Kezdőoldal Ágak Hol készül a csokoládénk? Látogatás a Biocom legújabb beszállító partnerénél

Hol készül a csokoládénk? Látogatás a Biocom legújabb beszállító partnerénél

A kép magáért beszél…

Egyre többek számára ismert, hogy nemrégiben egészen különleges termékkör jelent meg a Biocom kínálatában: a natúr nassolnivalók, akár érzékenyek számára. A marketingje természetesen az ágakon belül is megindult. A Ferenczy- és Vass-ágak közös évzáró, egyben évindító rendezvényén egy különleges bemutató kapott helyet. Az édességek gyártója megosztotta a résztvevőkkel, hogy „mit tudnak” a készítmények – azon felül, hogy finomak. Klátyik Zoltán ínycsiklandó összefoglalója következik – de nem a képzésről, hanem egy exkluzív helyszíni szemléről, ahol a „mindent a szemnek” elv helyett a kóstolás is a program része volt…

Irány a csokigyár!
A beszállító cég üzemvezető-fejlesztője, Engel Károly az érdekes információkon kívül kóstolóval is meglepte a résztvevőket. Nagyszerű gesztusként felajánlotta azt is, hogy meg lehet látogatni a „csokigyárat”. Miután kiderült, hogy az Kecskeméten van, nem is volt kérdés, így Vörös-Kovács Katalin kecskeméti csoportja örömmel elfogadta az ajánlatot.

Aki kóstolta, oklevél nélkül is tudhatja, hogy mestermunka…

Illatok és ízek
Nagy izgatottság volt a társaságon, amíg a kapuban összegyülekeztek. A belépés utáni első élmény a csokoládé mindent átható, finom illata volt, ami rögtön feledtette a kinti hideget. Ezt az érzést koronázta meg a kóstolónak felkínált szaloncukor ízvarázsa. Természetesen glutén-, színezék- és GMO-mentes, mint a többi termék.

Az egyik legszebb alagút, ami elképzelhető…

Gyártási folyamat
A résztvevők végignézhették a gyártási folyamatot az alapanyag összekeveréstől a töltősoron át a csokimázzal való bevonáson keresztül egészen a csomagolásig. Feledhetetlen élmény volt, amit a meglévő és a leendő munkatársakkal is öröm lesz megosztani.

Ez is csoki, csak még folyékony

Az a csodálatos narancsos…
A gyártósoron egyébként éppen az a narancsos ízesítésű szaloncukor készült, ami kizárólag a Biocom hálózatában érhető el. Természetesen ebből is kapott, aki szerette volna megízlelni.

Itt már a csomagolás zajlik

Később sem keményedik
Az is kiderült a bemutató során, hogy ezek a szaloncukrok nem fognak később sem megkeményedni, megőrzik az eredeti állagukat. S az is kiderült, mint más gyártóknál, itt is nagy problémát jelent, hogy manapság egy-egy alapanyagot nagyon nehéz, vagy nem is lehet beszerezni.

A látogató csoport néhány tagja egy korábbi képzés csoportképén

A hozzáállást is csiszolta a látogatás
Látva, hogy ennek ellenére folyamatosan azon dolgoznak, hogy a webshopban mindig feltöltsék a készleteket, minden elismerés megilleti őket. Mi pedig ezután nagyobb türelemmel és megértéssel fogadjuk, amikor akár az édességeknél akár máshol a „feltöltés alatt” megjegyzéssel találkozunk.

Ezeket olvastad már?