Kezdőoldal Ágak Sokaknak sorsfordító, életre szóló élmény – Tudatos Vezető Képzést tartottak a Csordás-ágon

Sokaknak sorsfordító, életre szóló élmény – Tudatos Vezető Képzést tartottak a Csordás-ágon

A Vecsési képzés résztvevői

Még a nyár közepén tartott fontos tréninget a Csordás-ág. A győri központú csapat 30 tagja a vecsési Hotel Stációba vonult el 2 napra, hogy tudatos vezetővé váljon, akkor is, ha kezdőként, vagy „első bálozóként” érkezett. Az üdvözlések és a közös kávézás után a konferenciateremben vette kezdetét a kétnapos képzés, melyről Puskásné Balogh Éva küldött élménybeszámolót. Valóban azt, hiszen először képet ad július 17. és 18. történéseiről, majd a jelenleg 4. karrierszintű munkatárs részletesen leírja saját útját, végül megosztja társai érzéseit is. Köszönet érte!

Ők tréningeztek

A szerző (Puskásné Éva) és élete párja (Puskás István) az ágvezetővel

Az új, tréningező csapattagok

Csináld!
Csiba Annamária hálózatvezető – egy mosolygós, kedves személyiség – volt az esemény háziasszonya. Elmondta a napi programokat, majd többek között azt is felvezette, hogyan legyünk tudatos, magabiztos vezetők. „Ha jól akarod csinálni, ne csak csinálgasd, csináld!” Kihívta a színpadra az újakat – minket is a férjemmel – s megkérdezte, mit várunk a két naptól? Több válasz is érkezett: tanulást, fejlődést, motivációt, jó hangulatot, megerősödést, pozitív tapasztalatot, élményt stb. Ezt felírtuk egy közös papírra.

Zajlik a tanulás

Csiba Annamária Ezüst HV

A Csiba csapat

Merjünk nagyot álmodni!
Aztán megkezdődött a tanulás, mindenki érdeklődve figyelte a hasznos előadásokat.

Gyémánt Hálózatvezetőnk, Csordás Anikó is ellátott minket kiváló információkkal, ötletekkel. „Merjünk nagyot álmodni!” – szólt a motiváló tanítás. Közben kapott mindenki egy borítékot, melyre a nevünket kellett rá írni majd felragasztani a falra. Ezután húztunk egy nevet. A név „tulajdonosának” lettünk az „angyalkái”. Az angyalkák segítik, támogatják egymást egy-egy kedves szóval, idézettel. A két nap alatt bármikor megtölthettük a borítékokat hasznos gondolatokkal.

A Csordás-ág vezetői

Szárnyaljunk együtt!
Hallottunk tanítást motivációról, miszerint mindenkit motivál valami, amiért csinálnia kell. Van egy közös cél, legyen szó akár saját egészségi állapotról, ismerősök segítéséről. Ha van célunk, merjünk küzdeni érte! Mi olyanok vagyunk ebben a rendszerben, mint egy család, hiszen egymást támogatjuk, terelgetjük, „nevelgetjük”. S arra biztattak, hogy szárnyaljunk, ne csak próbálgassunk a „szárnyainkat”. A pilóta is tanítgatja a másodpilótákat, míg el nem jutnak arra a szintre, hogy már egyedül is merik vezetni a gépet. Az utasokért ők is felelősek, nem csak repkedünk valaki mellett, hanem együtt szárnyalhatunk mindannyian.

Családbarát
Mint elhangzott: lehet mindezt csinálni kisgyermekes családanyaként is. Otthonról dolgozni a legjobb feladat, hiszen a gyermeked fejlődését, növekedését kihagyni visszafordíthatatlan folyamat. A Biocomos munka igazi családbarát munkahely!

Nyakunkban a siker kulcsa
Mindenkinek joga van bátornak lenni és haladni az úton, ahol többen is járnak már óriási sikerrel. Ha nekik sikerül, nekünk is megvan rá a lehetőségünk! Ne hagyjuk elveszni a jövőnk kulcsát. A nyakunkba akasztották, merjünk vele bemenni a siker ajtaján!

Fontos témák
Kaptunk előadást még a „Sövényen túl” címmel, avagy hogyan lehetsz „főállású” Biocomos?

Járd végig a tökéletesen működő kitaposott utat, neked csak rá kell lépned. Ezeket a témákat is feldolgoztuk:

 • Honnan hova lehet eljutni, ha te is akarod, s jól csinálod, akár rövid idő alatt is.
 • Önismeretről: változtass, hogy változhass, és higgy magadban.
 • Hogyan kezeljük a nemleges válaszokat?
 • Törzsasztal fontossága.

Álomtáblák készültek

Be is mutatták az álmokat

Álomfalak és életszalagok
Az oktatások között szünetek is voltak kávézásra, beszélgetésre, egymás megismerésére, közös ebédelésre. A nap folyamán nyitott képet kaptunk arról is, hogy mit jelent a differencia bónusz, a bővítési alap, s passzív jövedelem. A nap további részében lehetőségünk nyílt wellnessezni, beszélgetni, pihenni. A finom vacsorát követően kényelmes öltözetben csapatépítő tréning következett este 20 órától. Álomfalat és életszalagot készítettünk, valamint 3 állítást is írtunk magunkról, melyből egy hamis volt, a többieknek pedig ki kellett találni, melyik az. Az álomfalat többen be is mutattuk. Lelkes, kedves, vicces és megható pillanatok is voltak. Majd bambusztánc következett, hogy megmozgassuk kicsit a tagjainkat, persze, aki akarta. Mókás volt! Az este levezetéseként rögtönzött karaoke partit csaptunk, a hangulat kiválóra sikerült! A teraszon még néhányan éjszakába nyúló beszélgetést folytattak kellemesen töltve az idejüket, a többiek aludni tértek.

Rögtönzött karaoke

Elkészültek az életszalagok is

Bambusztánc, avagy csapatépítés

Fontos témák és csapatmunkák
Másnap a bőséges reggeli után folytatódott a tréning 10 órától. Szintén több előadást hallhattunk a következő témákban:

 • Hogyan építsd a hálózatod családanyaként?
 • Miért jó az MLM rendszer, és mióta létezik, honnan ered?
 • Tanácsot kaptunk a Facebookcsoport-bővítés taktikáiról.
 • A folyamatos kapcsolattartás fontosságáról a kúrázóinkkal.
 • A vándorkosár ötletes használatáról.
 • Arról, hogyan dicsérj és „bírálj” munkatársakat „Dicsérj nyilvánosan! Bírálj négyszemközt!”
 • Hogyan támogathatjuk az újonnan belépő munkatársakat?
 • Visszakeresés, kapcsolattartás, személyes kontakt.
 • Meggyőzés a bizonytalankodók irányában.

Ez a nap is hasznos tanácsokkal volt tele, viszont itt is akadt feladatunk. Csapatokra osztva kérdéseket kaptunk a hálózatépítéssel, munkavégzéssel kapcsolatban, amit ki kellett dolgoznunk, majd a csapatvezetőink felolvasták a válaszokat.

Csapatmunka 1

Csapatmunka 2

Csapatmunka 3

Megkaptuk, amiért jöttünk
A programsorozat záróakkordjaként először mindenki elvehette a borítékját, amit az első nap felragasztott és megnéztük kinek, mennyi kedves üzenete „érkezett”. Ezt követően fény derült arra, hogy kinek ki az angyalkája és egy ölelés kíséretében átnyújtottuk egymásnak az ajándékba szánt motivációs könyvet. Majd visszatértünk az előző nap kérdéséhez, miszerint mit várunk e két naptól? Nos, nyugodt szívvel mondhatom, hogy csalódottságot senki arcán nem láttam. Élményekkel is tudással teli csillogó tekintetek voltak. Megkaptuk, amiért jöttünk, ezt mindenki nevében állíthatom.

Sorsfordító élmény
Végezetül, mivel kiálltuk a „próbát”, igazi Biocomos taggá avanzsáltunk és megkaptuk az érmünket. Csordás Anikó mindenkit megölelve mondott köszönetet a jelenlétünkért, kitartásunkért. Csiba Annamáriának is megköszönte, hogy összeállította és levezette a kétnapos programsorozatot. Ami, meg kell mondjak, igen nívósra sikerült. Kívánom mindenkinek, aki ezt a cikket olvassa, hogy legyen része ebben az életre szóló és sorsfordító élményben, mert a Biocomra mindenkinek szüksége van! Hála és köszönet a megalkotóknak és mindenki másnak, aki egy picit is részt vett abban, hogy ez a cég ilyen lendülettel és tökéletesen működik!

Mindannyian utazók vagyunk…
A végére egy személyes szösszenet, csak ami bennem van… Nos, nem olyan rég az életemben elkezdődött egy ismeretlen „utazás”. Nem tudtam még, hová megyek, miért megyek, csak azt tudtam, hogy valamiért csinálni akarom. Valamiért, mert ami eddig volt, azt nem akarom tovább. Kíváncsi voltam, mi lesz azután, ha a szponzorom és HV-m tanácsára elmegyek Vecsésre egy képzésre. Azt mondták, jó lesz ott nekem, mert sokat fogok tanulni, hogy megváltozzon az életem. Az utazásra velem tartott életem párja, Puskás István is, együtt akartunk utazni. Értünk, a családomért. Az ismeretlen helyszínen furcsa módon sok ismerőssel találkoztam, na nem azért, mert valahol láttam már őket, hanem, mert éreztem, hogy ők is szeretnének részt venni ezen az utazáson. Valahogy minden olyan kedves és nyugodt volt körülöttünk. Barátságos, pozitív emberek. Voltak köztük rutinos „utazók” és első „utazáson” résztvevők is. Aztán elindultunk. A tudatosabb emberré, a vezetővé válás és a személyiségfejlődés útján. A szavak jelentését ismerem, csak nem tudtam hogyan is kell alkalmazni.

Más emberként tértem haza
Jöttek az információk, a beszédek, a feladatok. Őszintén, néha azt éreztem, szeretném abbahagyni az utazást. Megijedtem. Nekem ez sok, nem megy, nem vagyok rá képes. Haragudtam magamra, de nem akartam gyenge lenni. Körülnéztem és rájöttem, nem vagyok egyedül. A többiek is azért vannak itt, mert valamit változtatni akarnak az életükön. Én miért futamodnék meg? Nem tettem és megérte bátornak lenni! Ebben a férjem is támogatott. Az indulás előtt kaptunk egy mondatot: „Garantálom, hogy nem az az ember tér innen haza, mint aki ide érkezett.” Igazad volt, Csordás Anikó! Valóban, a rutinos „utastársaink” annyi erőt, energiát és tudást adtak át, amit felfogni sem tudok, hogy lehetett besűríteni két napba. Mi, első utazók csak ittuk a szavaikat, mint a kisdiák. Az itt kapott tudást a lehető legjobban fogjuk hasznosítani a párommal. Az álomfal, az az életszalag, az angyalkáink, a motivációs könyv és az a sok sikertörténet, amit hallhattunk, csak erősít bennünket abban, hogy meg tudjuk csinálni!

Keressünk fényecskéket
Rutinos utazótársaink, akik szponzoraink, hálózatvezetőink, támogatóink is egyben, arra ébresztettek rá minket, hogy ők is jöttek valahonnan, és ők is így kezdték. Nem volt fontos, hogy ki honnan jött, ki milyen, melyik csapathoz tartozik. Csak az volt fontos, hogy közösen előre, mindenki a saját céljáért. Nekik is van álmuk, céljuk ezért léptek a változtatás útjára. „Ha van célod, lesz rá terved, ha van terved, eléred a célod.” Ennek a hitnek a megerősítésében, azt hiszem, sokat segített mindenkinek a személyes angyalkája is. Kedves szó, néhány kedves gondolat a borítékban, egy ölelés, biztatás hatalmas erőt tud adni. Azt tanultuk, ha még ennél is jobbak akarunk lenni, mi is keressünk magunknak „fényecskéket”, hogy a mi tudásunkat átadva ők is a változtatás útjára léphessenek, mint mi, akik lehetőséget kaptunk. Mindenkiben volt izgalom és kíváncsiság (bennem félelem és bizonytalanság is önmagammal szemben.)

Csordás Anikó és Tóthné Molnár Ibolya

Hidegföldi Zoltán HV

Hoffer Krisztina HV

A Hoffer-Hidegföldi Team

Justin János Ezüst HV

A Justin házaspár az ágvezetővel

Justin-Pálfy Eszter Ezüst HV

Köszönet!
A vezetők, akik egy emberként támogatnak, rávezettek arra, hogy lehet változtatni az életünkön, lehet ezt másképp is csinálni. Ezért kerestek ők is „fényecskéket” – minket! Mert láttak bennünk valamit, ami előre vihet a jövőnk, karrierünk és álmaink útján. Ehhez kaptunk tőlük óriási segítséget. Mindenkitől, egytől-egyig. Akiktől az előadásokat hallottuk:

 • Csordás Anikó Gyémánt HV
 • Csiba Annamária HV
 • Hidegföldi Zoltán HV
 • Hoffer Krisztina HV
 • Tóth István EHV
 • Tóthné Molnár Ibolya EHV
 • Nagy Zsuzsanna EHV
 • Kutas Tünde EHV
 • Justin János EHV
 • Justin-Pálfi Eszter EHV
 • Martonovics Gáborné HV
 • Sipos Andrásné 6. szintű munkatárs
 • Megyesi-Tóth Lívia 6. szintű munkatárs

Hála és köszönet! Utazásunk során nemcsak tapasztalatot, élményt is gyűjtöttünk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a rengeteg csodás fotó és az emlék, amit senki nem vehet el tőlünk! Az utazás számunkra innen folytatódik!

Hálásan köszönjük BIOCOM!

Tóth István Ezüst HV

Tóthné Molnár Ibolya Ezüst HV

Nagy Zsuzsanna Ezüst HV

Nagy Zsuzsanna csapata

Megyesi-Tóth Lívia

Martonovics Gáborné HV

Vélemények a résztvevőktől:
Varjas László: Elért a szárnyalás érzése
Az érzéseim? Hát, nem is tudom, eddig egy kis „hernyócska” voltam, jött egy idő, amikor begubóztam, de ez a képzés kinyitotta a bábomat és pillangóként jöttem elő. Próbálgatom a szárnyaimat, de repülni még nem tudok, ám a szárnyalás érzése már elért. Megmutatták, hogyan kell, és már pár cm-re sikerült felemelkednem. A célom itt kiteljesedett: szárnyalni veletek együtt, szabadon, a jó légáramlatokon.

Kutas Tünde: Minden képzés egy lépcsőfok
Nehéz megfogalmazni, hogy mit is tudott adni ez a két nap? Magamnak, amit hazahoztam azt, hogy pilótaként keményen kell fogni a kormányt, miközben türelemmel kell tanítani a segédpilótákat, akik velünk akarnak szárnyalni. És addig nem átadni a kormányt, amíg teljes biztonságban nem tudjuk az utasainkat. Hiszen az utasok biztonsága a legfőbb feladatunk. Hálásan köszönöm minden pillanatát a két napnak. A sok ölelést, a mosolyokat, a könnyeket. Minden ilyen képzés egy lépcsőfok, amire felfelé visz, a célom eléréséhez

A Kutas Team

Kutas Tünde Ezüst HV

Ábrahám Kata: Veled, vagy nélküled
Tényleg nehéz szavakba önteni azt az érzést, amit adott ez a 2 nap. Pozitív megerősítéseket kaptam minden téren. Arra is rájöttem, hogy hiába szeretnék segíteni mindenkinek, nem tudok, ha ő maga nem akarja, el kell engedni őket. Tudom, hogy ti már ezt tudtátok, nekem kellett hozzá ez a 2 nap. Köszönöm nektek. Azt eddig is tudtam, hogy jó helyen vagyok, de ez is megerősödött bennem. Mindenkinek köszönöm a rengeteg tanítást. Menni kell előre a céljaim felé, veled, vagy nélküled. Ez lesz a mottója az életemnek. Köszönöm nektek.

Justin-Pálfy Eszter: A legjobbkor jött
Megint csak a legjobbkor jött ez a Vecsés! Talán most, amikor már azt hiszem, nem tudnak újat mondani, most hallottam meg a legfontosabb dolgokat. Egyébként ez nem szó szerint értendő! Mindig tudnak újat mondani, így helyesbítek. Mindig azt és úgy és attól kell meghallani és akkor hallod meg, mikor a legnagyobb szükséged van rá! Most például maximális megerősítést kaptam ismét afelől, hogy a legjobb helyen vagyok! Most hogy visszagondolok, már az első nap első előadóitól, amit kaptam, azt mondtam, csak ezért az egy előadásért is megérte eljönni! Köszönet, Anikó Csordás, Hoffer Krisztina.

Sípos Andrásné: Sok jó érzés
Nem is tudom, hogy öntsem szavakba ezt sok jó érzést, amit az ember ott kapott. Tényleg én szárnyalok, de ezek után még jobban fogok szárnyalni, mert sok tanítást kaptam. Nagyon jó volt veletek ott lenni, már várom következőt.

Sipos Andrásné Renáta

Ress Árpádné: Felejthetetlen
Ez a 2 nap felejthetetlen számomra. Megerősített abban, hogy, jó helyen vagyok. Az előadóknak köszönöm a rengeteg tanítást, tanulást, és hogy csak előre, a céljaim felé!

Megyesi-Tóth Lívia: Megerősítés
Nagyon nehéz szavakba önteni mit is adott nekem ez a két nap! Elsőként pozitív feltöltődést. Még jobban megerősödött bennem, amivel eddig is tisztában voltam, hogy jó helyen vagyok! Az előadások által sok minden a helyére került a fejemben. Örülök, hogy jobban megismerhettelek titeket! Köszönöm, ezt a két napot!

Sárai Kitti: 1100%
Fantasztikus két nap volt. Sok élménnyel és annál is több tudással tértem haza. A bennem lévő kérdésekre 100%-os válaszokat kaptam a remekebbnél remekebb előadásoknak köszönhetően! Ez a 2 nap abban is megerősített, hogy ez az az üzlet, amivel életem végéig foglalkozni szeretnék! Idáig is 100%-ig biztos voltam, de most 1100%! Köszönöm ezt a 2 napot!

Justin János: A szív tudja
Az a jó, amikor a szíved tudja, hogy ott kell lenned Vecsésen, és persze igaza lesz. Nagyon kellett nekünk ez a pozitív közeg, a sok mosolygó és változtatni akaró ember, hogy újra irányba állítsa a hajót! Nagyon hálásan köszönöm mindenkinek a 2 napot. Csodálatos új emberek ismét a Csodás-ágon, akikkel a szárnyalás rutinfeladat lesz.

Fidrichné Kovács Erzsébet: Tudástágítás
Uh, hát annyi mindent leírtak már előttem. De megtanultam ebben a két napban, hogy igen, az ember tényleg mindig tanulhat és fejlődhet és miért is tegye? Hogy jobb legyen! Jobb legyen a szeretteinek, a barátainak, és magával szemben. Feszegetni kell a határokat, hogy a célok nem csak álmok, vagy vágyak tudnak lenni! Megtanultam repülni, megtanultam az elemekkel harcolni! Új barátok, ismeretségek, és nem utolsó sorban hatalmas segítséget ahhoz, hogy el higgyem azt, „igen, képes vagyok rá”, mert ezt akarom! Köszön mindenkinek, hogy tágította a tudásom valamelyik oldalát, hogy minden nap jobb és jobb legyek!

Csiba Annamária: Várom a következőt!
Mindig újat, mindig valami mást ad Vecsés. Látni a fejlődést a „régi motorosoknál”, az érzést, hogy a legtöbbet adjuk magunkból, és az újak csillogó szemei, mindennél többet érnek! Köszönöm, hogy rengeteget kaptam ismét tőletek, várom a következőt!! Hajrá Csordás-ág!

Szalai Csilla Tünde: Mindet köszönök!
Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen a csodálatos, szuper kétnapos képzésen. Itt megkaptam azt a pluszt, amivel most már sokkal magabiztosabb, célratörőbb és egy sokkal határozottabb személy lettem. Ez mind azért, mert általatok egy nagy családot kaptam, aminek a részese akarok lenni mindig. Valóban más emberként tértem haza. Mindent köszönök nektek!

Puskásék tréninges képe

Puskás István (Kutas Team): Lendületet kaptam a sok jótól
Az ember sosem tudja, mikor jön valami új, de mindig valami másról álmodik, s sosem mer változtatni. Én is így gondoltam sokáig, míg a Biocomot meg nem ismertem, s a benne dolgozó embereket, akikből csak a pozitív energiát kaptam és jó tanácsokat. Egy hatalmas élménnyel, tudással teli gondolatokkal tértem haza, s tényleg másképp látom az egészet. Nagy köszönet a szponzorunknak, s vezetőnknek, hogy hitet és lehetőséget adtak egy más élethez vezető útra lépéshez. Minden kedves Biocomos munkatársnak, vezetőnek is köszönöm, hogy lendületet, löketet kaphattam abból a sok jóból, amiben ők is vannak. Családias hangulat, összetartó csapat, érzelmekkel teli jó lelkű emberek, akik együtt éreztek, mikor az álomtáblát megmutattuk a párommal. Ott is erőt adtatok, hogy megmutassuk az álmainkat. Köszönöm nektek és a Biocomnak!

Éremosztás a tréninget teljesítőknek

Közös ebéd

A szünet egy bensőséges pillanata

TM Team

Az üzenetek fala

Vezetői megbeszélés

Lazítás közben is a Biocom volt a téma

Jókedvű pillanat

 

Ezeket olvastad már?