A vírus helyett a megelőzésről beszéljünk!


A híreket a vírusokkal terhelt időszakokban – különösen napjainkban… – a betegségről szóló információk uralják. Pedig meg lehet másképp is közelíteni a problémát: például a megelőzés oldaláról, preventív szemlélettel. Garancia persze semmire sincs, de az könnyen megkockáztatható, hogyha megfelelő állapotú az immunrendszerünk, hatékony a mikrobiomunk, akkor nagyobb az esélyünk minden szempontból. Pontosan ezt állítja Jakab István is. Az alábbiakban a Biocommal is kapcsolatban álló termékfejlesztő, „egészségbe-fektető” szakember (aki mindig „zöldeket” beszél…) vendégsorai segítségével igyekszik mindenkit megnyugtatni, egyben felkészítni a tudatos termékfogyasztással a megelőzésre.

Sokatmondó tanulmány az állatvilágból
Pár évvel ezelőtt a madárinfluenza okozott nagy riadalmat. Baromfi telepek százai néptelenedtek el. Érdekes megfigyelés volt, hogy a vadonélő madárfajokat, mint például a fácánokat, és az amúgy magát a vírust hordozó tőkésrécéket miért nem tizedelte meg a betegség. Készült egy tanulmány, mely rámutat a szabadon élő és az iparszerűen tartott állatok közötti nagy különbségre. A megfigyeléshez fácánnevelő telepeken és szabadon élő egyedeket oltottak be madárinfluenza vírussal. Ezzel párhuzamosan az iparszerűen tartott egyedek a baromfitenyésztésben használt takarmányt kezdték kapni. A zárt téri tenyésztés állományának 90%-a megbetegedett és elhullottak, míg ezzel szemben a szabadon élő példányok halálozása nem volt számottevő. Felvetődött a kérdés, hogy mi lehet a különbség? Alapvető eltérés a táplálék minőségében volt. Míg a zárt tenyésztésben élő egyedek csak a takarmányt kapták, ami természetesen jó minőségű, mindenféle fajta vitaminnal és tápanyaggal dúsított, de iparilag előállított élelem, addig a szabadban élő fácánok a természet kínálta tápanyagforrások széles skálájával táplálkozhattak. Ezt olvasva már mindenki tudja a számottevő különbséget! Azokban az egyedekben, akik a sokféle, természetes tápanyaggal találkoztak életük során, szélesebb biodiverzitású mikrobiom volt megfigyelhető, mint azokban a példányokban, akik a zárt tenyésztés miatt csak az iparilag előállított takarmánnyal.

Az immunrendszer a kulcs
Jól tudjuk, hogy a bennünk élő mikrobiomnak széles spektrumú tápanyagot biztosítva képes tökéletesen ellátni szerepét. „Ha elég erősen ég a máglya, minden elég rajta!” – tartja a védikus tanítás. Az immunrendszerünk 70-80%-ban az emésztőrendszerünkben van, leterhelve. Abban az esetben, ha a mikrobiom biodiverzitása széles spektrumú, akkor az emésztőrendszerünk az összes feladatát képes jól ellátni, így az immunrendszer kapacitása felszabadul és minden más területen hatékonyan képes kifejteni hatását.

Mi ebből a tanulság?
Minden eszköz, ami a rendelkezésünkre áll, bevethető, hogy minél kisebb legyen az esélyünk bármilyen fertőződésre. Amit mindenkinek tudunk javasolni (a következő hónapokra):

  • Flavonoid Komplex napi 40ml
  • Mikrobiom Pro + Fiber napi 2 x 6g
  • Immun Protect napi 4 x 10 fújás
  • Szelíd Kék Jód napi 3 x 10 csepp
  • KetoGreen napi 15 g
  • MAG-C+B6 napi 3 kapszula
  • SCD Herbal napi 30 – 40 ml
  • C-Vitamin italpor, vagy C 1000 kapszula naponta 5000 – 8000mg
  • Grapefruitmag kivonat napi 3 x 15 csepp
  • vagy Olajfalevél-kivonat kapszula napi 3 x 2-4
  • Turmeric napi 3 kapszula
  • Vitamin D3 with Vitamin K2 napi 2 x 4
  • vagy Coral Calcium 1000 mg with VitD3 napi 3 x 3 kapszula
  • Q-Vital napi 2 kapszula
  • Mega Mineralsz napi 2-3 drazsé

Válasszunk kedvünkre!
Az ajánlott termékek közül természetesen nem mindet egyszerre kell bevetni. Mindenki válasszon kedvére! Azt is tudjuk, hogy nem elég csak a tápanyagok étrend-kiegészítő formájában történő bevitele, fontos a minőségi és mértékletes mennyiségű, széles spektrumú élelmiszerek fogyasztása is. Sőt, arról sem kell külön több oldalt írni, hogy a test-lélek-szellem karbantartásához a rendszeres mozgás és a meditáció is nélkülözhetetlen. Úgy gondoljuk, ha ezeket sikerül tartani, akkor tényleg felkészülten várhatjuk az aktuális vírusos időszakot!

Ezeket olvastad már?