Kezdőoldal Ágak Nem (csak) a munkát ünnepelték – Bő félszázan a negyedik Zsizsi***-ág Majálison

Nem (csak) a munkát ünnepelték – Bő félszázan a negyedik Zsizsi***-ág Majálison

23
Ismét fergeteges hangulatban telt a már hagyománnyá vált, immár negyedik Zsizsi***-ág Majális. A különbség talán „csak” annyi a tavalyihoz képest, hogy az eredeti nevén Tóth Erzsébet (van, ki így ismeri??) közkeletű beceneve, és az elmaradhatatlan csillagok mögé odakerült az ÁG megnevezés is. És igazából már négy csillag kellene a közvetlen hálózatvezetők száma miatt, de ha egyszer már ez a névjegy, így maradt… Attól még Arany HV, mint ahogy aranyos emberekkel körülvéve az idei program is ragyogó volt – s ezúttal még az idő is.

Hosszított műszak a munka ünnepén
A helyszín ezúttal a Békéscsaba-Mezőmegyeren található Arany János Művelődési Ház udvara volt, s pont akkor kezdték, amikor befejezték (tízkor), csak közben eltelt egy fél nap. De még milyen!

Hatvanan, szerte az országból
A programismertetés előtt egy sokat sejtető számadat: hatvanan gyűltek össze a Czentlaki-ág részként prosperáló Tóth Zsizsi-ágból, az egész, nagy csapatból. S bár a Viharsarokban volt az összetartás (ami egyébként önmagában is jellemző a csoportra), az ország számos pontjáról érkeztek a munkatársak (Szigetszentmiklós, Budapest, Üröm, Battonya, Békés, Békéscsaba, Mezőmegyer).

Elejétől a végéig JÓ volt
A buli vége Retro-diszkó volt, az eleje koccintás (a felnőtteknek), a közepe jókedv, móka, kacagás (mindenkinek), focizás, tollasozás (főként a gyerekeknek) és evés-ivás, kinek regenorosan, kinek hagyományosan.

A nap kulcsemberei:

  • Retro diszkó: Farkas Gábor (egyébként „civilben” fazekas, népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere cím tulajdonosa.)
  • Bográcsfelelős: a csapat kiválósága, Krajcsó János („Erika papus”) volt. Nem bízták a véletlenre, hiszen tavaly ő volt az Országos Vadpörköltfőző Verseny győztese…
  • Vadszállító: a vaddisznót büszkeségük, Háló Peti fővadászuk „csatlakoztatta” a csapathoz.
  • Süti: igazi házi süteményeket kóstolhattak „Erika Anyu” jóvoltából.
  • Kolbi: a kolbászokat természetgyógyászuk, Jámbor Gábor a saját kemencéjében sütögette.
  • Csapolás: a sör kiváló minőségű csapolását Krizsán László fennhatósága alá helyezték.
  • Zsizsi-koktél: Tóth Zsizsi. Természetesen nagyon nagy sikere volt (tisztított víz, Flavonoid Komplex, MSM C-vitaminos italpor keveréke).

Ami elfogyott
Végül pedig egy kis leltár, hogy érzékeltessük: minden szempontból igényes volt a majális, és hogy igazi, összetartó csapat képeit látjuk, akik nem csak a munkában, hanem a pihenésben, a kikapcsolódásban is társai egymásnak. Ezek fogytak el:

  • 10 kg igazi békéscsabai sültkolbász,
  • 25 kg vaddisznó pörkölt,
  • 10 kg krumpli,
  • 5 kg házi rozskenyér,
  • 2 üveg Flavonoid Komplex,
  • 1 doboz MSM-C vitaminos italpor,
  • és kb. 100 l tisztított víz,
  • (nem utolsó sorban 2 hordó csapolt sör és ellenőrizhetetlen mennyiségű, de garantáltan eredeti minőségű házi pálinka…).

(Ezúton is nagyon szépen köszönjük a fényképeket Lászki Krisztinek!)

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

 

Ezeket olvastad már?