Kezdőoldal Ágak Mesebeli helyszín, mesebeli hangulat és A BÁL – ünnepelt az Ezüst Hálózatigazgató Katona házaspár által vezetett csapat

Mesebeli helyszín, mesebeli hangulat és A BÁL – ünnepelt az Ezüst Hálózatigazgató Katona házaspár által vezetett csapat


2021. október 16., Esztergom, királyi vár, lovagterem, A BÁL. Az a bál, amit már két éve rebesgettek a „bennfentesek”, hogy a Tóth-Wolford Gyémánt Hálózatigazgató házaspár „Erika és Lali legendás bálja” után biztos, hogy a következő királyi páros a Biocomban a Katona házaspár tagjai lesznek. Így lett. Az idő bizonyított. Vagy, ahogy Molnár Krisztina Ezüst Hálózatvezető, a bál egyik megélője, a beszámoló készítője pontosít: igen, ők bizonyítottak!

A Katonáné Tóth Tímea és Katona Szabolcs Ezüst Hálózatigazgató páros

Felvezetőül egy pici történelem az ő debütálásuk miértjei okán. Timi és Szabi 2017. november óta léptek színre a Biocom porondján és mára már közel 200.000 PÉ-t meghaladó hálózatuk hasít az üzletben, melynek én is és csapatom is büszke tagjai vagyunk. Így külön megtiszteltetés ezen sorokat papírra vetnem e nagyszerű házaspárról. Mindenki nevében állíthatom, hogy hatalmas szervezés és megható, pozitív izgatottság volt ezt a méltó eseményt megalkotni és levezényelni. Külön szeretném köszönetünket kifejezni a Tóth-Wolford Erika-Tóth Lali Gyémánt Hálózatigazgató és Kónya György-Krigel Zsuzsi Arany Hálózatigazgató párosoknak fantasztikus munkájukért és köszönjük ezt a varázslatot, ami beírta magát a Biocom történelmébe!


Álomhelyszín, nemes atmoszféra

Esztergomban a királyi palota és a környéke mindig rangos események helyszínéül szolgált anno az emberiség történelmében is, így méltó helyszínnek bizonyult e rangos bál fogadására is. Aki járt már ezen a helyen, az tudja, hogy nemes atmoszférája, a csodás termek monumentális megjelenése, a Korona energetikája mind-mind valami ősi csodát ébreszt az ember tudatalattijában, s visszarepít minket csipkerózsika álmunkba, s ezt az álmot méltán koronázta meg jelenlétével a Katona házaspár.

Méltó körülmények

Én és a csapatom 18:30-ra értünk a helyszínre, s a lovagterembe lépve a lélegzet is bennakadt az elegánsan díszített, névsorral ellátott asztalok, a festmények, a középkori zászlók színkavalkádjában, de örömmel zsongtuk be az égig érő mennyezetet és baráti szeretettel üdvözöltük egymást a Katona ágon belül és testvérágainkkal is, akikkel igen spirituális, baráti szövetségek alakultak ki az elmúlt években.

Veretes vendégnévsor

Pár sor erejéig megemlíteném testvérágaink vendégkörét is, a teljesség igénye nélkül. Jelen voltak:

 • Lőrincz János társ-cégalapító, Gyémánt Hálózatigazgató kedves feleségével Marikával,
 • Tasnádi Zsolt és Tasnádi Mónika Ezüst Hálózatigazgató páros,
 • Törköly-Ferenczy Zita és Törköly József Ezüst Hálózatigazgató páros,
 • Szabó-Gyarmati Tímea és Szabó Máté hálózatigazgató páros,
 • Hermann Judit Ezüst Hálózatigazgató és csapata Erdélyből,
 • Ujvári Zsuzsanna és párja Ujvári Norbert Ezüst Hálózatigazgatók,
 • Baranyi Virág Gyémánt Hálózatvezető,
 • Heinrichné Oláh Edit Arany Hálózatvezető,
 • Csordás Anikó Arany Hálózatvezető,
 • Hliva Ildikó és Kerekes Balázs Arany Hálózatvezetők,
 • Petró Gyula és Petró Ildikó Ezüst Hálózatvezetők,
 • Szabados Magdolna Arany Hálózatvezető.

Köszönet nekik, hogy emelték az este színvonalát jelenlétükkel! Külön köszönetet szeretnék mondani az ünnepelt pár családtagjainak, Márknak, Timi és Szabi fiának, Szabi édesanyjának, Évikének, aki fiatalokat megszégyenítő lendülettel sziporkázott az est folyamán, Tóth Szabolcsnak, Timi testvérének a jelenlétéért, akiknek háttértámogatása és szeretete szintén hajtóerő a Katona házaspár kiváló életútjához.

A ceremónia

19:00 órakor ünnepélyesen vonult be Tímea és Szabolcs, mögöttük Kónya György társ-cégalapító és párja, Krigel Zsuzsanna Arany Hálózatigazgatók kísérték, s mi kétoldalt az asztaltársaságok, mint sorfal álltunk őrt finom pezsgőnkkel. És áhítattal, könnyes szemmel néztük őket, a ceremónia megkezdődött…

Színes köszöntők, magvas gondolatok, vicces analógiák

Lali indította a ceremóniát, köszöntötte az ünnepelteket, arany italunkkal koccintottunk egy nagyot, éltettük a Katona párost! A szokásos ünnepi protokoll keretén belül Lali köszöntötte az egybegyűlt vendégsereget is, bemutatta Timiék munkásságát, ezt a fantasztikus karrierívet, amit befutottak nem egészen 4 év alatt. Lélekben jegyzeteltünk újra. Lalit a cég alapítója, Kónya György és párja, Krigel Zsuzsi követte. Külön élmény volt Gyuri sajátos, amolyan „Kónya Gyuris” stílusában hallgatni, ahogy ő húzta elő tarsolyából az emlékeket, igazán meghatottan. Imádtam, amikor Zsuzsi Indián lánynak nevezte Timit (nekem is ez jutott eszembe, amikor először találkoztam vele 2019 februárjában). Mintegy behozta a tüzet és lángra lobbantott itt sok-sok munkatársat, aki nagy hatással van a testvérhálózatokra is, ahova rendszeres előadóként hívják párjával, Szabival együtt. Az indiánoknak küldetésük van ezen a Földön… a hasonlat tűpontos volt, Zsuzsi! Majd újra Lali vette át a szót Erikával egymást követve tartottak „storytelling” perceket az ünnepelt párról! Megható és felemelő volt.

Vannak, és még sincsenek szavak…

Sorban követték a Katona ágból a köszöntések a Tímea-Szabolcs életfából kinövő ágai, kisebb-nagyobb vezetőik: Botosné Gágyor Melinda Arany Hálózatvezető, Búzás Ildikó Arany Hálózatvezető, Kovács Szilvia hálózatvezető, akik szeretetteljes, méltó szavakkal, könnyes szemekkel, magam részéről pedig egy alkalomhoz illő és szívem legbelső szeretetével egy Wass Albert alkotással köszöntöttem őket. Miért ebben a formában? Mert amikor nagyon szeretsz valakit/valakiket, nincsenek szavak. Te is voltál így kedves olvasó, nem igaz?

Reg-Enor és autó

A köszöntések után Timi és Szabi mesélt az útjukról itt a Biocom berkein belül, hogy Timi is egy regisztrációval indult 2017. novemberében. „Csak” egy teljes életmódváltással járó Reg-Enor kúrának indult – és mivé fejlődött? Egy valódi, igaz szolgálattá, melyet az Univerzum a bőség szarujával hálálja meg, ez a bál is egy volt a bőség áradatából. Majd Szabi is megemlítette az életútját, aki először nem támogatta Timit ebben a törekvéseiben, de az autó! Az autó mindent megváltoztatott. A bizonyos kattanások! Köszönetet mondtak a tanítóiknak, Erikának és Lalinak, Gyurinak és Zsuzsinak, a testvérágaknak és a saját csapatának, nekünk, a munkatársaknak. Büszke mellkassal feszítettünk az asztalnál és a hála könnyeit törölgettük a zsebkendőkkel. Mi köszönjük, hogy vagytok!

Tácok és tárgyak

Felcsendült EdSheeran klasszikusa, a Perfect nyitóakkordja és az ünnepelt pár először együtt ment a parkettre, majd tanítójuk, jó barátjuk Erika és Lali vitte a párost egy-egy saját táncba. Beletáncolták magukat az est rivaldafényébe, s a mulatság kezdetét vette… A nyitótánc után bemutatkozott az Enterband nevű szuper formáció, akik egész este fantasztikus zenei aláfestéssel kísérték a vendégsereg hangulatát. A zenekar debütálása után következtek a vendégek gratulációi és a köszöntések méltó lezárásaképpen átadott tárgyiasult ajándékok. Miért hangsúlyozom ki, hogy tárgyiasult? Mert volt szellemi értékű ajándékozás is, no, de azt egy kicsit később olvashatjátok…

Mandalásítva…

Nos, elsőként a csapattársak ajándékoztak. Látványos volt a gyönyörűséges, kézzel készített, Timi-Szabi hálózatának Mandala kivetítése. Telek Erika hálózatvezető lánya, Babka Dóri rajzolta bele a csodát az anyagba… Újfajta értelmet nyert a „bogyózás”, ezt a Biocomosok értik… Gyönyörű alkotás, középen Timi és Szabi egy nagy mandalában, körülötte pedig a kisebb-nagyobb leváló, önállósodó „gyermekeik”, hálózatvezetőik külön mandalákban. Pazar színekkel, mintákkal, méltó, ezüst színű, antikolt keretbe foglalva egy Ezüst Hálózatigazgató házaspárnak.

Univerzális áldással…

Következőként a csapat egy másik spirituális remekművét kapták, egy fenséges lámpát, Király Kornélia alkotóművész munkásságából. Első ránézésre egy gyönyörű, kristálykövekkel megkoronázott lámpa, de ragyogása magába szippant és önmagad fényét árasztja vissza feléd. Az alkotó hölgy spirituális lénye révén a lámpába életszámok vannak mandalaszerűen pöttyözve, egy egyedi és kapcsolati sorsút, amely élethosszan fogja bevilágítani Timiék életútját és szórni az univerzális áldást rájuk. Szebbnél szebb ajándékok követték egymást virágok, egy fantasztikus kaparós térkép. Timi, Szabi! Irány az utazás és a világ felfedezése!

Gasztronómiai ízorgia

Az este közepe felé haladva feltűntek a sürgő-forgó, mennyei ízek felszolgálói, tányérra kerültek fantasztikus főfogások. Kezdetnek az életerőt adó tárkonyos leves, második főfogásnak több menüből is választhattál, a mennyei szárnyasoktól a vörös húsokig, gőzölgő pörkölt galuskával. Isteni szőlőmártások itt, finom saláták ott, a köretek látványa, a gyönyörű, kimagaslóan finom Biocom torta, az ízek harmóniája, a finom borok, a pezsgő – igazi középkori mulatságok hangulatát idéző. Imádtuk!


Meglepetés produkciónk

Most következik az a rész,  amely nem tudom, hogyan zajlott le bent a lovagteremben, no nem a pezsgő mámorától, hanem mert lassan az a rész következett, amely a szellemi értékű ajándékozás keretein belül valósult meg, s melyet egy 1 hónapos ZOOM szobás „brainstormingok”, előkészületek, próbák előztek meg. Egy produkció, melyhez nekünk el kellett hagyni a báltermet és átöltözni, s izgatottan készülni, a koreográfiákat újra megbeszélni és hangos szívdobogással, Lali felkonferálása után a táncparkettre lépni és előadni a „művet”! Dés László nagyszerű musicalének a Pál utcai fiúk Grund című dalával és alapszintű koreográfiájával készültünk. A ruháink az adott kornak megfelelő kispolgári szettek voltak, nagybakancsos, kismellényes enyhén dzsentri beütésű banda voltunk, egy tiszta szívű szeretet, amely tökéletes analógiát alkot itt a Biocomban elfoglalt csapatszellemünkkel és igaz baráti szeretetünkkel. Hatalmas energiája volt, ahogy a vendégsereg felismerte a taktusokat és velünk együtt kiabálva énekeltek és tapsoltak nekünk. Mindenki „flow”-ban volt, az ünnepelt párunkat pedig a „flaszterre” emelve, elszabadult a buli hangulat!

Csak az óra parancsolt megálljt…

A produkciónk végeztével – amíg mi egy varázspálca segítségével visszavarázsolódtunk a báli ruháinkba – addig a buli hangulatot továbbfokozta Erox Martini meglepetésvendég, aki igazi, temperamentumos olasz, örökzöld slágerekkel emelte az est fénypontját. Hatalmas táncok, óriási energiák szabadultak fel, egy bormámoros kacaj jobbról, egy könnyes szempár balról, nem is tudom hogyan, de valami időhurokba keveredhettünk bele, mert ezután csettintett egyet az öreg kaporszakállú és hajnal 4:00 óra lett, ideje volt az üvegcipellőket elhagynunk és nyugovóra térni. A csapat magja (v)égig ott volt és még most is ott lenne, ott ülnénk, ha az idő kereke bele nem szólna az élet körforgásába oly mostohán… Kedves olvasó prezentáljon neked is a vizuális élmény, egy pár fotó erejéig egy roppant energiájú, égbe kiáltó eseményről… mely már szívünkben örök marad… Tisztelettel, hálával és köszönettel, mély köszönettel…

 

 

Ezeket olvastad már?