Kezdőoldal Ágak Motiváció a hétköznapokra – sokak számára jelentett meghatározó élményt a Molnár-ág bikácsi vezetőképzője

Motiváció a hétköznapokra – sokak számára jelentett meghatározó élményt a Molnár-ág bikácsi vezetőképzője

Feltöltődés és tanulás, kiváló hangulatban

Egy őszi vasárnap délelőtt méhekként zsongó csapat érkezett a bikácsi Zichy Park Hotel konferenciatermébe: a Molnár-ág vezetői csapata. A szeptember 25-27. között tartott vezetőképzőt utólag mindenki magas szintűre értékelte. Mielőtt azonban közreadnánk a reflexiókat, Nagy Szilvia vajdasági HV összefoglalja a történéseket és a tanítások egy részét, ahogy fogalmazott, „hálás szívvel”, hiszen a három nap során „új szemüveget” is kapott…

Az ágvezető páros a vendégelőadó Sinka házaspárral

Mi van a fejünkben?
Szélpál Andrea ágvezető 10 órakor megnyitotta a tanteremi részt. Az üdvözlés és a program ismertetése után bele is vágott a sűrűjébe. „Az életben minden változik! Nem az a kérdés, hogy akarsz-e változni, hanem hogy KI irányítja a változást?” Ezzel kapcsolatosan tett fel elgondolkodtató kérdéseket:

  • Aki minősült, mindenki vezető, vagy csak „7-es” szintű munkatárs?
  • Ki a vezető?
  • Mi van a fejünkben?
  • Cél, hogy vezetőket neveljünk?
  • Cselekszünk, vagy kifogásokat gyártunk?
  • Belenézünk néha a „tükörbe”?

Hiszen minden belőlünk indul ki. Nem mindegy mit rakunk a fejünkbe! Nyilvánvaló, hogy nem csak kérdéseket szegezett nekünk, hanem ösztönzően ismertette a „kulcs vezető” ismérveit és a csapat erősségeit is.

A mit, miért és hogyan egyaránt fontos kérdések…


Szív és ész
Ezután minden vezető megosztotta a többiekkel, hogyan képzeli az elkövetkező 2 évet a Biocomban, mennyi az a havi jövedelem, ami kell az anyagi függetlenségéhez, és miben kellene változnia, hogy elérje a célját. Ezzel rávilágítva az érzelem alapú tömör, velős kommunikáció lényegére. „Kövesd a szíved, de vidd magaddal az eszed!”

Sinka Gyula: Hogyan lehet mestervizsgázni a Biocomban?
A nap második felében meglepetésként érkezett hozzánk a következő előadó házaspár, Sinka Gyula és Tímea Ezüst Hálózatigazgatók. Először Gyula tárta elénk a jövőképet saját példájukon keresztül. Elmondta, hogyan lehet 7 év alatt „mestervizsgát” szerezni a Biocom rendszerben. Ebben benne volt az is, hogy ők hogyan gondolkodnak a fejlődésről, mikor a világban például aggodalmat hozó járvány és gazdasági válság tombol, milyen megoldásokban gondolkodnak. Nem mindegy, hogy „halat árulsz, vagy halászokat tanítasz”.

Sinka Tímea: Hogyan találd meg a saját hangod?
Majd Tímea mutatott irányt, hogyan találjuk meg saját hangunkat az üzletben. Erővel, lendülettel, elszántsággal felvértezve adjuk magunkat, mert csak így tudunk segíteni másoknak, így tudunk vezetni másokat. Ámulva hallgattuk Tímea egyszerű, őszinte, szókimondó tanmesékkel fűszerezett, motiváló előadását. Ezúton mondok még egyszer köszönetet mindannyiunk nevében Andreának a szervezésért, Tímeának és Gyulának az önzetlen tanításért. Köszönjük!

Esti csapatépítés
Ezt követte az esti csapatépítő program a szálloda borozójában. Játszottunk, nevettünk, táncoltunk, de nem feledtük a kötelességünk, időbe nyugovóra tértünk, hiszen másnap folytatódott a tanulás.

Dankó János a porondon

Tervezés, viselkedés, munkamódszerek
A második napot Harmat Csaba Arany Hálózatvezető nyitotta meg. Csaba a stratégiai tervezést és megvalósítást, valamint a „Hogyan mérd magad?” témáját taglalta gyakorlatias példákkal alátámasztva. Ezután Dankó János Arany Hálózatvezető ismertette velünk a vezetői viselkedés alapjait az asszertív kommunikációt alkalmazva. Előadásában szó volt az önbizalomról, motivációról és a dönteni tudásról is. A napot ágvezetőnk, Szélpál Andrea zárta. Hasznos munkamódszereket és munkaeszközöket adva a kezünkbe bocsátott el bennünket a tanteremből. Este ismét a borozóban játszottunk sírásba torkolló nevetés közepette, majd felfedtük kedves „manóinkat”.

A Molnár-ág tréningező vezetői karának egyik csapatképe a vendégelőadókkal

Más látásmód
Fantasztikus három napot töltöttünk Bikácson. Tudással, energiával, más látásmóddal felvértezve indultunk haza tenni a dolgunkat. Hogy mit is kell tennünk? Minél több ember életébe elvinni a Biocom életszemléletet, mert bizonyítottan pozitív változást hoz mindenki jövőjébe, annak, aki hajlandó tenni és élni ezt a csodát.

A környezet is sokat segített a feltöltődésben

Végül nézzünk néhány reflexiót:

Dankó János, Arany HV: Siker, karnyújtásnyira
Ez az üzlet mindig is az emberi kapcsolatok művészete volt. Ami nem szól másról, mint kitalálni azt, hogyan tudjuk a sikert karnyújtásnyira tenni valakitől, amiért ő már hajlandó kinyújtani a karját. Ui.: Köszönöm Andi, hogy szokás szerint ilyen jó voltál hozzánk!

Harmat Csaba, Arany HV: Nevelj vezetőket!
A képzés célja tudatosodott bennem, ez pedig hogy nevelj vezetőket… Ezt pedig csak írásos tervek elkészítésével lehetséges. Terméken keresztül a rendszert mutatni és a tagokkal kialakítani egy jó csapatmunkát…

Vituska Albin HV: Nívós, együtt gondolkodós
Ismét egy nagyon nívós, jó érzésekkel teli, együtt gondolkodós 2,5 napos vezetői rendezvényen vagyunk túl. Sinka Gyusziéknak külön köszönet a módszerekért!

Meziou Király Klára HV: Sokat viszek haza
„Ahova eljutottál, oda el tudod vinni az embereidet is” (Dankó János). „Ha megcsinálod helyette, elzárod a fejlődéstől.” (Szélpál Andrea). Sok-sok mondatot, érzést viszek magammal e fantasztikus képzésről. Köszönet és hála minden percéért!

Laskai Nóra HV: Információk és élmények
Sok információval és élménnyel gazdagodtam a bikácsi képzésen. Nagy öröm számomra az együtt töltött idő!

Tóth Gábor HV: Tartalmas, remek hangulatú képzés volt
Nagyon izgalmas, remek hangulatú 3 napot töltöttünk Bikácson! Hála a remek szervezésnek, megint tartalmasra sikerült a vezetőképző. Hatalmas meglepetés volt, mikor megérkezett a Sinka házaspár. Az előadásuk egyértelműsítette számunka, most megint a Biocom program az, ami a magyar családokat kisegítheti a jelenlegi helyzetből. Kedvességük és szerénységük mindig példaértékű volt előttem. Előadásukban utat mutattak egy szebb jövő felé! Köszönet minden előadónak, mert maximálisan odatették magukat tudásunk gyarapítása érdekében. A bikácsi környezet és vendéglátás megint kitett magáért, biztosítva mindenkinek a tudás befogadását. Nagyon köszönöm, hogy itt lehettem.

Imre Zsuzsanna HV: Felismerések „a-ha” érzések
Mit adott a 2 nap? Elsősorban megerősítéseket, felismeréseket, „a-ha” érzéseket, rávilágítást a gyenge pontokra. Szuper élményeket, csapatjátékot. Feltöltődést, megerősödést.

Kozmáné Gyovai Katalin HV: Dolgozz magadon!
Dolgozz magadon! Minden a vezetésen áll vagy bukik. Ha én rendben vagyok, a csapatom is rendben lesz. Köszönöm, hogy részese lehetek egy csodálatos csapatnak!

Sajbenné Kocsondi Ildikó HV: Motiváció a hétköznapokra
Hálásan köszönöm, hogy részt vehettünk a bikácsi képzésén, hiszen az  ilyen együttlétek további motivációt adnak a hétköznapokra. Köszönöm Sinka Tímeának és Gyulának, hogy megosztották sikerük hogyanját is. A csodás 3 nap a vezetőtársaimmal még jobban megerősített abban, hogy a legjobb helyen vagyok!

Olasz Ildikó HV: A csapatszellem nagy megtartó erő
Elképesztő az, hogy hét év után még mindig kapok olyan mondatokat, olyan megerősítéseket, olyan újabb ötleteket, amit a mindennapi munkámba be tudok illeszteni. A csapatszellem, a vezetők összefogása, a határtalan szeretet érzése minden körülmények ellenére – vagy pont azért – ebben a rendszerben nagy megtartó erő. Mindig megerősítést kapok arról, mennyire jó helyen vagyok! Köszönöm Andi a szervezést, meg hogy így összefogsz bennünket.

Nagy Szilvia HV: Új szemüveg
Új szemüveget kaptam, amin keresztül másként látom az élet helyzeteimet.

Zsóriné Bözse HV: Motiváló és feltöltődős volt
Csodálatos, motiváló, kikapcsoló, feltöltődős 2 napot töltöttünk a bikácsi Zichy Park Hotelben a vezetőtársaimmal, ahol inspiráló előadások közben tisztázhattuk, miben kell változtatni, fejlődni, hogy eredményesebbek, hatékonyabbak legyünk. Hála és köszönet a képzésért, a csapatépítésért, a buliért, azért a szeretetteljes közösségért, ahová tartozhatunk!

Faragó Ferenc HV: Meghatározó képzés volt
Az elmúlt időszak egyik meghatározó képzése volt. A sikeres hálózatépítés alapjait, módszereit, gyakorlati tapasztalatokat is felsorakoztatva összehangolt csapatmunkával tanultunk egymástól, a gyönyörű őszi színekbe öltözött erdővel körülvett környezetben. A fejlődés egyik alapelemeként beszéltünk a célok fontosságáról és arról, hogy a hálózatépítés átgondolt, tudatos munkát jelent, ami elősegíti, hogy a korlátosan rendelkezésre álló időt a leghatékonyabban tudjuk felhasználni. Ehhez olyan vezetők előadásának fontosságát emeltük ki, mint Lőrincz János „Iránytű a kapcsolatokhoz”. Sinka Tímea és Sinka Gyula Ezüst Hálózatigazgatók előadásából is kiderült, hogy a kitartó és következetes munka mindig meghozza a gyümölcsét. A személyiségükből fakadó egyedi, szeretetteljes előadásmódjukkal, jó tánctanárhoz hűen, lépésről lépésre, a siker ritmusára hangolták a csapatot.

Marton Szilvia HV: Új tervek, célok fogalmazódtak meg bennem
Ismét megbizonyosodott, nagyon jó helyen vagyok, remek emberekkel, szuper vezetőkkel. Remekül összerakott programmal bővült a tudásunk. Új tervek, célok fogalmazódtak meg bennem ezáltal, felismerve eddigi hibáimat, amiből építkezve új lendülettel mehetek tovább. Köszönöm, hogy köztetek lehettem, és hogy bővíthettem tudásom.

Fejér Hajnalka HV: Minden a fejlődésünk érdekében történik
Mit kaptam a bikácsi vezetőképzésen? Szuper támogató csapat jött újra össze a Molnár-ágból. Remek előadók mutatták meg, hogy ők milyen elvek szerint dolgoznak. Egyet leszögezhetünk, semmi sem állandó, csak a változás maga. Legyünk rugalmasak, hogy fejlődni tudjunk. Minden a fejlődésünk érdekében történik, csak vegyük észre!

Nagy Andrea HV: Útmutatás, Neked
Mit adott nekem a bikácsi képzés? Együtt lenni olyan hiteles emberekkel, akik a „te utadat” járják, akik a „te gondolataidat” gondolják, akik utat mutatnak neked abban, hogy hogyan lehetsz te is sikeres, boldog és főleg szabad…. Nincs ennél jobb érzés. Köszönöm szépen, hogy ott lehettem, hogy ismét sokat tanulhattam. Nagyon inspiráló volt számomra! Köszönöm!

Farkas Ildikó Arany HV: Új felismerések és nézőpontok
Új felismeréseket kaptam és új nézőpontokat, amiket azonnal el is kezdtem alkalmazni! Hatalmas élmény együtt lenni a csapattal, teljes feltöltődést jelent számomra! Boldog és hálás vagyok, hogy ide tartozhatok, és olyan vezetőim vannak, akik látják bennem azt, amit olykor még én sem látok magamban… Azok a tükrök, amiket egy ilyen képzésen kapok, mindig nagy fejlődést hoznak.

Varga Balázs HV: Életem meghatározó 3 napja volt!
Megtiszteltetés volt számomra részt venni a képzésen. Nagyon sok kérdésemre választ kaptam az előadások anyagait hallgatva, jegyzetelve. Új lendületet és erőt kaptam, amelyet a mindennapokban fel is használok. Példaértékű embereket ismertem meg személyesen! A tőlük hallott ismerek is óriási élményt jelentettek. Életem meghatározó 3 napja volt!

Olivera: Motiváló képzés volt, gyönyörű környezetben
Bikács és a Zichy Park hotel számomra szerelem volt első látásra. Gyönyörű környezet, sok zöld övezet, nyugalom, csend, tó… A képzés és a motiváció nagyon jók voltak, pont, ahogy lennie kell. A Sinka házaspár lenyűgözött a közvetlenségével. Még szebb lett volna, ha tovább tartott volna… Szeretlek Titeket!

Szeles Béla: Élmény, fantasztikus környezetben
Kiváló előadók, fantasztikus környezet és rengeteg tanulnivaló. Élmény volt hallgatni az előadókat, akik tudásukkal és példájukkal vezettek minket az előadásokon és azon kívül is. Rálátásunk nyílt a valódi nagy vezetők viselkedésére, és a csapathoz való viszonyulásukra. Köszönöm a lehetőséget, hogy veletek lehettem!

Ezeket olvastad már?