bennünk lezajló elmondhatatlan, leírhatatlan, „fullextrás” hatást.


Wellness
Az 1. nap végén a csapat egy része wellness túrára ment, egy része, köztük jómagam is egy laza koktél wellnessre a teraszra, a világ legkényelmesebb babzsákfoteljában napoztam a Thermal Hotel tágas teraszán és magamba szívtam a Dunakanyar ismerős illatát, fejemben Charlie jól ismert dalának soraival: „könnyű álmot hozzon az éj, altasd el hűs dunai szél…” …és elpilledtem..Színes és mennyei vacsoránk elköltése után késő estig a nagy teraszon gyűlt össze a csapat apraja-nagyja, egy kis zamatos bor itt, egy kis finom szilva ott, volt tejfakasztó köszöntés egy drága unoka érkezéséhez, volt harsány nevetés, repkedtek az 1000 PÉ-s humorok és baráti csipkelődések, de igazán éltünk, ismét….együtt….csapatként.

  1. nap / 1. blokk – Törköly-Ferenczi Zita-Törköly József Ezüst Hálózatigazgatók


Ki is a vezető?
Csodálatos házaspár, igaz EMBERek indították a 2. napunkat. Zita az abszolút vezetői magatartást és vezetői képességek kicsiszolását helyezte fókuszba. Ki is a vezető? S mi alapján ismerjük fel? – hangzottak frappáns gondolatai. A jó vezető hatékony és eredményes a célok elérésében, közös célok elérésére ösztönzi munkatársait. Beszélt a „SMART” célok meghatározásáról, nekem ez nagyon átjött, mert ha a kis táblázat mentén haladsz, akkor a célod konkrét, mérhető, akcióorientált, reális és határidőhöz kötött, tehát mérhető a végeredmény. Ezt tanítani kell mindenki részére, ez egy alap. Belemélyedtünk a követői magatartás részleteibe, mely egy vezető részéről magas lelki és mentális síkon való tartózkodást jelent, s ha még ki is kerül ebből a „flow” állapotból, akkor is nagyon hamar visszaemeli magát a magas tudati szintre. Olvass és hallgass olyan tréninganyagokat, mely személyiséged gyémánttá csiszolja. A jó vezetőnek vállalkozói szelleme, vállalkozói felelőssége, briliáns szervezői, irányítói képessége és bátor jelleme van! Következő diasora arra volt magyarázat, hogy mi a különbség vezető és vezető között? Nos, az EGO. Komoly, mély analízis következett az ego és annak ártalmas hatásairól a vezetői magatartások terén. Nekem is „bemart”, pedig azt hittem már egész jól alakulok… Természetesen szükség van rá, hogy életben maradjunk ebben a világban, de szükséges megérteni, mert folyamatosan a komfortzónádon belül akar tartani a félelem nevű társával karöltve. Neked pedig fejlődnöd kell, ehhez okosan kell használni őt, mert akkor vagy sikeres, ha azt érzed, a kezedben van ez életed! Feltétele, hogy az önismeret útjára lépj! Nagyon tetszett költői kérdése: „A szeretet mit tenne?” Útravalóul egy csodás mondattal zárta előadását mégpedig: „Légy te az az alázatos mester, tanító, mutass te olyan jó példát, aki másnak mutat utat!”


Jellem és a jellemzők
Józsi, követve ezt a vezérfonalat, folytatta előadását azzal, hogy a vezetéshez jellem kell. A jellemes ember azt teszi, ami helyes, akkor is, ha az nem könnyű. A vezető 7 jellemzője felsorolásában az olyan kompetenciák szerepeltek, mint a vízió, egyértelmű jövőkép, amit meg kell osztani a csapattal, különben hogy haladunk előre, egy irányba? Bátorság, még ha van is félelmünk, nem hagyjuk, hogy az megbénítson. A vezető feddhetetlen kell legyen, a jó vezető bizalomra méltóvá válik, alázatos, mely olyan hatalmas erény, amellyel elismeri mások erősségeit, anélkül, hogy önmagát fenyegetve érezné. Legyen előrelátó, stratéga, itt, ebben az üzletben ez elengedhetetlen, hogy tudatosan építi fel a struktúráját. Folyamatosan összpontosít, azaz fókuszban van, a jövőre koncentrál és nem panaszkodik, így utat mutatva saját csapatának a közös úton. Végül, de nem utolsó sorban az együttműködés roppant fontossága a csapattal és a mentorokkal is. Felelősséggel tartozik a hálózatának minden tagjai felé, az utána jövők és a már előbb érkezők felé is saját vonalában. A Törköly-Ferenczi házaspár jelenléte egy olyan tiszta jellemű embereket ad nekünk és szó szerint értsd, hogy ad, itt a Biocom szféráján belül, mely az igaz, tiszta szívű, alázatos, követendő, roppant nagy megoldási cselekvéssel rendelkező, bátor harcosok követendő útját rajzolja ki nekünk. Tiszteletem.

Fantasztikusan finom ebédünk után nem is lehetett volna méltóbban zárni két napos HV képzésünket, minthogy az a házaspár szerepeljen a pódiumon, s tanítson minket akik ennek a cégnek/rendszernek/birodalomnak az egyik alapítója,  megálmodója, társteremtője.

  • 2. nap / 2. blokk – Kónya György és Krigel Zsuzsanna Arany Hálózatigazgatók


Tiszta kéz és tiszta ruha
Gyuri indította az előadást és engem mindig megfog az az egyszerűsége, gyakorlati példája, ahogyan ő elindult a saját MLM-es életútján. Az autószerelőből, egyéni vállalkozóból lett az MLM világ egyik legmeghatározóbb alakja. Olyan egyszerű élet alapigazságok hajtották előre, mint a tiszta kéz és tiszta ruha, nagyon tetszett, ahogy zárójelben megjegyezte, autószerelők értik… Jelentem, Gyuri, nagyon sokan ingünknek érezhetjük ezeket a mondatokat, még én is, aki igaz irodában ültem 20 évig, de biztos, hogy mindig minden tiszta volt körülöttem? S a ruhámról, amiről azt hittem, az a csinos, itt, e rendszerben megláttam, mi is az igazán csinos, mi is az üzleti megjelenés. Érted kedves Olvasó? Mindenkinek szól! Elhangzottak olyan mondatok, mint családdal együtt lenni alap, az idő szabadsága alap, az élmények gyűjtése alap, én döntöm el mikor, mit csinálok és nálam az egyik nyomógomb: nem óracsörgésre kelni. Aki ezt még nem érzi át, kérem, keresse sürgősen a szponzorát! …és ez nem azt jelenti, nem dolgozunk. Sőt!

Egy boltba járunk vásárolni
Elhangzott ikonikus mondata: „Egy boltba járunk vásárolni.” ajánlom mindenki figyelmébe, hogy ezt tanítsa és adja át az utána jövőknek. Miért? Mert 30 évvel ezelőtt ez a mondat megváltoztatta az egész életét. Hiszek neki. Az enyémet is elkezdte megváltoztatni, pedig én csak két éve vagyok itt…


Bárki lehetsz!
Nagyon tetszett a „buborékos” – én csak így hívom – recept ábrája: bárki lehetsz itt, e rendszerben, te döntesz. Lehetsz vásárló, életmódot váltó, másodállásban pénzt kereső, de ha tudod, hogy hol vagy, megérted, „miben vagy benne”, akkor főállásra váltasz. Üstökös lehetsz a Biocom egén! Megfogtak azok a számadatok PÉ-ben kifejezve, melyek 23 évet öleltek fel – igaz, a 2008. évi gazdasági világválság idején volt pici lejtő a diagramon, de a cég talpon maradt. Sőt, stabillá vált, sőt, rohamtempóban fejlődött, míg számtalan cég, vállalkozás bezárhatta kapuit, csődbe ment akkoriban. Beszélt a gazdasági függetlenségről, melynek feltétele, hogy mondj le az alkalmazotti szerepről, hogy vállald, hogy vállalkozol, itt küldetésed van, mert nemcsak egészségi állapotot javíthatsz, hanem egész életet változtathatsz meg, jövőképet adhatsz önmagadnak és a munkatársaidnak. (E ) M (E ) L (E )M. Érted? Ehhez kapcsolódott egy okos CASH FLOW ábra, amely nagyon frappánsan szemléltette, hogy a munkavégzés szempontjából az emberek milyen jellegű munkaviszonyban dolgoznak, és azok ár-érték aránya mennyire hatalmas kontrasztot mutatnak. Ajánlom mindenki figyelmébe az ábrát és beszélje át szponzorával!

Nincs titok!
Mi a titok? Az a titok, hogy nincs titok. Elhangzott itt, a Gyuri előadásában két mondat! Nagyon „bemart”: „Ülhetsz hátul is. Legalább ne maradj ki!” Érted? A kitartásod (is) a kulcs, a titok! Csak csináld!

Hálózatépítés = szervezés
Gyuri előadását párja, Zsuzsi követte, aki nagyon frappánsan a működő hálózatépítés gyakorlati kivitelezésére összpontosított, az alábbiak szerint. Először is alaptézis, hogy a hálózatépítés egyenlő a szervezéssel. A szervezés pedig egyenlő a rendezvényszervezéssel és körbe is értünk, hogy mint hálózatvezetőknek, a fejlődés szempontjából elengedhetetlen a rendezvények szervezése, a tervezési folyamatban pedig már egy 4-es, 5-ös munkatárs, de egy 3-as szintű is aktívan részt vehet. Sőt! Alap, hogy részt vesznek munkatársi találkozókon, Biocom Életmód Esteken, Terméktapasztalatos esteken, Install-, Kulcsember-, HV képzéseken. Az a munkatárs, aki komolyan gondolja az üzletet, facebook csoportokat üzemeltet, melyben az életmódra helyezi a hangsúlyt, új belépőket regisztráltat a rendszerbe, tervez és kommunikál a felső vezetéssel, aktívan részt vesz a szervezésben. S ki a hálózatvezető? Aki ezeken felül, Tanul-Tanít-Tanít tanítani, megtervezi minden napját, prioritásokba sorolja a munkafázisokat, el is végzi és nemcsak a facebook posztokat látja el. Nagyon tetszett a 3-8 babszem hasonlata. Egyik zsebedben van annyi babszem, amennyi munkafázisban dolgozol egy nap folyamán, estére a babszemeknek át kell kerülnie a másik zsebbe maradéktalanul. Új munkatársaknak és a régi motorosoknak is adott a feladat…) Hangsúlyt fektetett az online oktatásokon való részt vétel feltételeire, a megjelenésre, az alap viselkedésformákra, mely a vezetőktől evidens, de ezt a vezető a munkatársaknak is tanítsa meg! Egyetértek.


Alapvető munkaeszközök
Kitért a vezetői eszközök meglétére, mint a telefon, számítógép, egészségkönyv, jegyzetfüzet, naptár, Roll-up, eü katalógus, Zoom szoba előfizetés, selfiebot, ezek munkaeszközök, vezetői szinten elengedhetetlen ezek megléte. Egy jó vezető rendelkezik vezetői adatbázissal, ahová a tanítandó anyagokat, információkat, videókat, linkeket, weboldal linkeket, képeket, online excel táblázatokat, a csomagleírásokat feltölti, tárolja, megosztja munkatársaival. A jó vezető tervez, befogja a szelet a vitorlába. Tervezi a rendezvények megszervezését, a social media posztokat, az új belépőket, a záró PÉ-ket, azt az időt, amit az üzletére szán és folyamatosan kapcsolatot tart a vezetőjével, felső vonalával.

Fantasztikus Seneca idézettel zárta dinamikus előadását: „Semelyik szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”

Zsuzsi, Gyuri! Köszönjük! Mély tisztelet és hála!

Neked mit adott?
A két nap zárásaként ismét ki lehetett állni a pódiumra és elmondani, kinek, mit jelentett az elmúlt két nap. Ki tudott megszólalni ezek után? Mit adhatott két olyan nap, aminek az energiája még a Nemzetközi Űrállomásról is mérhető volt? Te, aki ott voltál, neked mit adott? S te, aki most olvasod, mit adtam át neked? Egyet biztos… „Az élet és a halál között rejlik a halhatatlanság.” /League of Legends/

 

Ezeket olvastad már?