Ismét fergeteges hangulatban telt a már hagyománnyá vált, immár negyedik Zsizsi***-ág Majális. A különbség talán „csak” annyi a tavalyihoz képest, hogy az eredeti nevén Tóth Erzsébet (van, ki így ismeri??) közkeletű beceneve, és az elmaradhatatlan csillagok mögé odakerült az ÁG megnevezés is. És igazából már négy csillag kellene a közvetlen hálózatvezetők száma miatt, de ha egyszer már ez a névjegy, így maradt… Attól még Arany HV, mint ahogy aranyos emberekkel körülvéve az idei program is ragyogó volt – s ezúttal még az idő is.
Hosszított műszak a munka ünnepén
A helyszín ezúttal a Békéscsaba-Mezőmegyeren található Arany János Művelődési Ház udvara volt, s pont akkor kezdték, amikor befejezték (tízkor), csak közben eltelt egy fél nap. De még milyen!
Hatvanan, szerte az országból
A programismertetés előtt egy sokat sejtető számadat: hatvanan gyűltek össze a Czentlaki-ág részként prosperáló Tóth Zsizsi-ágból, az egész, nagy csapatból. S bár a Viharsarokban volt az összetartás (ami egyébként önmagában is jellemző a csoportra), az ország számos pontjáról érkeztek a munkatársak (Szigetszentmiklós, Budapest, Üröm, Battonya, Békés, Békéscsaba, Mezőmegyer).
Elejétől a végéig JÓ volt
A buli vége Retro-diszkó volt, az eleje koccintás (a felnőtteknek), a közepe jókedv, móka, kacagás (mindenkinek), focizás, tollasozás (főként a gyerekeknek) és evés-ivás, kinek regenorosan, kinek hagyományosan.
A nap kulcsemberei:
- Retro diszkó: Farkas Gábor (egyébként „civilben” fazekas, népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere cím tulajdonosa.)
- Bográcsfelelős: a csapat kiválósága, Krajcsó János („Erika papus”) volt. Nem bízták a véletlenre, hiszen tavaly ő volt az Országos Vadpörköltfőző Verseny győztese…
- Vadszállító: a vaddisznót büszkeségük, Háló Peti fővadászuk „csatlakoztatta” a csapathoz.
- Süti: igazi házi süteményeket kóstolhattak „Erika Anyu” jóvoltából.
- Kolbi: a kolbászokat természetgyógyászuk, Jámbor Gábor a saját kemencéjében sütögette.
- Csapolás: a sör kiváló minőségű csapolását Krizsán László fennhatósága alá helyezték.
- Zsizsi-koktél: Tóth Zsizsi. Természetesen nagyon nagy sikere volt (tisztított víz, Flavonoid Komplex, MSM C-vitaminos italpor keveréke).
Ami elfogyott
Végül pedig egy kis leltár, hogy érzékeltessük: minden szempontból igényes volt a majális, és hogy igazi, összetartó csapat képeit látjuk, akik nem csak a munkában, hanem a pihenésben, a kikapcsolódásban is társai egymásnak. Ezek fogytak el:
- 10 kg igazi békéscsabai sültkolbász,
- 25 kg vaddisznó pörkölt,
- 10 kg krumpli,
- 5 kg házi rozskenyér,
- 2 üveg Flavonoid Komplex,
- 1 doboz MSM-C vitaminos italpor,
- és kb. 100 l tisztított víz,
- (nem utolsó sorban 2 hordó csapolt sör és ellenőrizhetetlen mennyiségű, de garantáltan eredeti minőségű házi pálinka…).
(Ezúton is nagyon szépen köszönjük a fényképeket Lászki Krisztinek!)